Liity verkostomme!

Ranska

Ranskan parlamentti äänesti ydinsuunnitelmasta suurella enemmistöllä

SHARE:

Julkaistu

on

Ranskan parlamentti äänesti suurella enemmistöllä hallituksen ydininvestointisuunnitelman puolesta tiistaina (21. maaliskuuta). Tämä äänestys tapahtui vain muutama päivä sen jälkeen, kun hallitus selvisi niukasti eläkeuudistussuunnitelmaansa koskevasta epäluottamusäänestyksestä.

Ydinvoimauudistussuunnitelma hyväksyttiin äänin 402 puolesta ja 130 vastaan. Sen keskeinen osa on kuuden muun ydinreaktorin rakentaminen. 278 kansanedustajaa kannatti opposition johtamaa epäluottamuslausetta maanantaina. Tämä oli yhdeksän ääntä 287:stä, jotka vaadittiin hallituksen kaatamiseen.

Pääministeri Elisabeth Borne twiittasi: "Edellisen kuun senaatin jälkeen alahuone äänesti tänään suurella enemmistöllä ydinsuunnitelman puolesta... tuloksena yhteisrakennuksesta, jonka tavoitteena on torjua ilmastonmuutosta ja varmistaa energiaomavaraisuutemme."

Sen jälkeen, kun hänen hallituksensa melkein kaatui eläkeuudistussuunnitelmasta ja hänen hallituksensa oli pakko erota, presidentti Emmanuel Macron haluaa saada aloitteen takaisin uusilla uudistuksilla seuraavien viikkojen aikana. Ydinenergia on myös kysymys, josta hänen keskuspuolueensa on samaa mieltä sekä konservatiivisen Les Republicainsin että äärioikeistolaisen Rassemblement Nationalin kanssa.

"Tavoitteemme" on tehdä Ranskasta suuri hiilidioksidivapaa ja suvereeni maa, energiaministeri Agnes Pannier Runacher twiittasi. Hän sanoi myös, että tämä oli ensimmäinen lohko ydinteollisuuden uudelleenkäynnistämisen "valtavassa hankkeessa".

Hän totesi, että hallinnolliset menettelyt eivät saisi hidastaa olemassa olevien reaktorien käyttöiän pidentämistä tai uusien rakentamista kilpailmassa ydinvoimasta.

Pannier-Runacher totesi: "Tällä projektilla käynnistämme valtavan tieteellisen, teollisen ja inhimillisen seikkailun, jonka maa on tuntenut XNUMX-luvulta lähtien."

Macron suunnittelee aloittavansa ensimmäisen EPR2:n seuraavan sukupolven ydinreaktorin rakentamisen toisella viisivuotiskaudellaan, toukokuussa 2027. Tämä on osa 52 miljardin euron (56 miljardin dollarin) suunnitelmaa kuudelle uudelle reaktorille.

Mainos

Ranskan 56 reaktorin laivastossa on ollut suuria seisokkeja kuukausien ajan. Tämä on pudonnut ydinvoiman tuotannon alimmalle tasolleen 30 vuoteen. Samaan aikaan Flamanvillessä (Länsi-Ranskassa) rakennettava ensimmäisen sukupolven EPR on vuosia myöhässä aikataulusta ja miljardeja dollareita yli budjetin.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa