Liity verkostomme!

Ranska

Ranskalainen tuomioistuin määräsi Mukhtar Ablyazoville sakkoja oikeuteen saapumatta jättämisestä

SHARE:

Julkaistu

on

7. maaliskuuta 2023 Ranskan Aix-en-Provencen kaupungin muutoksenhakutuomioistuin päätti määrätä Mukhtar Ablyazoville sakon, koska tämä ei ollut saapunut oikeuteen. Tuomioistuin kieltäytyi hyväksymästä Ablyazovin väitteitä poliittisesta vainosta tekosyynä olla ilmestymättä.

Mukhtar Ablyazovin piti saapua Aix-en-Provencen tuomioistuimeen kuulusteltavaksi 15. ja 16. kesäkuuta 2021. Viimeisellä hetkellä ennen kokousta Ablyazov ilmoitti asianajajansa kautta, että hän ei aio noudattaa ranskalaisen tuomioistuimen ohjeita ja perusteli päätöstään poliittisen vainon pelossa.

Myöhemmin BTA esitti Ablyazoville sakon määräämisen, koska tämä ei saapunut oikeuteen. Muutoksenhakuasteessa tuomioistuin totesi, että Mukhtar Ablyazov oli esiintynyt samankaltaisessa kutsussa jo vuonna 2018. Ablyazov oli myös riistetty pakolaisstatus ensin Englannissa ja sitten Ranskassa, joten hän ei voinut käyttää tätä asemaa jättääkseen saapumatta oikeuteen. . Samanaikaisesti tutkintatuomari määräsi Ablyazoville oikeudellisen valvonnan, joka sisältää muun muassa paikalle saapumisen tuomioistuimen pyynnöstä. Mukhtar Ablyazov rikkoi tätä toimenpidettä olemalla saapumatta Aix-en-Provencen kaupungin tuomioistuimen kutsuun.

Aix-en-Provencen hovioikeus päätti 7. maaliskuuta 2023, että Mukhtar Ablyazov ei ollut noudattanut tuomioistuimen pyyntöä saapua paikalle, minkä johdosta hänelle määrättiin sakko Ranskan valtion hyväksi.

BTA Pankki suhtautuu myönteisesti ranskalaisen tuomioistuimen oikeudenmukaiseen päätökseen. Mukhtar Ablyazov ja hänen rikoskumppaninsa kieltäytyivät toistuvasti rehellisesti osallistumasta oikeudenkäynteihin ja rikkoivat lukuisia tuomioistuimen päätöksiä, myös Yhdysvalloissa, joista heitä syytettiin ja heille määrättiin sakkoja.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa