Liity verkostomme!

energia

Macron: Ranskan on varauduttava Venäjän kaasutoimitusten leikkauksiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron osallistuu vuosittaiseen Bastille-päivän sotilasparaatiin Pariisissa, Ranskassa, 14.

Ranskan on nopeasti opittava tulemaan toimeen ilman venäläistä kaasua, sillä Moskova käyttää leikkauksia Euroopan toimituksissa aseena sodassa Ukrainaa vastaan, Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi torstaina ja kehotti kaikkia hillitsemään energiankulutustaan.

Puhuessaan televisiohaastattelussa Ranskan kansallispäivän kunniaksi Macron aikoi pian esittää "energianrajoitussuunnitelman", joka pyytää kaikkia kansalaisia ​​sitoutumaan yleiseen "jätteenmetsästykseen", kuten sammuttamaan valot poistuessaan toimistosta.

"Meidän on valmistauduttava skenaarioon, jossa meidän on selviydyttävä täysin ilman venäläistä kaasua (...) Venäjä käyttää energiaa sota-aseena", hän sanoi ja lisäsi, että Ukrainan konfliktin on "määrätty kestämään".

Energian hinnat, jotka nousivat jo ennen kuin Venäjä aloitti sodan Ukrainaa vastaan ​​helmikuun lopussa, ovat nousseet jyrkästi sen jälkeen, mikä on johtanut korkeimpaan inflaatioon useimmissa suurissa maailmantalouksissa vuosikymmeniin.

Noin 17 prosenttia toimituksistaan ​​tulee Venäjältä, joten Ranska on vähemmän riippuvainen venäläisestä kaasusta kuin jotkut sen naapurit.

Mutta huoli Venäjän toimituksista tulee, kun Ranska kamppailee jo ennestään rajoitetun sähköntuotannon kanssa johtuen ikääntyvien ydinreaktorien odottamattomista huolloista, mikä herättää huolta talven puutteesta.

Mainos

Suojellakseen kuluttajia räjähdysmäisiltä energialaskuilta hallitus asetti viime vuonna sähkön ja kaasun hintojen ylärajan, jota on jatkettu vuoden loppuun.

Mutta sen jälkeen Macron ehdotti, että tämä toimenpide olisi mahdollista säilyttää "vain niille, jotka sitä eniten tarvitsevat".

Ranskan presidentti, jonka kyky määrätä politiikkaa vaarantui viime kuussa, kun hänen leirinsä menetti ehdottoman enemmistön parlamentissa, sanoi myös, että Ranskan on jatkettava panostuksia puolustusvoimiinsa Venäjän hyökkäyksen vuoksi Ukrainaan.

"Puolustusbudjetti ei laske, päinvastoin (...) meidän on investoitava uudelleen varastoihimme (...) meidän on kyettävä valmistamaan enemmän sotatarvikkeita ja nopeammin", Macron sanoi valvottuaan perinteistä Bastille-päivän sotilasparaatia.

Ranskan presidentti sanoi myös, että Ranskalla on keinot jatkaa Ukrainan auttamista sen taistelussa Venäjää vastaan, ja lisäsi, että maa halusi Nato-liittolaistensa tavoin "pysäyttää sodan ilman sotaa".

"Tämä sota kestää, mutta Ranska pystyy aina auttamaan Ukrainaa", sanoi Macron, joka vieraili Ukrainassa kuukausi sitten Saksan liittokansleri Olaf Scholzin ja Italian pääministerin Mario Draghin kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa