Liity verkostomme!

Euroopan parlamentin vaaleissa

Ranskan äärioikeistoa häiritsevät vaalitulokset, eteläinen alue pelissä

Julkaistu

on

Ranskan äärioikeistolaiset menestyivät huonommin kuin sunnuntain (20. kesäkuuta) aluevaaleissa ennustettiin, poistumistutkimukset osoittivat, että voitto Provence-Alpes-Côte d'Azurin eteläisellä taistelukentällä ja foorumi vuoden 2022 presidentinvaaleille oli tasapainossa, kirjoittaa Michel Rose että John irlantilainen.

Marine Le Pen's (kuvassa) Rassemblement National ilmaisi turhautumisensa ennätyksellisen alhaiseen äänestysprosenttiin nähden, kun keskioikeistolaiset palasivat ensimmäisen kerran äänestyspaikkaan vuoden 2017 presidentinvaaleissa tapahtuneen katastrofaalisen tapahtuman jälkeen ja presidentti Emmanuel Macronin puolue sijoittui viidenneksi.

Korkea pidättäytymisaste sunnuntain ensimmäisen kierroksen äänestyksessä, jonka äänestäjä Elabe ennusti 68.5 prosentiksi, osui samaan aikaan aurinkoisen sunnuntain kanssa ja ilmestyi kuukausien kovista COVID-19-reunakivistä.

"Voin vain pahoittella tätä kansalaiskatastrofia, joka on suurelta osin vääristänyt maan vaalitodellisuutta ja antanut harhaanjohtavan kuvan vallitsevista poliittisista voimista", Le Pen sanoi.

"Jos haluat asioiden muuttuvan, mene ulos ja äänestä."

IPSOS: n poistumistutkimuksen mukaan äärioikeistolaiset Les Republicains voitti 27.2% kansallisista äänistä, äärioikeiston edestä 19.3%, jota seurasivat vihreät puolue, sosialistipuolue ja Macronin La Republique en Marche 11.2%.

Le Penin äärioikeistolle tämä on yli 7 prosenttiyksikön pudotus valtakunnallisesti verrattuna edellisiin vaaleihin vuonna 2015, jotka tulivat Pariisin islamististen iskujen takana.

Alueelliset vaalit, joista toinen äänestyskierros järjestetään 27. kesäkuuta, tarjoavat maun äänestäjien mielialasta ensi vuonna ja testin Le Penin valtakirjoista.

Ranskan äärioikeistolainen johtaja Marine Le Pen pitää puheen ensi vuoden kunnallisvaaleille kesän lopun vuosittaisessa puheessaan partisaaneille Frejusissa, Ranskassa 15. syyskuuta 2019. REUTERS / Jean-Paul Pelissier / File Photo

Hän on tehnyt yhdenmukaisen työn tahraakseen puolueensa imagon ja heikentäen oikeiston valtavirtaa vähemmän syttyvällä euroskeptisen, maahanmuuton vastaisen populistisen politiikan tuotemerkillä.

Pohjois-Hauts-de-France -alueella Les Republicains menestyi odotettua vahvemmin poistumistutkimusten mukaan, äänestämällä äärioikeiston edessä ennustetta laajemmalla marginaalilla.

Puolueen johtava ehdokas pohjoisessa, Xavier Bertrand, joka aikoo olla konservatiivin presidenttikandidaatti vuonna 2022, sanoi, että oikeistokeskustan mukaan se oli tehokkain turvapaikka äärioikeistoa vastaan.

Macronin hallitsevalla puolueella meni niin huonosti kuin odotettiin, ja puolueen tiedottaja Aurore Berge kutsui sitä "isku kasvoiksi". Presidentti ei ole onnistunut istuttamaan juuria paikallisesti, vaikka hänen suosionsa koko maassa on edeltäjiä korkeampi.

Mielipidetutkimukset Le Pen kysyy eniten ensi vuoden presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Rikollisuuden kyllästämä tukikunta, globalisaation uhkaama työpaikkojen uhka ja hallitseva eliitti katsotaan olevan kosketuksessa tavallisiin kansalaisiin.

Le Penin puolue ei ole koskaan ennen kontrolloinut aluetta. Jos hän voittaa yhden ensi viikolla, se lähettää viestin, ettei Rassemblement National Presidentia vuonna 2022 voida sulkea pois.

Kaksi poistumistutkimusta osoitti, että Rassemblement National sijoittui kärkeen Provence-Alpes-Côte d'Azurissa, mutta ennakoitua kapeampi marginaali keskioikeistolaiseen Renaud Muselieriin, joka oli solminut liittouman Macronin puolueen kanssa.

Vihreiden puolueen ehdokas sanoi kuitenkin pitäneensä tarjouksensa etelässä, mikä teki kolmisuuntaisesta kilpailusta suotuisamman äärioikeistolle.

Sunnuntain ensimmäisen kierroksen tulokset vievät osapuolet takahuoneeseen kahden päivän ajan lyömään liittoja toisen kierroksen edessä.

Euroopan parlamentin vaaleissa

Länsimyönteinen puolue voittaa Moldovan vaalit, alustavien tietojen mukaan

Julkaistu

on

By

Ihmiset ovat jonossa saadakseen äänestyslippuja äänestyksessä pikapäisissä parlamenttivaaleissa Chisinaussa, Moldovassa 11. heinäkuuta 2021. REUTERS / Vladislav Culiomza
Moldovan presidentti Maia Sandu odottaa äänestystään pikapäisissä parlamenttivaaleissa Chisinaussa, Moldovassa 11. heinäkuuta 2021. REUTERS / Vladislav Culiomza

Länsimielistä Moldovan presidentti Maya Sandun PAS-puolue voitti maan eduskuntavaalit, kertoi keskivaalilautakunnan tiedot maanantaina korruption torjunnan ja uudistusten toteuttamisen alustalla. kirjoittaa Alexander Tanas.

Sandu toivoo saavansa enemmistön 101-paikkaisessa kamarissa toteuttamaan uudistuksia, jotka hänen mukaansa venäläismielisen edeltäjänsä Igor Dodonin liittolaiset estivät.

Kun 99.63% äänestyslaskelmista on laskettu, vain kolme poliittista voimaa on edustettuna uudessa jaostossa, tiedot osoittivat. PAS: lla oli 52.60% äänistä, kun taas sen pääkilpailijalla, Dodonin sosialistien ja kommunistien ryhmällä, oli 27.32%.

Miljardin dollarin pankkiskandaalin yhteydessä petoksista ja rahanpesusta tuomittu liikemies Ilan Shorin puolue sai 1% äänistä. Shor kiistää väärinkäytökset.

Länsi ja Venäjä haaveilevat vaikutustaan ​​pienessä 3.5 miljoonan asukkaan entisessä Neuvostoliiton tasavallassa, joka on yksi Euroopan köyhimmistä valtioista ja on kärsinyt voimakkaasta taloudellisesta taantumasta COVID-19-pandemian aikana.

Maailmanpankin entinen ekonomisti Sandu, joka suosii läheisempiä suhteita Euroopan unioniin, kukisti Dodonin viime vuonna, mutta joutui jakamaan vallan vuonna 2019 valitun parlamentin ja Dodonin kanssa yhdenmukaistettujen lainsäätäjien hallituksen kanssa.

Huhtikuussa Sandu hajotti parlamentin, jossa PAS: lla oli 15 lainsäätäjää, kun Dodonin sosialisteilla oli 37. Hän hallitsi yhdessä liittolaistensa kanssa 54 edustajan enemmistöä.

"Toivon, että Moldova päättää tänään vaikean aikakauden, varkaiden hallinnon aikakauden Moldovassa. Kansalaisten tulee tuntea ja kokea puhtaan parlamentin ja hallituksen edut, jotka välittävät ihmisten ongelmista", Sandu sanoi Facebookissa.

Hän kertoi aikovansa lopullisen ääntenlaskun jälkeen muodostaa uuden hallituksen mahdollisimman pian.

Parlamentin paikkojen jakautuminen ei ole vielä selvää, koska puolueille, jotka eivät voittaneet tarpeeksi ääniä parlamenttiin pääsemiseksi, annetut äänet jaetaan voittajien kesken.

Ukrainan ja EU: n jäsenen Romanian väliin jäävään Moldovaan on kohdistunut viime vuosina epävakauden ja korruption skandaalit, mukaan lukien miljardin dollarin katoaminen pankkijärjestelmästä.

Dodon, joka on säännöllinen vieras Moskovassa, on muodostanut vaalilohkon kommunistien kanssa, jotka ovat syyttäneet Sandua länsimielisen politiikan harjoittamisesta, mikä johtaisi valtion romahtamiseen.

"Vetoan uuden parlamentin tuleviin varajäseniin: emme saa sallia uutta poliittista kriisiä Moldovassa. Olisi mukavaa saada aikaan poliittinen vakaus", Dodon sanoi vaalien jälkeen.

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Ranskan presidentin toiveikkaat etsivät vauhtia alueellisten vaalien alkuvaiheessa

Julkaistu

on

By

Kampanjajulisteet Renaud Muselieriltä, ​​Les Republicainsin (LR) konservatiivipuolueen jäseneltä, aluekokouksen presidentiltä ja alueellisten vaalien ehdokkaalta Etelä-Provence-Alpes-Côte d'Azurin alueella (PACA), ja Thierry Marianilta, PACA-alue, joka on osa Ranskan äärioikeiston Rassemblement National (RN) -puolueen lippua, nähdään vaalilautakunnissa ennen Ranskan Nizzassa, Ranskassa, 24. kesäkuuta 2021 pidettävien alueellisten vaalien toista kierrosta. REUTERS / Eric Gaillard

Ranskassa järjestettiin sunnuntaina (27. kesäkuuta) alkuvalinnat alueellisille vaaleille, jotka voisivat muuttaa tasapainoa ensi vuoden presidenttikilpailussa napa-asemaan pyrkivien poliittisten raskaiden painojen välillä. kirjoittaa Michel Rose.

Viime sunnuntain ensimmäinen kierros osoittautui hirvittäväksi presidentti Emmanuel Macronille, jonka puolue ei aio voittaa ketään Ranskan 13 mantereen alueesta, mutta petti myös äärioikeiston johtajaa Marine Le Peniä. Lue lisää.

Massiivisen pidättäytymisen keskellä Le Penin puolue nousi vain yhden alueen, kaakkois-Provencen, kärjessä, väittäen mielipidekyselyjä, jotka ennustavat sen olevan kuudes.

Sen sijaan perinteiset oikeistolaiskeskikonservatiivit, jotka Macron oli tuhonnut vuoden 2017 presidentin- ja lainsäätäjävaaleissa, järjestivät yllättävän paluun.

Kolme sen huippujäsentä, kaikki entiset ministerit ja ovat tällä hetkellä joidenkin Ranskan väkirikkaimpien alueiden kärjessä, kilpailevat uudelleen sunnuntaina, mikä heidän toivoo antavan heille ponnahduslautan vuoden 2022 presidenttikilpailuun.

Erityisesti Xavier Bertrand Pohjois-Hauts-de-France -alueelta Calais'sta on noussut konservatiivien suosikiksi mielipidekyselyissä edustamaan puoluetta presidentinvaaleissa. Lue lisää.

Macronin avustajat pitävät entistä terveysministeriä uhkana, joka voi syödä presidentin vasemmistokeskeisen äänestäjäkannan presidentin äänestyksen ensimmäisellä kierroksella huhtikuussa.

Valerie Pecresse Pariisin alueella ja Laurent Wauquiez Lyonin alueella ovat kaksi muuta konservatiivia, joiden kohtalo sunnuntaina voisi päättää haastavatko Bertrandin vuonna 2022.

Sillä välin Le Penin kansallinen ralli toivoo edelleen voittavansa ensimmäisen alueensa Provence-Alpes-Côte d'Azurissa Marseillen ja Nizzan ympäristössä. Hänen luutnanttinsa, entinen konservatiiviministeri Thierry Mariani, voitti viime sunnuntaina oikeakeskikeskuksen vakiintuneen maan, mutta odotettua pienemmällä marginaalilla. Lue lisää.

Voitto antaisi Le Penille vauhtia ja foorumin haastaa Macron vuonna 2022, toisto vuoden 2017 kaksintaisteluista, jonka kyselyt edelleen osoittavat, voittaisi Macron, vaikkakin kapeammalla marginaalilla kuin neljä vuotta sitten.

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Parti Popular voittaa Madridin välitapahtumat, mutta ei saa enemmistöä

Julkaistu

on

Espanjan konservatiivinen Parti Popular (PP) on voittanut räikeän voiton, mutta jäänyt vajaan absoluuttisen enemmistön alle Madridin aluevaaleissa, joissa hallitsi koronaviruspandemia ja jota leimasi katkera ja syvästi polarisoitunut kampanja, kirjoittaa Sam Jones Madridissa.

PP, jota johtaa nykyinen alueellinen presidentti Isabel Díaz Ayuso, sai 65 paikkaa 136-paikkaisessa alueellisessa edustajakokouksessa, mikä on yli kaksinkertaistanut lukumääränsä vuoden 2019 aluevaaleissa ja ottanut enemmän paikkoja kuin kaikki kolme vasemmistopuoluetta yhteensä. Se, että se ei ylitä enemmistön 69 paikkaa, tarkoittaa, että sen on nyt luotettava äärioikeistolaisen Vox-puolueen apuun uuden hallituksen muodostamiseksi.

Pääministerin sosialistipuolue Pedro Sánchez koki mustelmia aiheuttavan yön, johon liittyi uutinen, että hänen entinen koalitiokumppaninsa, Unidas Podemosin johtaja Pablo Iglesia (kuvassa), oli poistumassa Espanjan politiikasta.

Sosialistit eivät vain laskeneet 37 paikasta 24: een, vaan myös vasemmistolainen alueellinen toinen Madrid-puolue, joka sai myös 24 paikkaa, toi heidät toiselle sijalle, mutta joka sai osittain suuremman osan äänistä. Ilmoitus voitetusta 13 paikasta - vain yhdellä paikalla enemmän kuin vuonna 2019 - Voxille on nyt taattu keskeinen rooli Madridin politiikassa. Äärivasemmisto, säästöjä vastustava Unidas Podemos voitti 10 paikkaa - kolme enemmän kuin viime kerralla - ja tuli viidenneksi.

Yllä oleva twiitti tarkoittaa: "Jätän politiikan puoluepolitiikaksi, pysyn sitoutuneena maalleni, mutta en aio olla pysähdys johtajuuden uudistamiselle, jonka on tapahduttava poliittisessa voimassamme."

Mutta kun kreivi oli loppumassa, Iglesias, joka oli eronnut varapuheenjohtajasta koalitiohallituksessa osallistumaan aluevaaleihin, ilmoitti jättävänsä Espanjan politiikan. "Aion pysyä sitoutuneena maalleni, mutta en estä uutta johtajuutta", hän sanoi. Aikaisemmin keskellä oleva kansalaisten puolue, joka oli kerran Espanjan keskustan suuri toivo, kaatui alueellisesta edustajakokouksesta menettämällä kaikki 26 vuotta sitten saamistaan ​​76.2 paikasta. Osallistumisaste oli 11%, 2019 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuonna XNUMX. Ayuso tervehti tulosta "uudeksi voiton vapaudeksi Madridissa" ja kertoi Sánchezille, että "päivät on laskettu", kun taas PP: n kansallinen johtaja Pablo Casado sanoi edustavansa äänestystä. ei luota Espanjan vasemmistoliittohallitukseen.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa