Liity verkostomme!

Ranska

Onko oikeus Ranskassa riippumaton? Mukhtar Abliazovin tapaus

Julkaistu

on

Kotimaassaan syytteeseen karkottamisesta kotimaassaan toiminut kazakstanilainen liikemies Moukhtar Abliazov asuu nyt Ranskassa, jossa hänelle on myönnetty poliittinen pakolaisasema. Samanaikaisesti Ranskan oikeuslaitos syyttää häntä. 30. huhtikuuta hän antoi päivälehden Le Monde haastattelussa, jossa hän tuomitsee Ranskan viranomaisten johtaman poliittisen kaapelin. Ei ilman likiarvioita ja epätototuuksia.

Muistakaamme ensin tosiasiat: Vuosien 2005 ja 2009 välillä Mukhtar Abliazov toimi Kazakstanin kolmanneksi suurimman pankin BTA: n hallituksen puheenjohtajana, josta hän omisti yli 70%. Hänet tuomittiin poissa ollessa varojen karkottamisesta 7 miljardin dollarin edestä, ja hän on sittemmin aloittanut pitkän pakkosiirtolaisuuden, joka on nähnyt hänen asettuvan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ennen matkalaukkujensa asettamista Ranskaan. Sillä välin Ison-Britannian tuomioistuin määräsi hänet maksamaan BTA: lle 4 miljardia dollaria vahingonkorvausta, jonka hän kieltäytyi alistamasta. Ainakin kolme maata vaatii hänen luovuttamista tämän jättimäisen kavalluksen yhteydessä.

Se on nyt Ranskan oikeusministeriön on tutkittava Abliazovin tapaus . Ranskalaiset viranomaiset ovat tosiasiallisesti toimivaltaisia ​​tuomitsemaan asian rikoslain säännöksen (113-8-1 artikla) ​​nojalla, joka estää rikoksia tehneitä henkilöitä rankaisematta. Tätä "luovuttamisen tai tuomarin" periaatetta soveltaen ranskalainen tutkintatuomari Cécile Meyer-Fabre, jonka Pariisin syyttäjänvirasto takavarikoi, päätti syyttää entistä oligarkkia "vakavasta luottamuksen loukkaamisesta" ja "rahanpesusta". 'vakava luottamuksen loukkaaminen'.

Perusteettomia syytöksiä tasavallan presidentiltä

In haastattelun, jonka hän antoi Le MondeAbliazov syyttää Ranskan valtiota tämän syytöksen takana ja lainasi Emmanuel Macronille tahdon miellyttää Kazakstanin viranomaisia. Hän tuo esiin taloudelliset edut, jotka olisivat pakottaneet Elysee'n "kauko-ohjaamaan" oikeutta aiheuttamaan hänen luovuttamisensa. Syytökset, jotka eivät perustu mihinkään konkreettiseen osaan, lukuun ottamatta Kassym-Jomart Tokaïevin ranskalaiselle kollegalle osoittamaa kirjettä, jossa mainitaan "ongelma" Abliazov.

On kulunut XNUMX vuotta siitä, kun herra Abliazov on esittänyt olevansa pakolaisena, jota maansa viranomaiset ajavat puhtaasti poliittisista syistä. Ongelma: Sillä, joka kutsuu itseään oppositiojohtajaksi, ei näytä olevan virallista tukea Kazakstanin oppositiopuolueissa, jos uskomme heidän puheensa sosiaalisissa verkostoissa. Lopuksi hänen luomansa DVK-liike tunnustettiin kapinallisten mellakoiden seurauksena äärimmäisiksi, samoin kuin hänen uusi ”Koshe-partiassy” -liikkeensä. Hyödyntämällä Alexey Navalnyn nauttimaa myötätuntoa Vladimir Poutinen vastustajien kanssa (ja tietyn sekaannuksen entisen Neuvostoliiton maiden maiden välillä) Abliazov pelaa helposti vainotun vastustajan korttia.

Le Monde yleensä hyväksyy tämän väitöskirjan valitsemalla myöntää sille tämän aseman artikkelin otsikossa, jossa olisimme yhtä hyvin voineet puhua taloudellisesta rikollisesta juoksussa. "Abliazov huutaa salaliittoa kaikkia lainkäyttöalueita vastaan, jotka päättävät asettaa syytteeseen hänet, ilmoittakaa BTA-pankin asianajajat." Hän suoritti saman viestintäkampanjan Kazakstanissa, Venäjällä, Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja nyt Ranskassa. Jos jotkut voisivat uskoa, että Abliazov oli alussa uskottava, se ei ole enää vakavaa tänään. " 

Riippumaton oikeus

Lain ja tasavallan presidenttiä kohtaan esitettyjen epäilyjen osalta on muistettava, että Ranskan tuomioistuimet ovat riippumattomia. Elysee ei millään tavoin pystynyt puuttumaan Cécile Meyer-Fabren kanssa päätökseen syyttää. Aivan kuten valtionpäämiehellä ei ollut sananvaltaa kansallisen turvapaikkatuomioistuimen (CNDA) tekemään päätökseen sen jälkeen, kun Ranskan pakolais- ja kansalaisuudettomien toimistojen (OFPRA) alun perin kieltäydyttiin myöntämästä Abliazoville pakolaisasemaa .

Se, että nämä päätökset olisi voitu tehdä ilman, että tämä kääntyisi järjestelmällisesti ulkomaisen liikemiehen vahingoksi, osoittaa myös päätöksenteosta vastaavien tuomioistuinten riippumattomuuden. Missään tapauksessa ei voi olla ristiriitaa päätösten välillä, jotka kuuluvat ensinnäkin hallinnollisen lainsäädännön ja toisen rikosoikeuden alaan. Kysyi Le Monde, Pariisin tuomioistuin toteaa, että "menettely noudattaa normaalia kurssiaan".

BTA-pankin lakimiehet puolestaan ​​tarkentavat, että "syytteiden perusteella Abliazovilla ei yllättäen ole mitään sanottavaa. Heidän mukaansa BTA" toivoo vain saavansa takaisin kavalletut rahat ".

Kypros

Ranska kutsuu Kyproksen turkkilaisia ​​siirtymään aavekaupungissa provokaatioksi

Julkaistu

on

By

Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian puhuu tiedotustilaisuudessa Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa Ranskan ulkoministeriössä Pariisissa, Ranskassa, 25. kesäkuuta 2021. Andrew Harnik / Pool REUTERSin kautta

Ranska kritisoi keskiviikkona (21. heinäkuuta) Kyproksen turkkilaisten viranomaisten "provokaationa" siirtoa avata osittain uudelleen hylätty kaupunki Kyproksessa mahdollisen uudelleensijoittamisen varalta. Länsimaiden viimeisimmässä kritiikissä, jonka Ankara on hylännyt, kirjoittavat Sudip Kar-Gupta Pariisissa ja Jonathan Spicer Istanbulissa, Reuters.

Kyproksenturkkilaiset sanoivat tiistaina (20. heinäkuuta), että osa Varoshasta joutuisi siviilihallinnon alaisuuteen ja ihmiset pystyisivät saamaan takaisin kiinteistöjä - suututtamalla kyproksenkreikkalaisia, jotka syyttivät turkkilaisia ​​kilpailijoitaan varkauden järjestämisessä. Lue lisää.

Varosha, aavemainen kokoelma hylättyjä korkea-arvoisia hotelleja ja asuntoja sotilasalueella, johon kenellekään ei ole annettu pääsyä, on ollut autio siitä vuodesta 1974 lähtien, kun saari jakoi saaren.

Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian (kuvassa) keskusteli asiasta kyproslaisen kollegansa kanssa tiistaina ja ottaa asian esille Yhdistyneissä Kansakunnissa, Le Drianin ministeriön tiedottaja sanoi.

Kyprosta edustaa Euroopan unionissa kansainvälisesti tunnustettu Kyproksen kreikkalainen hallitus. Ranska johtaa tässä kuussa YK: n turvallisuusneuvostoa.

"Ranska pahoittelee voimakkaasti tätä yksipuolista aloitetta, josta ei ole käyty neuvotteluja, mikä on provokaatio ja vahingoittaa sellaisen luottamuksen palauttamista, jota tarvitaan palaamaan kiireellisiin neuvotteluihin oikeudenmukaisen ja pitkäaikaisen ratkaisun löytämiseksi Kyproksen kysymykseen", Le Drianin tiedottaja sanoi.

Myös EU, Yhdysvallat, Britannia ja Kreikka vastustivat suunnitelmaa, joka paljastettiin, kun Turkin presidentti Tayyip Erdogan vieraili tiistaina Nikosiassa. Hän kutsui sitä "uudeksi aikakaudeksi" Varoshalle saaren itärannikolla.

Turkin ulkoministeriö totesi, että EU: n kritiikki oli "mitätön", koska se on erotettu todellisuudesta paikan päällä ja suosii Kreikkaa, joka on EU: n jäsen. "EU: lla ei ole mahdollista olla mitään myönteistä roolia päästäkseen Kyproksen kysymyksen ratkaisuun", siinä todetaan.

Etnisesti jakautuneella saarella on toistuvasti levinnyt rauhanponnisteluja. Uusi Kyproksen turkkilainen johto, jonka tukena on Turkki, sanoo, että kahden itsenäisen valtion välinen rauhansopimus on ainoa toteuttamiskelpoinen vaihtoehto.

Kyproksen kreikkalaiset hylkäävät saaren kanssa kahden valtion sopimuksen, joka antaisi suvereenin aseman irtautuneelle Kyproksen turkkilaiselle valtiolle, jonka vain Ankara tunnustaa.

Continue Reading

Ranska

Euroopan komissio nimittää kaksi uutta edustustojohtajaa Pariisiin ja Luxemburgiin

Julkaistu

on

Komissio on nimittänyt kaksi uutta edustustojohtajaa Pariisiin ja Luxemburgiin. Valérie Drezet-Humez aloittaa uudessa tehtävässään vuonna Pariisi Anne Calteux aloittaa tehtävässään edustuston päällikkönä vuonna Luxemburg, vielä päättämättömänä ajankohtana. He toimivat komission virallisina edustajina jäsenvaltioissa presidentti Ursula von der Leyenin poliittisen alaisuudessa.

Drezet-Humez, Ranskan kansalainen, jolla on 25 vuoden kokemus komissiossa, hyödyntää vahvaa poliittista taustaa, strategista viestintää ja johtamistaitoja sekä oikeudellista asiantuntemusta EU-asioissa. Vuodesta 2010 hän on työskennellyt pääsihteeristössä yksikön päällikkönä, joka vastaa presidentin ja varapuheenjohtajien tiedotuksista, joissa käsitellään kaikkia politiikan painopisteitä ja poliittista kehitystä. Sitä ennen hän johti kirjallista, valtuuttamismenettelyistä ja valtuuskuntien käsittelystä vastaavaa ryhmää pääsihteeristössä, jossa hän sai syvällisen käsityksen komission toiminnasta samalla kun tuki kriittistä hyväksymistä komission päätöksenteon mahdollistamiseksi.

Hän aloitti pääsihteeristössä apulaispääsihteerin ja sitten pääsihteerin poliittisena avustajana lähdettyään käännöstoimen pääosastosta, jossa hän toimi pääjohtajan poliittisena avustajana, viroissa, joissa hän joutui alttiiksi poliittisille ja poliittisille tahoille. tiedostojen toimitusulottuvuus. Hän työskenteli Euroopan komission palveluksessa vuonna 1995 ympäristöasioiden pääosastossa, jossa hän työskenteli teollisuuden ja ympäristön alalla sekä politiikan koordinoinnissa, joka on avain nykyisen poliittisen asialistan kannalta. Drezet-Humez on asianajaja, joka on valmistunut Lyon III -yliopistosta ja erikoistunut EU: n oikeuteen.

Luxemburgin kansalainen Anne Calteux tuo uuteen tehtäväänsä pitkän kokemuksen Luxemburgin ja Euroopan diplomatiasta, mikä antaa hänelle mahdollisuuden hallita tehokkaasti keskeistä poliittista viestintää ja strategista koordinointia. Vuodesta 2016 lähtien Calteux on toiminut useissa johtotehtävissä, joissa hänellä oli korkea vastuu ja kriisinhallinta, erityisesti viimeinen vastuuhenkilö koordinoidessa COVID-19-kriisikennoa Luxemburgin terveysministeriössä. EU: n ja kansainvälisten asioiden päällikkönä ja Luxemburgin terveysministeriön vanhempana neuvonantajana vuodesta 2016 lähtien hän on kerännyt runsaasti tietoa EU: n asioista ja politiikoista.

Vuosina 2016--2018 Calteux johti ministeriön viestintäyksikköä, joka osoittaa hänen vankan viestintä- ja analyyttisen taitonsa ja kykynsä strategiseen suuntautumiseen ja komission Luxemburgin edustuston johtamiseen. Vuosina 2004--2013 hän työskenteli Luxemburgin pysyvässä edustustossa Euroopan unionissa neuvonantajana, joka vastaa kansanterveydestä, lääkkeistä ja sosiaaliturvasta. Calteuxilla on oikeustieteen kandidaatti LLM: stä, Lontoon King's Collegesta, jossa hän on erikoistunut vertailevaan eurooppalaiseen oikeuteen.

Tausta

Komissio ylläpitää edustustoja kaikissa EU: n jäsenvaltioiden pääkaupungeissa sekä alueellisia toimistoja Barcelonassa, Bonnissa, Marseillessa, Milanossa, Münchenissä ja Wroclawissa. Edustustot ovat komission silmät, korvat ja ääni paikan päällä EU: n jäsenvaltioissa. He ovat vuorovaikutuksessa kansallisten viranomaisten, sidosryhmien ja kansalaisten kanssa ja ilmoittavat tiedotusvälineille ja yleisölle EU: n politiikasta. Edustustojen päälliköt nimittää Euroopan komission puheenjohtaja, ja he ovat hänen poliittisia edustajiaan siinä jäsenvaltiossa, johon heidät lähetetään.

Lisätietoja

Euroopan komission edustusto Pariisissa

Euroopan komission edustusto Luxemburgissa

Continue Reading

koronavirusantigeenin

"Naurettavaa", matkailijat tyrmistyivät Yhdistyneen kuningaskunnan karanteenitoimenpiteistä Ranskalle

Julkaistu

on

Matkailijat, jotka ovat nousemassa Pariisista Lontooseen suuntautuvaan junaan päivänä, jolloin Britannian karanteenisäännöt olivat rauenneet, järkyttyivät maanantaina (19. heinäkuuta) viime hetken päätöksellä pitää heidät kutsumalla sitä "naurettavaksi", "julmaksi" ja " sekava", kirjoittavat Emilie Delwarde, Sudip Kar-Gupta, John Irish ja Ingrid Melander, Reuters.

Ranskasta saapuvien on asetettava karanteeniin kotona tai muussa majoitustilassa viiden tai kymmenen päivän ajan, hallitus ilmoitti perjantaina (10. heinäkuuta), vaikka heidät olisikin täysin rokotettu COVID-16: ää vastaan. Lue lisää.

Se, että Englanti romutti useimmat koronavirusrajoitukset maanantaina, teki siitä vielä katkeramman niille, jotka aikovat kirjautua Eurostariin Pariisin Gare du Nord -asemalla. Lue lisää.

"Se on epäjohdonmukaista ja ... turhauttavaa", sanoi 30-vuotias ranskalainen Vivien Saulais matkalla takaisin Iso-Britanniaan, jossa hän asuu, vierailunsa jälkeen perheensä luona.

"Minun on pakko tehdä 10 päivän karanteeni, kun Britannian hallitus poistaa kaikki rajoitukset ja pyrkii karjan koskemattomuuteen."

Matkustajat odottavat sosiaalisesti etäisillä tuoleilla Heathrow'n lentokentällä koronavirustaudin (COVID19) pandemian keskellä Lontoossa, Iso-Britanniassa 7. heinäkuuta 2021. REUTERS / Kevin Coombs
Matkustajat odottavat sosiaalisesti etäisillä tuoleilla Heathrow'n lentokentällä koronavirustaudin (COVID19) pandemian keskellä Lontoossa, Iso-Britanniassa 7. heinäkuuta 2021. REUTERS / Kevin Coombs

Iso-Britannia raportoi paljon enemmän COVID-19 -tapauksia kuin Ranska johtuen Delta-muunnoksen leviämisestä, joka tunnistettiin ensin Intiassa, mutta siinä on vain vähän beeta-variantin tapauksia, jotka tunnistettiin ensin Etelä-Afrikassa. Hallitus ilmoitti pitävänsä karanteenisääntöjä ranskalaisille matkustajille beta-variantin läsnäolon vuoksi.

Britanniassa on seitsemänneksi korkein COVID-19-kuolonuhrien määrä maailmassa, 128,708 48,161, ja sen ennustetaan saavan pian päivittäin enemmän uusia infektioita kuin viruksen toisen aallon korkeudella aiemmin tänä vuonna. Sunnuntaina oli XNUMX uutta tapausta.

Mutta ohittamalla eurooppalaiset ikäisensä 87 prosentilla Britannian aikuisväestöstä on ollut yksi rokotusannos ja yli 68 prosentilla kaksi annosta. Kuolemat, noin 40 päivässä, ovat murto tammikuun yli 1,800 huippusta.

"Se on täysin naurettavaa, koska beetavaihtoehto Ranskassa on niin alhainen", sanoi 70-vuotias britti Francis Beart, joka oli matkustanut Ranskaan tapaamaan kumppaniaan, mutta oli katkaissut vierailunsa varata aikaa karanteeniin. "Se on vähän julma."

Ranskan viranomaisten mukaan suurin osa beetaversiotapauksista tulee La Reunionin ja Mayotten merentakaisilta alueilta pikemminkin kuin Manner-Ranskasta, missä se ei ole laajalle levinnyttä.

"Emme usko, että Yhdistyneen kuningaskunnan päätökset perustuvat täysin tieteellisiin perusteisiin. Mielestämme ne ovat liiallisia", Ranskan nuorempi Eurooppa-ministeri Clement Beaune kertoi BFM TV: lle.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa