Liity verkostomme!

Ranska

COMETE-verkko hankkii kapasiteetin havaita Covid-1.617: n B19 “intialainen variantti” jätevedestä

Julkaistu

on

Osana nykyisen kansanterveyskriisin hallintaa Ranskan COMETE-verkosto, jonka on perustanut Bataillon de Marins Pompiers de Marseille (BMPM), vastakamiraali Patrick Augierin johdolla, ja OpenHealth Company, jonka puheenjohtajana toimii tohtori Patrick Guerin, on ilmoittanut, että se pystyy - tieteellisen ja teollisen kumppanuutensa ansiosta Biosellal-bioteknologialaboratorion kanssa - havaitsemaan uudet E484Q (sitten L452R) -mutaatiot, "intialaisen variantin" markkerit, osana ympäristöseurantajärjestelmäänsä, jota parhaillaan käytetään Ranskan alue.

COMETE-verkoston tavoitteena on tukea kuntia, osastoja ja alueita niiden seurannassa COVID-19-pandemiassa ja jakaa kemiallisten, biologisten, radiologisten, ydinalan ja räjähteiden yksikön (CBRNE-yksikkö) ja kumppanilaboratorioiden kehittämiä operatiivisia ja tieteellisiä tekniikoita, pysyäkseen askeleen edellä taistelussa SARS-CoV-2-virusta vastaan. Useita kuukausia sitten aloitetut tieteelliset kumppanuudet COMETE-verkostossa mahdollistavat nopean vastaamisen viruksen kehittymiseen.

Tohtori Patrick Guerin sanoo: "Järjestämällä operatiivisen, teknologisen ja teollisen osaamisen käyttöönoton vahvistamme kriisinhallintakapasiteettiamme. Biosellalin ja BMPM: n CBRN-yksiköt ovat työskennelleet useita viikkoja COMETE-verkkoa tuetaan nyt kumppaneilla, joilla on ainutlaatuinen ja tehokas tutkimus- ja kehityskapasiteetti, joka on mukautettu SARS-CoV-2-mutaatioiden seurantaan. "

koronavirusantigeenin

Ranskalaiset lainsäätäjät hyväksyvät laskun koronaviruksen neljännen aallon torjumiseksi

Julkaistu

on

By

Mielenosoittajat osallistuvat ranskalaisen nationalistisen puolueen Les Patriotes (The Patriots) kutsumaan mielenosoitukseen Ranskan rajoituksia vastaan ​​koronavirustaudin (COVID-19) taudin torjumiseksi Droits de l'Homme (ihmisoikeudet) -planadalla Trocadero-aukiolla Pariisi, Ranska, 24. heinäkuuta 2021. REUTERS / Benoit Tessier

Ranskan parlamentti hyväksyi maanantaina (26. heinäkuuta) lakiesityksen, joka tekee COVID-19-rokotuksista pakollisen terveydenhuollon työntekijöille ja vaatii vahvistettua terveystodistusta monissa sosiaalisissa tiloissa, kun Ranska taistelee neljännen koronavirusinfektioiden kanssa. kirjoittaa Matthias Blamont, Reuters.

Ranskan museoihin, elokuvateattereihin tai uima-altaille meneviltä vierailijoilta on jo evätty pääsy, jos he eivät pysty esittämään passia, joka osoittaa, että heidät on rokotettu COVID-19: ää vastaan ​​tai että heillä on äskettäin ollut negatiivinen testi. Lippu on vaadittu suurille festivaaleille tai klubille.

Elokuun alusta alkaen korttia tarvitaan edelleen sisäänpääsyyn ravintoloihin ja baareihin sekä pitkän matkan juna- ja lentomatkoille.

Laskun sisältämien toimenpiteiden on määrä päättyä 15. marraskuuta. Lopullista vihreää valoa perustuslakituomioistuimelta, joka on maan korkein toimivalta, tarvitaan ennen lain voimaantuloa.

Päivittäiset infektiot Ranskassa ovat lisääntyneet vähitellen heinäkuun alussa noin 4,000 22,000 uudesta tapauksesta päivässä ja ylittäneet XNUMX XNUMX viime viikolla, ja sairaalahoidot ovat myös lisääntymässä.

Kuten monet muutkin maat Euroopassa, Ranska käsittelee erittäin tarttuvaa Delta-muunnosta, joka tunnistettiin ensimmäisen kerran Intiassa ja joka uhkaa pidentää pandemiaa ja suistaa talouden elpymisen.

Viranomaiset lisäävät ponnisteluja joukkorokotusten helpottamiseksi ja lisäävät yhteydenpitoa niille, jotka eivät ole nimittäneet tapaamisia.

Sunnuntaihin mennessä 49.3% Ranskan 67 miljoonasta väestöstä oli saanut kaksi annosta - tai yhden yksittäiskuvan - COVID-19-rokotetta, joka on edelleen kaukana kynnyksestä, joiden mukaan joidenkin asiantuntijoiden mukaan se voisi auttaa pitkälti hillitsemään COVID-19 -siirtoa. väestön vastustuskyky."

Maan Institut Pasteurin asiantuntijat sanoivat aiemmin tänä vuonna, että rajoitusten täydellistä lieventämistä maassa voitaisiin suunnitella ilman epidemian uusiutumista, jos yli 90% aikuisista saisi rokotteen.

Continue Reading

Kypros

Ranska kutsuu Kyproksen turkkilaisia ​​siirtymään aavekaupungissa provokaatioksi

Julkaistu

on

By

Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian puhuu tiedotustilaisuudessa Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa Ranskan ulkoministeriössä Pariisissa, Ranskassa, 25. kesäkuuta 2021. Andrew Harnik / Pool REUTERSin kautta

Ranska kritisoi keskiviikkona (21. heinäkuuta) Kyproksen turkkilaisten viranomaisten "provokaationa" siirtoa avata osittain uudelleen hylätty kaupunki Kyproksessa mahdollisen uudelleensijoittamisen varalta. Länsimaiden viimeisimmässä kritiikissä, jonka Ankara on hylännyt, kirjoittavat Sudip Kar-Gupta Pariisissa ja Jonathan Spicer Istanbulissa, Reuters.

Kyproksenturkkilaiset sanoivat tiistaina (20. heinäkuuta), että osa Varoshasta joutuisi siviilihallinnon alaisuuteen ja ihmiset pystyisivät saamaan takaisin kiinteistöjä - suututtamalla kyproksenkreikkalaisia, jotka syyttivät turkkilaisia ​​kilpailijoitaan varkauden järjestämisessä. Lue lisää.

Varosha, aavemainen kokoelma hylättyjä korkea-arvoisia hotelleja ja asuntoja sotilasalueella, johon kenellekään ei ole annettu pääsyä, on ollut autio siitä vuodesta 1974 lähtien, kun saari jakoi saaren.

Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian (kuvassa) keskusteli asiasta kyproslaisen kollegansa kanssa tiistaina ja ottaa asian esille Yhdistyneissä Kansakunnissa, Le Drianin ministeriön tiedottaja sanoi.

Kyprosta edustaa Euroopan unionissa kansainvälisesti tunnustettu Kyproksen kreikkalainen hallitus. Ranska johtaa tässä kuussa YK: n turvallisuusneuvostoa.

"Ranska pahoittelee voimakkaasti tätä yksipuolista aloitetta, josta ei ole käyty neuvotteluja, mikä on provokaatio ja vahingoittaa sellaisen luottamuksen palauttamista, jota tarvitaan palaamaan kiireellisiin neuvotteluihin oikeudenmukaisen ja pitkäaikaisen ratkaisun löytämiseksi Kyproksen kysymykseen", Le Drianin tiedottaja sanoi.

Myös EU, Yhdysvallat, Britannia ja Kreikka vastustivat suunnitelmaa, joka paljastettiin, kun Turkin presidentti Tayyip Erdogan vieraili tiistaina Nikosiassa. Hän kutsui sitä "uudeksi aikakaudeksi" Varoshalle saaren itärannikolla.

Turkin ulkoministeriö totesi, että EU: n kritiikki oli "mitätön", koska se on erotettu todellisuudesta paikan päällä ja suosii Kreikkaa, joka on EU: n jäsen. "EU: lla ei ole mahdollista olla mitään myönteistä roolia päästäkseen Kyproksen kysymyksen ratkaisuun", siinä todetaan.

Etnisesti jakautuneella saarella on toistuvasti levinnyt rauhanponnisteluja. Uusi Kyproksen turkkilainen johto, jonka tukena on Turkki, sanoo, että kahden itsenäisen valtion välinen rauhansopimus on ainoa toteuttamiskelpoinen vaihtoehto.

Kyproksen kreikkalaiset hylkäävät saaren kanssa kahden valtion sopimuksen, joka antaisi suvereenin aseman irtautuneelle Kyproksen turkkilaiselle valtiolle, jonka vain Ankara tunnustaa.

Continue Reading

Ranska

Euroopan komissio nimittää kaksi uutta edustustojohtajaa Pariisiin ja Luxemburgiin

Julkaistu

on

Komissio on nimittänyt kaksi uutta edustustojohtajaa Pariisiin ja Luxemburgiin. Valérie Drezet-Humez aloittaa uudessa tehtävässään vuonna Pariisi Anne Calteux aloittaa tehtävässään edustuston päällikkönä vuonna Luxemburg, vielä päättämättömänä ajankohtana. He toimivat komission virallisina edustajina jäsenvaltioissa presidentti Ursula von der Leyenin poliittisen alaisuudessa.

Drezet-Humez, Ranskan kansalainen, jolla on 25 vuoden kokemus komissiossa, hyödyntää vahvaa poliittista taustaa, strategista viestintää ja johtamistaitoja sekä oikeudellista asiantuntemusta EU-asioissa. Vuodesta 2010 hän on työskennellyt pääsihteeristössä yksikön päällikkönä, joka vastaa presidentin ja varapuheenjohtajien tiedotuksista, joissa käsitellään kaikkia politiikan painopisteitä ja poliittista kehitystä. Sitä ennen hän johti kirjallista, valtuuttamismenettelyistä ja valtuuskuntien käsittelystä vastaavaa ryhmää pääsihteeristössä, jossa hän sai syvällisen käsityksen komission toiminnasta samalla kun tuki kriittistä hyväksymistä komission päätöksenteon mahdollistamiseksi.

Hän aloitti pääsihteeristössä apulaispääsihteerin ja sitten pääsihteerin poliittisena avustajana lähdettyään käännöstoimen pääosastosta, jossa hän toimi pääjohtajan poliittisena avustajana, viroissa, joissa hän joutui alttiiksi poliittisille ja poliittisille tahoille. tiedostojen toimitusulottuvuus. Hän työskenteli Euroopan komission palveluksessa vuonna 1995 ympäristöasioiden pääosastossa, jossa hän työskenteli teollisuuden ja ympäristön alalla sekä politiikan koordinoinnissa, joka on avain nykyisen poliittisen asialistan kannalta. Drezet-Humez on asianajaja, joka on valmistunut Lyon III -yliopistosta ja erikoistunut EU: n oikeuteen.

Luxemburgin kansalainen Anne Calteux tuo uuteen tehtäväänsä pitkän kokemuksen Luxemburgin ja Euroopan diplomatiasta, mikä antaa hänelle mahdollisuuden hallita tehokkaasti keskeistä poliittista viestintää ja strategista koordinointia. Vuodesta 2016 lähtien Calteux on toiminut useissa johtotehtävissä, joissa hänellä oli korkea vastuu ja kriisinhallinta, erityisesti viimeinen vastuuhenkilö koordinoidessa COVID-19-kriisikennoa Luxemburgin terveysministeriössä. EU: n ja kansainvälisten asioiden päällikkönä ja Luxemburgin terveysministeriön vanhempana neuvonantajana vuodesta 2016 lähtien hän on kerännyt runsaasti tietoa EU: n asioista ja politiikoista.

Vuosina 2016--2018 Calteux johti ministeriön viestintäyksikköä, joka osoittaa hänen vankan viestintä- ja analyyttisen taitonsa ja kykynsä strategiseen suuntautumiseen ja komission Luxemburgin edustuston johtamiseen. Vuosina 2004--2013 hän työskenteli Luxemburgin pysyvässä edustustossa Euroopan unionissa neuvonantajana, joka vastaa kansanterveydestä, lääkkeistä ja sosiaaliturvasta. Calteuxilla on oikeustieteen kandidaatti LLM: stä, Lontoon King's Collegesta, jossa hän on erikoistunut vertailevaan eurooppalaiseen oikeuteen.

Tausta

Komissio ylläpitää edustustoja kaikissa EU: n jäsenvaltioiden pääkaupungeissa sekä alueellisia toimistoja Barcelonassa, Bonnissa, Marseillessa, Milanossa, Münchenissä ja Wroclawissa. Edustustot ovat komission silmät, korvat ja ääni paikan päällä EU: n jäsenvaltioissa. He ovat vuorovaikutuksessa kansallisten viranomaisten, sidosryhmien ja kansalaisten kanssa ja ilmoittavat tiedotusvälineille ja yleisölle EU: n politiikasta. Edustustojen päälliköt nimittää Euroopan komission puheenjohtaja, ja he ovat hänen poliittisia edustajiaan siinä jäsenvaltiossa, johon heidät lähetetään.

Lisätietoja

Euroopan komission edustusto Pariisissa

Euroopan komission edustusto Luxemburgissa

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa