Liity verkostomme!

Uskonnot

Ranskan hallitus tehostaa islamia vastaan, Macron sanoo

Julkaistu

on

Ranskan hallitus on viime päivien aikana tehostanut toimia islamististen ääriliikkeiden torjumiseksi sen jälkeen, kun opettajaa kaadettiin, koska hän näytti luokassa karikatyyrejä profeetta Mohammadista, presidentti Emmanuel Macron sanoi tiistaina (20. lokakuuta), kirjoittaa Geert De Clercq.

Macron sanoi myös, että paikallinen ryhmä, joka osallistui perjantaina tapahtuvaan päämurskaamiseen, hajotettaisiin.

"Tiedämme, mitä on tehtävä", Macron kertoi toimittajille tapaamisen jälkeen islamismin vastaista yksikköä varten Pariisin koillisosassa.

EU

Länsimaisen vapauden sieppaukset

Julkaistu

on

Silvia Romano (Kuvassa), italialainen kansalaisjärjestö vapaaehtoinen, joka vietti 18 kuukautta vankeudessa Somaliassa, laskeutui Rooman Ciampinon lentokentälle sunnuntaina (10. toukokuuta) päällään varpaisiin pukeutuneena täysin islamilaisessa vaatteessa. Se, että 25-vuotias nainen, jonka Al-Shabab-terroristit sieppasivat marraskuussa 2018 Keniassa, jossa hän työskenteli italialaisen hyväntekeväisyysjärjestön, Afrikan Milelen puolesta, paikallisessa orpokodissa, palasi kotiin hijabissa, on hälytyksen syy, ei uskonnonvapauden ilmaus, kirjoittaa Fiamma Nirenstein. 

Radikaali islamistinen maailma, jossa siepattu italialainen tyttö osallistuivat vankeudessa, on vastakohta länsimaisille arvoille, joihin hänet kasvatettiin. Sen mantra supistuu asettamalla kuolema korkeammalle tasolle kuin elämä, ja alistamaan naisia, ei-muslimeja ja "luopuneita". "Olen siirtynyt islamiin omasta tahdostani", Romano sanoi laskeutuessaan koneestaan ​​Mogadishusta. Tämä on epäilyttävää. On uskottavampaa, että "Tukholman oireyhtymä" on hänen takana muslimiksi tulemisen takana. Islamistiterroristien vankeus 536 päivän ajan tekee sen - etenkin länsimaalaisille idealistisille nuorille, jotka matkustavat kolmanteen maailmaan "hyvien syiden" takia, ja lähettävät kuvia itsestään vähäosaisessa asemassa olevien lasten ympäröimänä sosiaaliseen mediaan. Romanoa - jonka vapauttaminen saatiin Italian ja Turkin tiedustelupalvelujen ahkerilla ponnisteluilla ja turvattiin neljän miljoonan euron lunnaalla - puolustettiin sieppaajiaan.

Hän sanoi, että he kohtelevat häntä hyvin, tunnustaen vain vähän heidän ongelmallisia käytäntöjään suhteessa naisiin. Näihin kuuluu hänen sukupuolensa jäsenten alistaminen pahoinpitelyille ja kidutuksille; muuttamalla ne seksi säästää; ja käyttämällä niitä jälkeläisten saamiseen "sotureille" - terroristien lasten monille äideille. Kuljetettu metsien ja hiekkatien yli Kenian ja Somalian välillä, pakkauksessa murhaajia - joita al-Shabab-miehet varmasti ovat - hän olisi voinut olla naimisissa yhden sieppajiensa kanssa. Jos näin on, hän olisi yksi 7,000 9,000–XNUMX XNUMX jäsenestä organisaatiossa, jonka perustamiskirjassa mainitaan rangaistukset kuten ryöstörakojen amputointi ja aviorikoksesta kivittäminen. Se asettaa tavoitteekseen myös globaalin islamin syntymisen - pyrkimyksen, johon he ovat valmiita kuolemaan ja tekemään joukkomurhia.

Itse asiassa Al-Shabab - joka rekrytoi rutiininomaisesti itsemurhaterroristeja tehtäviinsä - on syyllistynyt niin moniin julmuuksiin, että on mahdotonta luetella niitä kaikkia. Mutta muutamat seuraavat mieleen tulevat esimerkit ovat riittäviä kuvaamaan ryhmän verenhimoa. Näihin kuuluvat: Lokakuussa 2017 Mogadishussa tehty pommitus, joka jätti 500 kuollutta; 2016-180 kenialaisen sotilaan teurastus tammikuussa 200 Somalian sotilastukikohdassa; Kenian Garissa-yliopistossa huhtikuussa 2015 suoritettu joukkomurha, jossa surmattiin 148 enimmäkseen kristittyä opiskelijaa; ja syyskuun 2013 hyökkäys Westgate-ostoskeskukseen Nairobissa, joka jätti 67 ihmistä kuolleeksi. Ei ole selvää, olivatko Italian pääministeri Giuseppe Conte ja ulkoministeri Luigi Di Maio tietoisia Romanon henkilöllisyyden muutoksesta, kun he menivät lentokentälle tervehtimään häntä ja juhlimaan vapautuksen voittoa. Joka tapauksessa heidät olisi pitänyt valmistaa huomautuksilla, jotta nuori nainen roikkui joko vapaaehtoisesti tai muuttuneesta tyhmyydestä propagandaa vastaan.

Uskonnonvapauden ei pidä olla haittojen poliittisten ideologioiden viitta. Italian kansalaisena ja demokratian tytönä Romanolla on oikeus kääntyä - oikeus, jota radikaali islamistinen hallinto ei myöntäisi. Mutta hänen ja hänen kannattajiensa tulisi muistaa, että maa pelasti hänet juuri siksi, että se on vapaa demokratia.

Al-Shababin islam ei ole myöskään pelkkä uskonto kuin mikään muu. Se kuuluu "Dar al-Harb" (sodan talo), eikä "Dar al-Islam" (rauhan talo). Toisin sanoen Romanon on pidettävä rakkautta arvojen vihollisena. Sitten sekä Conten että Di Maion olisi pitänyt toistaa arvot, joiden nimissä Romano pelastettiin, pitämättä välttääkseen tuomitsemasta hänen koettelemuksensa vastuussa olevia. Itse asiassa heidän olisi pitänyt ilmoittaa, että viimeksi mainituilla ei ole paikkaa Italiassa. Heidän kyvyttömyytensä tehdä niin osoittaa tavan, jolla länsimaiden johtajat eivät todella halua kohdata terroristista islamia. he eivät edes pidä sanojen “islam” ja “terrorismi” lausumista samassa hengityksessä.

Seurauksena on, että Romanosta on tullut väline väärään viestiin. Sen sijaan, että hän edustaisi vapautta radikaalin-islamistisen orjuudesta, hän on edelleen työkalu Al-Shabab-propagandan leviämiseen, joka tulee esiin kaikkialla Euroopassa. Oppitunti on, että terrorismi maksaa, sekä kirjaimellisesti käteisvaroina että kuviollisesti menetelmänä. Jokainen hymy, jonka hallitusvirkamies leimahti Romanon silmissä huivissa, lisää uuden haavan länsimaisen vapauden sydämeen.

Toimittaja Fiamma Nirenstein oli Italian parlamentin jäsen (2008-13), jossa hän toimi edustajainhuoneen ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajana. Hän toimi Euroopan neuvostossa Strasbourgissa ja perusti antisemitismin tutkintakomitean ja toimi sen puheenjohtajana. Hän on kirjoittanut 13 kirjaa, mukaan lukien kansainvälisen Israelin ystävät -aloitteen perustajajäsen Israel on meitä (2009). Tällä hetkellä hän on kollega Jerusalemin julkisten asioiden keskuksessa.

Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat pelkästään kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä edusta edustajan mielipiteitä EU Reporter.

Continue Reading

EU

Häiritty #Hindus etsii polttohautausmaata #Maltassa, koska 'hautaaminen estää sielun matkaa'

Julkaistu

on

Maailmanlaajuiset hindut ovat järkyttyneitä siitä, että Maltalla ei ole mekanismia kuolleiden hindujen tuhoamiseksi, ja se pakottaa yhteisöä hautaamaan rakkaansa ristiriidassa heidän pitkään pitämiensä uskomusten kanssa.

Hindu valtiomies Rajan Zed (kuvassa) totesi Yhdysvalloissa Nevadassa antamassaan lausunnossa, että Maltan olisi osoitettava kypsyyttä ja vastattava paremmin kovan työnsä, harmonisen ja rauhanomaisen hinduyhteisön kärsimyksiin; joka oli ollut maassa 1800: n jälkeen ja oli antanut paljon panosta kansakunnalle ja yhteiskunnalle, ja jatkoi sen tekemistä.

Zed, joka on hindulaisuuden yleiskunnan puheenjohtaja, totesi, että polttohautaus oli ollut ennen BCE: tä edeltävä perinne, joka oli määrätty muinaisissa hinduteksteissä. Polttohautausarvot antoivat ihmisarvoisen hengellisen vapautuksen, auttoivat vakavia siteitä maalliseen elämään ja antoivat sielulle vauhtia jatkuvaan hengelliseen matkalle. Maailman vanhin jäljellä oleva pyhien kirjoitusten kohta,Rig-Veda, huomautti: Agni, vapauta hänet jälleen menemään isien luo.

Oli yksinkertaisesti sydäntäsärkevää, että yhteisö teki jotain vastoin heidän uskoaan. Jos Malta ei kyennyt tarjoamaan kunnollisia krematorioita, hindujen olisi annettava kremoida kuolleensa perinteisillä avoimilla pyöreillä, joille Maltan tulisi rakentaa polttohautausmaa vesimuodostuman lähelle; Rajan Zed ilmoitti.

Zed kertoi edelleen, että hindut suunnittelevat yhteydenpitoa eri elimiin / virkamiehiin, kuten Euroopan unioni, Euroopan neuvosto, Euroopan parlamentti; Euroopan ihmisoikeuskomissaari; Euroopan ja Maltan oikeusasiamies; Maltan presidentti, pääministeri ja muut valtion virastot; Tasa-arvon edistämisen kansallinen toimikunta; Maltan roomalaiskatolinen arkkipiispa; jne.; tässä numerossa; se, että kyky noudattaa uskon traditsioita oli perusoikeus ihmiselle.

Hautausriitit / seremoniat olivat yksi tärkeimmistä hindu elämän samskaraista (sakramenteista). Useimmissa tapauksissa hindut krematoitiin, paitsi vastasyntyneet ja askeet. Muutamien muinaisten polttohautausten jälkeen tuhoamiset jäännökset (luut / tuhkat) upotettiin juhlallisesti pyhään Ganga-jokeen tai muihin vesistöihin auttaen kuolleen vapauttamisessa. Hinduismissa kuolema ei merkinnyt olemassaolon loppua; Rajan Zed huomautti.

Lisäksi hindulaisuuden ja muiden maailman uskontojen opasteita tulisi opettaa kaikissa Maltan osavaltion kouluissa samoin kuin roomalaiskatolisen apostolisen uskon uskonnollinen opetus. Maltan lasten avaaminen tärkeimmille maailman uskonnoille ja epäuskoisille näkemyksille tekisi heistä tulevaisuuden hyvin vaalittuja, tasapainoisia ja valaistuneita kansalaisia; Zed totesi.

Rajan Zed katsoi, että Maltan tulisi myös tarjota jonkin verran maata ja auttaa hindu temppelin nostamisessa, koska maltan hinduilla ei ollut asianmukaista perinteistä palvontatilaa.

Maltan olisi noudatettava omaa perustuslakiaan, jossa todettiin: "Kaikilla Maltan henkilöillä on täysi omantunnonvapaus ja he voivat nauttia vapaasti omasta uskonnollisesta palvonnastaan". Lisäksi Malta, joka on Euroopan unionin jäsenmaa, ilmoitti allekirjoittaneen Euroopan ihmisoikeussopimuksen pöytäkirjan 1; Zed totesi.

Rajan Zed totesi lisäksi, että Maltalla hallitsevana enemmistönä katolilaisilla oli myös moraalinen vastuu huolehtia eri uskontojen taustalla olevista vähemmistöveljeistä ja siksi heidän olisi myös haettava tasa-arvoista kohtelua kaikille. Tasa-arvo oli juutalais-kristillisen uskon perusta, jonka katolisuus oli merkittävä osa.

Continue Reading

Afganistan

Euroopan on pysyttävä turvallinen paikka #Muslim uudistajien

Julkaistu

on

Samaan aikaan, vapaa-ajattelu, liberaali muslimi mielipidejohtajien ja uudistajat kamppailevat asua ja työskennellä rauhassa kotona. Muslimienemmistöisten kansakunnat joko hallitsee ilkeä yksinvallalle, sotilas- vahvat tai puutteellinen ja hauras demokraatteja. Monissa paikoissa, puhua on löytää itsesi kuollut tai vankilassa. Jos olet onnekas, voit mennä maanpakoon - mutta ehkä ei kauan.

Poistumistiet länteen sulkeutuvat nopeasti. Islam soimaan on tullut suosikki urheilu ei vain Trump vaan myös populistipuolueet kaikkialla Euroopassa. Rants islamia yhdistää jäseniä "populistinen kansainvälinen 'molemmin puolin Atlanttia. Koska äärioikeisto näyttää asettaa suorittamaan hyvin vaaleissa monissa länsimaissa tulevina kuukausina odottaa anti-Islam katkeruus saada nastier.

Euroopan pitäisi todellakin keskittyä pitämään pois kiihkomuslimit. Mutta se ei saa sivuuttaa ahdinko muslimi uudistajia, jotka joutuvat välillä paholainen ja syvän sininen meri. Puhu kotona, ja ne ovat todennäköisesti tuotemerkillä "kafir" (unbeliever). Pään suojaa ulkomailla, ja ne muuttuvat potentiaali häiriköiden tai jopa terroristeille.

"Space Sananvapauden on supistunut muslimimaailmassa", kertoo Surin Pitsuwan, Thaimaan entinen ulkoministeri ja paljon arvostettu entinen pääsihteeri ja ASEAN (ASEAN).

"Muslimi älymystö ei voi jatkaa tarkastelua lakeja ja periaatteita kotona ... ne on tehtävä, että ulkopuolelle muslimimaailmassa", hän kertoi maailmanfoorumi muslimien demokraattien kokous Tokiossa viime kuussa. "Tutkijat ovat siirtyä voidakseen tehdä työnsä. Muslimi demokraatit tuntea tilaa käyttäessään rooli on rajoitettu ... he eivät voi visualisoida tulevaisuutta. "

Muslimimaailmassa kärsii vakavasta demokratiavajeesta. Muslimit pitkä vapauden, oikeusvaltion ja edustuksellisen hallituksen, sanoi Nurul Izzah Anwar. Hän on varapuheenjohtaja kansantasavallan Justice Party Malesian, joka perustettiin hänen isänsä, Malesian oppositiopoliitikko Anwar Ibrahim (joka on edelleen vankilassa).

"On epäselvää, kuinka muslimit liittyvät demokratian ja haaste edessään ääriliikkeiden", sanoi Nurul Izzah. Muslimit joutuvat käsittelemään samanaikaisesti "fanaatikko ideologiat ja kleptocratic järjestelmiä".

Monille muslimit myös, taistelu keskittyy pyrkimyksiä takaisin uskontoaan kuristaa sauditaustainen Wahhabist tulkintoja islamin.

"Se on taistelu, joka on pitkä ja vaikea. Wahhabismi on likainen sana Indonesiassa. Sitä pidetään alkeellinen ", sanoi Indonesian tutkija Islam Azyumardi Azra. Toisin kuin muissa maissa, Indonesia ei ole riippuvainen rahaa Saudi-Arabiasta, hän sanoi. "Meidän kukkainen Islam on upotettu meidän paikalliseen kulttuuriin."

Silti kaikille perinteistä suvaitsevaisuutta ja avoimuutta, Indonesiassa haasteena suojella vähemmistöjä. Indonesian poliisi on avannut rikostutkinnan Jakarta kuvernööri Basuki Tjahaja Purnama, joka tunnetaan paremmin nimellä "Ahok", väitetyn jumalanpilkasta.

Ahok, kristitty, on ensimmäinen jäsen Indonesian kiinalaisten yhteisö valittavaksi pääkaupungin kuvernööri. Tutkimus osoittaa viranomaiset ovat "enemmän huolissaan kovan linjan uskonnollisten ryhmien kuin kunnioittaa ja suojella ihmisoikeuksia kaikille" mukaan Rafendi Djamin, Amnesty Internationalin johtaja Kaakkois-Aasiassa ja Tyynenmeren alueella.

Mitä tapahtuu Indonesiassa on erityisen merkityksellinen ottaen maan maine roolimallina muille muslimimaissa.

Muslimi uudistajat ja intellektuellit voisivat kerran löytää suojaa ja turvapaikka lännessä. Ja vaikka monet ovat hyötyneet suojeluun ja jatkaa sitä, ääriainekset Yhdysvalloissa ja Euroopassa tekevät selväksi, että islam on heidän uusi vihollinen.

Koska ääriliikkeet saavat veto, tervetullut muslimien kuluu jopa ohuempi Euroopassa. Kuten entinen Egyptin kansanedustajana Abdul Mawgoud Dardery kertoi konferenssissa, "Mielestämme pettänyt Yhdysvalloissa ja Euroopassa".

On traagista, tällaiset petokset ovat todennäköisesti tullut normi. Yhdysvaltain puheenjohtajaksi valittu todennäköisesti puolelle muiden "vahvat" muslimimaailmassa. Euroopan populistit voidaan odottaa olevan yhtä välinpitämättömästi ahdingon muslimien ihmisoikeusaktivistien ja demokraatteja.

Euroopan on kuitenkin pidettävä ovensa auki niille muslimimaailmassa, jotka haluavat muutosta, uudistusta ja demokratiaa. Kuten Surin korosti, "muslimi demokraatteja on on kaksi haastetta: meidän täytyy taistella ääri keskuudessamme ja islamofobiaan ulkopuolella".

Friends of Europe säännöllinen "Suoraan sanottuna" sarake vie kriittisesti keskeisten eurooppalaisten ja maailmanlaajuisten kysymysten.

Lisätietoja

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa