Liity verkostomme!

energia

Komissio hyväksyy Suomen investointituen NordFuelille ja Veolialle kehittyneiden biopolttoainetehtaiden rakentamiseen Suomeen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti kaksi tukitoimenpidettä kehittyneiden biopolttoainetehtaiden rakentamiseksi Suomeen. Tarkemmin sanottuna komissio on hyväksynyt seuraavat kaksi Suomen ilmoittamaa investointitukitoimenpidettä: (i) 24.5 miljoonaa euroa NordFuelille edistyneen biopolttoaineiden esittelylaitoksen rakentamisen tukemiseksi; ja (ii) 9.5 miljoonaa euroa Veolian hyväksi biometanolin esittelylaitoksen rakentamisen tukemiseksi. Toimenpiteiden tavoitteena on lisätä kehittyneiden biopolttoaineiden ja liikenteen biokaasun tuotantoa. Komissio arvioi nämä kaksi toimenpidettä EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti, erityisesti Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle.

Komissio katsoi, että toimenpiteet ovat välttämättömiä ja asianmukaisia ​​edistyneiden biopolttoaineiden tuotannon edistämiseksi. Lisäksi tuki rajoitetaan välttämättömään vähimmäismäärään, eikä se ylitä suuntaviivoissa vahvistettuja tuki-intensiteettirajoja. Lopuksi totean, että kahdella toimenpiteellä tuetaan vain laitoksia, jotka tuottavat kehittyneitä biopolttoaineita, jotka täyttävät kestävyyskriteerit. Uusiutuvien energialähteiden käyttöä koskeva direktiivi (PUNAINEN II).

Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpiteillä tuetaan hankkeita, joilla edistetään kestäviä biopolttoaineita Euroopan vihreän sopimuksen mukaisesti vääristämättä kohtuuttomasti kilpailua yhtenäismarkkinoilla. Siksi komissio hyväksyi toimenpiteet EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio on saatavilla asianumeroilla SA.58416 (NordFuel) ja SA.62154 (Veolia) valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa