Liity verkostomme!

Tšekin tasavalta

Puheenjohtajavaltio Tšekki hahmottelee prioriteetit EP:n valiokunnille 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ministerit hahmottelevat EU:n neuvoston puheenjohtajakauden Tšekin prioriteetteja parlamentaarisille valiokunnille useissa kokouksissa.

Tšekki toimii neuvoston puheenjohtajana vuoden 2022 loppuun asti. Ensimmäinen kuulemissarja pidettiin 11.–13. heinäkuuta. Toinen kuulemistilaisuus järjestetään syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Kansalaisvapaudet, oikeus- ja sisäasiat

Puheenjohtajavaltio tukee voimakkaasti EU:n vastauksia Venäjän hyökkäykseen, mukaan lukien rankaisemattomuuden torjunta ja todisteiden kerääminen sotarikoksista, Oikeusministeri Pavel Blažek kertoi parlamentin jäsenille 5. syyskuuta. Hän sanoi, että Eurojustilla ja sen uudella toimeksiannolla voi olla keskeinen rooli, mutta korosti samalla, että käynnissä olevaa työtä pakotteiden rikkomusten torjumiseksi jatketaan.

Eurooppa-ministeri Mikuláš Bek totesi, että oikeusvaltiotyöllä on tärkeä rooli, ja ilmoitti, että seuraava keskustelu aiheesta keskittyy Puolaan, Portugaliin, Romaniaan, Sloveniaan ja Ruotsiin. Puheenjohtajavaltio käsittelee myös Puolaa ja Unkaria koskevia meneillään olevia menettelyjä vuoropuhelussa kansallisten hallitusten kanssa.

Mepit kannustivat puheenjohtajavaltiota laatimaan maakohtaisia ​​suosituksia oikeusvaltiosta. Mepit vaativat myös enemmän sitoutumista sähköiseen tietosuojaan ja sähköiseen todisteeseen, pyysivät vahvempaa kantaa vakoiluohjelmien käyttöä koskeviin paljastuksiin ja ottivat esiin kysymyksen tiedotusvälineiden monopolisoinnista tietyissä maissa.

Samana päivänä Ensimmäinen varapääministeri ja sisäministeri Vit Rakušan sanoi, että puheenjohtajavaltio on valmis aloittamaan neuvottelut seulonta- ja Eurodac-asetuksista ja työskentelemään rakenteellisten ratkaisujen parissa solidaarisuuden ja laillisen maahanmuuton edistämiseksi. Painopisteitä ovat myös lasten seksuaalinen hyväksikäyttö verkossa, EU:n huumeiden väärinkäytön seurantakeskuksen mandaatti, Schengen-alueen poliittinen hallinto sekä Kroatian, Romanian ja Bulgarian sisällyttäminen siihen.

Mainos

Parlamentin jäsenet pyysivät lisätietoja neuvoston aikataulusta muuttoliiketiedostoille, tietosuojaongelmiin liittyen lasten hyväksikäytön torjuntaan verkossa sekä ponnisteluista ja ihmisoikeusloukkauksista EU:n ulkorajoilla.

Lakiasiat

5-syyskuussa, Oikeusministeri Pavel Blažek totesi ympäristönsuojelua rikosoikeudellisin keinoin koskevan direktiivin ja oikeusjärjestelmien digitalisoinnin edistymisen avainkysymyksiksi. Muita painopisteitä ovat yritysten kestävän kehityksen due diligence, direktiivi kriittisiin ääniin kohdistuvien väärinkäytösten torjumisesta, niin sanotut SLAPP:t ja tekoälyä koskeva lainsäädäntö.

Mepit korostivat tekoälyn vastuujärjestelmän merkitystä. Jotkut parlamentin jäsenet vaativat edistystä EU:n maantieteellisten merkintöjen tarkistamisessa. Lopuksi parlamentin jäsenet pyysivät kunnianhimoista lähestymistapaa SLAPP-direktiiviin ja korostivat, että se on elintärkeää sananvapauden kannalta, koska neuvosto pelkää, että neuvosto heikentäisi aloitetta.

Perustuslakiasiat

Esityksen jälkeen Eurooppa-ministeri Mikuláš Bek Euroopan parlamentin jäsenet tiedustelivat 5. syyskuuta Euroopan tulevaisuutta käsittelevän konferenssin jatkotoimia, mukaan lukien EU:n perussopimusten tarkistaminen ja vaalisääntöjen uudistus, jonka parlamentti jo käynnisti. He kehottivat myös puheenjohtajavaltiota keskittymään ulkomaisten häiriöiden ja disinformaation torjuntaan sekä EU:n oikeusjärjestyksen suojaamiseen oikeusvaltioperiaatteen loukkauksilta.

Ministeri Bek vastasi, että hän aikoo käydä lokakuussa poliittisen keskustelun perussopimusten tarkistamista käsittelevästä valmistelukunnasta. Tavoitteena on, että asiasta äänestetään marraskuussa ja asia viedään Eurooppa-neuvoston käsiteltäväksi. Vaalilain uudistuksesta keskustellaan lokakuussa, mutta hän varoitti parlamentin jäseniä, että prosessi tulee olemaan poliittisesti monimutkainen. Puheenjohtajavaltio hakee yhteistä lähestymistapaa eurooppalaisiin poliittisiin puolueisiin ja säätiöihin vuoden loppuun mennessä. Oikeusvaltioperiaatteen osalta hän lupasi, että aihe on näkyvästi esillä kaikilla yleisten asioiden neuvoston asialistoilla.

Maatalous ja maaseudun kehittäminen

Venäjän Ukrainan vastaisen aggression vaikutus elintarviketurvaan on keskeinen prioriteetti Maatalousministeri Zdeněk Nekula 11 päivänä heinäkuuta. Puheenjohtajavaltio pyrkii käynnistämään yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) uudistuksen varhaisessa vaiheessa, jotta jäsenvaltiot saisivat joustavuutta ja tilapäisiä poikkeuksia kriisin hallintaan. Puheenjohtajavaltio asettaa etusijalle myös neuvottelut kasvinsuojeluaineiden kestävästä käytöstä.

Useat parlamentin jäsenet vaativat, että Ukrainan maataloustuotteiden viennin solidaarisuuskäytäviä parannetaan ja että EU:n elintarviketuotannon ja ehdotetun torjunta-aineiden käytön vähentämisen välillä on tasapaino. Jotkut mepit olivat yhtä mieltä siitä, että joitain poikkeuksia YMP:n säännöistä tarvitaan, kun taas toiset varoittivat YMP:n heikentämisestä ja vaativat sen sijaan luomuviljelyn tukemista.

Kehitys

12issa heinäkuussa, Jiří Kozák, varaulkoministeri, korosti kolminkertaista haastetta, jonka Venäjän sota Ukrainaa vastaan ​​aiheutti: viljan jakelu Ukrainasta; riittävän humanitaarisen avun varmistaminen; ja murtaa Venäjän narratiivin, jonka mukaan elintarviketurvakriisi on EU:n vika. Kozák sanoi myös, että Cotonoun jälkeisen sopimuksen osalta puheenjohtajavaltio on päättänyt saattaa loput vaiheet päätökseen mahdollisimman nopeasti.

Mepit olivat yhtä mieltä siitä, että on tärkeää käsitellä sodan välittömiä ja pitkän aikavälin vaikutuksia maailmanlaajuiseen elintarviketurvaan. He ottivat esiin myös kysymyksen Ukrainan ja sen naapureiden pakolaisista. Muut kyseenalaistivat puheenjohtajavaltion prioriteetteja Sahelissa, EU:n etelärajan muuttoliikekysymyksestä sekä humanitaarisen avun ja pitkän aikavälin kehityspolitiikan yhdistämisestä.

Liikenne ja matkailu

12issa heinäkuussa, Liikenneministeri Martin Kupka, ja Varapääministeri digitalisaatiosta ja aluekehitysministeri Ivan Bartoš, painotti, että puheenjohtajavaltio keskittyy toimenpiteisiin liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, rautateiden edistämiseksi, Ukrainan solidaarisuusväylien toimivuuden varmistamiseksi ja matkailualan kestävyyden lisäämiseksi. Ministeri Kupka lupasi parlamentin jäsenille, että työ yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan uusista säännöistä, vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurista, lento- ja meriliikenteen kestävistä polttoaineista, älykkäistä liikennejärjestelmistä ja TEN-T-uudistuksesta etenee.

Liikennevaliokunnan jäsenet kehottivat puheenjohtajavaltiota panemaan enemmän ponnisteluja liikkumisköyhyyteen ja tieturvallisuuteen, varmistamaan, että EU-maat yhdistyvät mahdollisen uuden COVID-19-pandemia vastaan, ja pyysivät mahdollisuutta tarjota EU:lta taloudellista tukea solidaarisuusväylille Ukrainassa. tutkia.

Kalastus

12issa heinäkuussa, Zdeněk Nekula, maatalousministeri totesi, että puheenjohtajavaltion ensisijaisena tavoitteena on EU:n elintarviketurvan varmistaminen ja alan kilpailukyvyn parantaminen kolmansiin maihin verrattuna. Sisämaavaltiosta huolimatta puheenjohtajavaltio Tšekki keskittyy myös kalastuskiintiöihin, EU:n kalastusmahdollisuuksia koskevien sopimusten tekemiseen kolmansien maiden kanssa sekä Green Dealiin liittyviin kalastukseen liittyviin aloitteisiin.

Mepit korostivat tarvetta auttaa kalastajia Ukrainan sodan vaikutuksista johtuen. He pitivät tervetulleena aikomusta parantaa kalastuksen kilpailukykyä, mutta korostivat tarvetta löytää tasapaino aloitteen sosioekonomisten ja ympäristönäkökohtien välillä. Lopuksi jotkut vahvistivat ajatuksen yhteisen kalastuspolitiikan uudistamisesta, vaikka komissio onkin haluton siihen.

Sisämarkkinat ja kuluttajansuoja

Teollisuus- ja kauppaministeri Jozef Síkela kertoi parlamentin jäsenille, että puheenjohtajavaltio kiinnittää erityistä huomiota sisämarkkinoiden työkalujen ja palvelujen parempaan täytäntöönpanoon, syvempään markkinoiden integraatioon ja korkeaan kuluttajansuojaan, mukaan lukien kuluttajien tietoisuuden lisääminen kestävästä kulutuksesta ja verkkoriskeistä. Puheenjohtajavaltio pyrkii etenemään neuvotteluissa Euroopan parlamentin jäsenten kanssa konetuotteista ja kulutusluotoista ja saavuttaakseen neuvostossa yhteisen kannan yleisestä tuoteturvallisuudesta, tekoälystä sekä poliittisen mainonnan avoimuudesta ja kohdentamisesta.

Mepit tiedustelivat puheenjohtajavaltiota kuluttajien vaikutusmahdollisuuksien lisäämisestä kaksoissiirtymän valossa, tuotteiden kaksoislaatua koskevien sääntöjen täytäntöönpanosta, matkapakettisääntöjen päivittämisestä pandemian valossa ja meneillään olevien digitaalisten painopisteiden (mukaan lukien uusi sirulaki ja eurooppalainen digitaalinen identiteetti) valossa. ).

Naisten oikeudet ja sukupuolten tasa-arvo

Marian Jurečka, varapääministeri ja työ- ja sosiaaliministerirs, sanoi, että puheenjohtajavaltio Tšekki pyrkii edistymään palkkojen avoimuusdirektiivin suhteen. EU:n hoitostrategiassa he keskittyvät pitkäaikaishoitoon ja laadukkaan hoidon tarjoamiseen Ukrainasta tuleville pakolaisille. Hän sanoi, että jäsenvaltioiden erilaisia ​​näkemyksiä naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisystä on kunnioitettava, vaikka verkossa tapahtuvan seksuaalisen väkivallan määritelmästä keskustellaan marraskuussa. Neuvosto antaa päätelmät sukupuolten tasa-arvosta, ja puheenjohtajavaltio tarkastelee miesten ja naisten taloudellista tasa-arvoa keskittyen nuoriin.

Useat parlamentin jäsenet kysyivät, aikooko Tšekki ratifioida Istanbulin yleissopimuksen. Monet suhtautuivat myönteisesti tavoitteeseen päästä sopimukseen palkkojen avoimuudesta, korostivat, että LGBTI-oikeuksia sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja -oikeuksia on suojeltava, ja korostivat parlamentin kehotusta lisätä aborttioikeus EU:n perusoikeuskirjaan.

Työllisyys - ja sosiaaliasiat

11issa heinäkuussa, Marian Jurečka, varapääministeri ja työ- ja sosiaaliministeri keskeisiksi kysymyksiksi tunnistettu: pakolaisten tulvan ja kotoutumisen hallinta, heikoimmassa asemassa olevien elintarvikkeiden ja energian kohtuuhintaisuus sekä lasten köyhyyden torjunta. Muita painopisteitä ovat yhteisen kannan saavuttaminen neuvostossa alustatyön edellytysten parantamisesta ja palkkojen avoimuusdirektiivin eteneminen.


Mepit pyysivät sosiaalisen ilmastorahaston ottamista käyttöön heikoimmassa asemassa olevien suojelemiseksi vihreän siirtymäkauden aikana. Jotkut parlamentin jäsenet vaativat, että työllisyyden säilyttämiseen tähtäävä SURE-väline muuttuisi pysyväksi ja että lapsitakausta käytetään kunnianhimoisemmin. Lopuksi parlamentin jäsenet pyysivät ylimääräistä sosiaalialan huippukokousta käsittelemään energia- ja inflaatiokriisin sekä taantuman vaikutuksia työllisyyteen.

Ympäristö, kansanterveys ja elintarviketurvallisuus

11issa heinäkuussa, Ympäristöministeri Anna Hubáčková kertoi parlamentin jäsenille, että ensisijaiset tavoitteet ovat: sopimukseen pääseminen Fit for 55 -tiedostosta; luonnon ennallistamista koskeva laki; haavoittuvien kotitalouksien suojeleminen vihreän siirtymäkauden aikana; ilmasto- ja ympäristöyhteistyö. Mepit tiedustelivat ministeriä YK:n ilmastonmuutosta (COP27) ja biologista monimuotoisuutta käsittelevien konferenssien (COP15) valmisteluista sekä Venäjän sodan ympäristövaikutuksista.

12issa heinäkuussa, Terveysministeri Vlastimil Válek sanoi, että puheenjohtajavaltio keskittyy syövän torjuntaan; disinformaatio rokotuksista ja uusien muunnelmien rokotuksista; edistyminen neuvoston kannassa, joka koskee eurooppalaista terveystietoavaruutta (EHDS) ja ukrainalaisille pakolaisille tarkoitettuja terveydenhuoltopalveluja. Mepit tiedustelivat ministeriä reiluista hinnoista ja rokotteiden saatavuudesta, sodan vaikutuksista, harvinaisista sairauksista ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista väestön terveyteen.

Myöhemmin sinä päivänä Maatalousministeri Zdeněk Nekula korostettiin elintarviketurvaa, kestävää maataloutta, eläinten terveyttä ja edistymistä "Farm to Fork" -ohjelmassa ja sopimaan "metsien hävittämistä" koskevasta asetuksesta. Mepit kyselivät ministeriä torjunta-aineiden kestävästä käytöstä, Venäjän sodan vaikutuksista elintarviketurvaan, genomitekniikoista, maataloussektorin vihreän siirtymän rahoituksesta ja lihantuotannosta.

Aluekehitys

12issa heinäkuussa, Varapääministeri digitalisaatiosta ja aluekehitysministeri Ivan Bartoš totesi, että puheenjohtajavaltio keskittyy tulevaan koheesiopolitiikkaan ja analysoi, mitkä välineet auttavat lähentämään EU:n alueita parhaiten ja varmistavat vihreän ja digitaalisen siirtymisen samalla kun tarjotaan tarvittavaa joustavuutta uuteen kehitykseen vastaamiseksi.

Mepit korostivat, että koheesiorahastoja olisi käytettävä sellaisen kapasiteetin kehittämiseen, joka varmistaa elintarvikkeiden ja tarvikkeiden turvallisen kuljetuksen nykyisen sodan aikana. He varoittivat myös, että koheesiopolitiikan periaatteet eivät saa vahingoittaa ympäristöä. Mepit kehottivat myös puheenjohtajavaltiota tukemaan ajatusta uuden sukupolven Just Transition -rahaston perustamisesta ja EU:n rajat ylittävän mekanismin elvyttämisestä.

Talous - ja raha - asiat

Venäjän sota Ukrainassa ja nouseva inflaatio ovat taustana useimmille puheenjohtajavaltion prioriteeteille. Valtiovarainministeri Zbyněk Stanjura kertoi parlamentin jäsenille 13. heinäkuuta. Puheenjohtajavaltio asettaisi etusijalle sopimusten saavuttamisen EU:n säännöistä suurten monikansallisten yritysten maailmanlaajuisesta vähimmäisverosta, vihreistä joukkovelkakirjalainoista, rahanpesun vastaisista säännöistä ja energiaverosta. Se välittäisi keskusteluja Repower EU:n integroimisesta Recovery and Resilience Facilityyn Venäjän vaikutusvallan poistamiseksi EU:n taloudesta sekä EU:n finanssipolitiikan päivityksestä.

Mepit keskittyivät kysymyksessään siihen, mitä puheenjohtajavaltio aikoo konkreettisesti tehdä pelastaakseen maailmanlaajuisen vähimmäisveron säännöt ja miten se suuntaisi keskusteluja verotussääntöjen tarkistamisesta ja missä määrin inflaatioon voidaan puuttua vaikuttamatta siihen. keskuspankkien riippumattomuus. Useat parlamentin jäsenet ottivat esille myös uhkaavat taloudelliset vaikeudet ja keskustelun yksimielisyydestä verotuksen alalla.

Kulttuuri, koulutus ja nuoriso

13issa heinäkuussa, Kulttuuriministeri Martin Baxa sanoi, että puheenjohtajavaltio keskittyy EU:n kulttuurialan työsuunnitelman 2023–2026 viimeistelyyn. Hän lupasi myös käynnistää neuvottelut Luova Eurooppa -ohjelman rahoituksen lisäämisestä, sillä nykyinen rahoitus ei vastaa alan tarpeita. Opetus-, nuoriso- ja urheiluministeri Vladimír Balaš keskittyi esityksessään digitaaliseen koulutukseen, sukupolvien väliseen vuoropuheluun ja aktiiviseen tukeen Euroopan nuorisovuodelle, ja viimeksi mainittua koskeva konferenssi järjestetään 6. joulukuuta 2022.

Mepit kysyivät syyskuussa julkistettavan medianvapauslain suunnitelmista, ukrainalaisten opiskelijoiden sisällyttämisestä EU:n opiskelijavaihto-ohjelmaan sekä ukrainalaisten pakolaislasten ja -nuorten integroimisesta EU:n koulutusjärjestelmään. He käsittelivät myös urheilutoimintaa, tekijänoikeusdirektiivin täytäntöönpanoa ja eurooppalaisen koulutusalueen toteuttamista koskevia kysymyksiä.

Kansainvälinen kauppa

"Vapaakauppasopimukset ovat puheenjohtajavaltio Tšekin ydintehtäviä", sanoi Kauppaministeri Jozef Síkala 13. heinäkuuta julkilausuman, johon kauppakomitean jäsenet suhtautuivat myönteisesti. He kehottivat tekemään ja ratifioimaan vapaakauppasopimuksia muun muassa Uuden-Seelannin, Meksikon, Chilen, Australian, Intian ja Mercosur-maiden kanssa ja vaativat, että kaikissa kauppasopimuksissa on kunnioitettava EU:n arvoja ja kestävyystavoitteita.

Kauppakomitean jäsenet pyysivät puheenjohtajavaltiota pyrkimään saavuttamaan neuvoston kannan yleisen tullietuusjärjestelmän ja pakottamisen vastaisen välineen tarkistamisesta ja saamaan lopulta päätökseen Cotonoun jälkeisen sopimuksen. Useat parlamentin jäsenet kehottivat neuvostoa tiivistämään yhteistyötä Afrikan kanssa ja ottamaan huomioon sukupuolten tasa-arvon kaupankäynnin parissa.

Ulkomaanasiat

Ulkoministeri Jan Litavský 13. heinäkuuta linjasi viisi painopistealuetta: Ukraina, energia, puolustus, talous ja demokratia. Hän korosti tarvetta jatkaa Ukrainan tukemista ja varoitti "Ukrainan väsymyksen" vaaroista ja vaati aseiden toimittamista Kiovaan nopeammin ja ponnistuksia maan sodanjälkeisen jälleenrakennuksen helpottamiseksi. Hän korosti myös vahvan transatlanttisen kumppanuuden tarvetta ja keskustelua siitä, kuinka EU:n tulisi arvioida uudelleen suhteitaan Venäjään pitkällä aikavälillä.

Mepit tiedustelivat Lipavskýa useista aiheista, mukaan lukien EU:n pitkän aikavälin visio suhteista Venäjään, kuinka edetä EU:n laajentumisprosessissa, erityisesti Bulgarian saarrosta Pohjois-Makedonialle, tarpeesta myöntää EU:n viisumivapaus Kosovolle. ja tarve torjua venäläisiä vääriä kertomuksia EU:n eteläpuolisissa maissa, mukaan lukien Afrikassa.

Teollisuus, tutkimus ja energia

Ivan Bartoš, digitalisaatiosta vastaava varapääministeri ja aluekehitysministeri sanoi, että puheenjohtajavaltio työskentelee digiagendan, viestinnän kestävyyden, kestävien digitaalisten ekosysteemeiden, EU:n kyberturvallisuuden, ICT-toimitusketjujen turvallisuuden ja julkisten palvelujen digitalisoinnin parissa. Puheenjohtajavaltio pyrkii varmistamaan neuvoston kannan tekoälylakiin, yleisnäkemyksen sähköisen henkilöllisyyden sääntelyyn ja jatkamaan työskentelyä tietolain parissa. Se pyrkii myös pääsemään neuvostossa sopimukseen ehdotuksesta kyberturvallisuuden vahvistamiseksi EU:ssa ennen marraskuun loppua, hän sanoi.

Teollisuuden ja energian osalta Jozef Síkela, teollisuus- ja kauppaministeri, sanoi, että puheenjohtajavaltio pyrkii vähentämään EU:n riippuvuutta venäläisistä fossiilisista polttoaineista RepowerEU-suunnitelman mukaisesti, jatkamaan työtä ilmastoneutraaliuden puolesta ja turvaamaan samalla kansalaisille kohtuuhintaisen energian. Puheenjohtajavaltio työskentelee uusiutuvien energialähteiden lupamenettelyjen nopeuttamiseksi, energiatehokkuuden ja energiansäästön parantamiseksi sekä siirtymiseksi vähähiilisiin ja uusiutuviin energialähteisiin. Se keskittyy myös toimitusten monipuolistamiseen ja avustaa komissiota EU:n yhteishankintojen yhteishankinnassa, jotta kaikilla jäsenmailla on riittävästi energiaa talveksi.

Tutkimuksesta ja innovaatiosta, Vladimír Balaš, opetus-, nuoriso- ja urheiluministeri, sanoi, että puheenjohtajavaltio pyrkii edistämään eurooppalaisen tutkimusalueen ja EU:n tutkimusekosysteemin kehitystä. Siinä keskitytään tutkimus- ja innovaatiorahoituksen synergioihin, eurooppalaisen tutkimusinfrastruktuurin ekosysteemin vahvistamiseen ja uuden eurooppalaisen innovaatioagendan kehittämiseen. Sillä pyritään myös viimeistelemään puolijohdealan Horisontti Eurooppa -yhteisyrityksiä koskeva lainsäädäntö ja assosiaatiosopimusten tekeminen kolmansien maiden kanssa Horisontti Eurooppa -ohjelmassa.

Avaruuspolitiikasta Martin Kupka, liikenneministeri , sanoi, että puheenjohtajavaltio on edelleen sitoutunut varmistamaan, että Prahassa sijaitsevalla EUSPA-avaruusohjelman virastolla on parhaat olosuhteet ja parhaat standardit. Pääprioriteetti on turvallisten yhteyksien ohjelma, ja puheenjohtajavaltio pyrkii aloittamaan keskustelut parlamentin jäsenten kanssa mahdollisimman pian. Puheenjohtajavaltio keskittyy myös innovointiin ja EU:n avaruusjärjestelmien datan ja palvelujen käyttöön sekä nykyisten valmiuksien laajentamiseen EU:n satelliittijärjestelmien suojaamiseksi.

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa