Liity verkostomme!

Kypros

Kyproksen viimeinen mahdollisuus ratkaista Kyproksen kysymys uhkaa sen korruptoitunut poliittinen eliitti

Julkaistu

on

Kuinka Kyproksen kansa, kirjoittaa Michalis Christou, toivon Kyproksen ongelman pysyvää ratkaisua, kun he ovat nähneet korruption todelliset kasvot presidenttinsä Nicos Anastasiadesissa (Kuvassa)? 

Viime viikolla Genevessä Kyproksen kreikkalaisten ja turkkilaisten yhteisöjen johtajat tapasivat jälleen aloittaakseen neuvottelut uudelleen Kyproksen ongelmasta. Kypros on jakautunut vuodesta 1974, jolloin Turkki hyökkäsi ja takavarikoi pohjoisen osan tekosyynä suojella kyproksenturkkilaisia, sen jälkeen kun kyproslaiset kreikkalaiset yrittivät saavuttaa unionin Kreikan kanssa vallankaappauksella. Tällä hetkellä EU on virallisesti tunnustanut vain etelän, ja YK: n joukot valvovat puskurivyöhykettä, joka erottaa Kyproksen kaksi osaa. 

YK: n pääsihteerin Antonio Guterresin johtamat Geneven neuvottelut päättyivät kuitenkin toiseen epäonnistumiseen. Osapuolet eivät onnistuneet löytämään yhteistä kantaa, koska TC: n johtaja Ersin Tatar toimitti ehdotetun ratkaisun kahden valtion puitteissa, kun taas GC: n johtaja Nicos Anastasiades vaati kansainvälisen yhteisön ja jokaisen aiemman RoC: n presidentin sopimaa BBF-kehystä.

Silti oli tekopyhyyttä siinä, että Anastasiades kannatti niin kiihkeästi BBF: ää. Muutama kuukausi sitten annettujen pommitusten paljastusten mukaan, jotka tulivat kreikkalaisten ortodoksien suusta Arkkipiispa Kreikan ortodoksisen kirkon jäsen herra Anastasiades oli ensimmäinen, joka puhui kahden valtion / osion ratkaisusta.

Anastasiades sulki viime vuonna tarkistuspisteet, kauan ennen lentokenttien ja satamien sulkemista, COVID-verukkeella. Lisäksi Anastasiadesin sisäasiainministeri Nicos Nouris, joka on muuttoliikkeen suhteen kovan linjan omaava henkilö, on viime aikoina asettanut piikkilangan puskurivyöhykkeelle laittoman maahanmuuton tekosyynä aikana, jolloin maahanmuuttovirrat ovat vähentyneet huomattavasti verrattuna muina vuosina.

Anastasiadesin Kyproksen turkkilaisille puolille lähettämä jakamis- / jakamisviesti on nyt ilmeinen. Mutta jakaminen on vastoin kyproslaisten kreikkalaisten tahtoa, joiden valtaosa (76%) haluaa liittovaltion ratkaisun. 

Presidentti Anastasiades ja "kultainen" passijärjestelmä 

Anastasiades on joutunut korruptiosyytteisiin, jotka liittyvät Kyproksen hyväksymään kultaisen passin järjestelmään yhtenä monista toimenpiteistä toipua vuoden 2013 finanssikriisistä.

Viralliset havainnot 

Jälkeen Al Jazeeran  - paljastus Kyproksen passijärjestelmää koskevasta korruptiosta, jossa Kyproksen parlamentin puhemies itse kuvattiin lupaamalla asiakkaalle, jolla oli rikosrekisteri, että hän tukee häntä Kyproksen passin ostamisessa, Kyproksen hallitus päätti nimittää tutkintakomitea tutkia investointeja kansalaisuuteen koskevan prosessin laillisuutta. 

Mitä Osavuosikatsaus näyttää

"[Kyproksen tasavallan presidentti] osallistui ministerineuvoston istuntoihin, joissa hyväksyttiin noin 50 sijoittajien kansalaisuutta, joita edusti asianajotoimisto, jossa 50% kuuluu hänen ensimmäisen asteen sukulaisiinsa. Mielestämme se, että tasavallan presidentillä ei ole äänioikeutta, ei vapauta häntä velvollisuudesta toimia ehdottoman puolueettomasti ja näyttää toimivan tällä tavalla. " - p.499

"Sekä presidentti Anastasiadis että muut entiset ja nykyiset ministerineuvoston jäsenet, jotka olivat yhteydessä välittäjiin," eivät ilmoittaneet suoraa tai epäsuoraa kiinnostusta poikkeuksellisiin kansalaisuuksiin eivätkä sulkeneet itseään pois, kuten heidän olisi pitänyt. " p.501

"Järkyttävin viittaus havaintoon liittyy kirjeeseen, jossa paljastetaan, että presidentti Anastasiades itse puuttui asiaan antaakseen kymmenen" kultaista "passia tietyn asianajotoimiston asiakkaille! Erityisesti presidentin kansliaviraston johtaja näyttää lähettäneen presidentiltä kirjeen sisäasiainministeriön virkamiehelle, jossa todetaan, että "herra presidentti pyysi minua lähettämään sinulle niiden kansalaisten nimet, jotka hakivat kansalaisuutta heidän luovuttamisekseen. hänelle. " p.161

Anastasiadesin lupaus

In kirje Nikolas Papadopoulosille , saaren kolmanneksi suosituimman poliittisen puolueen DIKO: n nykyinen presidentti ja Tasos Papadopoulosin poika, joka kehotti pahamaineisesti GC-kansaa sanomaan ei YK: n tukemalle Anan-suunnitelmalle vuonna 2004, herra Anastasiades totesi: "Minä toista viimeinen kerta, että olen valmis hoitamaan vastuuni ja luopumaan asemastani, johon kansani ovat luottaneet, jos todetaan, että olen osallisena korruptiossa tai laittomassa tekemisessä tai olen osoittanut suvaitsevaisuutta mihin tahansa toimintaan joka on vahingoittanut tai vahingoittaa valtion talousarviota. " [21 ja viitataan passijärjestelmään].

27. lokakuuta 10 vuonna haastattelu, Anastasiades totesi, että jos jotain väärää löydetään [hänelle passijärjestelmässä], hän jättää eroamisensa seuraavana päivänä. Hän sanoi: "Tarkastellaan entisen asianajotoimistoni kansalaisuushakemusta. Jos sellaisia ​​on, toistan, ja haluaisin korostaa, mikä osoittaisi, että joko entinen lakiasiaintoimisto tai minä itse mihinkään tarkoitukseen olen antanut kenelle tahansa luvattomasta palveluksesta, eron seuraavana päivänä. "

Herra Anastasiades on todennut useita kertoja, että jos järjestelmää tutkiva erityisneuvonantaja löytää MITÄÄN epätoivoa, hän eroaa asemastaan ​​Kyproksen tasavallan presidenttinä. Katsotaanpa tutkimuskomitean passeja koskevan tutkimuksen välivaiheen päätelmiä.

Anastasiades: Mies sanallaan (?)

Ja kuten Anastasiades on jälleen kerran todennut haastattelu 02 "Anna tarkastusvaliokunnan tutkia; - jos havaitaan mitään osallistumista, minun pitäisi lähteä [eroamaan]." 

Asia on kristallinkirkas: Anastasiades sanoi, että jos hän olisi mukana, niin hän eroaisi. Raportti osoittaa, että Anastasiades oli mukana. Anastasiadeksen tulisi pitää sanansa ja erota välittömästi. 

Korruption aiheuttama poliittisten johtajien eroaminen ei ole ennakkotapausta. Näimme jo Viron pääministerin eroavan, Juri Rata, lahjonnan takia. 

Korruptio ja ihmisten tahto

Kyproksen kysymys on molempien osapuolten nationalismien, Turkin miehityksen, mutta myös korruption ongelma. 

Korruptio ilmenee myös todisteista, jotka tulivat äskettäin päivänvaloon presidentin, toimittajan ja entisen neuvonantajan Makarios Drousiotisin kirjan kautta. 'Jengi: Kyproksen korruptoitunut valtajärjestelmä - Poliitikon ja asianajajien leikkaus ja sotku', joka syyttää räikeästi Anastasiadea korruptiosta. 

Anastasiades ei enää edusta ihmisten tahtoa. 77% ihmisistä ei luota Anastasiadeksen hallitukseen ja ylivoimaiseen 71% toteaa olevansa tyytymätön siihen, miten Anastasiades käsittelee Kyproksen ongelmaa.

Geneven jälkeen Kyproksen presidentti vaati kansallista ykseyttä tänä vaikeana aikana Kyproksen kysymykseen. No, on tullut aika ilmaista tämä kansallinen yhtenäisyys. Kolmasosa väestöstä, joka ei luota herra Anastasiadiseen, ilmaisee tämän yhtenäisyyden. Kuten yllä olevat yksityiskohtaiset tiedot ja raportit, jotka liitän, osoittavat, tämä on todellisuus eikä johdannainen tietystä ideologisesta laadusta.

Jos Anastasiadesilla on jäljellä arvokkuutta, hän pysyy uskollisena sanalleen ja tekee sen, mitä hän on meille luvannut: Anastasiades, on aika erota.

Kypros

Ranska kutsuu Kyproksen turkkilaisia ​​siirtymään aavekaupungissa provokaatioksi

Julkaistu

on

By

Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian puhuu tiedotustilaisuudessa Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa Ranskan ulkoministeriössä Pariisissa, Ranskassa, 25. kesäkuuta 2021. Andrew Harnik / Pool REUTERSin kautta

Ranska kritisoi keskiviikkona (21. heinäkuuta) Kyproksen turkkilaisten viranomaisten "provokaationa" siirtoa avata osittain uudelleen hylätty kaupunki Kyproksessa mahdollisen uudelleensijoittamisen varalta. Länsimaiden viimeisimmässä kritiikissä, jonka Ankara on hylännyt, kirjoittavat Sudip Kar-Gupta Pariisissa ja Jonathan Spicer Istanbulissa, Reuters.

Kyproksenturkkilaiset sanoivat tiistaina (20. heinäkuuta), että osa Varoshasta joutuisi siviilihallinnon alaisuuteen ja ihmiset pystyisivät saamaan takaisin kiinteistöjä - suututtamalla kyproksenkreikkalaisia, jotka syyttivät turkkilaisia ​​kilpailijoitaan varkauden järjestämisessä. Lue lisää.

Varosha, aavemainen kokoelma hylättyjä korkea-arvoisia hotelleja ja asuntoja sotilasalueella, johon kenellekään ei ole annettu pääsyä, on ollut autio siitä vuodesta 1974 lähtien, kun saari jakoi saaren.

Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian (kuvassa) keskusteli asiasta kyproslaisen kollegansa kanssa tiistaina ja ottaa asian esille Yhdistyneissä Kansakunnissa, Le Drianin ministeriön tiedottaja sanoi.

Kyprosta edustaa Euroopan unionissa kansainvälisesti tunnustettu Kyproksen kreikkalainen hallitus. Ranska johtaa tässä kuussa YK: n turvallisuusneuvostoa.

"Ranska pahoittelee voimakkaasti tätä yksipuolista aloitetta, josta ei ole käyty neuvotteluja, mikä on provokaatio ja vahingoittaa sellaisen luottamuksen palauttamista, jota tarvitaan palaamaan kiireellisiin neuvotteluihin oikeudenmukaisen ja pitkäaikaisen ratkaisun löytämiseksi Kyproksen kysymykseen", Le Drianin tiedottaja sanoi.

Myös EU, Yhdysvallat, Britannia ja Kreikka vastustivat suunnitelmaa, joka paljastettiin, kun Turkin presidentti Tayyip Erdogan vieraili tiistaina Nikosiassa. Hän kutsui sitä "uudeksi aikakaudeksi" Varoshalle saaren itärannikolla.

Turkin ulkoministeriö totesi, että EU: n kritiikki oli "mitätön", koska se on erotettu todellisuudesta paikan päällä ja suosii Kreikkaa, joka on EU: n jäsen. "EU: lla ei ole mahdollista olla mitään myönteistä roolia päästäkseen Kyproksen kysymyksen ratkaisuun", siinä todetaan.

Etnisesti jakautuneella saarella on toistuvasti levinnyt rauhanponnisteluja. Uusi Kyproksen turkkilainen johto, jonka tukena on Turkki, sanoo, että kahden itsenäisen valtion välinen rauhansopimus on ainoa toteuttamiskelpoinen vaihtoehto.

Kyproksen kreikkalaiset hylkäävät saaren kanssa kahden valtion sopimuksen, joka antaisi suvereenin aseman irtautuneelle Kyproksen turkkilaiselle valtiolle, jonka vain Ankara tunnustaa.

Continue Reading

Kypros

Kyproksen neuvottelut voivat jatkua vain kahden valtion perusteella, Erdogan sanoo

Julkaistu

on

By

Turkin presidentti Tayyip Erdogan (Kuvassa) on sanonut, että etnisesti jakautuneen Kyproksen tulevaisuutta koskevat rauhanneuvottelut voidaan käydä vain Välimeren saaren "kahden valtion" välillä kommenteissa, jotka varmasti häiritsevät edelleen kyproksenkreikkalaisia ​​ja EU: ta, kirjoittaa Jonathan Spicer Istanbulissa että Michele Kambas.

Kyproksen turkkilaiset virkamiehet ilmoittivat myös suunnitelmista pienen osan nyt hylätystä Kyproksen kreikkalaisesta Varoshan esikaupungista saaren itärannikolla.

Myös tämä siirto raivostuttaa kyproksenkreikkalaisia, sillä omistusosuus lähinnä alueesta, jonka Yhdistyneiden Kansakuntien mukaan tulisi antaa rauhanturvaajien valvonnassa.

"Uusi neuvotteluprosessi (Kyproksen jakauman parantamiseksi) voidaan toteuttaa vain kahden valtion välillä. Olemme oikeassa ja puolustamme oikeuttamme loppuun asti", Erdogan sanoi puheessaan Kyproksen jaetussa pääkaupungissa Nikosiassa.

Hän merkitsi Turkin hyökkäyksen vuosipäivää 20. heinäkuuta 1974 päiviä sen jälkeen, kun Kreikan hallitsija oli Kyproksen kreikkalaisen vallankaappauksen jälkeen. Saari on pysynyt siitä lähtien jaettuna Kyproksen kreikkalaiseen etelään ja Kyproksen turkkilaiseen pohjoiseen.

Kyproksen kreikkalaiset, jotka edustavat Kyprosta kansainvälisesti ja joita Euroopan unioni tukee, hylkäävät saaren kanssa kahden valtion sopimuksen, joka antaisi suvereenin aseman irtautuneelle Kyproksen turkkilaiselle valtiolle, jonka vain Ankara tunnustaa.

Punavalkoisilla turkkilaisilla ja kyproksenturkkilaisilla lipuilla koristeltu juhlatunnelma Nikosian pohjoisosassa oli tiistaina ristiriidassa etelän surkean tunnelman kanssa, jossa kyproslaiset kreikkalaiset herättivät ilmapiirisireenit, jotka merkitsivät Turkin joukkojen laskeutumispäivää 47 vuosia sitten.

Vaikka Yhdistyneet Kansakunnat ovat kamppailleet Kyproksen kanssa vuosikymmenien ajan, riita on tullut entistä tarkemmin johtuen kilpailevista vaatimuksista offshore-energiavarannoista ja Kyproksen turkkilaisten äskettäin avaamasta osasta Varoshaa vierailijoille.

Varosha on ollut Turkin armeijavyöhyke vuodesta 1974, ja sitä pidetään laajalti Ankaran neuvottelumerkkinä tulevissa rauhansopimuksissa.

Tiistaina Kyproksen turkkilainen johtaja Ersin Tatar sanoi, että hänen hallintonsa romuttaisi Varoshan noin 3.5 prosentin sotilaallisen aseman ja antaisi edunsaajille mahdollisuuden hakea komissiota, joka on valtuutettu tarjoamaan korvausta tai kiinteistöjen palauttamista.

Kyproksen kansainvälisesti tunnustetun hallituksen tiedottaja sanoi, että viranomaiset tiedottaisivat asiasta EU: lle ja Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvostolle.

Suljettu alue käsittää 100 hotellia, 5,000 taloa ja yritystä, jotka aiemmin olivat enimmäkseen kyproslaisten kreikkalaisten omistuksessa.

Kyproksen turkkilaiset viranomaiset avasivat osan siitä yleisölle marraskuussa 2020.

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio tukee Kyproksen 1.2 miljardin euron elvytyssuunnitelmaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on antanut myönteisen arvion Kyproksen elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta. Tämä on tärkeä askel kohti sitä, että EU maksaa 1.2 miljardia euroa avustuksia ja lainoja elvytys- ja sopeutumiskehyksen puitteissa. Tämä rahoitus tukee Kyproksen elvytys- ja sopeutumissuunnitelmassa esitettyjen tärkeiden investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamista. Sillä on keskeinen rooli, kun Kypros pystyy nousemaan vahvemmaksi COVID-19-pandemiasta.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa jopa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi koko EU: ssa. Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä koordinoitua vastausta COVID-19-kriisiin, jotta voidaan vastata yhteisiin eurooppalaisiin haasteisiin ottamalla huomioon vihreät ja digitaaliset siirtymät, vahvistaa taloudellista ja sosiaalista sietokykyä ja yhtenäismarkkinoiden yhtenäisyyttä.

Talous, joka toimii ihmisille Varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis (kuvassa) sanoi: "Kypros on toimittanut laaja-alaisen elvytyssuunnitelman. Se sisältää merkittäviä uudistuksia ja investointeja sen tärkeimpien sosioekonomisten haasteiden ratkaisemiseksi ja maan viemiseksi vihreämmälle ja digitaalisemmalle polulle. Kypros aikoo investoida energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan, parantaa vesi- ja jätehuoltoaan sekä osallistua EuroAsia Interconnector -hankkeeseen liittää sähköverkkonsa Kreikan Kreeta-verkkoon. Se tekee huomattavia investointeja erittäin suuren kapasiteetin laajakaistan kattavuuden parantamiseksi, digitaalisen koulutuksen ja taitojen edistämiseksi sekä julkisten palvelujen ja tuomioistuinten digitalisoimiseksi. Talouden puolella olemme tyytyväisiä siihen, että keskitytään keskittymään pankkien hallussa olevien järjestämättömien lainojen riskeihin, parantamaan luotonsaajien ja palvelujen työympäristöä sekä parantamaan pienten yritysten rahoituksen saatavuutta ja maksuvalmiutta. Sosiaalinen ulottuvuus liittyy voimakkaasti varhaiskasvatuksen tukemiseen sekä toimenpiteisiin, joilla saadaan enemmän nuoria työpaikoille ja edistetään yhtäläisiä mahdollisuuksia. Kun tämä suunnitelma on pantu täytäntöön, Kypros voi tulla vahvemmaksi kriisistä. "

Komissio arvioi Kyproksen suunnitelman RRF-asetuksessa asetettujen kriteerien perusteella. Komission analyysissä tarkasteltiin erityisesti, tukevatko Kyproksen suunnitelmassa esitetyt investoinnit ja uudistukset vihreää ja digitaalista siirtymistä myötävaikuttaa tehokkaasti vastaamiseen eurooppalaisen ohjausjakson aikana tunnistettuihin haasteisiin ja vahvistaa sen kasvupotentiaalia, työpaikkojen luomista sekä taloudellista ja sosiaalista sietokykyä.

Kyproksen vihreän ja digitaalisen siirtymän turvaaminen  

Komission arvion mukaan Kyproksen suunnitelmassa käytetään 41 prosenttia suunnitelman kokonaismäärärahoista toimenpiteille, jotka tukevat ilmastotavoitteita. Suunnitelma sisältää vihreän verotuksen käyttöönottoon, sähkömarkkinoiden vapauttamiseen, rakennusten energiakorjausten helpottamiseen ja sähköisen liikkuvuuden nopeuttamiseen liittyviä uudistuksia. Suunnitelma sisältää lisäksi laajan valikoiman energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan liittyviä investointeja, jotka on tarkoitettu kotitalouksille, yrityksille, kunnille ja laajemmalle julkiselle sektorille ja kansalaisjärjestöille. Suunnitelma sisältää älykkäiden mittareiden laajamittaiseen käyttöönottoon liittyviä investointeja sekä EuroAsia Interconnector -hankkeen, jonka pitäisi tukea sähköntuotantoa puhtaammista lähteistä, erityisesti uusiutuvista lähteistä.

Komission arvion mukaan Kyproksen suunnitelmassa varataan 23 prosenttia kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteille, jotka tukevat digitaalista siirtymistä. Digitaaliseen siirtymään liittyvät toimenpiteet on jaettu koko suunnitelmaan. Suunnitelma sisältää huomattavia investointeja liitettävyyteen useiden toimenpiteiden avulla, joilla pyritään varmistamaan kattavuus erittäin suuren kapasiteetin laajakaistalla. Se edistää digitaalista koulutusta ja taitoja parantamalla digitaalista infrastruktuuria ja opetussuunnitelmia kouluissa, kouluttamalla opettajia ja investoimalla digitaalisten taitojen koulutusohjelmiin. Se sisältää myös hankkeita, joiden odotetaan edistävän julkisten palvelujen digitalisointia ja tuomioistuinjärjestelmän digitaalista muutosta.

Vahvistetaan Kyproksen taloudellista ja sosiaalista sietokykyä

Komissio katsoo, että Kyproksen suunnitelma sisältää laajan joukon toisiaan tukevia uudistuksia ja investointeja, jotka auttavat vastaamaan kaikkiin tai huomattavaan osaan Kyprokselle osoitetuissa maakohtaisissa suosituksissa esitettyjä taloudellisia ja sosiaalisia haasteita.

Suunnitelma sisältää toimenpiteitä julkisten työvoimapalvelujen vahvistamiseksi keskittyen erityisesti nuorten työllisyyteen. Siinä säädetään toimenpiteistä koulutuksen laadun parantamiseksi. Suunnitelma tukee myös varhaiskasvatusta laajentamalla ilmaista pakollista esiopetusta neljän vuoden iästä alkaen, investoimalla lastenhoitokeskuksiin, johon on liitetty varhaiskasvatusta koskeva kansallinen toimintasuunnitelma, jonka tavoitteena on edistää kaikkien lasten yhtäläisiä mahdollisuuksia ja kokopäiväisiä työmarkkinoita hoitajien, erityisesti naisten, osallistuminen. Suunnitelman täytäntöönpanon odotetaan vahvistavan terveys- ja pelastuspalvelujärjestelmien kapasiteettia, laatua ja sietokykyä toimenpiteillä, joilla pyritään parantamaan infrastruktuuria ja laitteita ja perustamaan erityisiä tietojärjestelmiä sekä edistämään investointeja viestintäjärjestelmiin ja e-terveyteen.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Olen iloinen voidessani esitellä Euroopan komission myönteisen arvion Kyproksen elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta. Suunnitelmalla on todellinen, mielekäs vaikutus Kyproksen vihreän ja digitaalisen siirtymän turvaamiseen. Huomattava osa varoista käytetään ilmastonmuutoksen torjuntaan, mukaan lukien metsäpalojen torjunta. Lisätoimenpiteet energiatehokkuuden, kestävän liikkuvuuden edistämiseksi, koulutuksen parantamiseksi ja yhteyksien lisäämiseksi antavat Kyprokselle hyvät mahdollisuudet hyötyä kaksosvaihdoksen tarjoamista mahdollisuuksista ja kohdata haasteet. Olen ylpeä siitä, että NextGenerationEU tarjoaa 1.2 miljardia euroa näiden ratkaisevien hankkeiden tukemiseen. "

Kansallisen myynninedistämistoimiston perustamisen sekä rahoitusohjelmien ja -järjestelmien käyttöönoton odotetaan parantavan rahoituksen saatavuutta ja maksuvalmiutta erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Tutkimuksen ja innovoinnin apurahojen sekä keskitetyn tiedonsiirtotoimiston perustamisen odotetaan lisäävän investointeja tutkimukseen ja innovaatioihin. Suunnitelman tarkoituksena on vähentää vanhojen järjestämättömien lainojen riskejä pankkisektorilla erillisen toimintasuunnitelman avulla sekä toimenpiteillä, joilla parannetaan luotonsaajien ja luottopalvelujen tarjoajien työympäristöä.

Suunnitelma edustaa kattavaa ja riittävän tasapainoista vastausta Kyproksen taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen ja myötävaikuttaa siten asianmukaisesti kaikkiin kuuteen pilariin, joihin viitataan korkotason korotusasetuksessa.

Tukee lippulaiva-investointeja ja uudistushankkeita

Kyproksen suunnitelmassa ehdotetaan hankkeita kaikilla seitsemällä Euroopan lippulaivalla. Nämä ovat erityisiä investointihankkeita, jotka käsittelevät kaikille jäsenvaltioille yhteisiä asioita työpaikkoja ja kasvua luomilla aloilla, joita tarvitaan kaksosista siirtymistä varten. Esimerkiksi Kypros on ehdottanut 40 miljoonan euron investointia energiatehokkuusinvestointien edistämiseen pk-yrityksissä, kunnissa ja laajemmalla julkisella sektorilla ja 35 miljoonaa euroa erittäin suurten kapasiteettiverkkojen laajentamiseen vajaakäyttöisillä alueilla.

Arvioinnissa todetaan myös, että mikään suunnitelman sisältämistä toimenpiteistä ei vahingoita merkittävästi ympäristöä RRF-asetuksessa asetettujen vaatimusten mukaisesti.

Kyproksen käyttöön ottamia valvontajärjestelmiä pidetään riittävinä unionin taloudellisten etujen suojaamiseksi. Suunnitelmassa annetaan riittävästi yksityiskohtia siitä, miten kansalliset viranomaiset estävät, havaitsevat ja korjaavat varojen käyttöön liittyvät eturistiriidat, korruptiot ja petokset.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: "Komissio hyväksyy Kyproksen elvytys- ja sietokykysuunnitelman ja maa ottaa askeleen lähemmäs 1.2 miljardin euron rahoituksen saamista talouden uudistumisen tukemiseksi. Kypros käyttää hyväkseen NextGenerationEU: n tarjoamaa tilaisuutta edistyä merkittävästi ilmastomuutoksen ja digitaalisen kilpailukyvyn parantamisessa. Erityisen hyödyllisiä Kyprokselle ovat hankkeet, jotka yhdistävät saaren Kreikan sähkö- ja suuritehoisiin laajakaistaverkkoihin. Olen myös tyytyväinen sitoumuksiin puuttua Kyproksen verojärjestelmän piirteisiin, jotka helpottavat aggressiivista verosuunnittelua. "

Seuraavat vaiheet

Komissio on tänään hyväksynyt ehdotuksen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi 1.2 miljardin euron avustusten ja lainojen myöntämisestä Kyprokselle RRF: n nojalla. Neuvostolla on nyt pääsääntöisesti neljä viikkoa aikaa hyväksyä komission ehdotus.

Neuvoston hyväksymä suunnitelma mahdollistaisi 157 miljoonan euron maksamisen Kyprokselle ennakkomaksuina. Tämä on 13 prosenttia Kyprokselle osoitetusta kokonaismäärästä.

Komissio sallii lisämaksut, jotka perustuvat neuvoston täytäntöönpanopäätöksessä esitettyjen välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävään toteuttamiseen, mikä heijastaa investointien ja uudistusten täytäntöönpanossa saavutettua edistystä. 

Lisätietoja

Kysymyksiä ja vastauksia: Euroopan komissio tukee Kyproksen elvytys- ja sietokykysuunnitelmaa

Palautus- ja sietokykykokonaisuus: kysymyksiä ja vastauksia

Tietosivu Kyproksen elvytys- ja sopeutumissuunnitelmasta

Ehdotus neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Kyproksen elvytys- ja sopeutumissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Liite ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Kyproksen elvytys- ja sopeutumissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Henkilöstöasiakirja, joka liittyy ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi

Palautus- ja sietokykyväline

Elvytys- ja sietokykyasetusta koskeva asetus

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa