Liity verkostomme!

Kypros

Euroopan komissio rekisteröi Χαλλούμι / Halloumi / Hellimin suojatuksi alkuperänimitykseksi (SAN)

Julkaistu

on

Euroopan komissio hyväksyi tänään (13. huhtikuuta) kahden toimenpidepaketin tärkeästä Kyproksen perinnöstä: Χαλλούμι / Halloumi / Hellim. Ensinnäkin komissio rekisteröi Χαλλούμι / Halloumi / Hellim suojatuksi alkuperänimitykseksi (SAN) suojaten arvokasta nimeä jäljitelmiltä ja väärinkäytöltä kaikkialla EU: ssa. Ainoastaan ​​Kyproksessa tuotespesifikaatioiden mukaisesti tuotetut Χαλλούμι / Halloumi / Hellim saavat nyt käyttää rekisteröityä nimeä, mikä tuo saarelle selkeää taloudellista hyötyä.

Rekisteröinnin ansiosta tämän kypsän kyproslaisen juuston tuottajat, jotka ovat tunnettuja ympäri maailmaa ominaispiirteiltään, taitetulta ulkonäöltään ja soveltuvuudestaan ​​grillattujen tai paistettujen paistettujen ruokien tarjoamiseen missä tahansa Kyproksen saarella, voivat hyötyä SAN-asemasta.

Toiseksi, jotta Kyproksen turkkilaisen yhteisön tuottajat hyötyisivät suojelusta täysimääräisesti, komissio on hyväksynyt toimenpiteen, jonka avulla SAN-tuote voi ylittää vihreän linjan, jos juusto ja maito, josta se on valmistettu, ovat täyttäneet kaikki EU: n eläimet ja kansanterveysstandardit.

Tämä historiallinen paketti, jolla pannaan täytäntöön vuonna 2015 saavutettu Χαλλούμι / Halloumi / Hellim-yhteisymmärrys, joka on pantava täytäntöön Kyproksen jälleenyhdistymisen odottamiseen saakka.  

Tuotteen Χαλλούμι / Halloumi / Hellim rekisteröintiin SAN-liitännäistoimenpiteellä pyritään varmistamaan, että EU: n eläin- ja kansanterveystilanne sekä elintarviketurvallisuus eivät vaarannu. Siinä vahvistetaan myös kaupankäynnin edellytykset, mukaan lukien valvontaa koskevat säännökset. Maidonjalostuslaitosten on lisäksi noudatettava asiaankuuluvia kansanterveyssääntöjä.

Paketin pääominaisuudet ovat:

  • Nimi “Χαλλούμι (Halloumi) / Hellim” on nyt suojattujen alkuperänimitysten ja suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisterissä. Ainoastaan ​​Kyproksen saarella tuotettuja Χαλλο accordingμι / Halloumi / Hellim-tuotteita voidaan perinteisen reseptin mukaisesti markkinoida Euroopan unionissa tällä nimellä.
  • Kansainvälisesti akkreditoitu tarkastuselin nimitetään suorittamaan SAN-tarkastuksia koko Kyproksella. Tarkastuslaitos vastaa siitä, että tuottajat noudattavat perinteistä reseptiä.
  • Perustetaan toimiva järjestely suojatun alkuperänimityksen tehokkaan valvonnan varmistamiseksi koko Kyproksessa, jota komissio seuraa tarkasti.
  • Toimenpide tiettyjen eläintuotteiden siirtokieltojen poistamiseksi Kyproksen saarella siihen yhdistymiseen saakka ja tiettyjen ehtojen asettaminen näiden tuotteiden liikkumiselle 'toαλλούμι' (Halloumi) / 'Hellim' (SAN) -tuotannon mahdollistamiseksi. koko Kyproksella.
  • Nimetään yksityinen tarkastuselin tarkastamaan Kyproksen turkkilaisen yhteisön maatilat ja meijerit, jotta varmistetaan, että ne noudattavat kaikkia EU: n terveys- ja hygieniasääntöjä. Ainoastaan ​​allαλλούμι / Halloumi / Hellim, joka täyttää kaikki EU: n terveysnormit, voidaan käydä kauppaa vihreän linjan yli.

Kollegion jäsenten huomautukset

Koheesiosta ja uudistuksista vastaava komissaari Elisa Ferreira, joka on vastuussa myös Kyproksen siirtokuntatukesta, sanoi: "Tämä on merkittävä saavutus, jolla on poliittista ja taloudellista merkitystä koko Kyproksen saarelle. Se osoittaa, että molempia osapuolia hyödyttävät ratkaisut ovat mahdollisia, samoin kuin komission tärkeä rooli niiden toteuttamisessa. Näiden järjestelyjen toteuttamisen yhteistyön hengessä pitäisi vahvistaa luottamusta Kyproksen kahden yhteisön välillä. Komissio toimii edelleen aktiivisesti kattavan ja kestävän ratkaisun löytämiseksi Kyproksen ongelmaan".

Maataloudesta vastaava komissaari Janusz Wojciechowski, sanoi: “Olen iloinen siitä, että Χαλλούμι / Halloumi / Hellim on tullut suojattujen alkuperänimitysten ja suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin ja liittynyt Euroopan korkealaatuisen maatalouden ja elintarvikkeiden hienoimpiin tuotteisiin. Hakemus kaikille Kyproksen tuottajille, jotka haluavat noudattaa järjestelmää, on monien vuosien kärsivällisen ja huolellisen työn tulos kaikilta osapuolilta. Tämä SAN-rekisteröintijärjestely takaa tasavertaisen ja oikeudenmukaisen kohtelun kaikille vihreän linjan kummallekin puolelle kuuluville tuottajille ja takaa lopulta, että kuluttajat kaikkialla Euroopan unionissa voivat tunnistaa tämän aidon kyproslaisen tuotteen".

Terveydestä ja elintarvikkeiden turvallisuudesta vastaava komissaari Stella Kyriakides, sanoi: "Tänään komissio teki historiallisen päätöksen vuosien omistautuneen työn jälkeen. Kaikkien jäsenvaltioiden yksimielisellä hyväksynnällä suojelemme tänään Kyproksen ainutlaatuisen kansallisen tuotteen lisäksi myös unionin tiukkoja terveyssuojauksia, jotka ovat ensiarvoisen tärkeitä elintarviketurvallisuuden kannalta. Komissio on kehittänyt tämän kehyksen yhteisymmärryksessä Kyproksen toimivaltaisten viranomaisten kanssa ja on täysin sitoutunut tukemaan sen onnistunutta täytäntöönpanoa ja valvontaa. Kyproksen kaksi yhteisöä voivat nyt hyötyä tämän päätöksen taloudellisista eduista maan jälleenyhdistämistä odottamalla samalla, kun varmistetaan, että tiukkoja elintarviketurvallisuusstandardiamme noudatetaan".

Tausta

Χαλλούμι / Halloumi / Hellim on Kyproksen merkittävin eläintuote. Kulttuuriarvonsa lisäksi se on myös tärkeä taloudellinen merkitys saarelle.

Halloumi / Hellimin rekisteröinti SAN-nimeksi - joka on tasavertaisesti molempien kyproslaisten yhteisöjen tuottajien saatavilla - on myös erittäin symbolinen askel lähentämään kahta yhteisöä ja työskentelemään yhdessä luottamuksen rakentamiseksi.

Eläinten ja kansanterveyden suojelemiseksi koko Kyproksella komissio auttaa Kyproksen turkkilaista maitoalaa saavuttamaan mahdollisimman pian EU: n eläinten ja kansanterveyttä koskevien normien vaatimukset. Komissio aikoo lisätä tukeaan Kyproksen turkkilaiselle maitosektorille Kyproksen turkkilaisen yhteisön tukiohjelman puitteissa. 

Osana pakettia päätöksessä säädetään mahdollisuudesta perustaa työryhmä onαλλούμι / Halloumi / Hellim. Tämän ryhmän puheenjohtajana toimii komissio, ja se muodostuu Kyproksen kahden yhteisön edustajista. Työryhmä tarkastelee asetuksen ja päätöksen täytäntöönpanoa. 

Lisätietoja

Vihreän linjan asetus

Suojattu alkuperänimitys (SAN)

Kyproksen turkkilaisen yhteisön tukiohjelma

Kypros

Ranska kutsuu Kyproksen turkkilaisia ​​siirtymään aavekaupungissa provokaatioksi

Julkaistu

on

By

Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian puhuu tiedotustilaisuudessa Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa Ranskan ulkoministeriössä Pariisissa, Ranskassa, 25. kesäkuuta 2021. Andrew Harnik / Pool REUTERSin kautta

Ranska kritisoi keskiviikkona (21. heinäkuuta) Kyproksen turkkilaisten viranomaisten "provokaationa" siirtoa avata osittain uudelleen hylätty kaupunki Kyproksessa mahdollisen uudelleensijoittamisen varalta. Länsimaiden viimeisimmässä kritiikissä, jonka Ankara on hylännyt, kirjoittavat Sudip Kar-Gupta Pariisissa ja Jonathan Spicer Istanbulissa, Reuters.

Kyproksenturkkilaiset sanoivat tiistaina (20. heinäkuuta), että osa Varoshasta joutuisi siviilihallinnon alaisuuteen ja ihmiset pystyisivät saamaan takaisin kiinteistöjä - suututtamalla kyproksenkreikkalaisia, jotka syyttivät turkkilaisia ​​kilpailijoitaan varkauden järjestämisessä. Lue lisää.

Varosha, aavemainen kokoelma hylättyjä korkea-arvoisia hotelleja ja asuntoja sotilasalueella, johon kenellekään ei ole annettu pääsyä, on ollut autio siitä vuodesta 1974 lähtien, kun saari jakoi saaren.

Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian (kuvassa) keskusteli asiasta kyproslaisen kollegansa kanssa tiistaina ja ottaa asian esille Yhdistyneissä Kansakunnissa, Le Drianin ministeriön tiedottaja sanoi.

Kyprosta edustaa Euroopan unionissa kansainvälisesti tunnustettu Kyproksen kreikkalainen hallitus. Ranska johtaa tässä kuussa YK: n turvallisuusneuvostoa.

"Ranska pahoittelee voimakkaasti tätä yksipuolista aloitetta, josta ei ole käyty neuvotteluja, mikä on provokaatio ja vahingoittaa sellaisen luottamuksen palauttamista, jota tarvitaan palaamaan kiireellisiin neuvotteluihin oikeudenmukaisen ja pitkäaikaisen ratkaisun löytämiseksi Kyproksen kysymykseen", Le Drianin tiedottaja sanoi.

Myös EU, Yhdysvallat, Britannia ja Kreikka vastustivat suunnitelmaa, joka paljastettiin, kun Turkin presidentti Tayyip Erdogan vieraili tiistaina Nikosiassa. Hän kutsui sitä "uudeksi aikakaudeksi" Varoshalle saaren itärannikolla.

Turkin ulkoministeriö totesi, että EU: n kritiikki oli "mitätön", koska se on erotettu todellisuudesta paikan päällä ja suosii Kreikkaa, joka on EU: n jäsen. "EU: lla ei ole mahdollista olla mitään myönteistä roolia päästäkseen Kyproksen kysymyksen ratkaisuun", siinä todetaan.

Etnisesti jakautuneella saarella on toistuvasti levinnyt rauhanponnisteluja. Uusi Kyproksen turkkilainen johto, jonka tukena on Turkki, sanoo, että kahden itsenäisen valtion välinen rauhansopimus on ainoa toteuttamiskelpoinen vaihtoehto.

Kyproksen kreikkalaiset hylkäävät saaren kanssa kahden valtion sopimuksen, joka antaisi suvereenin aseman irtautuneelle Kyproksen turkkilaiselle valtiolle, jonka vain Ankara tunnustaa.

Continue Reading

Kypros

Kyproksen neuvottelut voivat jatkua vain kahden valtion perusteella, Erdogan sanoo

Julkaistu

on

By

Turkin presidentti Tayyip Erdogan (Kuvassa) on sanonut, että etnisesti jakautuneen Kyproksen tulevaisuutta koskevat rauhanneuvottelut voidaan käydä vain Välimeren saaren "kahden valtion" välillä kommenteissa, jotka varmasti häiritsevät edelleen kyproksenkreikkalaisia ​​ja EU: ta, kirjoittaa Jonathan Spicer Istanbulissa että Michele Kambas.

Kyproksen turkkilaiset virkamiehet ilmoittivat myös suunnitelmista pienen osan nyt hylätystä Kyproksen kreikkalaisesta Varoshan esikaupungista saaren itärannikolla.

Myös tämä siirto raivostuttaa kyproksenkreikkalaisia, sillä omistusosuus lähinnä alueesta, jonka Yhdistyneiden Kansakuntien mukaan tulisi antaa rauhanturvaajien valvonnassa.

"Uusi neuvotteluprosessi (Kyproksen jakauman parantamiseksi) voidaan toteuttaa vain kahden valtion välillä. Olemme oikeassa ja puolustamme oikeuttamme loppuun asti", Erdogan sanoi puheessaan Kyproksen jaetussa pääkaupungissa Nikosiassa.

Hän merkitsi Turkin hyökkäyksen vuosipäivää 20. heinäkuuta 1974 päiviä sen jälkeen, kun Kreikan hallitsija oli Kyproksen kreikkalaisen vallankaappauksen jälkeen. Saari on pysynyt siitä lähtien jaettuna Kyproksen kreikkalaiseen etelään ja Kyproksen turkkilaiseen pohjoiseen.

Kyproksen kreikkalaiset, jotka edustavat Kyprosta kansainvälisesti ja joita Euroopan unioni tukee, hylkäävät saaren kanssa kahden valtion sopimuksen, joka antaisi suvereenin aseman irtautuneelle Kyproksen turkkilaiselle valtiolle, jonka vain Ankara tunnustaa.

Punavalkoisilla turkkilaisilla ja kyproksenturkkilaisilla lipuilla koristeltu juhlatunnelma Nikosian pohjoisosassa oli tiistaina ristiriidassa etelän surkean tunnelman kanssa, jossa kyproslaiset kreikkalaiset herättivät ilmapiirisireenit, jotka merkitsivät Turkin joukkojen laskeutumispäivää 47 vuosia sitten.

Vaikka Yhdistyneet Kansakunnat ovat kamppailleet Kyproksen kanssa vuosikymmenien ajan, riita on tullut entistä tarkemmin johtuen kilpailevista vaatimuksista offshore-energiavarannoista ja Kyproksen turkkilaisten äskettäin avaamasta osasta Varoshaa vierailijoille.

Varosha on ollut Turkin armeijavyöhyke vuodesta 1974, ja sitä pidetään laajalti Ankaran neuvottelumerkkinä tulevissa rauhansopimuksissa.

Tiistaina Kyproksen turkkilainen johtaja Ersin Tatar sanoi, että hänen hallintonsa romuttaisi Varoshan noin 3.5 prosentin sotilaallisen aseman ja antaisi edunsaajille mahdollisuuden hakea komissiota, joka on valtuutettu tarjoamaan korvausta tai kiinteistöjen palauttamista.

Kyproksen kansainvälisesti tunnustetun hallituksen tiedottaja sanoi, että viranomaiset tiedottaisivat asiasta EU: lle ja Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvostolle.

Suljettu alue käsittää 100 hotellia, 5,000 taloa ja yritystä, jotka aiemmin olivat enimmäkseen kyproslaisten kreikkalaisten omistuksessa.

Kyproksen turkkilaiset viranomaiset avasivat osan siitä yleisölle marraskuussa 2020.

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio tukee Kyproksen 1.2 miljardin euron elvytyssuunnitelmaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on antanut myönteisen arvion Kyproksen elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta. Tämä on tärkeä askel kohti sitä, että EU maksaa 1.2 miljardia euroa avustuksia ja lainoja elvytys- ja sopeutumiskehyksen puitteissa. Tämä rahoitus tukee Kyproksen elvytys- ja sopeutumissuunnitelmassa esitettyjen tärkeiden investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamista. Sillä on keskeinen rooli, kun Kypros pystyy nousemaan vahvemmaksi COVID-19-pandemiasta.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa jopa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi koko EU: ssa. Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä koordinoitua vastausta COVID-19-kriisiin, jotta voidaan vastata yhteisiin eurooppalaisiin haasteisiin ottamalla huomioon vihreät ja digitaaliset siirtymät, vahvistaa taloudellista ja sosiaalista sietokykyä ja yhtenäismarkkinoiden yhtenäisyyttä.

Talous, joka toimii ihmisille Varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis (kuvassa) sanoi: "Kypros on toimittanut laaja-alaisen elvytyssuunnitelman. Se sisältää merkittäviä uudistuksia ja investointeja sen tärkeimpien sosioekonomisten haasteiden ratkaisemiseksi ja maan viemiseksi vihreämmälle ja digitaalisemmalle polulle. Kypros aikoo investoida energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan, parantaa vesi- ja jätehuoltoaan sekä osallistua EuroAsia Interconnector -hankkeeseen liittää sähköverkkonsa Kreikan Kreeta-verkkoon. Se tekee huomattavia investointeja erittäin suuren kapasiteetin laajakaistan kattavuuden parantamiseksi, digitaalisen koulutuksen ja taitojen edistämiseksi sekä julkisten palvelujen ja tuomioistuinten digitalisoimiseksi. Talouden puolella olemme tyytyväisiä siihen, että keskitytään keskittymään pankkien hallussa olevien järjestämättömien lainojen riskeihin, parantamaan luotonsaajien ja palvelujen työympäristöä sekä parantamaan pienten yritysten rahoituksen saatavuutta ja maksuvalmiutta. Sosiaalinen ulottuvuus liittyy voimakkaasti varhaiskasvatuksen tukemiseen sekä toimenpiteisiin, joilla saadaan enemmän nuoria työpaikoille ja edistetään yhtäläisiä mahdollisuuksia. Kun tämä suunnitelma on pantu täytäntöön, Kypros voi tulla vahvemmaksi kriisistä. "

Komissio arvioi Kyproksen suunnitelman RRF-asetuksessa asetettujen kriteerien perusteella. Komission analyysissä tarkasteltiin erityisesti, tukevatko Kyproksen suunnitelmassa esitetyt investoinnit ja uudistukset vihreää ja digitaalista siirtymistä myötävaikuttaa tehokkaasti vastaamiseen eurooppalaisen ohjausjakson aikana tunnistettuihin haasteisiin ja vahvistaa sen kasvupotentiaalia, työpaikkojen luomista sekä taloudellista ja sosiaalista sietokykyä.

Kyproksen vihreän ja digitaalisen siirtymän turvaaminen  

Komission arvion mukaan Kyproksen suunnitelmassa käytetään 41 prosenttia suunnitelman kokonaismäärärahoista toimenpiteille, jotka tukevat ilmastotavoitteita. Suunnitelma sisältää vihreän verotuksen käyttöönottoon, sähkömarkkinoiden vapauttamiseen, rakennusten energiakorjausten helpottamiseen ja sähköisen liikkuvuuden nopeuttamiseen liittyviä uudistuksia. Suunnitelma sisältää lisäksi laajan valikoiman energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan liittyviä investointeja, jotka on tarkoitettu kotitalouksille, yrityksille, kunnille ja laajemmalle julkiselle sektorille ja kansalaisjärjestöille. Suunnitelma sisältää älykkäiden mittareiden laajamittaiseen käyttöönottoon liittyviä investointeja sekä EuroAsia Interconnector -hankkeen, jonka pitäisi tukea sähköntuotantoa puhtaammista lähteistä, erityisesti uusiutuvista lähteistä.

Komission arvion mukaan Kyproksen suunnitelmassa varataan 23 prosenttia kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteille, jotka tukevat digitaalista siirtymistä. Digitaaliseen siirtymään liittyvät toimenpiteet on jaettu koko suunnitelmaan. Suunnitelma sisältää huomattavia investointeja liitettävyyteen useiden toimenpiteiden avulla, joilla pyritään varmistamaan kattavuus erittäin suuren kapasiteetin laajakaistalla. Se edistää digitaalista koulutusta ja taitoja parantamalla digitaalista infrastruktuuria ja opetussuunnitelmia kouluissa, kouluttamalla opettajia ja investoimalla digitaalisten taitojen koulutusohjelmiin. Se sisältää myös hankkeita, joiden odotetaan edistävän julkisten palvelujen digitalisointia ja tuomioistuinjärjestelmän digitaalista muutosta.

Vahvistetaan Kyproksen taloudellista ja sosiaalista sietokykyä

Komissio katsoo, että Kyproksen suunnitelma sisältää laajan joukon toisiaan tukevia uudistuksia ja investointeja, jotka auttavat vastaamaan kaikkiin tai huomattavaan osaan Kyprokselle osoitetuissa maakohtaisissa suosituksissa esitettyjä taloudellisia ja sosiaalisia haasteita.

Suunnitelma sisältää toimenpiteitä julkisten työvoimapalvelujen vahvistamiseksi keskittyen erityisesti nuorten työllisyyteen. Siinä säädetään toimenpiteistä koulutuksen laadun parantamiseksi. Suunnitelma tukee myös varhaiskasvatusta laajentamalla ilmaista pakollista esiopetusta neljän vuoden iästä alkaen, investoimalla lastenhoitokeskuksiin, johon on liitetty varhaiskasvatusta koskeva kansallinen toimintasuunnitelma, jonka tavoitteena on edistää kaikkien lasten yhtäläisiä mahdollisuuksia ja kokopäiväisiä työmarkkinoita hoitajien, erityisesti naisten, osallistuminen. Suunnitelman täytäntöönpanon odotetaan vahvistavan terveys- ja pelastuspalvelujärjestelmien kapasiteettia, laatua ja sietokykyä toimenpiteillä, joilla pyritään parantamaan infrastruktuuria ja laitteita ja perustamaan erityisiä tietojärjestelmiä sekä edistämään investointeja viestintäjärjestelmiin ja e-terveyteen.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Olen iloinen voidessani esitellä Euroopan komission myönteisen arvion Kyproksen elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta. Suunnitelmalla on todellinen, mielekäs vaikutus Kyproksen vihreän ja digitaalisen siirtymän turvaamiseen. Huomattava osa varoista käytetään ilmastonmuutoksen torjuntaan, mukaan lukien metsäpalojen torjunta. Lisätoimenpiteet energiatehokkuuden, kestävän liikkuvuuden edistämiseksi, koulutuksen parantamiseksi ja yhteyksien lisäämiseksi antavat Kyprokselle hyvät mahdollisuudet hyötyä kaksosvaihdoksen tarjoamista mahdollisuuksista ja kohdata haasteet. Olen ylpeä siitä, että NextGenerationEU tarjoaa 1.2 miljardia euroa näiden ratkaisevien hankkeiden tukemiseen. "

Kansallisen myynninedistämistoimiston perustamisen sekä rahoitusohjelmien ja -järjestelmien käyttöönoton odotetaan parantavan rahoituksen saatavuutta ja maksuvalmiutta erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Tutkimuksen ja innovoinnin apurahojen sekä keskitetyn tiedonsiirtotoimiston perustamisen odotetaan lisäävän investointeja tutkimukseen ja innovaatioihin. Suunnitelman tarkoituksena on vähentää vanhojen järjestämättömien lainojen riskejä pankkisektorilla erillisen toimintasuunnitelman avulla sekä toimenpiteillä, joilla parannetaan luotonsaajien ja luottopalvelujen tarjoajien työympäristöä.

Suunnitelma edustaa kattavaa ja riittävän tasapainoista vastausta Kyproksen taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen ja myötävaikuttaa siten asianmukaisesti kaikkiin kuuteen pilariin, joihin viitataan korkotason korotusasetuksessa.

Tukee lippulaiva-investointeja ja uudistushankkeita

Kyproksen suunnitelmassa ehdotetaan hankkeita kaikilla seitsemällä Euroopan lippulaivalla. Nämä ovat erityisiä investointihankkeita, jotka käsittelevät kaikille jäsenvaltioille yhteisiä asioita työpaikkoja ja kasvua luomilla aloilla, joita tarvitaan kaksosista siirtymistä varten. Esimerkiksi Kypros on ehdottanut 40 miljoonan euron investointia energiatehokkuusinvestointien edistämiseen pk-yrityksissä, kunnissa ja laajemmalla julkisella sektorilla ja 35 miljoonaa euroa erittäin suurten kapasiteettiverkkojen laajentamiseen vajaakäyttöisillä alueilla.

Arvioinnissa todetaan myös, että mikään suunnitelman sisältämistä toimenpiteistä ei vahingoita merkittävästi ympäristöä RRF-asetuksessa asetettujen vaatimusten mukaisesti.

Kyproksen käyttöön ottamia valvontajärjestelmiä pidetään riittävinä unionin taloudellisten etujen suojaamiseksi. Suunnitelmassa annetaan riittävästi yksityiskohtia siitä, miten kansalliset viranomaiset estävät, havaitsevat ja korjaavat varojen käyttöön liittyvät eturistiriidat, korruptiot ja petokset.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: "Komissio hyväksyy Kyproksen elvytys- ja sietokykysuunnitelman ja maa ottaa askeleen lähemmäs 1.2 miljardin euron rahoituksen saamista talouden uudistumisen tukemiseksi. Kypros käyttää hyväkseen NextGenerationEU: n tarjoamaa tilaisuutta edistyä merkittävästi ilmastomuutoksen ja digitaalisen kilpailukyvyn parantamisessa. Erityisen hyödyllisiä Kyprokselle ovat hankkeet, jotka yhdistävät saaren Kreikan sähkö- ja suuritehoisiin laajakaistaverkkoihin. Olen myös tyytyväinen sitoumuksiin puuttua Kyproksen verojärjestelmän piirteisiin, jotka helpottavat aggressiivista verosuunnittelua. "

Seuraavat vaiheet

Komissio on tänään hyväksynyt ehdotuksen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi 1.2 miljardin euron avustusten ja lainojen myöntämisestä Kyprokselle RRF: n nojalla. Neuvostolla on nyt pääsääntöisesti neljä viikkoa aikaa hyväksyä komission ehdotus.

Neuvoston hyväksymä suunnitelma mahdollistaisi 157 miljoonan euron maksamisen Kyprokselle ennakkomaksuina. Tämä on 13 prosenttia Kyprokselle osoitetusta kokonaismäärästä.

Komissio sallii lisämaksut, jotka perustuvat neuvoston täytäntöönpanopäätöksessä esitettyjen välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävään toteuttamiseen, mikä heijastaa investointien ja uudistusten täytäntöönpanossa saavutettua edistystä. 

Lisätietoja

Kysymyksiä ja vastauksia: Euroopan komissio tukee Kyproksen elvytys- ja sietokykysuunnitelmaa

Palautus- ja sietokykykokonaisuus: kysymyksiä ja vastauksia

Tietosivu Kyproksen elvytys- ja sopeutumissuunnitelmasta

Ehdotus neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Kyproksen elvytys- ja sopeutumissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Liite ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Kyproksen elvytys- ja sopeutumissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Henkilöstöasiakirja, joka liittyy ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi

Palautus- ja sietokykyväline

Elvytys- ja sietokykyasetusta koskeva asetus

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa