Liity verkostomme!

Kroatia

Sihteeri Mayorkas ilmoittaa Kroatian nimittämisestä uudeksi osallistujaksi viisumivapausohjelmaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yhdysvaltojen sisäisen turvallisuuden sihteeri Alejandro N. Mayorkas (Kuvassa), yhdessä ulkoministeri Antony J. Blinkenin kanssa, nimitti Kroatian uudeksi osallistujaksi viisumivapausohjelmaan (VWP). Sähköinen matkustuslupajärjestelmä (ESTA) päivitetään viimeistään 1. joulukuuta 2021, jotta Kroatian kansalaiset ja kansalaiset voivat hakea matkaa Yhdysvaltoihin matkailuun tai liiketoimintaan enintään 90 päiväksi ilman Yhdysvaltain viisumia. Kroatian nimeäminen VWP: n osallistujaksi on tärkeä askel kohti Yhdysvaltojen ja Kroatian välisen pitkäaikaisen talous- ja turvallisuusyhteistyön vahvistamista.   

"Nykyinen Kroatian nimeäminen uudeksi osallistujaksi viisumivapausohjelmaan on tärkeä tunnustus maidemme yhteisistä taloudellisista ja turvallisuusetuista", sanoi sihteeri Alejandro N. Mayorkas. "Onnittelen Kroatiaa siitä, että hänestä tuli VWP: n 40. jäsen sen jälkeen, kun se oli täyttänyt tiukat vaatimukset, ja odotan innolla jatkuvaa tiivistä yhteistyötämme tärkeimpien painopisteiden suhteen."  

VWP on Yhdysvaltojen ja nimettyjen maiden välinen kattava turvallisuuskumppanuus, joka helpottaa kansainvälistä matkustamista Yhdysvaltoihin liike- tai matkailua varten ilman viisumia jopa 90 päivän ajaksi ja suojaa samalla kansallista turvallisuutta. Osallistuakseen VWP: hen maan on täytettävä jatkuvasti terrorismin torjuntaan, lainvalvontaan, maahanmuuttovalvontaan, asiakirjojen turvallisuuteen ja rajavalvontaan liittyvät vaatimukset. Näitä vaatimuksia ovat muun muassa maahanmuuttajaviisumien epäämisaste alle kolme prosenttia, turvallisten matkustusasiakirjojen myöntäminen ja tiivis yhteistyö Yhdysvaltain lainvalvontaviranomaisten ja terrorisminvastaisten viranomaisten kanssa.  

ESTA -luvat ovat yleensä voimassa kaksi vuotta. Matkustajien, joilla on voimassa oleva B1/B2 -viisumi, tulee jatkaa viisumin käyttöä Yhdysvaltoihin matkustamiseen. Lisätietoja ESTA -sovelluksista on osoitteessa CBP ESTA -verkkosivusto.

Mainos

Lisätietoja VWP: stä on osoitteessa DHS VWP -sivusto.

Jaa tämä artikkeli:

Kroatia

Komissio hyväksyy Kroatian aluetukikartan vuosille 2022–2027

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti Kroatian kartan aluetukien myöntämisestä 1. tammikuuta 2022–31. joulukuuta 2027 tarkistetut aluetuen suuntaviivat ('RÄTTI'). Tarkistetut alueelliset suuntaviivat, jotka komissio hyväksyi 19. huhtikuuta 2021 ja tulevat voimaan 1. tammikuuta 2022, antavat jäsenvaltioille mahdollisuuden tukea Euroopan heikommassa asemassa olevia alueita kuromalla kiinni ja pienentää eroja taloudellisen hyvinvoinnin, tulojen ja työttömyyden osalta. koheesiotavoitteet, jotka ovat unionin ytimessä. Ne tarjoavat myös jäsenvaltioille enemmän mahdollisuuksia tukea siirtymävaiheen tai rakenteellisten haasteiden, kuten väestökadon, edessä olevia alueita, jotta ne voivat osallistua täysimääräisesti vihreään ja digitaaliseen siirtymiseen.

Samaan aikaan tarkistetuissa aluetukea koskevissa suuntaviivoissa säilytetään vahvat suojatoimenpiteet, joilla estetään jäsenvaltioita käyttämästä julkisia varoja työpaikkojen siirtämiseen EU:n jäsenvaltiosta toiseen, mikä on olennaista reilun kilpailun kannalta yhtenäismarkkinoilla. Kroatian aluekartassa määritellään Kroatian alueet, jotka voivat saada alueellista investointitukea. Kartassa vahvistetaan myös enimmäistuki-intensiteetit tukikelpoisilla alueilla. Tuki-intensiteetti on valtiontuen enimmäismäärä, joka voidaan myöntää tuensaajaa kohden ilmaistuna prosentteina tukikelpoisista investointikustannuksista. Tarkistettujen alueellisten suuntaviivojen mukaan alueet, jotka kattavat Kroatian koko väestön, voivat saada alueellista investointitukea. Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Maatalous

Komissio hyväksyy Kroatian 22.7 miljoonan euron ohjelman koronavirusepidemian aiheuttaman maatalouden perussektorin tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 22.7 miljoonan euron (171 miljoonan HRK) Kroatian ohjelman tukeakseen yrityksiä, jotka toimivat tietyillä koronavirusepidemian koettelemilla maatalouden alkusektoreilla. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuen yhteydessä Väliaikainen kehys. Järjestelmän mukaan tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin hevoskasvattajille, nautakarjan, sian ja siipikarjan tuottajille sekä lammas- ja vuohialalla toimiville yrityksille. Järjestelmän tavoitteena on vastata edunsaajien likviditeettitarpeisiin ja auttaa heitä jatkamaan toimintaansa taudinpurkauksen aikana ja sen jälkeen. Toimenpiteen odotetaan hyödyttävän yli 21,800 XNUMX yritystä.

Komissio havaitsi, että Kroatian järjestelmä on väliaikaisissa puitteissa asetettujen ehtojen mukainen. Erityisesti tuki (i) ei ylitä 225,000 31 euroa edunsaajaa kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 2021 päivänä joulukuuta 107. Komissio katsoi, että toimenpide on välttämätön, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion taloudessa olevan vakavan häiriön poistamiseksi 3 artiklan XNUMX kohdan b alakohdan mukaisesti. SEUT:n ja väliaikaisten puitteiden ehtojen mukaisesti.

Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja väliaikaisista puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.100417 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Bulgaria

Bulgaria ja Romania ovat siirtymässä pois euroalueesta, kun Kroatia on tulossa yhteisvaluutan tielle

Julkaistu

on

Bulgarialainen taloustieteilijä, professori Boian Durankev sanoi, että huomattava budjettialijäämä estää Bulgariaa liittymästä euroalueeseen lähitulevaisuudessa. Durankev lisäsi, että maan valmistelemiseksi koko Bulgarian talouden ja yhteiskunnan on muututtava, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Bulgarian hallitus ennustaa tämän vuoden talouskasvuksi 3.5 % ja inflaatioksi 2.5 %. "Inflaatio on virallisesti yli 2 %." Hän lisäsi, että "ennusteet osoittavat, että taloudessa on potentiaalia johonkin muutoksiin, mutta maa on menossa merkittävään budjettialijäämään, joka estää meitä tulevina vuosina, ainakin 2025 euroalueeseen liittymisestä ", selitti prof. Durankev. Hän kommentoi, että euroalueella on kiistattomia etuja, mukaan lukien vahvempi tuki pandemian kaltaisten kriisien sattuessa.

Toisaalta Kroatialla menee paljon paremmin. Kroatia on matkalla ottamaan euron käyttöön vuoteen 2023 mennessä, kunhan se täyttää Euroopan komission asettamat kriteerit, sanoi Euroopan komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis. "Euro tulee olemaan suuri etu Kroatialle, kuten se on nyt Euroopalle. Tätä kehitystä on seurattava ja hallittava huolellisesti", sanoi EU:n virkamies.

Dombrovskis varoitti Kroatiaa, että sen tulisi olla varovainen pandemian talouteen kohdistuvien vaikutusten suhteen, erityisesti alhainen rokotusaste, mikä saattaa johtaa viranomaisiin uusiin rajoituksiin, vaikka Kroatian talouden elpymisvauhti on hyvä.

Mainos

Kroatia voi ottaa euron käyttöön vasta, kun kaikki lähentymiskriteerit on täytetty. Jos EU-neuvosto kokoontuu vuonna 2022, se päättää, liittyykö valtio euroon 1, sanoi Euroopan komission varapuheenjohtaja.

Myös Kroatian keskuspankin pääjohtaja Boris Vujcic sanoi hiljattain, että Zagreb voisi täyttää kaikki euroalueeseen liittymisen kriteerit odotettua nopeammin. Koronaviruspandemian vuoksi EU-maiden alijäämärajan väliaikaisen keskeyttämisen pitäisi auttaa Kroatiaa täyttämään odotettua nopeammin euroalueen jäsenyyden avainehto, Boris Vujcic sanoi.

Kroatia, maa, joka on riippuvainen matkailusta enemmän kuin mikään muu EU:n jäsenvaltio, on vaikuttanut koronaviruspandemian seurauksena käyttöönotetuista matkustusrajoituksista. "Meillä on tänä vuonna tilanne, jossa Euroopan komissio on keskeyttänyt liiallisia alijäämiä koskevat menettelyt kaikissa jäsenvaltioissa. Tässä yhteydessä meidän on pohdittava Kroatian euroalueeseen liittymisen päivämäärää", Boris Vujcic sanoi keskushallinnon kokouksessa. pankkien pääjohtajat. Euroalueen jäsenehdokasmaiden on todistettava julkisen talouden terve, että inflaatio on hallinnassa ja valuuttakurssi vakaa, ennen kuin ne voivat siirtyä yhteiseen valuuttaan.

Mainos

Euron suosio ja valmius alueella

Romanialaiset ovat eurovaluuttojen suosion listan kärjessä, ja 75 prosenttia heistä haluaa euroon siirtymisen, kun se viime vuonna oli 63 prosenttia.

Mukaan Flash Eurobarometri, romanialaisia ​​seuraavat muut Itä- ja Keski-Euroopan maat, ja 69 prosenttia unkarilaisista, 61 prosenttia kroaateista ja 54 prosenttia bulgarialaisista kannattaa yhtenäisvaluuttaa.

Tutkimus tehtiin seitsemässä jäsenvaltiossa, jotka eivät ole ottaneet käyttöön yhteistä valuuttaa: Bulgariassa, Tšekissä, Kroatiassa, Unkarissa, Puolassa, Romaniassa ja Ruotsissa.

”Seitsemässä maassa 57 % kannattaa euron käyttöönottoa ja 40 % vastustaa. Maittain on suuria eroja: kolme neljäsosaa kannattaa euron käyttöönottoa Romaniassa, mutta Tšekissä ja Ruotsissa enemmistö vastaajista vastustaa ajatusta euron käyttöönotosta”, tutkimus huomauttaa.

Kaikissa maissa paitsi Tšekin tasavaltaa, euron käyttöönoton kannattajien osuus on kasvanut vuoteen 2020 verrattuna.

Suurin osa vastaajista kussakin maassa kuitenkin uskoo euron käyttöönoton nostavan hintoja ja ovat huolissaan väärinkäytöksestä siirtymisen aikana.

Vaikka romanialaiset ovat etusijalla euron suosiossa, he ovat myös hyvin tietoisia finanssipoliittisista valmiuksistaan, sillä 69 prosenttia väestöstä sanoi, ettei heidän maansa ole valmis liittymään euroalueeseen.

Päästäkseen osaksi euroaluetta maan on täytettävä tietyt kriteerit, eikä Romania enää täytä vaatimuksia Euroopan komission viime vuoden euron lähentymistä koskevan raportin mukaan.

Romania on edennyt liittymisprosessin eri vaiheissa viimeisten 14 vuoden aikana liittyessään EU:hun, hahmotellut suunnitelmia ja asettanut lukuisia määräaikoja euroalueeseen liittymiselle. Maa on jäljessä valmiuksissaan ottaa yhtenäisvaluutta käyttöön. Romania asetti aiemmin vuoden 2024 määräajaksi euroalueeseen liittymiselle, mutta todennäköisyys sille on pieni.

Bulgaria ja Kroatia ovat liittyneet valuuttakurssimekanismiin (ERM II), joka on ensimmäinen askel euroon liittymisessä, vaikka Bulgaria on nyt perääntynyt edistymisestään.

Ruotsi on edelleen yksi euroon siirtymiseen valmistautuneimmista maista. Valuuttakurssimekanismiin liittyminen vaatii kuitenkin julkisen hyväksynnän. 14. syyskuuta 2003 56 prosenttia ruotsalaisista äänesti euron käyttöönottoa vastaan ​​kansanäänestyksessä, ja poliittiset puolueet sitoutuivat noudattamaan kansanäänestyksen tulosta.

Kaikki Euroopan unionin jäsenvaltiot, paitsi Tanska, joka neuvotteli säännösten ulkopuolelle jättämisestä, on velvollinen ottamaan euron käyttöön ainoaksi valuuttakseen, kun ne täyttävät kriteerit.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa