Liity verkostomme!

Konfliktit

Autonomous Weapons Systems käsitellään ensimmäistä kertaa Luxemburgissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Puolustusministeri François Bausch järjestää 25. ja 26. huhtikuuta Luxembourg Autonomous Weapons Systems (LAWS) -konferenssin Maison des Arts et des Étudiantsissa Belvalissa (LU). Konferenssin tavoitteena on tarjota sidosryhmille foorumi, jossa keskustellaan sotilaskäyttötapauksista, meneillään olevasta työstä, autonomisten asejärjestelmien (AWS) käyttöön liittyvistä riskeistä ja haasteista.

Vuonna 2022 Luxemburgin hallitus perusti ministeriöiden välisen työryhmän, joka käsittelee tappavaa AWS:ää. Työryhmä aikoo Puolustusosaston koordinoimana kehittää Luxemburgin kantaa AWS:ään. Tämä edellyttää viimeksi mainittujen sääntelyä kansainvälisellä ja tarvittaessa kansallisella tasolla; sekä ohjeita näiden määräysten noudattamisen varmistamiseksi ja todistamiseksi. 

”Jos autonomiset asejärjestelmät jätetään huomioimatta, ne muodostavat vakavan uhan ja haasteen yhteiskunnalle. Sekä valtiot että terroristit voivat hyödyntää tätä tekniikkaa. Siksi Luxemburg on päättänyt luoda kansalliset puitteet väärinkäytösten estämiseksi”, sanoi puolustusministeri François Bausch.

LAWS-konferenssissa on pääpuhujia ja paneelikeskusteluja, joihin kokoontuu kokeneita puhujia eri aloilta, mukaan lukien sotilaallinen, oikeudellinen ja teknologinen näkökulma. He tutkivat AWS:n eettisiä vaikutuksia ja keskustelevat siitä, miten ne voivat vaikuttaa kansainväliseen turvallisuuteen ja ihmisoikeuksiin. He tarkastelevat edelleen mahdollisia sääntelypuitteita ja poliittisia toimia AWS:hen liittyvien riskien vähentämiseksi pyrkien yleisesti tunnistamaan mahdollisuuksia pohtia Luxemburgin kantaa näihin järjestelmiin. 

”LAWS-konferenssi tarjoaa kaikille sidosryhmille mahdollisuuden keskustella AWS:n haasteista. Kansainväliset asiantuntijat ja hallitusten edustajat tapaavat Luxemburgissa. Vastatakseen haasteeseen. Yleisön tietoisuuden lisäämiseksi. vaihtamaan ajatuksia."

Puolustusministeri François Bausch avaa LAWS-konferenssin 25. huhtikuuta avauspuheella, jota seuraa tri Paul Scharren pääpuhe, joka antaa yleiskatsauksen aiheesta yleisen tietoisuuden lisäämiseksi ja ajattelua siitä, kuinka konferenssiin liittyviin haasteisiin voidaan vastata. tällaisten asejärjestelmien mahdollinen käyttö. Toisena päivänä paneelikeskusteluissa syvennetään aiheita, kuten AWS:n sotilaallisen soveltamisen asema, AWS:n kehittäminen ja sääntely sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla sekä tekniset ja eettiset haasteet. Paneelit koostuvat kansalaisyhteiskunnan, hallitusten, armeijan, Naton, Luxemburgin yliopiston ja Luxembourg House of Cybersecurityn asiantuntijoista. 

Konferenssi tarjoaa kaikille sidosryhmille - mukaan lukien hallitukset, teollisuus, kansalaisyhteiskunta, tutkimuslaitokset ja korkeakoulut - foorumin keskustella AWS:n käyttöön liittyvistä riskeistä ja haasteista.

Mainos

Yleisölle avoin hybriditapahtuma pidetään englanniksi (ranskalainen live-käännös on saatavilla 25. huhtikuuta). Yleisöllä huoneessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja käydä keskustelua puhujien kanssa.

Lisätietoja tapahtumasta ja sen ohjelmasta, täydellinen luettelo puhujista ja ilmoittautumistiedot löydät osoitteesta LAWS-konferenssin oma verkkosivusto.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa