Liity verkostomme!

Kiina

Paikalliset "kaksi istuntoa" eri puolilla Kiinaa heijastavat luottamusta kehitykseen

SHARE:

Julkaistu

on

Tammikuun 27. päivänä otetussa valokuvassa näkyy tungosta turistikohde Liangshan Yin autonomisessa prefektuurissa Lounais-Kiinan Sichuanin maakunnassa. (People's Daily Online / Li Jieyi)

Kiinan maakunnat, autonomiset alueet ja kunnat julkaisivat äskettäin vuoden 2023 hallituksen työraporttinsa, kun paikallisia "kaksi istuntoa" kutsuttiin koolle eri puolilla maata, kirjoittaa Li Zhen, Ihmisten päivälehti.  

Sen lisäksi, että he raportoivat suoritustaan ​​kuluneelta vuodelta, he julkistivat myös etenemissuunnitelmat kehitykselleen vuonna 2023.

Laadukkaan kehittämisen etusijalla kunnat keskittyvät odotusten vakauttamiseen, luottamuksen lisäämiseen ja vahvuuden rakentamiseen sekä pyrkivät uusiin kehityksen huippuihin.

Kunnat korostivat työraporteissaan vakauden priorisoimista ja taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen edistämistä vuonna 2023 ja seuraavan viiden vuoden aikana. Heidän julkistamansa tärkeimmät taloudelliset ja sosiaaliset kehitystavoitteet olivat inspiroivia.

Tilastojen mukaan 11 maakuntaa ja autonomista aluetta asetti BKT:n kasvutavoitteekseen noin 6 prosenttia, ja yhdeksän ehdotti yli 6 prosentin kasvua, mukaan lukien Chongqingin kunta, Xinjiang Uygurin autonominen alue, Hainanin maakunta ja Tiibetin autonominen alue.

Erityisesti Tiibetin autonominen alue, Jiangxin maakunta ja Xinjiang Uygurin autonominen alue ilmoittivat pyrkivänsä noin 8 prosentin, 7 prosentin ja 7 prosentin kasvuun.

Mainos

Aurinkosähköpaneelit valmistetaan aurinkosähköteknologiayrityksessä Yiwussa, Itä-Kiinan Zhejiangin maakunnassa, 22. tammikuuta 2023. (People's Daily Online / Wang Songneng)

Hainanin tavoite oli korkein, 9.5 prosenttia. Maakunta aikoi myös nostaa julkisen talouden tuloja noin 15 prosenttia ja käyttöomaisuusinvestointeja 12 prosenttia.

Nämä luvut heijastavat Kiinan talouden vahvaa joustavuutta, valtavaa potentiaalia ja suurta elinvoimaa, mikä ennustaa Kiinan talouden piristymistä uuden vuoden aikana.

Kunnat osoittivat vahvaa luottamusta kehitykseen seuraavan viiden vuoden aikana. Hubein, Hunanin ja Anhuin maakunnat ilmoittivat laajentavansa talouksiaan noin 7 biljoonaan juaniin (1.02 biljoonaa dollaria) seuraavan viiden vuoden aikana, kun taas Sichuan on asettanut luvun yli 8 biljoonaan juaniin.

Zhejiangin maakunta on kunnianhimoisempi. Provinssi aikoi nostaa bruttokansantuotteensa 12 biljoonaan juaniin vuoteen 2027 mennessä, jolloin BKT asukasta kohden on 170,000 85,000 yuania ja käytettävissä oleva tulo XNUMX XNUMX yuania henkeä kohti.

Monet kunnat ilmoittivat asettavansa kulutuksen elpymisen ja laajentamisen etusijalle tänä vuonna.

Shanghai pyrkii entistä enemmän rakentamaan itsensä kansainväliseksi kulutuskeskukseksi, kehittämään voimakkaasti "ensimmäisen lanseerauksen taloutta", yötaloutta ja livestream-taloutta sekä edistämään joukkoa esiteltyjä paikallisia maamerkkejä.

Eurooppaan vietäviä digitaalisia työstökoneita valmistavat teknikot erään yrityksen konepajassa Ma'anshanissa, Itä-Kiinan Anhuin maakunnassa, 9. tammikuuta 2023. (People's Daily Online/Wang Wensheng)

Shandongin maakunta ehdotti "kulutuksen elävöittämisvuoden" -kampanjan toteuttamista online- ja offline-yritysten integroimiseksi ja erän sähköisen kaupankäynnin teollisuushihnojen luomiseksi.

Hainanin maakunta pyrkii lisäämään vierailevien matkailijoiden määrää 20 prosentilla ja matkailutuloja 25 prosentilla, ja pyrkii siihen, että offshore-tuottovapaa myynti ylittää 80 miljardia yuania.

Tehokkaiden investointien laajentamiseksi Luoteis-Kiinan Shaanxin maakunta on järjestänyt tänä vuonna maakuntatasolla 640 suurprojektia, joiden vuosiinvestointi on 480.4 miljardia juania. Maakunta pyrkii laajentamaan käyttöomaisuusinvestointeja noin 8 prosentilla.

Maan koillisosassa sijaitseva Liaoningin maakunta saa päätökseen uuden infrastruktuurin edistyneen asettelun ja nopeuttaa "kaksinkertaisen gigabitin" verkkoinfrastruktuurin ja latauslaitteiden rakentamista.

Qinghain maakunnassa suunniteltiin toteuttavansa yli 800 suurta rautatie-, lentokenttä-, maantie-, vesihuolto- ja energiahanketta, joiden kokonaisinvestointi on 1.3 biljoonaa yuania.

Koska "korkealaatuinen kehitys" mainittiin noin 500 kertaa, se pysyi muotisanana Kiinan 31 provinssin, autonomisen alueen ja kunnan julkaisemissa hallituksen työraporteissa.

Chongqingin kunta lupasi laajentaa strategisesti tärkeitä nousevia teollisuudenaloja ja edistää älykkäiden yhdistettyjen ajoneuvojen ja uusien energiaajoneuvojen maailmanluokan teollisuusklustereiden rakentamista koskevan suunnitelman syvällistä täytäntöönpanoa.

Vierailijat poseeraavat kuvissa perinteisissä puvuissa kiinalaisen etnisen ryhmän hedelmätarhassa Luocheng Mulaon autonomisessa piirikunnassa Etelä-Kiinan Guangxi Zhuangin autonomisella alueella, 4. helmikuuta 2023. (People's Daily Online / Liao Guangfu)

Jiangxin maakunta otti käyttöön digitaalista taloutta tukevat politiikat ja suunnittelee kehittyneiden tietojenkäsittelykeskusten rakentamista edistämään teollisuuden digitaalista, verkko- ja älykästä muutosta.

Gansun provinssi sanoi, että se antaa enemmän peliin sen energiavarojen eduille tänä vuonna ja rakentaa maan ensimmäiset erät suuria tuuli-aurinkosähköhybridijärjestelmiä.

Avautuminen on tärkeä taloudellista ja sosiaalista kehitystä edistävä voima. Monet maakunnat, autonomiset alueet ja kunnat pitävät korkean tason avautumisen edistämistä tärkeänä tehtävänä.

Zhejiangin maakunta sanoi onnistuvansa ylläpitämään tasaista kasvua ulkomaankaupan alalla ja varmistamaan, että sen viennin osuus on noin 14.5 prosenttia maan kokonaismäärästä. Lisäksi se tehostaa pyrkimyksiä houkutella yrityksiä ja investointeja. Läänin mukaan sen todellinen ulkomaisen pääoman käyttöaste ylittää 20 miljardia dollaria ja ulkomaisten investointien osuus teollisuudesta on yli 27 prosenttia.

Yunnanin provinssi ehdotti 50 suuren hankkeen nopeuttamista Kiina-Laos-rautatien varrella ja Lancang-Mekong Express -palvelun yhdistämistä Kiina-Eurooppa-rahtijunien ja Lancang-Mekong kansainvälisen laivaliikenteen kanssa. Maakunta aikoi lähettää tänä vuonna yli 10 miljoonaa matkustajaa ja 13 miljoonaa tonnia rahtia.

Xinjiang Uygurin autonominen alue sanoi rakentavansa paremmin Silkkitien talousvyöhykkeen ydinalueen ja nopeuttavansa Kiinan ja Euroopan välisten tavarajunien palautuskeskuksen rakentamista, kansallisen tason multimodaaliliikenteen demonstraatiotukikohdan ja kansallisen tason demonstraatiotukikohdan rakentamista. tuontiresurssien käsittely. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa