Liity verkostomme!

Kiina

MOFA ja kansalaisjärjestö käynnistävät Taiwanin tasa-arvoviikon kansainvälisenä naistenpäivänä

SHARE:

Julkaistu

on

Kiinan tasavallan (Taiwan) ulkoministeriö (MOFA) ja kansalaisjärjestö (NGO) Foundation of Women's Rights Promotion and Development (FWRPD) järjestävät yhdessä Taiwanin tasa-arvoviikkoa (TGEW) kolmatta vuotta peräkkäin. Ohjelman ajoitus vastaa jälleen maaliskuussa pidettävää YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan (CSW) vuosikokousta.

CSW:n 66. istunnon (CSW66) painopiste tänä vuonna on sukupuolten tasa-arvon saavuttaminen ilmastonmuutoksen kontekstissa. TGEW:n järjestäjät pitävät Climate Justice Leaders -foorumin verkossa, auttavat taiwanilaisia ​​kansalaisjärjestöjä pitämään rinnakkaisia ​​kokouksia kansalaisjärjestöjen CSW-foorumissa ja isännöivät Women's Power Night -vastaanoton kansainvälisenä naistenpäivänä presidentti Tsai Ing wenin vieraana puhujana asioiden käynnistämiseksi. .

Women's Power Night -vastaanoton isännöi ulkoministeri Jaushieh Joseph Wu Taipei Guest Housessa 18. maaliskuuta, kansainvälisenä naistenpäivänä, klo 8. Tilaisuuteen osallistuu naissuurlähettiläitä, hallituksen jäseniä, yritysten edustajia, tasa-arvon ja ympäristönsuojelun asiantuntijoita ja tutkijoita sekä paikallisten ja kansainvälisten kansalaisjärjestöjen johtajia. Palaun varapresidentti ja Yhdysvaltain naispoliittiset johtajat jakavat maidensa kokemuksia ilmastonmuutoksen torjunnasta valmiiksi tallennettujen videoviestien avulla. Yleisöä pyydetään seuraamaan tapahtumaa suorana lähetyksenä MOFA:n Facebook-sivulla.

Climate Justice Leaders Forum järjestetään verkossa klo 20 Taipein aikaa 30. maaliskuuta. Webinaariin osallistuu korkean profiilin puhujia Amerikasta, Euroopasta ja Aasiasta. Asialista on jaettu foorumiin poliittisten johtajien kanssa, pääpuheenvuoroihin ja vuoropuheluun kansalaisjärjestöjen johtajien kanssa. Poliittisten johtajien foorumissa talousministeri Wang Mei-hua hahmottelee Taiwanin politiikkaa ja toimenpiteitä naisten osallistumisen edistämiseksi puhtaan energian edistämisessä. Englannin ja Walesin vihreiden puolueen entinen johtaja, paronitar Natalie Bennett ja Marshallsaarten opetus-, urheilu- ja 15/2022/3 下午7:2 MOFA ja kansalaisjärjestö käynnistävät Taiwanin tasa-arvoviikon kansainvälisenä naistenpäivänä.

Kansalaisjärjestöjen johtajien vuoropuheluun osallistuvat US Human Impacts Instituten perustaja ja toiminnanjohtaja Tara DePorte, Palau Ebiil Societyn toiminnanjohtaja Ann K. Singeo ja taiwanilainen ilmastoaktivisti Wang Hsuan-ju. Kolme naista jakavat matkansa ilmaston lämpenemisen torjuntaan. Tapahtuma lähetetään suorana samanaikaisesti MOFA:n Facebook-sivulla ja YouTube-kanavalla. Kaikki ovat tervetulleita virittäytymään.

Kansalaisjärjestöjen CSW Forum on tärkeä kansainvälinen kokous kansalaisyhteiskunnan ryhmille. Foorumi tarjoaa mahdollisuuden jakaa kokemuksia ja vaihtaa ajatuksia tasa-arvon ja naisten oikeuksien edistämisestä. MOFA tarjoaa säännöllisesti apua taiwanilaisille kansalaisjärjestöille, jotka osallistuvat. CSW66:ssa lähes 20 osallistuvaa organisaatiota Taiwanista – mukaan lukien Taipein, New Taipein ja Taichungin kaupunginhallitukset – järjestää yhteensä 27 rinnakkaista tapahtumaa, mikä asettaa uuden ennätyksen.

14.-25. maaliskuuta he jakavat Taiwanin kansalaisyhteiskunnan saavutuksia sukupuolten tasa-arvon edistämisessä, naisten voimaannuttamisessa ja ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kokoukset osoittavat taiwanilaisten naisten luovuuden, organisatoriset kyvyt ja sitkeys YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG) saavuttamisessa.

Mainos

Osallistuaksesi ja edistääksesi sukupuolten tasa-arvoa TGEW:n aikana seuraa FWRPD Twitter-tiliä @womensrightsTW ja käytä hashtageja #TaiwanforHer ja #Taiwan4ClimateJustice. Osallistumalla verkkokampanjaan voit jakaa Taiwanin saavutuksia sukupuolten tasa-arvon alalla ja kutsua maailmaa saavuttamaan sukupuolten välisen tasa-arvon ja muut kestävän kehityksen tavoitteet. Voit myös tykätä ja jakaa lyhyen videon "Power of Women in Taiwan" MOFA:n YouTube-kanavalla. MOFA:n ja FWRPD:n yhteistuottama 80-sekunnin elokuva korostaa ilmastonmuutoksen haasteita naisille ympäri maailmaa ja näyttää, kuinka taiwanilaiset naiset reagoivat niihin. Lisätietoja, Klikkaa tästä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa