Liity verkostomme!

Kiina

Kiinan kiihkeys: Oppitunnit Etelä- ja Kaakkois-Aasiaan

Julkaistu

on

Kiinan valitus

Historiallisesti Kiina on kokenut kärsimystä siitä, että sille on evätty oikeutettu paikka maailmanjärjestyksessä. Nykyään joustavampi nouseva Kiina pitää Yhdysvaltoja tärkeimpänä vastustajana. Kiina kokee yhteisen sotilaallisen nykyaikaistamisen ja johdonmukaisen talouskasvun kautta, että sen asema maailmanjärjestyksessä on sellainen, että se voi haastaa Yhdysvaltojen hegemonian ja nousta globaalina toimijana. Häntä kiinnostaa halu haastaa länsimaiset ideat ja korvata ne käsitteillä ja filosofeilla, jotka on koristeltu kiinalaisilla ominaisuuksilla. Tämä näkyy hänen laajentumispolitiikassaan, sotaisissa kauppasodissaan, sotilaallisissa vastakkainasetteluissa SCS: ssä ja konflikteissa länsirajojen kanssa Intian kanssa jne. Kiina mainitsee 100 vuotta nöyryytystä laillistamaan sotaisat tekonsa, kun se näkee kattavan kansallisen vallan kasvavan. ajatus Keski-valtakunnasta, jossa kaikki muut ääreiskansat ovat vasalliasemassa. Kiinalaiset vievät ajatusta liian pitkälle. Näemme myöhemmin, kuinka kiinalaiset räikeät toimet ovat levinneet alueelle, kun ne on kirjattu naapurimaihin., kirjoittaa Henry St. George.

Työnnä takaisin

Länsimaiden järjestys, jota länsimaat käyttävät suurina ponnisteluina sekä inhimillisten että taloudellisten resurssien suhteen, ei anna Kiinan muuttaa järjestelmiä ilman kestävää vastarintaa. USA on tukenut Kiinan yksipuolisuutta anteeksi vastustamalla häntä Intian Tyynenmeren strategialla ja harjoittamalla sääntöihin perustuvan maailmanjärjestyksen tarvetta. USA ja Länsi-demokratiat ovat linjassa yhdessä työntääkseen takaisin Kiinan yksipuolisuutta. QUAD: n kehitys nykyisessä muodossaan on yksi tällainen esimerkki. Kiinalainen ekspansiivinen muotoilu on vaikuttanut etelä- ja Kaakkois-Aasiaan myös uudelleensuuntaamalla ja integroitumalla estääkseen Kiinan. Intia on geostrategisen sijaintinsa takia nopeasti nousemassa keskeisenä tukikohtana Kiinan torjunnassa. Länsimaiden yhteinen pyrkimys korjata Kiinan vastuuvelvollisuus pandemian suhteen elvyttämällä Wuhanin laboratorion vuodon teoria, kokoamalla samanmielisiä demokratioita Kiinaa vastaan ​​ja torjumalla BRI: tä rakentamalla takaisin paremman maailman aloitteita todennäköisesti maksaa pitkän aikavälin osinkoa hillitsemällä Kiinan vaikutusvaltaa.

Kiinan räikeä käyttäytyminen

Kiinan rokotediplomatia Etelä-Aasiassa. Nepal on yksi Etelä-Aasian maista, jossa on paljon COVID 19 -kuormitusta. Nepalin hallitus on riippuvainen sekä pohjoisten että eteläisten naapureiden hyväntahtoisuudesta rokotustoiminnassaan. Vaikka Intia on naapuruuspolitiikkansa mukaisesti eturintamassa rokotediplomatiassa, Kiina taas käyttää pakkokeinoja. Kiina pyrkii pelastamaan imagoaan viruksen levittäjänä aktiivisesti pienemmistä maista, jotka ottavat rokotteensa. Tämä on osa heidän pehmeää diplomatiaa, jonka tarkoituksena on parantaa heidän imagoaan toimintavaltiona. Tutkimuksia ja tehoa koskevien tietojen jakamisen avoimuuden puutteen vuoksi pienemmät maat suhtautuvat skeptisesti kiinalaisiin rokotteisiin. Tämä perustuu myös heidän aiempiin kokemuksiinsa huonoista tai huonolaatuisista lääketieteellisistä laitteista, kuten henkilönsuojaimista, köyhemmille maille toimitettujen testisarjojen testaamisesta. Kiinalainen diktat Nepaliin, Bangladeshiin ja Pakistaniin hyväksymään Sinovax / Sinopharm väkivaltaisesti on räikeä esimerkki kiinalaisesta epätoivosta rokotediplomatiassa maailman käsityksen muuttamiseksi. Uskotaan, että Kiinan suurlähettiläs Nepalissa on pakottavasti luovuttanut Nepalille 0.8 MnSinovax-annosta, ja toisaalta Sri Lanka on ehdottomasti ilmoittanut suosivansa intialaista tai venäläistä rokotetta kiinalaisista. Viime aikoina kiinalainen valikoiva suosiminen rokoteannosten ja niiden hinnoittelussa on joutunut SAARC-maiden vakavan kritiikin kohteeksi.

Ekspansioristinen Kiina Bhutanissa ja Nepalissa. Kiina on ollut Maon kiihkeä seuraaja. Vaikka Maon teoriaa ei ole kirjattu, se viehättää viiden sormen hallintaa, jotka ovat peräisin maailman katolta: Ladakh, Nepal, Sikkim, Bhutan ja Arunachal Pradesh.

Kiinan alueellinen hyökkäys Intiaa ja Intian vastaavia toimia käsitellään myöhemmin. Nepal väittää olevansa sydämellisin ja ystävällisin ehdoin Kiinan kanssa, mutta Kiinan alueellinen loukkaantuminen Humlan alueella ja muilla raja-alueilla Kiinan ja Nepalin välisellä rajalla maalaa kokonaan toisenlaisen kuvan. Samoin Doklam-tasangon militarisointi, teiden rakentaminen syvälle Bhutaniin länsi- ja keskialalla, kaksikäyttöisten kylien sijoittaminen Bhutanin alueelle on osoitus Maon strategian toteutumisesta salaamin viipaloinnissa. Intiaa voidaan pitää haastajana Kiinan hegemoniaan, mutta Nepalin ja Bhutanin kaltaisille pienemmille maille on kuitenkin kohdeltava eri mittapuita. Ei pidä hyvältä, että pyrkivä supervalta ryhtyy kiusaamaan pienempiä hyvänlaatuisia valtioita ja suorittaa salaa alueellista aggressiota.

Vallankaappaus Myanmarissa. Keskustelut Kiinan osallistumisesta Myanmarin vallankaappaukseen ovat olleet julkisia, mutta implisiittinen osallistuminen edellyttää vahvistusta. Sotilaallinen Junta on todennäköisesti saanut Kiinan hiljaisen hyväksynnän ennen kuin se trumpasi syntyvän demokratian Myanmariin. Kiinalla on valtavat taloudelliset ja strategiset panokset Myanmarissa. Kiinan BRI Myanmarissa, taloudelliset investoinnit 40 miljardin Yhdysvaltain dollarin arvosta, maakaasun toimittaminen Kunmingandille, epäsuora tuki etnisille aseellisille ryhmille on tehnyt Kiinasta suurimman sidosryhmän Myanmarissa. Kiinalainen ilmeinen tuki sotilasjunnalle ja toistuva vetoaminen Tatmadaw-pakotteille YK: n turvallisuusneuvostossa on kuitenkin aiheuttanut Myanmarin demokraattisten voimien ja maailmanlaajuisten liberaalien demokratioiden hiukan. Väkivaltaiset mielenosoitukset, kiinalaisen omaisuuden tuhoaminen ja laajamittainen tuomitseminen Kiinan puuttumisesta Myanmariin on myöhässä kerännyt vauhtia Myanmarin kansalaisten keskuudessa.

Hajanaiset suhteet Intiaan. Kiinalainen aggressiivinen käyttäytyminen EasternLadakhissa, mikä johtaa pitkittyneeseen eroon ja Galwan-yhteenotto ei tarvitse vahvistusta. Intian hallitus on tehnyt voimakkaan poikkeuksen ja tuominnut yksiselitteisesti kiinalaiset ekspansionistiset mallit. Intia on nyt irrottautunut hyvänlaatuisesta ulkopolitiikastaan ​​ja miekkavarrestaan, Intian armeija on antanut sopivan vastauksen kiinalaiseen lankeamattomuuteen. Intian armeijan ylivoimainen strateginen toimenpide Etelä-Pagongissa pakotti kiinalaiset perääntymään ja tulemaan neuvottelupöydälle. Kiinan hallitus on nyt selvittänyt, että se ei voi toimia tavalliseen tapaan Kiinan kanssa ennen kuin sen rajat ovat rauhalliset. Kahdenvälisten suhteiden palauttaminen riippuu rajakiistojen rauhanomaisesta ratkaisemisesta. Intian on muunnettava tämä vastoinkäyminen mahdollisuudeksi sovittamalla samanmieliset maat, etenkin Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa, muodostamaan valtava liitto Kiinaa vastaan.

Oppitunnit Etelä- ja Kaakkois-Aasian tilanteissa

Kiinan nousu Aasian mantereella ei ole läheskään hyvänlaatuista, kuten sen johto väittää. Kiina on aloittanut transsendenttisen siirtymän Maon julistamasta politiikasta "piilota kykynsä ja viettää aikaa" aggressiivisempaan Xi Jinpingin "kiinalaiseen unelmaan" liittyvään politiikkaan, joka merkitsee "kiinalaisen kansan suurta nuorentamista". Suuri nuorentuminen tarkoittaa maailman alistamista taloudellisilla, sotilaallisilla, pakottavilla diplomatian keinoilla jne. Jotkut tärkeimmistä opetuksista selitetään seuraavasti:

  • Kiinan nousu ei ole hyvänlaatuista; Kiina käyttää kattavaa kansallista valtaa saavuttaakseen tavoitteensa maailmanjärjestyksen haastamisesta ja sen karkottamisesta myöhemmin.
  • Kiinalainen shekinkirjadiplomatia on pahansuovaa. Se pyrkii alistamaan heikommat kansakunnat vetämällä heidät julmiin velka-ansoihin. Maat ovat menettäneet itsemääräämisoikeuden tällaisen taloudellisen kiristyksen muodossa.
  • Kiinan pehmeän vallan ennuste, rokotediplomatian avulla, Kiinan tutkimuskeskusten on levitettävä vaihtoehtoista kertomusta länsimaiden kasvavan kuoron torjumiseksi Corona-viruksen alkuperän tutkimiseksi ja Kiinaan keskittyvän ideologian levittämiseksi.
  • BRI-hankkeiden tarkoituksena on ensinnäkin kuormittaa Kiinan ylijäämäkapasiteettia naapurivaltioissa ja toiseksi sieppata herkkäuskoiset kansakunnat taloudelliseen keskinäiseen riippuvuuteen.
  • Kiinan pahanlaatuiset tavoitteet, etenkin Kaakkois- ja Kaakkois-Aasiassa, voidaan kyseenalaistaa vain rakentamalla tiiviit ryhmittymät / liittoutumat.
  • Kiinan hallitsematon toimitusketjun hallinnan monopoli, harvinaiset maametallit ja puolijohteet on käsiteltävä ensisijaisesti.

Kiinalaisen behemotin torjunta

Intian ja Tyynenmeren alueen strategian operatiivistaminen. Kuten sanotaan, 'Bully ymmärtää vain valtakielen', samoin kiina voidaan estää vain voimakkaalla reagoinnilla kaikilla aloilla, olipa kyse sitten sotilaallisista, taloudellisista, inhimillisistä voimavaroista, jota tukevat vahvat sotilaalliset tai taonta liittoutumat. Intian ja Tyynenmeren alueen strategian operatiivistaminen on tärkeä osa tätä tavoitetta. Tärkeä osoitus Indo-Tyynenmeren strategiasta on QUAD: n lisääminen. Indon Tyynenmeren alueen strategiassa olisi keskityttävä keskeisiin osinkoihin eli merenkulun turvallisuuteen, jotta aiheutuisi kohtuuttomia kustannuksia Kiinan merikaupalle IOR: ssa, tarttumalla Kiinaan takaisin aloitteesta joustavan toimitusketjun hallinnan, kapean ja kriittisen tekniikan kehittämisessä ja avoimen, vapaan ja osallistavan Indo- Tyynenmeren.

Taloudellinen integraatio. Etelä- ja Kaakkois-Aasialla on hyödyntämätön potentiaali inhimillisten ja luonnonvarojen suhteen, jos jäsenmaiden keskuudessa kehittyy molempia osapuolia hyödyttäviä taloudellisia keskinäisiä riippuvuuksia.

YK: n turvallisuusneuvosto. YK: n turvallisuusneuvoston uudistus on olennainen osa muutettua globaalia järjestystä. Rakenteelliset muutokset, jotka koskevat vakituisten jäsenten määrän lisääntymistä tai sen monipuolistamista, ovat välttämättömiä oikeudenmukaisen edustuksen kannalta. Intian, Japanin ja eräiden tärkeiden Afrikan ja Etelä-Amerikan maiden ehdokkuutta on harkittava vakavasti YK: n turvallisuusneuvostossa.

BRI: n torjunta. Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin G7-kokouksessa esittämä ehdotus "rakentaa takaisin paremmaksi maailmaksi" voi olla tapa edetä BRI: n tehokkaassa torjunnassa.

Yhteenveto

Kiinan vallan noustessa hillitsemättä Etelä- ja Etelä-Aasian haasteet lisääntyvät moninkertaisiksi. Sen ilmenemismuotoja nähdään Itä-Kiinan merellä, Etelä-Kiinan merellä, IOR: ssa sekä pohjoisilla rajoilla Intian, Nepalin ja Bhutanin kanssa. Kiinan hyökkäystä Kaakkois- ja Kaakkois-Aasiassa voidaan torjua vain vankkojen liittoutumien avulla. Indon Tyynenmeren strategialle on annettava tarvittava sysäys, jotta siitä tulisi ennaltaehkäisevä vaikutus Kiinan sotilaalliseen käyttäytymiseen. Samanmielisten kansakuntien on yhdistettävä pyrkimyksensä torjua kiinalaista behemotia, jotta se ei jatkaisi peräänantamattomuutta laajentuneiden malliensa kanssa.

Kiina

Kiinan presidentti Xi Jinping vierailee levottomalla Tiibetin alueella

Julkaistu

on

Presidentti Xi Jinping (Kuvassa) on vieraillut Tiibetin poliittisesti levottomalla alueella, joka on Kiinan johtajan ensimmäinen virallinen vierailu 30 vuoteen, kirjoittaa BBC.

Presidentti oli Tiibetissä keskiviikosta perjantaihin, mutta valtion tiedotusvälineet ilmoittivat vierailun vasta perjantaina matkan herkkyyden vuoksi.

Kiinaa syytetään kulttuuri- ja uskonnonvapauden tukahduttamisesta syrjäisellä ja pääasiassa buddhalaisella alueella.

Hallitus kiistää syytökset.

Valtion lähetystoiminnan harjoittajan CCTV: n julkaisemassa kuvassa Xi nähtiin tervehtimällä väkijoukkoa, jolla oli etnisiä pukuja ja heiluttaen Kiinan lippua, kun hän lähti koneestaan.

Hän saapui Nyingchiin, maan kaakkoisosaan, ja vieraili monissa paikoissa oppiakseen kaupunkikehitystä ennen matkaa pääkaupunkiin Lhasaan korkealla radalla.

Lhasassa ollessaan herra Xi vieraili Potala-palatsissa, joka on maanpaossa olevan tiibetiläisen hengellisen johtajan Dalai Laman perinteinen koti.

Kaupungin ihmiset olivat "raportoineet epätavallisista toiminnoista ja liikkumisensa seurannasta" ennen vierailua, kertoi asianajajaryhmän kansainvälinen kampanja Tiibetille torstaina.

Herra Xi vieraili viimeksi alueella 10 vuotta sitten varapuheenjohtajana. Viimeinen istuva Kiinan johtaja, joka vieraili virallisesti Tiibetissä, oli Jiang Zemin vuonna 1990.

Valtion tiedotusvälineiden mukaan Xi otti aikaa oppia etnisiin ja uskonnollisiin asioihin liittyvästä työstä ja tiibetiläisen kulttuurin suojelemiseksi tehdystä työstä.

Monet maanpakolaisista tiibetiläiset syyttävät Pekingiä uskonnollisista sortotoimenpiteistä ja heidän kulttuurinsa heikentämisestä.

Tiibetillä on ollut myrskyisä historia, jonka aikana se on viettänyt joitain ajanjaksoja itsenäisenä kokonaisuutena ja toisia voimakkaiden Kiinan ja Mongolian dynastioiden hallitsemina.

Kiina lähetti tuhansia joukkoja toteuttamaan vaatimuksiaan alueelle vuonna 1950. Joistakin alueista tuli Tiibetin autonominen alue ja toisista inkorporoitiin naapurimaiden Kiinan provinsseihin.

Kiinan mukaan Tiibet on kehittynyt huomattavasti sen hallinnassa, mutta kampanjaryhmien mukaan Kiina rikkoo edelleen ihmisoikeuksia syyttäen sitä poliittisissa ja uskonnollisissa sortotoimissa.

Continue Reading

Kiina

Lisää tiibetiläisiä buddhalaisia ​​baareissa heinäkuussa

Julkaistu

on

Tiibetiläisten karkotettu henkinen johtaja Dalai Lama täytti 6. heinäkuuta 2021 86 vuotta. Tiibetiläisille ympäri maailmaa Dalai Lama on edelleen heidän huoltajansa; symboli myötätunnosta ja toivosta palauttaa rauha Tiibetissä ja varmistaa todellinen autonomia rauhanomaisin keinoin. Pekingille Nobelin rauhanpalkinnon voittaja on ”lammasvaatteissa oleva susi”, joka pyrkii heikentämään Kiinan koskemattomuutta pyrkimällä itsenäiseen Tiibetiin, kirjoittavat tohtori Zsuzsa Anna Ferenczy ja Willy Fautré.

Tämän seurauksena Pekingin mielestä jokainen maa, joka on tekemisissä henkisen johtajan kanssa tai nostaa Tiibetin tilannetta, puuttuu sen sisäisiin asioihin. Vastaavasti Peking ei salli tiibetiläisten juhlia Dalai Laman syntymäpäivää. Lisäksi Pekingin kommunistihallitus soveltaa ankaria rangaistuksia tällaisista yrityksistä, samalla kun se jatkaa kampanjaa tiibetiläisen kielen, kulttuurin ja uskonnon sekä rikkaan historian heikentämiseksi julmien sortojen avulla.

Peking on jatkanut Dalai-laman halventamista ja kumoamista vuoden ajan. Tiibetiläisten näytökset Dalai Laman valokuvasta, julkisista juhlista ja hänen opetuksensa jakamisesta matkapuhelimen tai sosiaalisen median kautta rangaistaan ​​usein ankarasti. Tässä kuussa, kun he juhlivat Dalai Laman syntymäpäivää, monet tiibetiläiset pidätettiin entisen tiibetiläisen poliittisen vangin Golog Jigmen mukaan, joka asuu nyt Sveitsissä.

Sellaisena Kiinan viranomaiset Sichuanin maakunnassa pidättivät kaksi tiibetiläistä. Kunchok Tashi ja Dzapo, 40-vuotiaina, pidätettiin Kardzessa Tiibetin itsehallintoalueella (TAR). Heidät pidätettiin epäiltynä kuulumisesta sosiaalisen median ryhmään, joka kannusti pitämään tiibetiläisiä rukouksia heidän hengellisen johtajansa syntymäpäivän kunniaksi.

Viime vuosina Kiinan viranomaiset ovat jatkaneet tiibetiläisiin kohdistuvan painostuksen tehostamista rankaisemalla 'poliittisen kumoamisen' tapauksia. Vuonna 2020 Kiinan viranomaiset Tiibetissä tuomitsivat neljä tiibetiläistä munkkia pitkiksi vankeusrangaistuksiksi poliisin väkivaltaisen hyökkäyksen jälkeen heidän luostariinsa Tingrin läänissä.

Raidin syy oli matkapuhelimen löytäminen, jonka omisti Tegyri Tengdron luostarissa 46-vuotias munkki Choegyal Wangpo. Tiibetin ulkopuolella asuville munkkeille lähetetyt viestit ja Nepalin luostarille maksetut rahamäärät vuoden 2015 maanjäristyksessä Human Rights Watch -raportin mukaan. Choegyal pidätettiin, kuulusteltiin ja pahoinpideltiin. Tämän kehityksen seurauksena poliisi ja muut turvallisuusjoukot vierailivat hänen kotikylässään Dranakissa, ryöstivät paikan ja voittivat lisää Tengdro-munkkeja ja kyläläisiä, pidättämällä noin 20 heistä epäiltynä viestien vaihdosta ulkomailla olevien muiden tiibetiläisten kanssa tai valokuvien tai kirjallisuuden hallussa. Dalai Lamaan.

Kolme päivää raidan jälkeen, syyskuussa 2020, Tengdro-munkki nimeltä Lobsang Zoepa vei oman henkensä ilmeisenä protestina viranomaisten ryöstämistä vastaan. Pian hänen itsemurhansa jälkeen internetyhteys kylään katkesi. Suurinta osaa pidätetyistä munkeista pidettiin ilman oikeudenkäyntiä kuukausia, joidenkin uskotaan vapautuneen sillä ehdolla, että he sitoutuvat olemaan tekemättä mitään poliittisia tekoja.

Kolme munkkia ei vapautettu. Lobsang Jinpa, 43, luostarin apulaispäällikkö, Ngawang Yeshe, 36 ja Norbu Dondrub, 64. Heitä myöhemmin syytettiin salaa tuntemattomista syytteistä, heidät todettiin syyllisiksi ja annettiin ankaria rangaistuksia: Choegyal Wangpo tuomittiin 20 vuodeksi vankilaan, Lobsang Jinpa 19, Norbu Dondrub 17 ja Ngawang Yeshe viisi vuotta. Nämä ankarat lauseet ovat ennennäkemättömiä ja viittaavat tiibetiläisten vapaan kommunikoinnin ja perusvapauksien, myös sananvapauden, harjoittamisen lisääntymiseen.

Presidentti Xin johdolla Kiinasta on tullut sortava kotona ja aggressiivinen ulkomailla. Vastauksena demokraattiset hallitukset kaikkialla maailmassa ovat vahvistaneet tuomitsemisensa Kiinan ihmisoikeusloukkauksista, ja jotkut ovat ryhtyneet konkreettisiin toimiin, kuten asettaneet sanktioita. Tulevaisuudessa, kun Kiinan alueellinen ja maailmanlaajuinen painoarvo kasvaa, samanmielisten demokraattisten liittolaisten on pidettävä Pekingin vastuulla Tiibetin tilanteesta.

Willy Fautré on Brysselissä toimivan kansalaisjärjestön Human Rights Without Frontiers johtaja. Zsuzsa Anna Ferenczy on Academia Sinican tutkija ja sidoksissa oleva tutkija Vrije Universiteit Brusselin valtiotieteellisellä osastolla. 

Vierasviestit ovat kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä ne hyväksy niitä EU Reporter.

Continue Reading

Kiina

Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä kiinni Aasian maat varastavat ohjuksia

Julkaistu

on

By

Alkuperäiskansojen hävittäjien (IDF) hävittäjiä ja ohjuksia nähdään Makungin ilmavoimien tukikohdassa Taiwanin offshore-saarella Penghussa 22. syyskuuta 2020. REUTERS / Yimou Lee
Alkuperäiskansojen hävittäjien (IDF) hävittäjiä ja ohjuksia nähdään Makungin ilmavoimien tukikohdassa Taiwanin offshore-saarella Penghussa 22. syyskuuta 2020. REUTERS / Yimou Lee

Aasia on liukastumassa vaaralliseen asekilpailuun, kun pienet kansakunnat, jotka kerran pysyivät sivussa, rakentavat edistyneiden pitkän kantaman ohjusten arsenaaleja Kiinan ja Yhdysvaltojen voimalaitosten jalanjäljissä, analyytikot sanovat, kirjoittaa Josh Smith, Ben Blanchard ja Yimou Lee Taipeissa, Tim Kelly Tokiossa ja Idrees Ali Washingtonissa.

Kiina tuottaa massatuotantoa sen DF-26 - monikäyttöinen ase, jonka kantama on jopa 4,000 kilometriä - kun Yhdysvallat kehittää uusia aseita Pekingin torjumiseksi Tyynenmeren alueella.

Muut alueen maat ostavat tai kehittävät omia uusia ohjuksiaan, mikä johtuu Kiinan turvallisuusongelmista ja halusta vähentää riippuvuuttaan Yhdysvaltoihin.

Ennen kuin vuosikymmen on kulunut, Aasia tulee harjaamaan tavanomaisia ​​ohjuksia, jotka lentävät kauemmas ja nopeammin, osuvat voimakkaammin ja ovat kehittyneempiä kuin koskaan ennen - analyytikot, diplomaatit ja armeijan virkamiehet sanovat vakavan ja vaarallisen muutoksen viime vuosina.

"Ohjusmaisema muuttuu Aasiassa, ja se muuttuu nopeasti", sanoi Tyynenmeren foorumin puheenjohtaja David Santoro.

Tällaiset aseet ovat yhä edullisempia ja tarkempia, ja kun jotkut maat hankkivat ne, naapurit eivät halua jäädä jälkeen, analyytikot sanoivat. Ohjukset tarjoavat strategisia etuja, kuten vihollisten estäminen ja vipuvaikutuksen lisääminen liittolaisten kanssa, ja ne voivat olla tuottoisa vienti.

Pitkän aikavälin vaikutukset ovat epävarmat, ja on pieni mahdollisuus, että uudet aseet voisivat tasapainottaa jännitteitä ja auttaa ylläpitämään rauhaa, Santoro sanoi.

"On todennäköisempää, että ohjusten leviäminen ruokkii epäilyjä, laukaisee asevarustelua, lisää jännitteitä ja aiheuttaa viime kädessä kriisejä ja jopa sotia", hän sanoi.

Reutersin tarkastelemien julkaisemattomien vuoden 2021 armeijan tiedotusasiakirjojen mukaan Yhdysvaltain Indo-Pacific Command (INDOPACOM) aikoo sijoittaa uudet pitkän kantaman aseensa "erittäin selviytyviin, tarkkuuslakiverkostoihin ensimmäisen saariketjun varrella", johon kuuluvat Japani, Taiwan, ja muut Tyynenmeren saaret, jotka soivat Kiinan ja Venäjän itärannikolla.

Uusiin aseisiin kuuluu pitkän kantaman hypersoninen ase (LRHW), ohjus, joka pystyy toimittamaan erittäin ohjattavan taistelukärjen yli viisinkertaisella äänenopeudella yli 2,775 kilometrin (1,724 mailin) ​​päässä oleviin kohteisiin.

INDOPACOMin edustaja kertoi Reutersille, ettei näiden aseiden sijoituspaikasta ole tehty päätöksiä. Niin kaukana, useimmat amerikkalaiset liittolaiset alueella ovat olleet epäröivät sitoutua niiden isännöintiin. LRHW ei voisi iskeä Manner-Kiinaan, jos se sijaitsee Guamissa, Yhdysvaltain alueella.

Japani, jossa asuu yli 54,000 XNUMX Yhdysvaltain joukkoa, voisi isännöidä joitain uusia ohjusparistoja Okinawan-saarillaan, mutta Yhdysvaltojen olisi todennäköisesti vedettävä pois muut joukot, sanoi Japanin hallituksen ajattelusta perehtynyt lähde, puhuen nimettömästi herkkyyden vuoksi asiasta.

Analyytikoiden mukaan amerikkalaisten ohjusten salliminen - joita Yhdysvaltain armeija hallitsee - tuo todennäköisesti myös vihaisen vastauksen Kiinasta.

Jotkut Amerikan liittolaisista kehittävät omia arsenaaleja. Australia ilmoitti äskettäin käyttävänsä 100 miljardia dollaria 20 vuoden aikana kehittyneiden ohjusten kehittämiseen.

"COVID ja Kiina ovat osoittaneet, että riippuen tällaisista laajennetuista globaaleista toimitusketjuista kriisitilanteissa - ja sodassa, joka sisältää edistyneitä ohjuksia - on virhe, joten on järkevää strategista ajattelua pitää tuotantokapasiteettia Australiassa", sanoi Michael Shoebridge Australian strategisen politiikan instituutista.

Japani on käyttänyt miljoonia ilmaan laukaistaviin pitkän kantaman aseisiin ja kehittää uutta versiota kuorma-autoon asennetusta laivanvastaisesta ohjuksesta, tyyppi 12, jonka oletettu kantama on 1,000 XNUMX kilometriä.

Yhdysvaltain liittolaisten joukossa Etelä-Korea on vahvin kotimainen ballististen ohjusten ohjelma, joka sai vauhtia äskettäisestä Washingtonin kanssa tehdystä sopimuksesta kahdenvälisten rajoitusten pudottamiseksi sen valmiuksille. Sen Hyunmoo-4 on 800 kilometrin kantama, mikä antaa sille tavoittavuuden hyvin Kiinan sisällä.

"Kun Yhdysvaltain liittolaisten tavanomaiset pitkän kantaman iskutilat kasvavat, myös heidän työllistymismahdollisuutensa alueellisen konfliktin yhteydessä kasvavat", Pekingin strateginen turvallisuusasiantuntija Zhao Tong kirjoitti äskettäisessä raportissaan.

Huolestumisesta huolimatta Washington "kannustaa edelleen liittolaisiaan ja kumppaneitaan investoimaan koordinoidun operaation kanssa yhteensopiviin puolustuskykyihin", Yhdysvaltain edustaja Mike Rogers, parlamentin asevoimien komitean jäsen, kertoi Reutersille.

Taiwan ei ole julkisesti ilmoittanut ballististen ohjusten ohjelmasta, mutta joulukuussa Yhdysvaltain ulkoministeriö hyväksyi pyynnön ostaa kymmeniä amerikkalaisia ​​lyhyen kantaman ballistisia ohjuksia. Virkamiesten mukaan Taipei on massatuotantoa ja risteilyohjusten, kuten Yun Fengin, kehittäminen, jotka voivat iskeä Pekingiin asti.

Kaiken tämän tarkoituksena on "pidentää (Taiwanin) piikkikaran piikit, kun Kiinan armeijan kyvyt paranevat", Wang Ting-yu, hallitsevan demokraattisen puolueen vanhempi lainsäätäjä, kertoi Reutersille ja vaati samalla, että saaren ohjuksia ei ollut tarkoitus iskeä syvälle Kiinaan.

Yksi Taipein diplomaattilähde sanoi, että Taiwanin asevoimat, jotka perinteisesti keskittyvät saaren puolustamiseen ja Kiinan hyökkäyksen torjuntaan, ovat alkaneet näyttää loukkaavammilta.

"Raja aseiden puolustavan ja loukkaavan luonteen välillä on ohenemassa", diplomaatti lisäsi.

Etelä-Korea on käynyt kuumassa ohjukilpailussa Pohjois-Korean kanssa. Pohjoinen äskettäin testattu mikä näytti olevan parannettu versio todistetusta KN-23-ohjuksestaan, jossa oli 2.5 tonnin taistelupää, jonka analyytikoiden mukaan tarkoituksena on antaa 2 tonnin taistelupää Hyunmoo-4: lle.

"Vaikka Pohjois-Korea näyttää edelleen olevan ensisijainen veturi Etelä-Korean ohjuslaajennuksen takana, Soul pyrkii järjestelmiin, joiden toiminta-alueet ylittävät sen, mikä on välttämätöntä Pohjois-Korean torjumiseksi", sanoi Washingtonin asevalvontayhdistyksen asesulkupolitiikan johtaja Kelsey Davenport.

Leviämisen kiihtyessä analyytikoiden mukaan eniten huolestuttavia ovat ohjukset, jotka voivat kuljettaa joko tavanomaisia ​​tai ydinkärkiä. Kiina, Pohjois-Korea ja Yhdysvallat tuottavat kaikki tällaisia ​​aseita.

"On vaikea, ellei mahdotonta, selvittää onko aseistettu ballistinen ohjus tavanomaisella vai ydinpommilla, kunnes se saavuttaa tavoitteen", Davenport sanoi. Kun tällaisten aseiden määrä kasvaa, "on olemassa tahattomien ydinaseiden lisääntymisen riski".

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa