Liity verkostomme!

Kiina

Yhdysvaltain ja Kiinan suhteiden nollaaminen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kiinan varapääministeri Liu He, Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kattavan talousdialogin Kiinan päällikkö, piti 2. kesäkuuta videokeskustelun Yhdysvaltain valtiovarainministerin Janet Yellenin kanssa. Pian sitä ennen, 27. toukokuuta, Liu kävi videokeskustelun Yhdysvaltain kauppaneuvottelijan Katherine Tai kanssa. Osapuolet ilmaisivat ajatuksensa siitä, että Yhdysvaltain ja Kiinan taloussuhteet ovat ratkaisevan tärkeitä, ja molemmat vaihtivat näkemyksiä molempia osapuolia kiinnostavista kysymyksistä ja ilmaisivat halukkuutensa jatkaa viestintää, kirjoittaa Chan Kung ja Hän kesäkuu.

Kiinan ja Yhdysvaltojen välisten heikentyneiden geopoliittisten suhteiden taustalla Kiinan varapääministerin ja Yhdysvaltain kauppaedustajan ja Yhdysvaltain valtiovarainministerin välinen säännöllinen yhteydenpito näyttää olevan melko äkillistä. Itse asiassa nämä muutokset osoittavat, että suurvaltojen väliset suhteet ovat aina monitahoisia; poliitikkojen pinnalliset diplomaattilausumat ovat vain osa tätä. Vuosikymmenien globalisaation kautta rakennettujen suurvaltojen suhteita, etenkin talous- ja kauppasuhteita, jotka näyttävät olevan suhteellisen kaukana politiikasta, ei voida helposti irrottaa.

Suurvaltojen väliset kauppasuhteet ovat tyypillinen esimerkki tästä. Vuoden 2021 neljän ensimmäisen kuukauden aikana, kun maailmantalous elpyi, Kiinan kahdenvälinen kauppa neljän tärkeimmän kauppakumppaninsa eli ASEANin, EU: n, Yhdysvaltojen ja Japanin kanssa saavutti 1.72 biljoonaa RMB, 1.63 biljoonaa RMB, 1.44 biljoonaa RMB 770.64 miljardia, kasvua 27.6%, 32.1%, 50.3% ja 16.2%. Tästä Kiinan vienti Yhdysvaltoihin oli 1.05 biljoonaa RMB, kasvua 49.3%; tuonti Yhdysvalloista oli 393.05 miljardia RMB, kasvua 53.3%. Kiinan kaupan ylijäämä Yhdysvaltojen kanssa oli 653.89 miljardia RMB, kasvua 47%. Vaikka Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset geopoliittiset kitkat kasvavat edelleen, Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppataseen alijäämä kasvaa. Tämä osoittaa, että suurvaltojen taloudellisilla ja kaupallisilla suhteilla on oma logiikkansa, eikä politiikka voi helposti katkaista niitä.

Mainos

ANBOUNDin tutkijat haluavat korostaa, että varapuheenjohtaja Liu He: n, Yhdysvaltain kauppaneuvottelija Katherine Tai ja Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellenin väliset videopuhelut viittaavat kahden maan välisen viestinnän normalisoitumiseen Bidenin hallinnon tullessa virkaan.

"Viimeksi kuluneen viikon aikana varapääministeri Liu Hän on järjestänyt kaksi videopuhelua Yhdysvaltain kauppaedustajan Katherine Taiin ja valtiovarainministerin Janet Yellenin kanssa, jotka molemmat kesti noin 50 minuuttia", Kiinan kauppaministeriön tiedottaja Gao Feng kertoi säännöllisessä lehdistötilaisuudessa 3. kesäkuuta. Gao paljasti, että osapuolten välinen viestintä alkoi sujuvasti. Näiden kahden ehdotuspyynnön aikana osapuolet vaihtoivat näkemyksiä Yhdysvaltain ja Kiinan talous- ja kauppasuhteista, makrotalouden tilanteesta, sisäpolitiikasta ja muista asioista tasa-arvoisesti ja toisiaan kunnioittavasti. Molemmat osapuolet olivat yhtä mieltä siitä, että vaihto on ollut ammattimaista ja rakentavaa ja että Kiina ja Yhdysvallat ovat aloittaneet normaalin viestinnän talous- ja kauppa-alalla. Lisäksi molemmat osapuolet pääsivät yksimielisyyteen pyrkimällä yhteisymmärrykseen ja hyllystämään eroja. Osapuolet olivat yhtä mieltä siitä, että Yhdysvaltojen ja Kiinan talous- ja kauppasuhteet ovat erittäin tärkeitä ja että on monia alueita, joilla yhteistyö on mahdollista. Molemmat osapuolet ovat myös esittäneet omat huolensa. Erityisesti Kiinan osapuoli on ilmaissut huolensa ottamalla asianmukaisesti huomioon kotimaisen talouskehityksen taustan ja tilanteen. Lopuksi osapuolet sopivat ongelmien ratkaisemisesta käytännöllisellä tavalla. Molemmat sopivat tekevänsä käytännön toimenpiteitä tuottajien ja kuluttajien kohtaamien ongelmien ratkaisemiseksi ja edistääkseen Yhdysvaltojen ja Kiinan talouden ja kaupan suhteiden vakaata ja vakaata kehitystä molempien maiden ja koko maailman edun mukaisesti.

Vaikka Kiinan kauppaministeriön virkamiehen huomautukset ovat vain osa tarinaa eikä Yhdysvaltojen osapuoli ole antanut yksityiskohtaisia ​​lausuntoja, voidaan kuitenkin havaita useita seikkoja: (1) Kiinan viranomaiset suhtautuvat myönteisesti ja myönteisesti kahteen videopuheluun; (2) Molempien osapuolten virkamiehet vaihtoivat paljon tietoa käytännön ja ammattimaisella tavalla; (3) Kaksi videopuhelua käytiin rauhanomaisesti, jotka poikkesivat melko paljon aiemmista diplomaattikokouksista (kuten Alaskan kokous), joissa tapahtui vastavuoroisia syytöksiä. Osapuolet omaksuivat käytännöllisen asenteen ja molemmat toivoivat ongelman ratkaisevan. Siksi uskomme, että Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset kitkat osoittavat lieventymisen merkkejä Trumpin hallinnon aikana tapahtuneen merkittävän heikkenemisen jälkeen, vaikka tämä rajoittuu kauppasuhteisiin eikä edusta järjestelmällistä parannusta osapuolten välisissä suhteissa.

Mainos

Se on järkevä ja käytännöllinen valinta edistää kahdenvälisten talous- ja kauppasuhteiden sulamista. Jo tämän vuoden tammikuussa, ennen Bidenin hallinnon virkaanastumista, ANBOUNDin tutkijat ehdottivat, että Kiinan on neuvoteltava uudelleen "ensimmäisen vaiheen" kauppasopimus, valittava erityinen kauppakysymys neuvottelujen uudeksi lähtökohdaksi, toteutettava aineellista vaihtoa ja yritä "palauttaa" Yhdysvaltojen ja Kiinan suhteet jossain määrin.

Bidenin hallinnon aloittamisesta on kulunut neljä ja puoli kuukautta, ja sen sisä- ja ulkopolitiikka ovat vähitellen kehittyneet. Bidenin hallinto on nyt tiennyt, mihin vetää viiva. Loogisesti ottaen Bidenin hallinnon olisi pitänyt tehdä alustava arviointi ja arviointi Yhdysvaltojen tilanteesta. Nyt Bidenin hallinnon eri alojen ja politiikkojen työn olisi pitänyt siirtyä käytännön toteutuksen vaiheeseen. Siksi on nyt ratkaisevan tärkeää ja järkevää, että Yhdysvallat sitoutuu käytännönläheisesti Kiinan kanssa, joka ei ole vain sen tärkeä kauppakumppani, vaan myös tärkein strateginen kilpailija, kahdenvälisten talous- ja kauppasuhteiden vakauttamiseksi tiettyjen poliittisten poikkeamien mukauttamiseksi.

Lopullinen analyysi

Yhdysvaltojen ja Kiinan suhteiden strategista kehystä ja asemointia voi olla vaikea kaataa melko pitkään. Peruskehyksessä on kuitenkin täysin mahdollista, että Kiinan ja Yhdysvaltojen väliset suhteet alkavat normalisoitua. Niistä kahdenvälisissä talous- ja kauppasuhteissa todennäköisesti tapahtuu "palautus". Kiinan ja Yhdysvaltojen keskeisten talous- ja taloushallinnon virkamiesten välisen viestinnän perusteella on täysin mahdollista, että Yhdysvaltojen ja Kiinan suhteissa on rajoitettu pidätys.

Anbound Think Tankin perustaja vuonna 1993, Chan Kung on yksi Kiinan tunnetuimmista asiantuntijoista tietojen analysoinnissa. Suurin osa Chan Kungin erinomaisesta akateemisesta tutkimustoiminnasta on taloudellisen tiedon analysointia, erityisesti julkisen politiikan alalla.

Hän ottaa roolin Kiinan makrotaloudellisen tutkimusryhmän kumppanina, johtajana ja vanhempana tutkijana. Hänen tutkimusalansa kattaa Kiinan makrotalouden, energiateollisuuden ja julkisen politiikan.

Kiina

Kilpailu: EU, Yhdysvallat ja Kiinan kansantasavalta osallistuivat viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulun sääntelyhuippukokoukseen

Julkaistu

on

EU: n, Yhdysvaltojen ja Kiinan kansantasavallan korkeat virkamiehet osallistuivat 7. syyskuuta viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulkualan sääntelyhuippukokoukseen. Osallistujia olivat kilpailun ja merenkulkuviranomaisten edustajat, jotka ovat vastuussa kansainvälisen linjaliikenteen sääntelystä maailman suurimmilla linjaliikennekaistoilla.

Huippukokouksessa käsiteltiin alakohtaista kehitystä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen, mukaan lukien kansainvälisen konttikuljetusalan kohtaamat haasteet ja merenkulun toimitusketjujen laajemmat kysymykset. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että pandemia esitti varustamoiden, satamien ja logistiikkapalvelujen toimijoille poikkeuksellisia haasteita reiteillä EU: hun ja EU: sta sekä muualla maailmassa.

He vaihtoivat näkemyksiä lainkäyttöalueidensa toteuttamista toimista sekä tulevaisuuden näkymistä ja näkymistä, mukaan lukien mahdolliset toimet toimialan kestävyyden lisäämiseksi. Huippukokous järjestetään kahden vuoden välein ja se on foorumi kolmen viranomaisen välisen yhteistyön edistämiseksi. Seuraava huippukokous pidetään vuonna 2023 Kiinassa.

Mainos

Continue Reading

Kiina

Uudistetaan joustavampi YK -järjestelmä Taiwanin kanssa

Julkaistu

on

Yli 200 miljoonan tartunnan ja yli 4 miljoonan kuoleman ja laskemisen jälkeen COVID-19-pandemia on riehunut ympäri maailmaa. Tämä on luonut syvästi tuhoisan sosioekonomisen vaikutuksen yhteenliitettyyn maailmaan ilman, että käytännössä maita säästyy. Pandemia on häirinnyt maailmanlaajuista kauppaa, pahentanut köyhyyttä, vaikeuttanut koulutusta ja vaarantanut sukupuolten tasa -arvon. kirjoittaa Jaushieh Joseph Wu, ulkoministeri, Kiinan tasavalta (Taiwan) (kuvassa alla).

Kun monet maat varautuvat toiseen viruksen piikkiin erittäin tarttuvan Delta -muunnelman innoittamana, maailma odottaa Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) tehostavan kokonaisvaltaisia ​​toimia kriisin ratkaisemiseksi, paremman elpymisen varmistamiseksi ja kestävän rakentamisen varmistamiseksi. Tämä on pelottava tehtävä, joka vaatii kaikki kädet kannella. Maailmanlaajuisen elimen on aika toivottaa Taiwan, arvokas ja kelvollinen kumppani, joka on valmis auttamaan.  

Viime kuukausien aikana Taiwan, kuten monet muut maat, on käsitellyt COVID-19-tapausten nousua lähes vuoden menestyksen jälkeen viruksen hillitsemisessä. Siitä huolimatta se otti tilanteen hallintaan ja tuli entistä valmiimmaksi työskentelemään liittolaisten ja kumppanien kanssa pandemian aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Taiwanin tehokas vastaus pandemiaan, sen nopea kapasiteetin laajentaminen vastaamaan maailmanlaajuista toimitusketjun kysyntää ja sen merkittävä apu kumppanimaille ympäri maailmaa osoittavat, että Taiwanilla ei ole pakottavia syitä toimia rakentavassa roolissa YK -järjestelmä.

Mainos

Kuitenkin Kiinan kansantasavallan (Kiinan) painostuksen alaisena YK ja sen erikoisjärjestöt hylkäävät edelleen Taiwanin vedoten vuoden 1971 YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan 2758 (XXVI) tämän poissulkemisen oikeusperustaksi. Mutta päätöslauselman kieli on kristallinkirkas: siinä käsitellään vain Kiinan edustusta YK: ssa; ei mainita Kiinan väitettä Taiwanin suvereniteetista, eikä se valtuuta Kiinaa edustamaan Taiwania YK -järjestelmässä. Tosiasia on, että Kiina ei ole koskaan hallinnoinut Taiwania. Tämä on todellisuus ja status quo Taiwanin salmen molemmin puolin. Taiwanin kansaa voi edustaa kansainvälisellä näyttämöllä vain heidän kansansa valitsema hallitus. Vertaamalla päätöslauselman kielen väärin Pekingin "yhden Kiinan periaatteeseen", Kiina pakottaa mielivaltaisesti poliittiset näkemyksensä YK: lle.

Absurdi ei lopu tähän. Tämä poissulkeminen estää myös Taiwanin kansalaisyhteiskunnan osallistumisen. Taiwanilaisten passinhaltijoilta evätään pääsy YK: n tiloihin sekä kiertueille että kokouksille, kun taas taiwanilaiset toimittajat eivät voi saada akkreditointia kattamaan YK: n tapahtumat. Ainoa syy tähän syrjivään kohteluun on heidän kansalaisuutensa. Taiwanin kansalaisyhteiskunnan jäsenten estäminen YK: sta torjuu monenvälisyyden ihanteen, rikkoo YK: n perusperiaatteita ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamisen edistämisestä ja vaikeuttaa YK: n yleisiä pyrkimyksiä.

Taiwan on avustanut kumppanimaita ympäri maailmaa kuuden vuosikymmenen ajan. YK: n toimintaohjelman 2030 hyväksymisen jälkeen se on keskittynyt auttamaan kumppaneita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet ja viime aikoina osallistumaan pandemianvastaisiin toimiin ja toipumiseen. Samaan aikaan Taiwan on kotona saavuttanut tavoitteensa muun muassa sukupuolten tasa-arvon, puhtaan veden ja sanitaation sekä hyvän terveyden ja hyvinvoinnin osalta. Innovatiiviset, yhteisöpohjaiset ratkaisumme hyödyntävät julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia koko yhteiskunnan hyväksi.

Mainos

- Maailman onnellisuusraportti 2021, julkaissut Sustainable Development Solutions Network, sijoitti Taiwanin onnellisimmaksi Itä -Aasiassa ja 24. sijalle maailmassa. Sijoitus osoittaa, miten maan ihmiset suhtautuvat saamaansa sosiaaliseen tukeen, ja heijastaa suurelta osin maan kestävän kehityksen tavoitteiden täytäntöönpanoa. Taiwan on valmis välittämään kokemuksensa ja työskentelemään maailmanlaajuisten kumppaneidensa kanssa rakentaakseen paremman ja kestävämmän tulevaisuuden kaikille.

Samaan aikaan, kun maailma kuulee ilmastonmuutosta koskevia toimia ja hiilidioksidipäästöjen saavuttamista vuoteen 2050 mennessä, Taiwan suunnittelee aktiivisesti etenemissuunnitelmaa kohti tavoitetta ja on laatinut erityislainsäädäntöä tämän prosessin helpottamiseksi. Ilmastonmuutos ei tunne rajoja, ja yhteiset ponnistelut ovat välttämättömiä, jos haluamme kestävän tulevaisuuden. Taiwan tietää tämän ja pyrkii parhaisiin tapoihin muuttaa hiilidioksidin vähentämisen haasteet uusiksi mahdollisuuksiksi.

YK: n pääsihteeri António Guterres korosti tämän vuoden kesäkuussa antamassaan valavalassa, että COVID-19-pandemia on paljastanut yhteisen haavoittuvuutemme ja yhteytemme. Hän sanoi, että YK, valtiot ja ihmiset, joita se palvelee, voivat hyötyä vain muiden tuomisesta pöytään.

Kumppanien kieltäminen, joilla on kyky osallistua, on moraalinen ja aineellinen menetys maailmalle, kun pyrimme toipumaan paremmin yhdessä. Taiwan on hyvä voima. Nyt on aika tuoda Taiwan pöytään ja antaa Taiwanin auttaa.

Continue Reading

Kiina

EU: n ja Taiwanin suhteet: Mepit pyrkivät lujittamaan kumppanuutta

Julkaistu

on

Keskiviikkona (1. syyskuuta) hyväksymässään uudessa mietinnössä ulkoasiainvaliokunnan jäsenet kannattavat tiiviimpiä suhteita ja vahvempaa kumppanuutta EU: n ja Taiwanin välillä EU: n yhden Kiinan politiikan ohjaamana, DISASTER.

He pitävät myös Taiwania keskeisenä EU: n kumppanina ja demokraattisena liittolaisena Intian ja Tyynenmeren alueella, joka edistää sääntöihin perustuvan järjestyksen ylläpitämistä alueen suurvaltojen kiristyvän kilpailun keskellä.

Valmistele maaperä uudelle kahdenväliselle investointisopimukselle

Mainos

Yhteistyön tehostamiseksi tekstissä korostetaan tarvetta aloittaa pikaisesti "vaikutusten arviointi, julkinen kuuleminen ja laajuuden määrittäminen" EU: n ja Taiwanin kahdenvälisistä investointisopimuksista. Mepit korostavat kauppa- ja taloussuhteiden merkitystä osapuolten välillä, myös monenvälisyyttä ja Maailman kauppajärjestöä koskevissa asioissa, 5G: n kaltaisessa tekniikassa, kansanterveydessä sekä olennaisessa yhteistyössä kriittisten tarvikkeiden, kuten puolijohteiden, parissa.

Syvä huoli Kiinan sotilaallisesta painostuksesta Taiwaniin

Toisaalta mietinnössä ilmaistaan ​​vakava huolenaihe Kiinan jatkuvasta sotilaallisesta taistelusta, painostuksesta, hyökkäysharjoituksista, ilmatilan loukkauksista ja Taiwanin vastaisista disinformaatiokampanjoista. Se kehottaa EU: ta tekemään enemmän näiden jännitteiden poistamiseksi ja Taiwanin demokratian ja saaren aseman turvaamiseksi tärkeänä EU: n kumppanina.

Mainos

Mepit vaativat, että Kiinan ja Taiwanin välisiin suhteisiin tehtävät muutokset eivät saa olla yksipuolisia eivätkä vastoin Taiwanin kansalaisten tahtoa. Ne muistuttavat myös jyrkästi Euroopan vaurauden ja Aasian turvallisuuden välisestä suorasta yhteydestä ja seurauksista Euroopalle, jos konflikti ulottuu selvästi talousalueen ulkopuolelle.

Teksti, jossa käsitellään myös monia muita EU: n ja Taiwanin suhteisiin liittyviä näkökohtia ja suosituksia, äänestetään nyt täysistunnossa. Se hyväksyttiin äänin 60 puolesta, 4 vastaan ​​ja 6 tyhjää.

”Euroopan parlamentin ensimmäinen mietintö EU: n ja Taiwanin suhteista antaa vahvan signaalin siitä, että EU on valmis parantamaan suhteitaan avainkumppanimme Taiwanin kanssa. Komission on nyt lujitettava EU: n ja Taiwanin suhteita ja jatkettava kattavaa tiiviimpää kumppanuutta Taiwanin kanssa. Työskentely vaikutustenarvioinnin, julkisen kuulemisen ja Taiwanin viranomaisten kanssa tehtävän kahdenvälisen investointisopimuksen (BIA) kattavuuden määrittämiseksi taloussuhteidemme syventämistä koskevien neuvottelujen valmistelemiseksi on aloitettava ennen tämän vuoden loppua ”, esittelijä sanoi. Charlie Weimers (ECR, Ruotsi) äänestyksen jälkeen.

Lisätietoja 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa