Liity verkostomme!

Kiina

Kun KKP viettää 100 vuotta Kiinassa, sen kriitikot korostavat, että puolue ei ole kansa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kun Kiinan kommunistinen puolue (KKP) viettää XNUMX-vuotisjuhliaan tällä viikolla, toisinajattelijat pitävät siitä Guo Wengui AKA Miles Kwok vaatii edelleen, että Kiinan tulevaisuus kuuluu sen kansalaisille, ei hallitsevalle puolueelle.

Tällä viikolla Shanghaissa, jossa Kiinan kommunistinen puolue (KKP) perustettiin 100 vuotta sitten, juhlinnan merkkejä on kaikkialla Kiinassa: punaiset bussit vievät kävijöitä historiallisiin kohteisiin, mainostaulut muistuttavat kansalaisia ​​seuraamaan puoluetta ikuisesti sytytetään joka ilta viiden tähden punaisella lipulla.

Mutta hallitsevan puolueen merkittävät kriitikot, kuten karkotettu toisinajattelija Guo Wengui AKA Miles Kwok, painottavat edelleen erilaista viestiä KKP: n satavuotisjuhlavuonna: Pelkään ylläpitämä hallitus ei selviydy.

Mainos

Niiden joukot, jotka ovat vakuuttuneita siitä, että puolue voi pian menettää vallanpidon, kasvaa. Kuten Kwok, entinen keskuspuolueen kouluprofessori Cai Xia ajattelee, että puolueen lisääntyvä ylitys ja demokraattisen vastuun puute voivat pian heikentää väestön uskollisuutta. "Xi Jinping kutsuu kaikki laukaukset tärkeimmistä asioista. Kutsun häntä jengipomoiksi, koska avoimuutta ja päätöksentekomekanismia ei ole ”, Cai kertoi RFA viime vuonna.

Molemmista Yhdysvalloissa karkotetuista luvuista on tullut piikkejä Kiinan puolella, kun presidentti Xi pyrkii laajentamaan puolueen vaikutusvaltaa ja sen sensuuria ulkomaille. Heidän kritiikkinsä on myös Kiinan historian keskeisessä risteyksessä.

KKP on ajanut pisin ja suurimman poliittisen liikkeen, jonka maailma on koskaan nähnyt, muutamien kymmenien salaisesta tapaamisesta Shanghain kauppahuoneessa 92 miljoonaan jäseneen eri puolilla Kiinaa. Mutta sen pitkä hallituskausi toimii myös sosiaalisena kokeiluna: Voiko autoritaarinen hallitus pysyä hallinnassa samalla kun se vapauttaa talouttaan, mutta ei väestöään?

Mainos

Kannattajat sanoisivat kyllä. Puolue on saavuttanut sen, mitä ensin voidaan kuvata vain historialliseksi: puolen vuosisadan jatkuva talouskasvu. Kiina on kaksinkertaistanut bruttokansantuotteensa kahdeksan vuoden välein vuosisadan loppupuolen talousuudistuksistaan ​​lähtien ja nostanut köyhyydestä 800 miljoonaa ihmistä. Kiinasta on kehittymättömänä maana, jolla on heikko infrastruktuuri, ja siitä on tullut maailman toiseksi suurin talous, suurin valmistaja, suurin kauppatavara kauppias ja suurin valuuttavarantojen haltija.

Presidentti Xi Jinpingin hallinnassa puolue ja valtio sulautuvat kuitenkin tiukemmin kuin koskaan. Xi: n hallinnassa valtion ja puolueen välillä on purettu oikeudelliset rajat. Sisäiset ideologiset, organisatoriset ja operatiiviset KKP-politiikat on pantu täytäntöön valtionhallinnon pohjalta. Itse asiassa kansallisvaltio ja puolue ovat yksi. Ja nyt Kiinalla on presidentti koko elämän.

Kiinan kansantasavalta (Kiina) on 70 vuoden aikana käynyt läpi valtavia poliittisia uudistuksia, jotka ovat enimmäkseen näkymättömiä ja tuntemattomia ulkomailla. Kuoleman jälkeen puheenjohtaja Mao, Deng Xiaoping esitteli merkittäviä toimenpiteitä varmistaakseen, että maasta säästettiin toinen poliittinen kultti. Tämä tapahtui muodossa tosiasialliset rajoitukset kahden viiden vuoden toimikaudella ja lyhyeksi ajaksi ratkaisi tehokkaasti ongelman siitä, miten voidaan varmistaa rauhanomainen vallansiirto, jota useimmat autoritaariset valtiot kohtaavat.

Kukaan ei hyötynyt tästä uudistuksesta enemmän kuin Xi itse kun hän otti vallan vuonna 2012. Mutta kuusi vuotta myöhemmin Xi poistanut aikarajat presidenttikunnassa, tehden itsestään johtajan ikuisuudessa.

Joku häviää aina missä tahansa poliittisessa mullistuksessa. Xi: n meteorisen nousun alla markkinakapitalismin voimanvälittäjät, joilla on "kiinalaisia ​​piirteitä", kuten Cai, herra Kwok ja heidän perheensä, on joko pakotettu hiljaisuuteen tai maanpaossa, joten Xi on jäänyt kiistattomaksi ja koskemattomaksi.

Presidentti Xi näyttää vahvemmalta kuin koskaan, mutta puoluevallan peräkkäisyyteen ja keskittämiseen liittyvät kysymykset puhuvat selvästi edessä olevien suurten haasteiden hiipivistä varjoista. Kiinassa syntyneiden määrä laski viime vuonna alimmalle tasolle vuodesta 1961, väestörakenteen lasku, joka voi haitata tulevia kasvutreittejä. Kiinteistöjen hintojen nousu, nouseva velka ja kestämätön kilpailu parhaista kouluista ja työpaikoista kannustavat myös nuoria ihmisiä "maata pitkällään, "Uhkaava" kaksinkertaisen liikkuvuuden "keskeistä poliittista tavoitetta pohjat Xin kansallinen strategia seuraaville kolmelle vuosikymmenelle.

Xin sotilaallinen hyökkäys Taiwaniin, väkivaltaiset rajakiistat Intian kanssa ja Etelä-Kiinan merellä, ja erimielisyyksien murskaaminen Xinjiangissa ja Hongkongissa ovat saaneet länsimaiset poliitikot tuomitsemaan Kiinan kaikkialle levinneen valvontavaltion uhkana globaalille demokratialle. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on seurannut Donald Trumpia estäen Kiinaa saamasta kehittyneitä puolijohdesiruja, jotka ajavat nykyaikaista taloutta pakottaen Xi: n sitoutuvat suurin yhtenäinen teollisuusyritys atomipommin jälkeen.

Näiden suurten historiallisten vertailuarvojen ja valtataistelujen keskellä on 1.4 miljardia kansalaista, joilla jokaisella on omat tarinansa, tavoitteensa ja epäonnistumiset. Geopolitiikan, suurten hegemonisten unelmien ja / tai suurten taloudellisten rakenteiden abstraktioiden lisäksi Xin suurin haaste on todellinen mahdollisuus, että väestö alkaa menettää uskoa "kiinalaiseen unelmaansa".

Valtakunnan voi ottaa vastaan ​​väkisin, mutta sitä ei pitäisi koskaan hallita väkisin, apulainen Lu Jia kertoi Hanin keisari Gaozulle kaksi vuosituhatta sitten. Kun Xi Jinping on tällä viikolla keskipisteessä, poliittisten erimielisyyksien neutralisoimiseksi tarkoitettujen juhlien joukossa ehkä profeetallinen sanonta viipyy puolueen jäsenten mielissä.

"Pandemian jälkeen yleisö on todella luottavainen tulevaisuudesta", Deng Yuwen, puolueen ylläpitämän lehden entinen toimittaja, kertoi Bloomberg. ”Mutta kaikki voi muuttua ajan myötä. Tie on vaikeampaa seuraavien 100 vuoden ajan. "

Tie saattaa hyvinkin koventua paljon aikaisemmin.

Kiina

Kilpailu: EU, Yhdysvallat ja Kiinan kansantasavalta osallistuivat viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulun sääntelyhuippukokoukseen

Julkaistu

on

EU: n, Yhdysvaltojen ja Kiinan kansantasavallan korkeat virkamiehet osallistuivat 7. syyskuuta viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulkualan sääntelyhuippukokoukseen. Osallistujia olivat kilpailun ja merenkulkuviranomaisten edustajat, jotka ovat vastuussa kansainvälisen linjaliikenteen sääntelystä maailman suurimmilla linjaliikennekaistoilla.

Huippukokouksessa käsiteltiin alakohtaista kehitystä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen, mukaan lukien kansainvälisen konttikuljetusalan kohtaamat haasteet ja merenkulun toimitusketjujen laajemmat kysymykset. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että pandemia esitti varustamoiden, satamien ja logistiikkapalvelujen toimijoille poikkeuksellisia haasteita reiteillä EU: hun ja EU: sta sekä muualla maailmassa.

He vaihtoivat näkemyksiä lainkäyttöalueidensa toteuttamista toimista sekä tulevaisuuden näkymistä ja näkymistä, mukaan lukien mahdolliset toimet toimialan kestävyyden lisäämiseksi. Huippukokous järjestetään kahden vuoden välein ja se on foorumi kolmen viranomaisen välisen yhteistyön edistämiseksi. Seuraava huippukokous pidetään vuonna 2023 Kiinassa.

Mainos

Continue Reading

Kiina

Uudistetaan joustavampi YK -järjestelmä Taiwanin kanssa

Julkaistu

on

Yli 200 miljoonan tartunnan ja yli 4 miljoonan kuoleman ja laskemisen jälkeen COVID-19-pandemia on riehunut ympäri maailmaa. Tämä on luonut syvästi tuhoisan sosioekonomisen vaikutuksen yhteenliitettyyn maailmaan ilman, että käytännössä maita säästyy. Pandemia on häirinnyt maailmanlaajuista kauppaa, pahentanut köyhyyttä, vaikeuttanut koulutusta ja vaarantanut sukupuolten tasa -arvon. kirjoittaa Jaushieh Joseph Wu, ulkoministeri, Kiinan tasavalta (Taiwan) (kuvassa alla).

Kun monet maat varautuvat toiseen viruksen piikkiin erittäin tarttuvan Delta -muunnelman innoittamana, maailma odottaa Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) tehostavan kokonaisvaltaisia ​​toimia kriisin ratkaisemiseksi, paremman elpymisen varmistamiseksi ja kestävän rakentamisen varmistamiseksi. Tämä on pelottava tehtävä, joka vaatii kaikki kädet kannella. Maailmanlaajuisen elimen on aika toivottaa Taiwan, arvokas ja kelvollinen kumppani, joka on valmis auttamaan.  

Viime kuukausien aikana Taiwan, kuten monet muut maat, on käsitellyt COVID-19-tapausten nousua lähes vuoden menestyksen jälkeen viruksen hillitsemisessä. Siitä huolimatta se otti tilanteen hallintaan ja tuli entistä valmiimmaksi työskentelemään liittolaisten ja kumppanien kanssa pandemian aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Taiwanin tehokas vastaus pandemiaan, sen nopea kapasiteetin laajentaminen vastaamaan maailmanlaajuista toimitusketjun kysyntää ja sen merkittävä apu kumppanimaille ympäri maailmaa osoittavat, että Taiwanilla ei ole pakottavia syitä toimia rakentavassa roolissa YK -järjestelmä.

Mainos

Kuitenkin Kiinan kansantasavallan (Kiinan) painostuksen alaisena YK ja sen erikoisjärjestöt hylkäävät edelleen Taiwanin vedoten vuoden 1971 YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan 2758 (XXVI) tämän poissulkemisen oikeusperustaksi. Mutta päätöslauselman kieli on kristallinkirkas: siinä käsitellään vain Kiinan edustusta YK: ssa; ei mainita Kiinan väitettä Taiwanin suvereniteetista, eikä se valtuuta Kiinaa edustamaan Taiwania YK -järjestelmässä. Tosiasia on, että Kiina ei ole koskaan hallinnoinut Taiwania. Tämä on todellisuus ja status quo Taiwanin salmen molemmin puolin. Taiwanin kansaa voi edustaa kansainvälisellä näyttämöllä vain heidän kansansa valitsema hallitus. Vertaamalla päätöslauselman kielen väärin Pekingin "yhden Kiinan periaatteeseen", Kiina pakottaa mielivaltaisesti poliittiset näkemyksensä YK: lle.

Absurdi ei lopu tähän. Tämä poissulkeminen estää myös Taiwanin kansalaisyhteiskunnan osallistumisen. Taiwanilaisten passinhaltijoilta evätään pääsy YK: n tiloihin sekä kiertueille että kokouksille, kun taas taiwanilaiset toimittajat eivät voi saada akkreditointia kattamaan YK: n tapahtumat. Ainoa syy tähän syrjivään kohteluun on heidän kansalaisuutensa. Taiwanin kansalaisyhteiskunnan jäsenten estäminen YK: sta torjuu monenvälisyyden ihanteen, rikkoo YK: n perusperiaatteita ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamisen edistämisestä ja vaikeuttaa YK: n yleisiä pyrkimyksiä.

Taiwan on avustanut kumppanimaita ympäri maailmaa kuuden vuosikymmenen ajan. YK: n toimintaohjelman 2030 hyväksymisen jälkeen se on keskittynyt auttamaan kumppaneita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet ja viime aikoina osallistumaan pandemianvastaisiin toimiin ja toipumiseen. Samaan aikaan Taiwan on kotona saavuttanut tavoitteensa muun muassa sukupuolten tasa-arvon, puhtaan veden ja sanitaation sekä hyvän terveyden ja hyvinvoinnin osalta. Innovatiiviset, yhteisöpohjaiset ratkaisumme hyödyntävät julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia koko yhteiskunnan hyväksi.

Mainos

- Maailman onnellisuusraportti 2021, julkaissut Sustainable Development Solutions Network, sijoitti Taiwanin onnellisimmaksi Itä -Aasiassa ja 24. sijalle maailmassa. Sijoitus osoittaa, miten maan ihmiset suhtautuvat saamaansa sosiaaliseen tukeen, ja heijastaa suurelta osin maan kestävän kehityksen tavoitteiden täytäntöönpanoa. Taiwan on valmis välittämään kokemuksensa ja työskentelemään maailmanlaajuisten kumppaneidensa kanssa rakentaakseen paremman ja kestävämmän tulevaisuuden kaikille.

Samaan aikaan, kun maailma kuulee ilmastonmuutosta koskevia toimia ja hiilidioksidipäästöjen saavuttamista vuoteen 2050 mennessä, Taiwan suunnittelee aktiivisesti etenemissuunnitelmaa kohti tavoitetta ja on laatinut erityislainsäädäntöä tämän prosessin helpottamiseksi. Ilmastonmuutos ei tunne rajoja, ja yhteiset ponnistelut ovat välttämättömiä, jos haluamme kestävän tulevaisuuden. Taiwan tietää tämän ja pyrkii parhaisiin tapoihin muuttaa hiilidioksidin vähentämisen haasteet uusiksi mahdollisuuksiksi.

YK: n pääsihteeri António Guterres korosti tämän vuoden kesäkuussa antamassaan valavalassa, että COVID-19-pandemia on paljastanut yhteisen haavoittuvuutemme ja yhteytemme. Hän sanoi, että YK, valtiot ja ihmiset, joita se palvelee, voivat hyötyä vain muiden tuomisesta pöytään.

Kumppanien kieltäminen, joilla on kyky osallistua, on moraalinen ja aineellinen menetys maailmalle, kun pyrimme toipumaan paremmin yhdessä. Taiwan on hyvä voima. Nyt on aika tuoda Taiwan pöytään ja antaa Taiwanin auttaa.

Continue Reading

Kiina

EU: n ja Taiwanin suhteet: Mepit pyrkivät lujittamaan kumppanuutta

Julkaistu

on

Keskiviikkona (1. syyskuuta) hyväksymässään uudessa mietinnössä ulkoasiainvaliokunnan jäsenet kannattavat tiiviimpiä suhteita ja vahvempaa kumppanuutta EU: n ja Taiwanin välillä EU: n yhden Kiinan politiikan ohjaamana, DISASTER.

He pitävät myös Taiwania keskeisenä EU: n kumppanina ja demokraattisena liittolaisena Intian ja Tyynenmeren alueella, joka edistää sääntöihin perustuvan järjestyksen ylläpitämistä alueen suurvaltojen kiristyvän kilpailun keskellä.

Valmistele maaperä uudelle kahdenväliselle investointisopimukselle

Mainos

Yhteistyön tehostamiseksi tekstissä korostetaan tarvetta aloittaa pikaisesti "vaikutusten arviointi, julkinen kuuleminen ja laajuuden määrittäminen" EU: n ja Taiwanin kahdenvälisistä investointisopimuksista. Mepit korostavat kauppa- ja taloussuhteiden merkitystä osapuolten välillä, myös monenvälisyyttä ja Maailman kauppajärjestöä koskevissa asioissa, 5G: n kaltaisessa tekniikassa, kansanterveydessä sekä olennaisessa yhteistyössä kriittisten tarvikkeiden, kuten puolijohteiden, parissa.

Syvä huoli Kiinan sotilaallisesta painostuksesta Taiwaniin

Toisaalta mietinnössä ilmaistaan ​​vakava huolenaihe Kiinan jatkuvasta sotilaallisesta taistelusta, painostuksesta, hyökkäysharjoituksista, ilmatilan loukkauksista ja Taiwanin vastaisista disinformaatiokampanjoista. Se kehottaa EU: ta tekemään enemmän näiden jännitteiden poistamiseksi ja Taiwanin demokratian ja saaren aseman turvaamiseksi tärkeänä EU: n kumppanina.

Mainos

Mepit vaativat, että Kiinan ja Taiwanin välisiin suhteisiin tehtävät muutokset eivät saa olla yksipuolisia eivätkä vastoin Taiwanin kansalaisten tahtoa. Ne muistuttavat myös jyrkästi Euroopan vaurauden ja Aasian turvallisuuden välisestä suorasta yhteydestä ja seurauksista Euroopalle, jos konflikti ulottuu selvästi talousalueen ulkopuolelle.

Teksti, jossa käsitellään myös monia muita EU: n ja Taiwanin suhteisiin liittyviä näkökohtia ja suosituksia, äänestetään nyt täysistunnossa. Se hyväksyttiin äänin 60 puolesta, 4 vastaan ​​ja 6 tyhjää.

”Euroopan parlamentin ensimmäinen mietintö EU: n ja Taiwanin suhteista antaa vahvan signaalin siitä, että EU on valmis parantamaan suhteitaan avainkumppanimme Taiwanin kanssa. Komission on nyt lujitettava EU: n ja Taiwanin suhteita ja jatkettava kattavaa tiiviimpää kumppanuutta Taiwanin kanssa. Työskentely vaikutustenarvioinnin, julkisen kuulemisen ja Taiwanin viranomaisten kanssa tehtävän kahdenvälisen investointisopimuksen (BIA) kattavuuden määrittämiseksi taloussuhteidemme syventämistä koskevien neuvottelujen valmistelemiseksi on aloitettava ennen tämän vuoden loppua ”, esittelijä sanoi. Charlie Weimers (ECR, Ruotsi) äänestyksen jälkeen.

Lisätietoja 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa