Liity verkostomme!

Kiina

Kuinka länsi voi välttää vaarallisen ja kalliita kohtaamisia #Chinan kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Talousministeriö - brittiläinen jäsenemme ajatushautomo - on julkaissut uuden tiedotuspaperi, kirjoittaneet IEA: n opetusjohtaja Stephen Davies ja professori Syed Kamall, IEA: n akateeminen ja tutkimusjohtaja, jotka työskentelivät Euroopan parlamentin kansainvälisen kaupan valiokunnassa vuosina 2005-2019. Raportin tärkeimmät päätelmät ovat:

  • Pelot lisääntyvät siitä, että olemme uuden kylmän sodan juurella;
  • Covid-19 on provosoinut ulkopolitiikkamme merkittävän uudelleen suuntaamisen. Tämän ytimessä on muuttuva suhteemme Kiinaan;
  • Olemme vaarassa ymmärtää perusteettomasti väärinkäsityksiä Kiinan motivaatioista, koska oletuksemme ovat vanhentuneita: toisin kuin Neuvostoliitossa, Kiina ei tavoittele hegemoniaa;
  • Pikemminkin se toimii omien etujensa vuoksi ja pyrkii tulemaan sekä kehitysmaiden jäljitelmämalliksi että kansainvälisen kaupan ja rahoitusjärjestelmän hallitsevaksi sääntelijäksi;
  • Rakentavan sitoutumisen tai liberaalin kansainvälisyyden strategia ei enää toimi - mutta realistisempi vastakkainasettelu Kiinan ja Kiinan välillä voi olla taloudellisesti kallista ja poliittisesti vaarallista;
  • Silti on olemassa vaihtoehto yksinkertaiselle vastakkainasettelulle ja sotilaalliselle kilpailulle;
  • Meidän on rajoitettava arkaluonteista kauppaa ja reagoitava voimakkaasti Kiinan hallituksen toimiin Xinjiangissa, Hongkongissa ja aasialaisia ​​naapureita vastaan.
  • Näitä toimia olisi täydennettävä yksityisten henkilöiden, organisaatioiden ja yritysten yhteistyöohjelmalla vapaissa yhteiskunnissa heidän vastaaviensa kanssa Kiinassa.
  • Järjestäytyneen yhteydenpidon kannustaminen kansalaisyhteiskunnan tasolla voi johtaa uudistuksiin, joiden kanssa nykyisten hallitsijoiden on mentävä mukana tai joiden on löydettävä paljon vähemmän hallittavia.

”Kiinalainen palapeli” Länsi väittää vaarantavansa poliittisesti vaarallisen ja taloudellisesti kalliiden vastakkainasuhteiden Kiinan kanssa.

Kiinan historia - hyväksymällä ja tunnustamalla spontaanit alhaalta ylöspäin suuntautuvat muutokset ja kannustamalla heitä sitten menemään pidemmälle upottamalla ne oikeudelliseen kehykseen - ja sen "kasvojen pelastamisen" tai "mianzin" kulttuuri viittaa siihen, että länsimaiset poliitikot voisivat ymmärtää perusteettomasti Kiinan motivaatioita.

Vaikka nykyinen liberaalin internacionalismin strategia ei enää toimi, meidän ei pitäisi nähdä Kiinan käsittelyä binäärisenä valintana eristämisen ja vastakkainasettelun välillä. Kiinassa lisääntyvä autoritaarisuus on kiinnittänyt huomiota toiveisiin siitä, että markkinat ja hyvinvointi lisäävät vapautta. Sen politiikka uiguuriväestöä kohtaan ja niin kutsuttu "Belt and Road Initiative" -ohjelma sekä käytöksensä koronaviruspandemian alkuvaiheessa ovat saaneet monet länsimaista pitämään Kiinaa kumppanina vaan uhkana .

Kiinan toiminta naapurustossa voi kuitenkin osittain selittyä tietyllä puolustuskyvyllä, joka johtuu päättäväisyydestä olla koskaan hallitsematta ulkomaisia ​​voimia. Se, mitä näemme, on jotain paljon hienovaraisempaa kuin suunnitelmat globaalista hegemoniasta. Kilpailusta tulee malli- tai mallikansaksi tuleminen, jota muut haluavat jäljitellä, etenkin taloudellisesti kehittyvissä maissa. Kiina pyrkii myös tulemaan hallitsevaksi sääntöjen asettajaksi kansainvälisessä kaupassa ja rahoitusjärjestelmässä.

Vastauksena meidän on rajoitettava herkkää kauppaa ja reagoitava voimakkaasti Kiinan hallituksen toimiin Xinjiangissa, Hongkongissa ja aasialaisia ​​naapureita vastaan. Näitä toimia olisi täydennettävä yksityisten henkilöiden, organisaatioiden ja vapaiden yhteiskuntien yritysten ja heidän vastaavien tahojensa kanssa Kiinassa. Tämän tyyppistä ihmisten välistä sitoutumista voidaan silti pitää kokonaisuutena paljon vähemmän riskialttiina kuin avointa sotilaallista yhteenottoa, ja pitkällä aikavälillä se todennäköisesti onnistuu.

Mainos

Järjestäytyneen yhteydenpidon kannustaminen kansalaisyhteiskunnan tasolla voi johtaa uudistuksiin, joiden kanssa nykyisten hallitsijoiden on mentävä mukana tai joiden on löydettävä paljon vähemmän helppoja hallita.

Talousinstituutin koulutuspäällikkö dr. Stephen Davies ja IEA: n akateeminen ja tutkimusjohtaja professori Syed Kamall kertoivat:

”Kiinan hallitusta pitäisi uskoa, kun se sanoo, että se ei pyrki hegemoniaan. Sen sijaan Kiinan hallituksen tavoitteena on saada kiinalaisille yrityksille raaka-aineita, tekniikkaa ja markkinoita. 

"Tämä voi johtaa siihen, että Kiinan hallitus pyrkii asettamaan kansainvälisiä standardeja ja sääntöjä ja haastamaan länsimaisten demokratioiden hyvän hallintotavan mantran, mutta toisin kuin kylmän sodan aikana Neuvostoliitto, se ei yritä viedä ideologiaansa.

"Tämä asettaa erityyppisiä haasteita kuin Neuvostoliitto kylmän sodan aikana vuoteen 1989 asti. Länsimaisten liberaalidemokratioiden tulisi silti reagoida voimakkaasti Kiinan hallituksen aggressioihin ja ihmisoikeuksien loukkauksiin, mutta samalla etsiä enemmän ihmisiä ihmisille. yhteydet uudistusten muotoilemiseksi itse Kiinassa.

”On myös tärkeää erottaa Kiinan kommunistisen puolueen ja kiinalaisten toimet, kun ne herättävät huolta Kiinan hallituksen toimista.

"Tämän taustalla on tapa, jolla Kiinan talouden muutos 1980-luvulta lähtien on syntynyt yhtä paljon spontaanilla alhaalta ylöspäin suuntautuvalla toiminnalla, jonka KKP on myöhemmin tunnustanut ja hyväksynyt, kuin ylhäältä alas-uudistuksilla. Tämä osoittaa mahdollisuuksia aidolle kansalaisten osallistumiselle keinona vastata "Kiinan tien" haasteeseen. "

Lataa koko raportti

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa