Liity verkostomme!

Afrikka

Afrikan ja Karibian kauppa- ja investointikumppanuuden edistäminen

SHARE:

Julkaistu

on

On hyvä nähdä liikettä Afrikan ja Karibian välisen kauppa- ja investointikumppanuuden syventämiseksi. Todellakin, juuri äskettäin Africa Export Import Bank ilmoitti avaavansa toimiston Barbadokselle ja sitoutunut 1.5 miljardia dollaria edistämään kauppakumppanuutta Karibian kanssa. Tämä on seurausta AfriCaribbean Trade and Investment Forumista, joka pidettiin viime syyskuussa Karibialla. Meidän on säilytettävä tämä vauhti, koska on korkea aika rakentaa erottamattomalle ja syvästi toisiinsa kietoutuneelle historiallemme ja siteillemme Afrikan kanssa sekä Afrikan että Karibian kansan hyödyksi., kirjoittaa Deodat Maharaj.

Konkreettisen edistyksen saavuttamiseksi on kuitenkin tehtävä paljon työtä. Kansainvälisen kauppakeskuksen (ITC) kauppakartan mukaan vuonna 2021 Afrikan vienti CARICOM-maihin ja Dominikaaniseen tasavaltaan oli vain 0.001 % Afrikan kokonaisviennistä. Meille alueella vientimme prosenttiosuutena kokonaisviennistä vain 1.4 % menee Afrikkaan, ja öljytuotteet ovat tärkein kauppa CARICOMin ja Länsi-Afrikan välillä, erityisesti Gabonin ja Ghanan kanssa. Pohjimmiltaan rajoitettua kauppaamme Afrikan kanssa hallitsevat vain muutamat tuotteet ja muutama maa. Sitten herää kysymys, kuinka saamme kauppa- ja investointisuhteemme Afrikan kanssa uudelle tasolle hyödyntäen erinomaisia ​​ihmisten välisiä, historiallisia ja kulttuurisia siteitämme, kun otetaan huomioon kaupan nykyiset mallit ja koko?

Aluksi tämän suhteen uudelleenmäärittelyssä Karibialla on oltava oikeuslääketieteen painopiste. Ensinnäkin meidän on tunnustettava, että Afrikka ei ole monoliitti. Tällä valtavalla mantereella on 54 maata, joiden alueet ja osa-alueet eroavat jyrkästi. Pelkästään kielen ja paikallisten, kansallisten ja alueellisten varianttien lisäksi suuri osa Afrikasta puhuu englantia, ranskaa ja portugalia. Otetaan vain yksi maa, kuten Tansania, jossa palvelin ja asuin ensimmäisellä mantereellani. Siellä on yli 120 etnistä ryhmää ja murretta. Nigeria, mantereen suurin maa, on vieläkin monimutkaisempi, samoin kuin Etelä-Afrikka, yksi planeetan kahdestakymmenestä rikkaimmasta taloudesta. Siksi meille Karibialla pienenä alueena, joka käsittelee valtavaa maanosaa, on tärkeää tunnustaa, että vaikka poliittisesti haluamme vahvemman suhteen Afrikkaan, meidän on ensisijaisesti keskityttävä harvempiin maihin taloudellisesti.

Toiseksi meidän on aloitettava siitä, missä vahvuutemme ovat, ja meidän on rakennettava Länsi-Afrikassa olemassa olevalle perustalle. Joillakin yrityksillä, kuten Republic Bank Ltd:llä, on vakiintunut läsnäolo. Vastaavasti rahoitusteknologian alalla syntyi kumppanuus Barbados Global Integrated FinTech Solutions (GIFTS), iPay Anywhere (iPay) ja TelNet, nigerialainen digitaalimuunnosyritys, joka tarjoaa viime kädessä pääsyn 200 miljoonalle asiakkaalle TelNet-tietokannan kautta. . Toisaalta GIFTS on tehnyt yhteistyötä ghanalaisen fintech-yrityksen Zeepayn kanssa tarjotakseen Barbadians-Zeemoneyn, mobiililompakko, jonka avulla käyttäjät voivat siirtää varoja muille Zeemoney-alustan käyttäjille. Tämä on täydellinen esimerkki näiden kahden alueen välisistä vastavuoroisista mahdollisuuksista ja konkreettisten toimien vahvistaman selkeän keskittymisen eduista. Menestys synnyttää menestystä ja luo vahvimman perustan laajenevalle kumppanuudelle.

Kolmanneksi meidän on siirryttävä perinteisestä edustustavasta diplomatiaan kaupalliseen lähestymistapaan, joka perustuu olemassa oleviin diplomaattisiin suhteisiin ja luo uusia. Muutamat Karibian maat ovat jo aloittaneet tämän polun. Se ei kuitenkaan voi olla yksilöllistä ja tapauskohtaista, vaan sen on oltava osa johdonmukaista ja systemaattista lähestymistapaa kaupalliseen diplomatiaan. Tähän liittyy suhteiden rakentaminen kokoamme vastaaviin Afrikan maihin ja jaamme yhteisiä huolenaiheita sellaisissa asioissa kuin ilmaston haavoittuvuus ja edullisin rahoituksen tarve. Saarivaltiot ja mantereen pienet valtiot, kuten Seychellit, Mauritius, Botswana, Sierra Leone ja Namibia, ovat meille luonnollisia liittolaisia ​​ja mestareita Afrikan päätöksenteon sisäisessä pyhäkössä Afrikan unionissa ja muualla.

Tulevaisuudessa meillä on mahdollisuus jatkaa normaalisti ja edetä asteittain, jolloin menetetään vielä yksi mahdollisuus. Vaihtoehtoisesti voimme edistää muutosta, joka voi nollata ja muotoilla uudelleen kauppa- ja investointisuhteen Afrikan kanssa. Olen elänyt, palvellut ja matkustanut laajasti Afrikan halki, ja näin omakohtaisesti, millaisia ​​mahdollisuuksia meillä on tänä nousevan Afrikan aikana. Voidaksemme viedä suhteemme tälle seuraavalle tasolle, tarvitsemme jatkuvaa keskittymistä olemassa olevien suhteiden rakentamiseen ja tärkeiden kumppanuuksien luomiseen mantereella.

Deodat Maharaj on Caribbean Export Development Agencyn toiminnanjohtaja ja tavoitat osoitteesta: [sähköposti suojattu]

Mainos

Tietoja Caribbean Export

Caribbean Export on alueellinen kaupan ja investointien edistämisvirasto, joka keskittyy nopeuttamaan Karibian talouden muutosta. Teemme tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa lisätäksemme vientiä, houkutellaksemme investointeja ja edistääksemme työpaikkojen luomista kestävän Karibian rakentamiseksi. Toteutamme parhaillaan Euroopan unionin 11. Euroopan kehitysrahastosta (EKR) rahoittamaa alueellista yksityisen sektorin ohjelmaa (RPSDP).

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa