Liity verkostomme!

Kanada

Kanada nimeää Iranin IRGC:n terroristijärjestöksi uhmaten EU:n toimettomuutta

SHARE:

Julkaistu

on

19. kesäkuuta 2024 Kanada ryhtyi päättäväisiin toimiin Iranin Islamic Revolutionary Guard Corpsia (IRGC) vastaan. nimesi sen terroristijärjestöksi. Tämä merkittävä siirto tapahtuu huolimatta siitä, että Euroopan unioni kieltäytyi jatkuvasti noudattamasta esimerkkiä huolimatta Euroopan parlamentin toistuvista kehotuksista lisätä IRGC:n mustalle listalle.

https://globalnews.ca/video/10576013/canada-officially-designates-irans-irgc-as-a-terrorist-entity

IRGC toimii Iranin korkeimman johtajan, ajatollah Ali Khamenein välittömässä vaikutuksessa, ja on pahamaineinen sisäisestä sorrosta ja taloudellisesta valvonnastaan.

Vallankumouskaarti on luonut Iraniin laajan taloudellisen imperiumin, joka kattaa kaupan, teollisuuden, energian, pankkitoiminnan, liikenteen, kaivostoiminnan, terveyden, viihteen, urheilun sekä tuonti- ja vientiteollisuuden. He hallitsevat tätä laajaa verkostoa säätiöiden, leirien, konsortioiden ja holdingyhtiöiden kautta. Mutta tämä on vain heidän toiminnan tavallinen puoli. Vielä tärkeämpää on, että he käyttävät taloudellista valtaansa rahoittaakseen maailmanlaajuista terrorismia ja sodankäyntiä samalla kun he tukevat Iranin sortavaa hallintoa.

Kansainvälisesti sen Quds-joukot ovat tunnettuja terroristitoiminnan tukemisesta ja taloudellisen, logistisen ja sotilaallisen tuen antamisesta liittoutuneille hallituksille ja aseellisille ryhmille kaikkialla Lähi-idässä.

Mainos

Tämä Kanadan päättäväinen siirto on jyrkässä ristiriidassa sen kanssa, että Euroopan unioni (EU) kieltäytyi ryhtymästä vastaaviin toimiin. Huolimatta useista Euroopan parlamentin päätöslauselmista, joissa vaadittiin IRGC:n lisäämistä mustalle listalle, EU on pysynyt passiivisena. Avainhenkilöt, kuten Josep Borrell, jota pidettiin pehmeänä Irania kohtaan, ovat olleet keskeisessä asemassa tässä rauhoittelupolitiikassa. Tämä vastahakoisuus on herättänyt terävää kritiikkiä, ja monet ovat väittäneet, että se rohkaisee Iranin hallintoa ja sen sortomekanismeja.

Kanadan nimeäminen saattaa sen linjaan Yhdysvaltojen kanssa, joka sisällytti IRGC:n mustalle listalle vuonna 2019. Myös Yhdistynyt kuningaskunta on ilmoittanut aikovansa seurata esimerkkiä, mutta se ei ole vielä toteuttanut nimeämistä. Ottamalla tämän askeleen Kanada vahvistaa yhtenäisen kansainvälisen kannan tarvetta IRGC:n pahanlaatuista toimintaa vastaan ​​ja korostaa sen roolin kasvavaa tunnustamista terrorismin ja alueellisen epävakauden edistämisessä.

Päätös herättää myös erityistä resonanssia kanadalaisten kannalta, koska IRGC on vastuussa lennon PS752 traagisesta pudotuksesta vuonna 2020, joka vaati 176 ihmisen hengen, mukaan lukien 55 Kanadan kansalaista ja 30 pysyvää asukasta.

rouva MaryamRajavi, Iranin suurimman opposition kansallisen vastarintaneuvoston valittu presidentti, sanoi: "IRGC:n nimeäminen Kanadan terroristijärjestöksi on kiitettävä askel, joka ansaitsee onnittelut Kanadan parlamentille ja hallitukselle. Iranin vastarinta on kannattanut tätä Tämä toimenpide on välttämätön vastauksena hallinnon neljän vuosikymmenen sortotoimiin, terrorismiin ja sodanlietsomiseen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa