Liity verkostomme!

Bulgaria

Kuka on vastuussa, jos bulgarialaiset lapset Brestovitsassa kärsivät peruuttamattomista terveydellisistä vahingoista?

SHARE:

Julkaistu

on

On selvää, että Bulgaria, EU:n ja YK:n jäsenvaltio, rikkoo vakavasti eurooppalaisia ​​ja kansainvälisiä ihmisoikeuksia, kun se ei toimita puhdasta juomavettä - kirjoittaa Lazar Bakalov ([sähköposti suojattu])

Vuosina 2018-2019 Brestovitsan (lähes 4000 asukkaan kylä Rodopin kunnassa) asukkaat havaitsivat muutoksia juomaveden värissä ja maussa. Asianomaiset viranomaiset torjuvat nämä oletukset ja takaavat, että Brestovitsan juomavesi täyttää kaikki kansalliset, eurooppalaiset ja kansainväliset terveysstandardit.

Mutta helmikuussa 2020 totuus paljastui, ja ensimmäinen virallinen tulos, jonka mukaan mangaanipitoisuudet ylittivät selvästi EU:n rajat 50 mg/l tai 0.05 mg/dm³. Useiden vesikokeiden jälkeen kriittiset tulokset saavuttivat tason 6.499 mg/l. Kaikille Brestovitsan juomaveden laadusta vastaaville yksityisille, kunnallisille ja kansallisille laitoksille on tiedotettu, jotta voidaan ryhtyä välittömiin toimenpiteisiin syiden tunnistamiseksi ja ratkaisujen löytämiseksi.

Helmikuussa 2021 julistettiin osittainen hätätila asetuksella, jonka mukaan vettä ei saa käyttää juomakäyttöön, mutta se on sallittu kotitalouskäyttöön.

Elokuussa 2021 Bulgarian tiedeakatemian raportin tulokset osoittivat, että niin korkealla mangaanipitoisuudella Brestovitsan kotitalouskäyttöön tarkoitetussa juomavedessä on erittäin vakavia seurauksia kuluttajien terveydelle, koska se on haitallisinta lapsille. Raportissa todetaan, että välittömiin toimiin on ryhdyttävä, koska väestö on vakavassa terveysriskissä!

Mangaani pääsee ihmiskehoon eri elinten kautta, kerääntyy eikä poistu millään tavalla. Liialliset määrät aiheuttavat peruuttamattomia neurologisia ongelmia imeväisille ja lapsille. Näitä ongelmia voivat olla kieli- ja muistivaikeudet, alempi älykkyysosamäärä, koordinaation puute jne. Brestovitsan lapset ovat olleet äärimmäisessä terveysriskissä jo vuosia, mikä voidaan tulkita kansanmurhan uhkaksi! Vuodesta 2020 lähtien Brestovitsan väestö on saanut useita sitoumuksia asianomaisilta instituutioilta löytääkseen nopeita ratkaisuja ja taloudellisia resursseja näihin ratkaisuihin. Vuosien epäröinnin jälkeen ratkaisu löytyi lopulta, mutta 90 % rahoituksesta puuttuu edelleen. Usko bulgarialaisten instituutioiden laatuun on kadonnut kokonaan! Paikalliset ja kansalliset viranomaiset kieltäytyvät edelleenkään vastaamasta kysymykseen, kuka on vastuussa Brestovitsan juomaveden saastuttamisesta ja 1000 lapsen vaarantamisesta, vaikka tapauksen tutkimiseksi laadituissa raporteissa mainitaankin todennäköinen syyllinen. Tunnistetun tekijän puutteen vuoksi kylän asukkaat ovat menettäneet ihmisoikeuksiensa suojan. Sen sijaan oikeuteen nostetaan kanteita henkilöitä vastaan, jotka vaativat tutkimusta veden saastumisen syiden selvittämiseksi suojelemalla kyläläisten demokraattisia oikeuksia ja ennen kaikkea lasten oikeuksia terveelliseen ympäristöön ja puhtaaseen juomaveteen.

Mainos

Kaikki tämä herättää monia kysymyksiä, joihin Bulgarian on vastattava!

Mitä olivat Bulgarian prioriteetit koko tämän ajan ja miksi kaikki kesti vuosien mittaan? Miksi vain 10 % rahoituksesta on toistaiseksi turvattu ja kuinka kauan viranomaiset priorisoivat muita hankkeita ja työntävät nämä riskilapset taka-alalle? Mikä on tärkeämpää kuin lasten elämä?

Miksi Rodopin kunta investoi vuosia viihteeseen, puistoihin ja tienhoitoon muissa kylissä, kun nämä 1000 lasta odottavat neljä vuotta terveydellisistä riskeistä huolimatta? Tekeekö ruman näky, jos Brestovitsassa on leikkikenttiä, mutta ei lapsia leikkimään niillä?

Miksi näin tunnettua ongelmaa ei ole ratkaistu nyt neljään vuoteen, ja kuinka monta vuotta Bulgarian viranomaiset pitävät kohtuullisena määräajana lasten terveyttä päivittäin vaarantavan ongelman ratkaisemiseksi? Miten ilmaisu "mahdollisimman pian" on tulkittava ja vastaako se sellaisen päätöksen täytäntöönpanon määräaikoja, joihin ei ole vielä varmistettu riittäviä resursseja?

Onko reilua, että kärsineiden asukkaiden on maksettava saastuneesta juomavedestä kaikki nämä vuodet, ja onko tämä päätös eurooppalaisten kuluttajansuojastandardien mukainen?

Milloin tämä helvetti loppuu ja tuleeko pysyvää haittaa lapsille, jotka ovat alttiina tälle riskille vuosia?

Kuka on vastuussa, jos huomenna kaikki Brestovitsan lapset kärsivät peruuttamattomista vahingoista terveydelleen?

Miten on mahdollista, että EU:n ja YK:n jäsenvaltio polkee kansalaisoikeuksia niin ankarasti ja asettaa lähes 1,000 lasta äärimmäiseen vaaraan niin pitkäksi ajaksi, ja milloin eurooppalaiset ja kansainväliset viranomaiset puuttuvat asiaan?

Koska luottamus paikallisen ja kansallisen hallinnon prioriteetteihin on menetetty, Brestovitsan kansalaiset jatkavat taisteluaan oikeuksiensa suojelemiseksi ja tapauksen ratkaisemiseksi, vieden sen tällä kertaa maan rajojen ulkopuolelle. Lazar Bakalov jätti 11.05.2024 virallisen valituksen Euroopan komissiolle, joka perustui kaikkiin "Life for Brestovitsa" -yhdistyksen toimittamiin asiakirjoihin. Asiaa pyydetään käsittelemään Euroopan tasolla mahdollisimman pian ja viemään se eurooppalaiseen tuomioistuimeen. Myös Yhdistyneiden Kansakuntien komissiolle, Kansainväliselle terveysjärjestölle ja muille kansainvälisille elimille ilmoitetaan lähipäivinä, jos Bulgaria ei tarjoa nopeita tyydyttäviä ratkaisuja.

Brestovitsan asukkaat pyytävät Eurooppaa tukemaan tässä lastensa terveyden vaarantamisessa! [sähköposti suojattu]

On selvää, että Bulgaria, EU:n ja YK:n jäsenvaltio, rikkoo vakavasti eurooppalaisia ​​ja kansainvälisiä ihmisoikeuksia, koska se ei toimita puhdasta juomavettä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa