Liity verkostomme!

Bulgaria

Presidentti Radev: "Alueelliset sairaalat ovat Bulgarian terveydenhuoltojärjestelmän selkäranka"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Lasten sairaanhoitoa auttava hyväntekeväisyysaloite "Bulgarialainen joulu" sai alkunsa vanhasta Bulgarian pääkaupungista Veliko Tarnovosta, jossa lääkärit tapasivat valtionpäämiehen ja terveysministerin, yhdessä etsittiin ratkaisuja oleellisiin ongelmiin., kirjoittaa Teriza Pertrov.

"Bulgarialainen joulu" -hyväntekeväisyyskampanja on ollut käynnissä kaksikymmentä vuotta. Sen ensimmäinen suojelija oli sosialistipresidentti Georgi Parvanov (mandaatti 2002-2012), sitten aloitetta jatkoivat presidentit Rosen Plevneliev (oikeistopuolue GERB) ja Rumen Radev (riippumaton - sosialistien ja osa keskustapuolueita). Aloitteen tavoitteena on tukea lasten terveydenhuoltoa ja lääketieteellisten laitosten tarjontaa Bulgariassa hengenpelastusvälineillä, erityisesti lastenosastoilla. Kampanjan ydin on hyväntekeväisyyslahjoitustekstiviestien lähettäminen, mutta se sisältää valtion instituutioiden lisäksi myös kuuluisia bulgarialaisia ​​näyttelijöitä, muusikoita, laulajia, showmiehiä. Siten vuosittain lasten terveydenhuolto Bulgariassa saa miljoona euroa lisää, ja viime vuonna apu oli ennätys - noin 3 miljoonaa BGN eli 1.5 miljoonaa euroa!

Juhlavuoden 12. painoksen "Bulgarialainen joulu" alku annettiin symbolisesti vanhassa Bulgarian pääkaupungissa (14-150-luvuilta) Veliko Tarnovossa, joka on myös yksi kauneimmista ja arkeologisista kaivauksista rikkain Bulgarian kaupungeista. Tilaisuus on myös arvokas historia Veliko Tarnovon aluesairaalalle - "Dr. Stefan Cherkezovin monitoimisairaalalle" (Multifunctional Hospital for Active Treatment), jolla on yli 1879 vuoden historia ja joka on vanhempi kuin vuonna 50 perustettu nykyaikainen Bulgarian valtio. Veliko Tarnovon sairaala on nimetty yhdestä arvokkaasta Bulgarian kansallissankarista - nuoresta lääkäristä, joka menetti henkensä pelastaessaan ja antamassaan ensiapua lähes 1962 ihmiselle palavasta bussista Veliko Tarnovon alueella vuonna XNUMX. Tämä symbolinen yhteys ihmishenkien pelastaminen oli myös tilaisuus, jolloin Bulgarian presidentin tulisi valita "Bulgarialaisen joulun" -kampanjansa lähtöpisteeksi juuri Veliko Tarnovon sairaala - joka kantaa ihmishenkien pelastamisen perinnettä ja vanhaa Bulgarian historiaa.

Tilaisuudessa presidentti Rumen Radevin seurassa oli hänen vaimonsa rouva Desislava Radeva sekä virkamiehiä, kuten terveysministeri tohtori Asen Medzidiev, joka ennen hänen nimittämistään hallitukseen oli Bulgarian vilkkaimman hätäsairaalan lääkäri, aluekuvernöörin toimesta. , Veliko Tarnovon pormestari, sekä Bulgarian kansallisen kuntaliiton johtajat, parlamentin jäsenet, paikallisviranomaiset ja kuuluisat lääkärit, jotka tukevat hyväntekeväisyyttä lasten terveydenhoidon hyväksi.

Kriisiajoista huolimatta tilanne oli täynnä optimismia ja syitä - lasten terveys on asia, joka vaikeimpinakin aikoina voi yhdistää eri puolueiden, instituutioiden poliitikkoja ja terveydenhuollon ammattilaisia.

"Bulgarialainen joulu" -hyväntekeväisyysaloitteen avajaisten jälkeen Veliko Tarnovon sairaalan toiminnanjohtaja, tohtori Krasimir Popov, joka oli tapahtuman symbolinen isäntä, järjesti tapaamisen, jossa hän ja hänen tiiminsä jakoivat presidentin kanssa ministeri ja kunta, asioita, joita hän kohtaa päivittäin.

”Kuten presidentti Rumen Radev totesi hyväntekeväisyysaloitteen virallisen käynnistämisen yhteydessä, alueelliset sairaalat ovat Bulgarian terveydenhuoltojärjestelmän selkäranka. Sellaisenaan he ottivat Covid-pandemian taakan ja käsittelivät sitä arvokkaasti tarjoamalla tarvittavaa terveydenhuoltoa sitä tarvitseville rajallisista resursseista ja kapasiteetista huolimatta. Monet työtovereista suuntautuivat tämän kriisin jälkeen yksityisiin sairaaloihin, joissa työn intensiteetti on pienempi, työprosessin ennustettavuus parempi, ottaen huomioon vastaanottojen ajoitus ja päivystyspotilaiden poissaolo sekä erittäin vaikeita kliinisiä tapauksia. Potilasmäärän vähentyminen, uusien sairaalarakenteiden syntyminen alueelle ja sosiaalipalveluiden ylläpitovelvollisuus, kuten oikeuslääketiede, verensiirtohematologia, infektiotauti, päivystys, patoanatomia, lääketieteellinen vammaislautakunta (TELK), jotka ovat taloudellisesti kannattamattomia, asettavat meidät epätasa-arvoiseen asemaan ja uhkaavat taloudellista selviytymistämme”. Tämän kertoi "Dr. Stefan Cherkezov” MBAL (monitoimisairaala aktiiviseen hoitoon), tohtori Popov.

Mainos

Hän totesi, että aluesairaalassa työskentelevät ovat ensimmäisiä, jotka reagoivat hätätilanteisiin - onnettomuuksien, katastrofien, onnettomuuksien jne. jälkeen heidän vastuunsa on kiistatta suuri, burnout-oireyhtymä on heidän keskuudessaan yleinen "Jokainen lääkäri täällä on arvokas, ja jokainen köyhä rahoitus- ja henkilöstövaje moninkertaistavat toisiaan ja syntyy noidankehä, josta on mahdotonta poistua ilman ulkopuolista apua", sanoi tohtori Popov. Hän huomautti valtion kroonisesta alirahoituksesta ja pyysi ministeriötä. Terveydenhuollon luomaan pysyvä mekanismi näiden toimintojen systemaattiselle rahoitukselle." Aluesairaaloiden lääkärit luottavat tämän tapahtuvaan, sillä tällä hetkellä tämä raha on varattu budjettistamme. Toivon, että terveydenhuoltojärjestelmässä on rakentavuutta ja toivon, että aluesairaaloiden tila paranee ja lääkärit saavat ansaitsemansa palkan.

Anestesiologian ja tehohoidon osaston johtaja tohtori Sibila Marinova pyysi kokemuksensa pohjalta Pohjois-Keskialueen alueluovutuskoordinaattorina elinsiirtojen toimeenpanoviraston ennallistamista. Hänen mukaansa tällä hetkellä siirtoa tarvitsevat joko kuolevat tai selviytyäkseen heistä tulee terveyssiirtolaisia ​​toteutuneiden luovuttajatilanteiden eli siirtojen vähäisen, lähes olemattoman määrän vuoksi. Tohtori Sibila Marinova otti esille kysymyksen asetuksesta 13/06.12.2021, joka säätelee kustannusten korvaamista ja työvoimavarojen suhteellista osuutta elinsiirtotoimintaan. Hän huomautti, että Art. 14 kohta 2 lisää Art. TBSTCA:n /Transplantation of Body Systems, Tissues and Cells Act/ 21 §:n mukaan toiminnan maksuehtona ja se olisi poistettava.

"Lastenosastolla työskentelevät lääkärit kokevat tarvetta lastenlääkäriprofiilisille sairaanhoitajille", kertoi lastenosaston johtaja tohtori Valentin Tochkov. Hänen mukaansa valtion tulisi siirtää lastensairaalan rakentamismenettelyä mahdollisimman nopeasti. Tohtori Valentin Tochkov esitti pyynnön lasten kliinisten polkujen edullisista hinnoista ja lääkärin työn arvostamisesta.

"Huolimatta kulutustarviketoimitusten julkisten hankintojen läpinäkyvyydestä, ne johtavat siihen, että joudumme käsittelemään tarvikkeilla, jotka ovat edullisimmalla hinnalla, mutta samalla huonolaatuisia", painotti laitoksen johtaja. verisuonikirurgian osasto Dr. Luboslav Shkvarla.

Veliko Tarnovon lääkäreiden tapaamisessa presidentin ja ministerin kanssa olivat paikalla myös alan johtavat terveydenhuollon asiantuntijat: sairaalan apulaisjohtaja Galina Gareva, tri Nikolen Stoinov, tri Sibila Marinova, Dr. Nikolay Moynov, tohtori Kina Nikolova, tohtori Valentin Tochkov, tohtori Benov, tohtori Lyuboslav Shkvarla, tohtori Todor Tobakov, assoc.prof. Tohtori Stoykov – he kaikki lääkäreinä, jotka kohtaavat päivittäin kipua ja tragediaa, mutta myös taistelevat menestyksekkäästi tällaisten asioiden kanssa palauttaakseen potilaidensa elämän. Monet heistä ovat lapsia.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa