Liity verkostomme!

Bulgaria

Miten posti- ja kuriiripalveluyrityksen omistajasta tuli Bulgarian liikenne- ja viestintäministeri?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Nikolay Sabev, joka omistaa Bulgarian suurimman yksityisen posti- ja kuriiripalveluyrityksen Econtin, on noussut liikenne- ja viestintäministeriksi Bulgarian uudessa hallituksessa. Postipalveluyritys Econt on valtion omistaman Bulgarian Postin suurin suora kilpailija.

Valtion omistama postialan toimija Bulgarian posts on osa liikenne- ja viestintäministeriön omaisuutta, ja liikenne- ja viestintäministeri ei ole vain sen päämies, vaan sillä on myös 100-prosenttinen suora määräysvalta Bulgarian kansallisen postilaitoksen työhön. .

Bulgarialaiset lakimiehet huomauttavat, että tosiasiat saattavat ministerin räikeään eturistiriitaan ja kysyvät, kenen etuja Sabev puolustaa - kansallisen postilaitoksen vai yrityksensä etuja? Tämän lisäksi he muistelevat vanhaa bulgarialaista sananlaskua, joka sanoo "se on kuin laittaisi kettu kanataloon".

Mielenkiintoista on myös se, että Nikolay Sabev teki ennätykselliset rahalahjoitukset Jatkamme muutosta -puolueen, jonka kansanedustajaehdokas oli, vaalikampanjaan.

Ensimmäinen 100,000 50,000 BGN (XNUMX XNUMX €) lahjoitus tehtiin kirjaimellisesti päiviä sen jälkeen, kun yksi puolueen johtajista ja nykyinen pääministeri Kiril Petkov ilmoitti julkisesti televisiossa, että Sabev oli puolueen ehdokas liikenne- ja viestintäministeriksi.

Toinen 210,000 105,000 BGN (XNUMX XNUMX €) lahjoitus tehtiin jälleen päiviä sen jälkeen, kun Kiril Petkov nimitti Sabevin tulevaksi ministeriksi, ja se on jo Bulgarian historian suurin lahjoitus poliittiseen vaalikampanjaan.

Maan analyytikot linjaavat, että tällaiset toimet herättävät perusteltuja epäilyjä siitä, olisiko Nikolai Sabev ostanut ministeripaikkansa pääministeri Kiril Petkovin ja valtiovarainministeri Assen Vassillevin perustaman puolueen maksujen kautta.

Mainos

Nikolay Sabev valmistui merivoimien akatemiasta Varnassa ja kansantalouden ja maailmantalouden yliopistosta Sofiassa. Hänen ammatillinen uransa yksityisellä sektorilla alkoi vuonna 1993, ja sitä ennen hän toimi kaupallisena johtajana valtionyrityksessä "Bulgarian River Shipping". Hän on laatinut oppikirjan "Tonavan venemestareille".

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa