Liity verkostomme!

Bulgaria

Bulgarialainen, joka on saanut petoksen, nimitetty jakamaan EU: n varoja

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Bulgarian presidentin Rumen Radevin väliaikainen hallitus on nimittänyt Boris Mihailovin, jota tutkittiin ja yritettiin verovarkauksista 7.7 miljoonan euron arvosta valtion maatalousrahaston johtajaksi. Tämä rahasto on maksajavirasto, jonka kautta kaikki Euroopan maatalouden varat kulkevat Bulgariassa.

Mihailovia vastaan ​​esitettiin syytös osallistumisesta verorikoksia käsittelevään järjestäytyneeseen rikollisryhmään vuonna 2008. Hän toimi tuolloin Bulgarian pääkaupungin Sofian vero-osaston johtajana. Tietoja Boris Mihailovin menneisyydestä vuodatti entisen pääministerin Boyko Borissovin puolue - GERB.

Bulgarian tutkintaelinten ja tiedotusvälineiden julkaisemien tietojen mukaan Mihailov osallistui järjestelmään, jossa yksityishenkilöille maksettiin fiktiivistä toimintaa harjoittaville yrityksille, jotka pidättivät arvonlisäveron. Varastettujen resurssien kokonaismäärä oli 7.7 miljoonaa euroa.

Mainos

GERB epäili myös rahaston uuden johtajan ammattikokemusta. "Maksajavirasto jakaa 1,5 miljardia euroa joka vuosi. Kaikkien maatalouden toimijoiden toiminta Bulgariassa riippuu siitä ”, kommentoi GERB: n varapuheenjohtaja ja entinen Euroopan rahastoista vastaava varapääministeri Tomislav Donchev. GERB: lle on jopa ilmoitettu, että Boris Mihailov oli viime aikoihin asti vapaamuurarien Enhaton Lodgein johtaja.

Presidentti Rumen Radevin ja rahaston johtajan väliaikainen hallitus reagoi nopeasti. Kabinetin tiedottaja Anton Kutev myönsi tiedotusvälineille, että Boris Mihailovia todellakin tutkittiin ja syytettiin veropetoksista, mutta myöhemmin hänet vapautettiin.

Entisen GERB: n hallituksen edustajat välittivät myös Mihailovin Bulgarian tiedotusvälineille lähettämän kirjeen, jossa hän vaati, että kaikki hänen menneisyyttään koskevat tiedot on poistettava.

Mainos

PÄIVITYS

Huolimatta siitä, että edellä olevassa artikkelissa on selvästi todettu, että "Kabinetin tiedottaja Anton Kutev myönsi tiedotusvälineille, että Boris Mihailovia todellakin tutkittiin ja syytettiin veropetoksista, mutta hänet myöhemmin vapautettiin" Bulgarian hallitus piti tarpeellisena pyytää vastausoikeutta, jonka julkaisemme mielellämme alla.

Vastausoikeus

Toimituksellisen artikkelin "EU: n varojen jakamiseen nimitetty bulgarialainen petos" tiedonannon yhteydessä ilmoitan vastuullisesti, että poliittisten puolueiden edustajien minusta antamat lausunnot ovat manipuloivia ja luovat vääriä vaikutelmia yhteiskunnassa. Todennäköisesti näin he kuvittelevat onnistuneen vaalikampanjan - suoralla valheella, manipuloinnilla ja halventamisella.

            Vakuutan, ettei minua ole koskaan tuomittu, ja minulla on rikosrekisteritodistus, joka todistaa tämän.

            Vuonna 2004 suoritettiin poliisioperaatio ja syytteet minua ja joukkoa muita ihmisiä vastaan, ja vuonna 2008 Sofian kaupungin tuomioistuin lopetti rikosoikeudellisen menettelyn.

            Vuonna 2013 jätin syytteen syyttäjää vastaan ​​tämän tapauksen seurauksena. Tapaus kesti puolitoista vuotta, ja 26. marraskuuta 2014 toisessa oikeusasteessa Sofian hovioikeus tuomitsi syyttäjän maksamaan minulle vakavan seuraamuksen siitä, mitä minulle tehtiin.

Bulgarian tiedotusvälineille lähetetystä kirjeestä, jonka kanssa vaadin tietojen poistamista, ilmoitan, että olen hyötynyt siitä, kuten kaikki Bulgarian ja Euroopan kansalaiset voisivat tehdä.

            Kaikki kolmen viime päivän aikana julkisessa tilassa levitetyt syytteet ovat yritys vahingoittaa mainettani, luoda keinotekoisia jännitteitä ja estää minua tekemästä työtäni, mistä haen oikeuksiani tuomioistuimessa.

            Nämä provokaatiot ovat isku tällä hetkellä johtamalleni laitokselle. Vakuutan vastuullisesti, etten aio tämän estää valtion normaalin toiminnan ja maatalousprosessin normaalia toimintaa, koska muuten bulgarialaiset maanviljelijät kärsivät, ja he ovat monia heistä.

Olen valmis toimittamaan kaikki asiakirjat, jotka vahvistavat edellä mainitun.

Boris Mihailov

Valtion maatalousrahaston pääjohtaja - RA

Bulgaria

Liikenteen kaaos kehittyy Romanian ja Bulgarian rajalla

Julkaistu

on

Bulgarian kuorma -autonkuljettajat protestoivat rajanylityspaikalla ankarista liikenneolosuhteista. Bulgarian liikenneministeri Gheorghi Todorov sanoi, että hän ottaa yhteyttä liikennekomissaari Adina Văleaniin saadakseen apua Romaniaan saapuvan liikenteen nopeampaan käsittelyyn. Valitetaan, että kuorma -autonkuljettajien on odotettava jopa 30 tuntia ylittääkseen rajatarkastuksen, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Tällä hetkellä ei ole virallista tietoa siitä, miksi kuorma -autonkuljettajien on odotettava 30 tuntia Euroopan unionin sisärajan ylittämiseksi, tieliikenteen kamarin lehdistötiedote osoittaa.

Liikenteen lisääntymiseen Romanian Bulgarian rajalla on useita syitä. EU: n sisärajana ylityksen pitäisi kestää vain muutama minuutti, mutta rajaviranomaiset suorittavat perusteelliset tarkastukset lisääntyneen maahanmuuton vuoksi. Tämä pidentää kuorma -auton tarkastusaikaa, rajavartijat kertoivat lehdistölle. Jokainen kuorma -auto tarkastetaan hiilidioksidianturilla. Jos havaittu hiilidioksidimäärä on liian suuri, ajoneuvosta tutkitaan, onko piilossa maahanmuuttajia laittomasti kuorma -autoissa kuljettajien lepoaikana.

Mainos

Bulgarian liikenneviranomaisten mukaan toinen syy lisääntyneeseen liikenteeseen on työntekijöiden paluu Länsi -Eurooppaan, ja lisäksi albaanit kiertävät Bulgarian läpi välttääkseen Serbian ylittämisen, mikä on lisännyt tieveroja merkittävästi viimeisen kuukauden aikana.

Myös Bulgaria tuli niiden maiden keltaiselle vyöhykkeelle, joilla on suuri epidemiologinen riski saada koronavirus, ja kaikki tästä osavaltiosta tulevat karanteeniin, jos he eivät ole rokotettuja tai jos heillä ei ole negatiivista PCR -testiä. Näin Bulgariassa lomailevat romanialaiset yrittivät palata kotimaahansa ennen uusien rajoitusten käyttöönottoa karanteenin välttämiseksi.

Elokuun viimeisinä päivinä noin 1.2 miljoonaa ihmistä ja yli 300,000 XNUMX ajoneuvoa ylitti rajan.

Mainos

Jopa saapumispaikka Bulgariaan Romaniasta ei ollut ongelmaton. Monet turistit yllättyivät. Kun odotusjonot ulottuvat yli 5 km: iin, Bulgarian lomamatkaajat jäivät vaille turvaa.

Romanialaiset voivat tulla Bulgariaan näyttämällä EU: n digitaalisen COVID -todistuksen, rokotustodistuksen, testin tai vastaavan asiakirjan, joka sisältää samat tiedot kuin EU: n COVID -digitaalinen todistus.

Henkilöiden erityisryhmiin, jotka on vapautettu COVID -asiakirjojen esittämisvelvollisuudesta Bulgarian tasavaltaan tullessaan, on Bulgarian kautta kulkevia henkilöitä.

Bulgariassa COVID-19-tapausten määrä on viime aikoina kasvanut ja uusia rajoituksia on otettu käyttöön. Bulgarian ravintolat ja baarit suljetaan klo 22 paikallista aikaa 00. syyskuuta alkaen, kun taas sisäurheilukilpailut käydään ilman katsojia. Musiikkifestivaalit kielletään ja teatterit ja elokuvateatterit toimivat enintään 7%: n kapasiteetilla.

Bulgariassa on alhaisin COVID-19-rokotusten määrä Euroopan unionissa, ja Romania seuraa esimerkkiä.

Continue Reading

Bulgaria

Bulgariaa odottaa uudet vaalit, kun sosialistit kieltäytyvät muodostamasta hallitusta

Julkaistu

on

By

Bulgarian presidentti Rumen Radev. REUTERS/Johanna Geron/Pool

Bulgaria aikoo järjestää tämän vuoden kolmannet kansalliset vaalit sen jälkeen, kun sosialisteista tuli torstaina (2. syyskuuta) kolmas poliittinen puolue, joka kieltäytyi johtamasta hallitusta heinäkuun epävarmojen parlamenttivaalien jälkeen, kirjoittaa Tsvetelia Tsolova, Reuters.

Sosialistit luopuivat suunnitelmista muodostaa toimiva hallitus sen jälkeen, kun mahdolliset liittolaiset, vakiintunut ITN-puolue ja kaksi pienempää siirtovastaista puolue kieltäytyivät tukemasta niitä. Puolue palauttaa mandaatin presidentille huomenna (7. syyskuuta).

Mainos

"Teimme parhaamme ja vetoimme järkeen ja vastuuseen, mutta se ei onnistunut", sosialistijohtaja Kornlia Ninova sanoi.

Presidentti Rumen Radev joutuu hajottamaan parlamentin, nimittämään uuden väliaikaisen hallinnon ja järjestämään pikakyselyn kahden kuukauden kuluessa.

Uudet parlamenttivaalit voidaan järjestää jo 7. marraskuuta tai samanaikaisesti toisen presidentinvaalien kahden kierroksen kanssa 14. marraskuuta tai 21. marraskuuta. Lue lisää.

Mainos

Pitkäaikainen poliittinen epävarmuus haittaa Bulgarian kykyä selviytyä tehokkaasti COVID-19 -pandemian neljännestä aallosta ja hyödyntää mojova Euroopan unionin koronaviruksen elvytysrahasto.

Sosialistien päätös tuli sen jälkeen, kun sekä ITN, joka voitti heikosti heinäkuun äänestykset, että entisen pääministerin Boyko Borissovin keskustaoikeistolainen GERB-puolue luopuivat pyrkimyksistä muodostaa hallitus särkyneessä parlamentissa. Lue lisää.

Continue Reading

Bulgaria

EU: n koheesiopolitiikka: 2.7 miljardia euroa Espanjan, Bulgarian, Italian, Unkarin ja Saksan elpymisen tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynyt kuuden toimenpideohjelman muuttamisen Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Espanjassa, Bulgariassa, Italiassa, Unkarissa ja Saksassa REACT-EU yhteensä 2.7 miljardia euroa. Italiassa 1 miljardi euroa lisätään EAKR: n ja ESR: n kansalliseen suurkaupunkien toimintaohjelmaan. Näillä resursseilla pyritään vahvistamaan vihreää ja digitaalista siirtymistä sekä suurkaupunkien kestävyyttä. Lisäksi 80 miljoonaa euroa on tarkoitettu suurkaupunkien sosiaalijärjestelmän vahvistamiseen. Unkarissa talouskehityksen ja innovoinnin toimenpideohjelma (EDIOP) saa lisäresursseja 881 miljoonaa euroa.

Nämä rahat käytetään korottomaan käyttöpääomalainainstrumenttiin, jolla tuetaan yli 8,000 19 pk-yritystä ja tuetaan palkkatukijärjestelmää työntekijöille yrityksissä, jotka kärsivät COVID-XNUMX-lukitustoimenpiteistä. Espanjassa, Kanariansaarten EAKR: n toimintaohjelma saa 402 miljoonan euron lisäsumman terveydenhuoltolaitteisiin ja -infrastruktuuriin, mukaan lukien COVID-19-aiheiset T & K-hankkeet. Määrärahoilla tuetaan myös siirtymistä vihreään ja digitaaliseen talouteen, mukaan lukien kestävä matkailu. Lähes 7,000 pääasiassa matkailualan pk-yritystä saavat tukea COVID-19-kriisin aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien voittamiseen. Alue omistaa myös merkittävän osan resursseista sosiaali- ja hätäpalveluinfrastruktuurille. Galician alueella 305 miljoonaa euroa REACT-EU: n ansiosta täydentää EAKR: n toimenpideohjelmaa.

Määräraha on tarkoitettu terveydenhuollon tuotteille ja palveluille, siirtymiselle digitaalitalouteen, mukaan lukien hallinnon ja pk -yritysten digitalisointi. Ne tukevat myös "vihreitä" hankkeita, kuten metsätalouden T & K-toimintaa, biojäteketjua, kaupunkiliikennettä, intermodaaliliikennettä sekä palontorjuntaa ja terveyskeskusten ja koulujen kunnostusta. Bulgariassa kilpailukykyä ja innovointia koskeva EAKR -toimenpideohjelma saa 120 miljoonaa euroa lisää. Nämä varat käytetään pk -yritysten käyttöpääoman tukemiseen.

Mainos

On arvioitu, että tuesta hyötyy noin 2,600 30 pk -yritystä. Saksassa Brandenburgin alue saa vielä XNUMX miljoonaa euroa EAKR -toimintaohjelmaansa matkailualan ja koronaviruspandemian koettelemien pk -yritysten tukemiseen sekä kulttuurilaitosten ja käsityöläiskammioiden digitalisointitoimenpiteisiin. REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) vuosina 2021 ja 2022 koheesiopolitiikan ohjelmille.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa