Liity verkostomme!

Bulgaria

Huawei ja Sofian yliopisto tekevät yhteistyötä tekoälyn ja muiden uusien huipputeknologioiden alalla

Julkaistu

on

Huawei Technologies Bulgaria EOOD allekirjoitti äskettäin Sofian yliopiston St. Kliment Ohridskin kanssa yhteisymmärryspöytäkirjan. Molemmat osapuolet tekevät yhteistyötä keinotekoisen älykkyyden (AI) ja muiden uusien huipputeknologioiden kehittämisessä. Lisäksi he sopivat myös Huawei ICT Academy -ohjelman toteuttamisesta ja yhteisen tieteellisen laboratorion kehittämisestä Sofian yliopistoon.

Molemmat osapuolet solmivat yhteisen tulevaisuuden yhteistyön, jota rahoittavat EU: n ja muut tekoäly-, tutkimus- ja kehitys- sekä kaupalliset projektit. He rakentavat yhdessä ICT-infrastruktuurin Sofian yliopistolle ja erikoistuneille tekoälylaboratorioille.

Yhteistyö sisältää paitsi tutkimus-, kehitys- ja infrastruktuurihankkeet, myös koulutuksen, koulutukset ja työpajoja opiskelijoille, akateemisille yhteisöille ja teollisuudenaloille Bulgariassa.

Rehtori professori Anastas Gerdjikov huomautti, että yhdessä eSocietyin tiede-, informatiikka- ja teknologiayliopistojen (UNITe) ja Sofian yliopiston älykkään yhteiskunnan suurten tietojen (GATE) kanssa. St. Kliment Ohridski on johtava tietotekniikan ja tekoälyn tutkimuskeskus. Gerdjikov ilmaisi tyytyväisyytensä allekirjoitettuun muistioon ja odotti yhteistyön olevan hyödyllinen Sofian yliopiston tutkijoille ja opiskelijoille.

Prof. Anastas Gerdjikov, Sofian yliopiston rehtori St. Kliment Ohridski

Yliopiston tehtävänä on kehittää Bulgarian tieteellistä, kasvatuksellista ja kulttuurista potentiaalia, jolloin uusi painopiste on sosiaalisen kehityksen mallien luomisessa sekä paljastamalla institutionaalisen muutoksen luonnollinen kyky että muutoksen sosiaaliset tulokset. Matemaattis-informatiikkatieteellinen tiedekunta (FMI), joka on yksi suurimmista Sofian yliopiston kuudestatoista tiedekunnasta, on kansallinen johtava matematiikan, tietojenkäsittelytieteen ja ICT: n korkeakouluopetuksen ala sekä tutkimuksen keskus samoilla aloilla. Eurooppalainen merkitys ja kansainvälinen tunnustaminen.

Huawei on johtava tieto- ja viestintätekniikan (ICT) infrastruktuurin ja älylaitteiden toimittaja. Huawei on jo rakentanut 23 tutkimus- ja kehityslaitosta ympäri Eurooppaa. Bulgariassa Huawei aloitti toimintansa vuonna 2004, ja pääkonttori sijaitsee Sofiassa. Suurten tutkimus- ja kehitysinvestointien ja asiakaslähtöisen strategian sekä avoimen kumppanuuden ansiosta Huawei kehittää edistyneitä end-to-end-ICT-ratkaisuja, jotka antavat asiakkaille kilpailuedun tietoliikenteen, verkko- ja pilvipalvelujen infrastruktuurien suhteen.

Bulgaria

Komissio hyväksyy 79 miljoonan euron bulgarialaisen järjestelmän koronavirustaudin aiheuttamien mikroyritysten, pienten ja keskisuurten yritysten tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 79 miljoonan euron (noin 156 miljoonan BGN) bulgarialaisen järjestelmän mikro-, pienten ja keskisuurten yritysten tukemiseksi. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittamaan järjestelmään voivat osallistua tietyillä aloilla toimivat ja Bulgarian määrittelemät vaatimukset täyttävät yritykset, joiden toiminta on keskeytetty tai rajoitettu valtion rajoittavilla toimenpiteillä, joilla rajoitetaan virus. Kukin edunsaaja voi saada avustuksen määrän laskemalla vertaamalla sen liikevaihtoa (ilman arvonlisäveroa) kyseisenä ajanjaksona edellisen vuoden samaan ajanjaksoon (tai lokakuun 2020 liikevaihtoa edunsaajille, jotka avattiin 1. tammikuuta 2020 jälkeen).

Avustus on joko 10 tai 20 prosenttia liikevaihdosta tuensaajan toimialasta riippuen, kuitenkin enintään 150 000 BGN (noin 76,694 800,000 euroa). Tuki auttaa edunsaajia kattamaan osan toimintakustannuksistaan ​​ja tukitoimistaan, jotka ovat tarpeen koronaviruksen puhkeamisen aiheuttaman varojen puutteen tai likviditeetin puutteen korjaamiseksi. Komissio totesi, että Bulgarian järjestelmä on väliaikaisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti (i) tuki on enintään 30 2021 euroa yritystä kohti; ja ii) järjestelmän mukaista tukea voidaan myöntää XNUMX päivään kesäkuuta XNUMX saakka.

Komissio päätteli, että toimenpide on välttämätön, tarkoituksenmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavien häiriöiden korjaamiseksi SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja väliaikaisessa kehyksessä vahvistettujen edellytysten mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen nojalla. Lisätietoja väliaikaisesta kehyksestä ja muista toimista, joita komissio on toteuttanut koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten torjumiseksi, löytyy tätä.

Ei-luottamuksellinen toisinto päätöksestä on saatavilla tunnuksella SA.60454 vuonna valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Continue Reading

Bulgaria

EU: n koheesiopolitiikka: Komissio tukee Bulgarian tutkimus- ja innovaatioekosysteemin kehittämistä

Julkaistu

on

Komissio julkaisi 14. tammikuuta joukon asiakirjoja strategiset suositukset 14 äskettäin perustettuun tutkimus- ja innovaatiokeskukseen, joiden yhteisrahoitus on EU: n koheesiopolitiikka Bulgariassa. Suositusten tarkoituksena on parantaa johtamista ja auttaa keskuksia saavuttamaan taloudellinen kestävyys. Ne laati kansainvälisesti tunnettujen asiantuntijoiden ryhmä 1.5 vuoden pituisen kenttätyön aikana Yhteinen tutkimuskeskus, samoin kuin läpi vaihto ikäisensä kanssa Espanjasta, Liettuasta ja Tšekistä.

Ne tukevat Bulgarian viranomaisia ​​ja tutkijoita maan T & I-ekosysteemin vahvistamisessa, kapasiteetin rakentamisessa tiedon siirtämiseen ja levittämiseen sekä tutkimuslaitosten ja yritysten yhteistyön lujittamiseen esimerkiksi vihreiden ja digitaalisten siirtymien sekä edistyneen lääketieteen aloilla. Koheesio- ja uudistuskomissaari Elisa Ferreira (kuvassa) sanoi: "EU: n tuen ansiosta nämä keskukset tarjoavat tieteellistä infrastruktuuria ja laitteita, mikä tekee niistä houkuttelevia bulgarialaisille nuorille tutkijoille. Kehotan kaikkia mukana olevia toimijoita hyödyntämään asiantuntijoiden työtä, luoden pohjan tehokkaalle ja modernille tutkimus- ja innovaatiojärjestelmälle. "

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "EU: n investoinneilla 14 osaamiskeskukseen ja osaamiskeskuksiin on suuri potentiaali muuttaa maan taloutta ja integroitua globaaleihin arvoketjuihin. Olen vakuuttunut siitä, että keskukset saavat YTK: n raportin tulokset hyvin vastaan ​​ja että hallitus, korkeakoulujen ja teollisuuden sidosryhmät ryhtyvät toimiin panemaan suosituksensa nopeasti täytäntöön. "

Aloite on ollut käynnistettiin vuonna 2019 ja laajennetaan muihin Euroopan maihin. Komissio avustaa myös jäsenvaltioita ja alueita niiden älykkään erikoistumisen strategioiden suunnittelussa ja toteuttamisessa sekä älykäs erikoistumisalusta. EU investoi tällä hetkellä keskuksiin 160 miljoonaa euroa Bulgarian tiede ja koulutus älykästä kasvua varten vuosina 2014--2020. Vuosina 2021--2027 Bulgaria saa yli 10 miljardia euroa koheesiopolitiikasta, ja merkittävä osa on osoitettu innovaatioiden ja kilpailukyvyn sekä vihreän ja digitaalisen siirtymän tukemiseen.

Continue Reading

Bulgaria

Komissio hyväksyy 40 miljoonan euron bulgarialaisen järjestelmän koronavirustaudin aiheuttamien pienten yritysten tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 78.2 miljoonan BGN: n (noin 40 miljoonan euron bulgarialainen järjestelmä koronavirustaudin aiheuttamien pienten yritysten tukemiseksi. Järjestelmä hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Julkinen tuki annetaan suorana avustuksena 50,000 25,565 BGN (noin 500,000 250,000 euroa) edunsaajaa kohden osaksi heidän toimintakustannuksiaan. Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittamaan järjestelmään voivat osallistua pienet yritykset, jotka toimivat tietyillä aloilla ja täyttävät tietyt Bulgarian määrittelemät vaatimukset ja joiden vuotuinen liikevaihto on vähintään 2019 20 BGN (noin 2020 2019 €) vuonna XNUMX , jonka liikevaihdon lasku aiheutti koronaviruksen puhkeamisen vähintään XNUMX prosentilla kolmen kuukauden aikana helmikuusta XNUMX lähtien verrattuna vastaavaan kolmeen kuukauteen vuonna XNUMX.

Toimenpiteen tarkoituksena on auttaa edunsaajia selviytymään koronaviruksen puhkeamisen taloudellisista seurauksista ja ylläpitämään työllisyyttä. Komissio totesi, että Bulgarian järjestelmä on väliaikaisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti i) tuki ei ylitä väliaikaisissa puitteissa yrityskohtaisia ​​enimmäismääriä; ja ii) järjestelmän mukaista tukea voidaan myöntää 30 päivään kesäkuuta 2021 asti. Komissio päätteli, että toimenpide on välttämätön, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion taloudessa olevan vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan mukaisesti ( b) SEUT-sopimus ja väliaikaisessa kehyksessä asetetut ehdot.

Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen nojalla. Lisätietoja väliaikaisesta kehyksestä ja muista toimista, joita komissio on toteuttanut koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten torjumiseksi, löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.59704 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa