Liity verkostomme!

Bulgaria

#Bulgaria - "Emme halua olla mafian ja korruption alaisuudessa" Minekov

Julkaistu

on

Ennen oikeusvaltioperiaatetta Bulgariassa käydyn keskustelun (5. lokakuuta) mielenosoittajat ja parlamentin jäsenet kokoontuivat parlamentin ulkopuolelle vaatiakseen systeemimuutosta ja uusia vaaleja Bulgariassa. EU-toimittaja puhui joillekin asianosaisille. Oligarkin omistaman bulgarialaisen median mukaan professori Vladislav Minekov on merkitty yhdeksi myrkyllisestä triosta. Kysyttäessä, mikä mielenosoittajia pidetään kaduilla 9 päivää ensimmäisen improvisoidun mielenosoituksen jälkeen XNUMX. heinäkuuta, hän sanoi, että bulgarialaiset eivät halua elää mafian alla. Minekov oli tyytyväinen siihen, että Euroopan parlamentti kamppaili tämän tärkeän kysymyksen kanssa ja sanoi, että bulgarialaisilla oli vaikutelma, että EU ja maailma jättivät huomiotta Bulgariassa tapahtuvan.

Yksi haastatelluista kuudesta parlamentin jäsenestä, Clare Daly (Irlanti), vertasi Bulgarian nykyistä hallitusta vampyyreihin, jotka ruokkivat EU: n varoja "imemällä Bulgarian yhteiskunnan verenkiertoa", hän sanoi, että erityisesti Euroopan kansanpuolue oli suojellut Borissovin hallitus liian kauan ja että oli aika kohdata räikeä korruptio ja oikeusvaltioperiaatteen noudattamatta jättäminen. "Bulgaria Brysselille" on järjestänyt viikoittaisia ​​mielenosoituksia Brysselissä mielenosoitusten alkamisesta heinäkuussa.

Yksi järjestäjistä, Elena Bojilova, sanoi, että ulkomaalaiset bulgarialaiset haluavat osoittaa solidaarisuutta maanmiehilleen: "Meillä on ollut ihmisiä liittymässä muihin kaupunkeihin Gentistä, Antwerpenistä." Bojilova selitti, että tätä ilmiötä esiintyi myös monissa muissa maissa, ”Wienissä, Lontoossa, Kanadassa Yhdysvalloissa ja muissa Euroopan pääkaupungeissa. Se, että emme ole fyysisesti Bulgariassa, ei estä meitä tukemasta maanmiehiemme ponnisteluja, ja tuemme täysin heidän vaatimuksiaan, jotka koskevat hallituksen eroamista, pääsyyttäjän eroamista, oikeusvaltion uudistamista ja periaatteessa siivoamista

Bulgaria

Kristian Vigenin: 'Puolimaffian hallintomalli Bulgariassa on voitettava'

Julkaistu

on

Bulgarian nykyinen hallitus ja GERB-puolue on poistettava vallasta, Bulgarian kansalliskokouksen varapuheenjohtaja Kristian Vigenin sanoo (Kuvassa). Tässä haastattelussa hän veti yhtäläisyyksiä Bulgarian ja Valkovenäjän mielenosoitusten välillä. Vigenin huomautti, että nykyinen pääministeri Boyko Borisov tuli parlamenttiin vain kaksi kertaa tänä vuonna ja hänen toimintansa ovat perustuslain vastaisia,kirjoittavat Polina Demchenko ja Vladyslav Grabovskyi.

In Aamu estää BNT-tv-kanavalla väitit, että sinusta tulee parlamentissa mielenosoittajien "sisäinen ääni". Mikä tämä ääni on?

Mielenosoituksen päävaatimukset ovat Bojko Borisovin hallituksen ja ylimmän syyttäjän Ivan Geshevin eroaminen, samoin kuin ennenaikaiset vaalit, jotka palveluhallituksen on järjestettävä. Ilmoitimme, että me puolueena, parlamentaarisena ryhmänä, olemme mielenosoittajien ääni parlamentissa, ja koska tuemme heidän vaatimuksiaan käytettävissämme olevilla parlamentin välineillä, yritämme tukea vaatimuksia protesti.

Herra Vigenin, osallistuitko mielenosoitukseen?

Minä ja monet kollegani osallistuvat mielenosoitukseen pikemminkin kuin kansalaiset. Itse asiassa toimimme linkkinä ihmisten ja parlamentin kaduilla mielenosoitusten välillä. Ensimmäistä kertaa erilaisten edustajien, kokoonpanojen, välillä esiintyy hyvin laaja muoto, jotka yhdessä presidentin tuen kanssa haluavat todellisia muutoksia Bulgariassa, että ensimmäisen mielenosoituksen läpi kulkeva motto on merkityksellinen tässä päivä, ”Mutrin” joukot ovat poissa! ”.

(On syytä huomata, että Kristian Vigeninin sanonta käännetään nimellä "rosvot ulos!" Tai "alas bandiittien kanssa!"; Sanalla "mutra" on oma merkitys bulgarian kielellä, joka voidaan karkeasti kääntää klassinen rosvo XNUMX-luvulta.)

Uskomme, että tämä Bulgariassa rakennettu puolimaffian hallintomalli, malli, jota mafia hallitsee kaikkia instituutioita, on voitettava, ja jotta tämä tapahtuisi, nykyinen hallitus ja GERB-puolue on poistettava vallasta. Tämä on kokonaiskuva.

Ja jos GERB-puolue ei lopeta olemassaoloa, eikö ero? Mikä kansalaisten reaktio voi olla mieleesi?

Mielenosoitukset ovat jatkuneet kolmen kuukauden ajan, ihmiset eivät kyllästy mielenosoituksiin. On yhä vaikeampaa pitää kiinni viranomaisista, koska ilmeisesti se sulkeutuu puolustukseen, eristyksissä. Samalla heidän on yhä vaikeampi eduskunnassa, koska me toiseksi suurimpana parlamenttiryhmänä päätimme olla rekisteröimättä, itse asiassa olematta osallistumatta, vaan pikemminkin sabotoida kansalliskokouksen toimintaa.

Useita kertoja ei ollut mahdollista rekrytoida vaadittavaa määrää edustajia kokouksen alkuun mennessä, koska läsnä oli läsnä vähintään 121 kansanedustajaa. Ja he luottavat yhä enemmän poliittisiin voimiin. Esimerkiksi 16. syyskuuta parlamentti alkoi loppujen lopuksi työskennellä, kun kokoontuimme. Mutta silloinkin presidentin toiminta oli rajalla.

Olimme täällä, mutta emme rekisteröityneet, eikä yksi muista poliittisista ryhmistä kumpikaan. Tällaisissa olosuhteissa, kun mielenosoitukset ulkona ja kokoonpanon rento työ sisällä, uskotaan, että GERB ei selviydy pitkään. Mutta meidän on vielä odotettava ja katsottava lopputulos. Lisäksi poliitikko lisäsi, että tänään mielipide parlamentissa on hyvin riippuvainen yhdestä pienestä kokoonpanosta, jonka puheenjohtajalle tuomittiin 4 vuoden toimikausi parlamentissa kiristämisestä ja ryöstöistä. Tämä asettaa itselleen mielialan parlamentissa.

Bulgarian presidentti sanoi, että nykyinen ministerikabinetti on pääministerin hoitajien rooli. Oletteko samaa mieltä tämän lausunnon kanssa?

Itse asiassa näin on, sanoin, että GERB-puolueen johto on muuttunut toimeenpanovallan liitteeksi. Parlamentti toteuttaa kaiken, mitä hallitus määrää, erityisesti pääministeri, GERB-puolueen puheenjohtaja. Samalla pääministeri ei tule raportoimaan parlamentille.

Kysymykset, jotka esitämme valvonnan laatuun suhteessa siihen, ovat poikkeamia. Tänä vuonna Boyko Borisov tuli parlamenttiin vain kahdesti, vaikka pääministerit tulivat maahan kirjaimellisesti viikossa ja vastasivat kansanedustajien kysymyksiin. Borisovin toiminta on perustuslain vastaista, koska Bulgarian korkein elin on kansalliskokous.

Ja miten hän pysyy pääministerinä täyttämättä tehtäviään?

Näin hän ymmärtää vastuunsa eikä usko, että hänen pitäisi ilmoittaa asiasta Bulgarian parlamentti. Yleensä kun verrattain tärkeitä kysymyksiä on, Boyko Borisov lähettää jonkun varapääministeristä, mutta hän ajattelee olevansa "sen yläpuolella".

Voidaan saada vaikutelma, että ns. ”Peli” on suunniteltu varmistamaan, että presidentti Rumen Radev valitaan uudelleen. Onko näin?

Presidentti on edelleen Bulgarian suosituin poliittinen hahmo. Protestit alkoivat puolustaa presidentin instituutiota, kun pääsyyttäjä lähetti alaisensa presidenttiin. Ihmiset kokivat tämän loukkaantumisena presidentin instituutioon ja loukkaantumiseen itse presidenttiin.

Rumen Radev ei ole ujo eikä pelkää tuoda esiin pääministerin ja yleensä toimeenpanovallan virheitä, huomauttaa järjestelmän ongelmista. Tietysti ne, joiden virheisiin hän viittaa, eivät pidä tästä. He tekevät kaiken voitavansa työntääkseen hänet poliittisen areenan nurkkaan, mutta epäonnistuvat. Ihmiset, myös oikeistolaisten poliittisten kokoonpanojen edustajat, näkevät hänessä toivoa. He uskovat, että hän pystyy voittamaan tämän oligarkkisen, mafian hallintomallin Bulgariassa.

Kuinka voit luonnehtia järjestelmää, joka on tällä hetkellä rakennettu Bulgariassa?

Luulen, että Ukrainan kansalaiset ymmärtäisivät sen helposti, koska katson, että Ukrainan ja Bulgarian hallintojärjestelmät ovat samanlaisia. En puhu mistään erityisistä poliittisista tilanteista Ukrainassa, mutta puhun tosiasiasta, että itse asiassa suuryritykset ja oligarkia hallitsevat hallintaa. Uskon, että tämä estää maan kehitystä, ja meidän on päästävä eroon tästä.

Ukrainassa vuonna 2014 Kiova isännöi ihmisarvon vallankumousta - Euromaidania. Kaikki alkoi samoja rauhanomaisia ​​mielenosoituksia ja mielenosoituksia, ja ne päättyivät taivaalliseen sadaan. Kuinka estää tällainen surullinen lopputulos? Loppujen lopuksi mielenosoittajiesi mielialan perusteella he eivät aio vetäytyä.

Molemmissa tilanteissa on yhtäläisyyksiä. Mutta en usko, että meillä on protestien lisääntymisen edellytykset. Uskon, että se, että Bulgaria on osa Euroopan unionia, demokratian pitkään kuljettua tietä ja instituutioiden perustaminen auttaa meitä selviytymään ilman väkivaltaa. Mutta ei voi kiistää tosiasian, että eräänä päivänä maassamme tapahtui väkivaltaa ennen kaikkea poliisin käyttöön, mikä todellakin oli odottamatonta Bulgarian kansalaisille.

Uskon hallitus tarkoituksellisesti ja tarkoituksellisesti provosoi väkivallan. He tekivät tämä mielenosoittajien pelottamiseksi ja esteiden ja esteiden poistamiseksi rakennettiin useisiin risteyksiin Sofian keskustassa. Tietysti täällä Sofiassa, mielenosoitukset eivät ole niin mittavia kuin ne olivat Kiovassa vuonna 2014. Teltat, jotka poliisi purki ne, antoi motivaatiota ja itseluottamusta ihmisille, että he voivat saavuttaa jotain enemmän. Nyt nämä esteet ovat poissa. Suuri mielenosoituksia järjestetään kerran viikossa, järjestäjät kutsuvat niitä "kansannousuksi".

Yleensä pieniä kampanjoita järjestetään päivittäin. Joten kello 7–8 ihmiset kokoontuvat kansalliskokouksen rakennuksen eteen. Seuraava suuri mielenosoitus on "kansankokous", joka pidetään 22. syyskuuta, Bulgarian itsenäisyyspäivänä.

Siksi symbolisesti ihmiset haluavat osoittaa, että he voivat olla riippumattomia mafiasta ja "mutrista" (rosvoista).

Vigenin selitti, mikä "mutra" on niin kutsuttujen "rosvojen" ryhmät, jotka ilmestyivät 90-luvun alussa Bulgariassa. Nämä kaverit olivat vahvoja ja aseistettuja, joten heitä kutsuttiin "mutraiksi". Ajan myötä ne haihtuivat taustalle, taloudellinen ja poliittinen elämä parani. Mutta Bulgarian pääministeri, Vigeninin mukaan, juontaa juurensa juuri niiltä "röyhkeiltä" 90-luvulta. Hänen menneisyytensä oli kyseenalainen, minkä vuoksi mielenosoittajat kutsuvat häntä "mutraksi".

Pääsääntöisesti johtaja ympäröi itseään ihmisillä, jotka ovat hengeltään lähellä, joiden kanssa hän on tottunut työskentelemään. Boyko Borisov teki juuri sen. Hän ja hänen kannattajansa ovat rakentaneet järjestelmän, johon "mutrat" ​​ovat palanneet, mutta ei aseilla ja lepakoilla, vaan valtion vallan mekanismeilla, mutta he tekevät samoin. Tämä sekä raivostaa ihmisiä että saa heidät protestoimaan.

Kuinka näet tapahtumien kehityksen?

Jos noudatamme normaalia poliittista logiikkaa, on välttämätöntä, että pääministeri eroaa. Hänen piti tehdä se jo heinäkuussa. Tässä tapauksessa poliittinen ympäristö, jossa elämme seuraavalla tavalla - kaikki riippuu pääministeristä. Tällä hetkellä hän ei ole kiinnostunut siitä, mikä on hyväksi valtiolle, hän ei ole kiinnostunut siitä, mikä on hyvää hänen puolueelleen, vaan hän yrittää taata itselleen selviytymisen.

Sanasta "selviää" puhuessasi sinun on ymmärrettävä, että kyse ei ole vain poliittisesta tilanteesta, vaan myös henkilökohtaisesta turvallisuudesta sen jälkeen, kun hän lähtee vallasta. Borisov jatkaa tällaisten turvallisuustakuiden etsimistä itselleen, mutta kukaan ei anna hänelle tällaisia ​​takeita, joten hän pysyy edelleen virassaan ja jatkaa niin kauan kuin se on hänelle sopivaa. Näin henkilökohtaisesti näen tilanteen; on melko vaikea ymmärtää, mitä tarkalleen tapahtuu pääministerin päässä. Kaikki riippuu hänen henkilökohtaisesta päätöksestään, koska GERB-puolueessa kaikki päätökset tekee hän yksin.

Sanoit osallistuvasi usein mielenosoituksiin. Voitteko jakaa vaikutelmanne siitä, mitä näet siellä? Millaisia ​​ihmisiä on, minkä ideoiden avulla he tulivat protestoimaan?

Kyllä, eri ihmiset tulevat protestoimaan, puhumaan minulle. Ne, jotka sympatisoivat meitä, sosialistit, myös protestoivat, siellä on myös oikeistopuolueiden edustajia, joiden kanssa olemme poliittisia vastustajia. Tapahtui, että päädyimme samalla puolelle barrikadeja puhumaan. Kuten presidentti Rumen Radev sanoi: "Emme puhu vasemmistosta oikeanpuoleiseen, vaan mafiaa vastaan ​​arvostettavista ihmisistä."

Ja kunnioitettavien ihmisten joukossa oli sosialisteja, oikeistolaisia ​​ja liberaaleja, ja tämä tuntuu todella uudelta Bulgarian politiikassa. Tietysti myös BSP-puolue teki virheitä aiemmin. Mutta jokaisen puolueen ihmiset, jokaisen poliittisen johtajan kannattajat, ovat valmiita uhraamaan, auttamaan nykyisen hallituksen ja sen perinnön voittamisessa. He ovat valmiita asettamaan uuden suunnan Bulgarialle, kuten vapaalle, todelliselle Euroopan valtiolle, jossa on sananvapaus, tiedotusvälineiden vapaus - näistä asioista puuttuu yhä enemmän.

Kristian Vigenin muisteli vuotta 1989, jolloin Bulgarian kansantasavallan johtaja Todor Zhivkov erotettiin. Tämä tapahtuma merkitsi "lempeän vallankumouksen" alkua maassa. Vigenin oli sitten 14-15-vuotias, hänellä oli melko eläviä vaikutelmia tuosta vuodesta.

On tunne, että kaikki toistuu. Vapauden puutteen tunne ja halu todelliseen demokratiaan Bulgariassa, että nuoret tarvitsevat jotain erilaista, mitä heidän vanhempansa eivät pystyneet saavuttamaan. Ikään kuin historia olisi tehnyt ympyrän ja vuosi on taas 1989, mikä sinänsä on melko vaikea diagnoosi siitä, mitä tapahtui noina vuosina Bulgariassa. Ja tämä kaikki on pettymys maamme tilanteen vuoksi, joka on osa Euroopan unionia.

Miten Euroopan unioni reagoi siihen, mitä maassasi tapahtuu?

Euroopan unioni ja Euroopan johtajat ovat yksinkertaisesti hiljaa. Tällä viikolla Euroopan parlamentissa käydään keskustelua siitä, mitä Bulgariassa tapahtuu, kolmen kuukauden kuluttua ihmiset alkoivat protestoida.

Valko-Venäjällä tapahtuu mielenosoituksia. Näetkö yhtäläisyyksiä näissä tilanteissa?

Ehkä mielenosoitukset Bulgariassa ovat lievempiä, mutta täällä ja Valko-Venäjällä tapahtuu yhtäläisyyksiä. Jotain hauskaa (utelias?) tapahtui. Bulgarian pääministeri yritti ostaa itselleen poliittista aikaa ja ehdotti uuden perustuslain laatimista maalle. Tämä on tapa aloittaa prosessi, jonka avulla hän voi pysyä vallassa vielä muutaman kuukauden. Kirjaimellisesti päivää tai kaksi myöhemmin Lukashenko ehdotti samaa Valko-Venäjällä. Tämä vahvisti edelleen vaikutelmaa, että autoritaarisilla johtajilla on samat työkalut ja käyttävät niitä samalla tavalla.

Edellä olevassa artikkelissa ilmaistut mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajien mielipiteitä, eivätkä ne edusta yhtään mielipidettä EU Reporter.

Continue Reading

Bulgaria

Komissio valittaa korruption vastaisten tulosten puutteesta #Bulgariassa

Julkaistu

on

Arvot ja avoimuus Varapuheenjohtaja Věra Jourová johti keskusteluja Euroopan parlamentin keskustelussa oikeusvaltiosta Bulgariassa (5. lokakuuta). Jourová sanoi olevansa tietoinen viimeisten kolmen kuukauden aikana järjestetyistä mielenosoituksista ja seuraa tilannetta tarkasti. Jourován mukaan mielenosoitukset osoittavat, että kansalaiset pitävät erittäin tärkeänä riippumatonta oikeuslaitosta ja hyvää hallintotapaa.
Hän sanoi, että komissio ei poista valvontamekanismia (CVM), jolla tarkistetaan Bulgarian edistymistä oikeuslaitoksen uudistamisessa ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa, ja lisäsi ottavansa huomioon Eurooppa-neuvoston ja parlamentin näkemykset kaikki muut raportit. Korruption torjunta Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi, että Bulgarian rakenteiden ollessa paikallaan niiden on toimittava tehokkaasti.
Reyndersin mukaan tutkimukset osoittavat, että kansalaisten luottamus Bulgarian korruptiontorjuntalaitoksiin on hyvin vähäistä ja että uskotaan, että hallituksella ei ole poliittista tahtoa tehdä tämä käytännössä. Euroopan kansanpuolueen puheenjohtaja Manfred Weber puolusti pääministeri Boyko Borissovin ennätystä ja lisäsi tukevansa oikeusvaltiomekanismia Eurooppa-neuvoston keskusteluissa. Weber myöntää, että oikeusvaltio Bulgariassa "ei ole täydellinen" ja että tehtävää on vielä paljon, mutta sanoi, että hallituksen kohtalo olisi päätettävä ensi vuonna vaaleissa.
Euroopan parlamentin jäsen Ramona Strugariu (Renew Europe Group) osallistui keskustelun voimakkaampiin puheenvuoroihin sanoen, että kun hän esitti mielenosoituksia kylmällä talvella Bukarestissa vuonna 2017 - Romanian korruptiota vastaan ​​- presidentti Junckerin ja ensimmäisen varapuheenjohtajan tuki Timmermansin tuki sai hänet tuntemaan, että joku kuunteli uudistusta haluavia romanialaisia. Strugariu sanoi: "Olen täällä tänään pyytämässä tätä ääntä komissiolta, neuvostolta ja parlamentilta, koska bulgarialaiset tarvitsevat sitä. Koska sillä on merkitystä heille. Se on heille todella tärkeää. ”
Muille parlamentin jäsenille, jotka kannattivat pääministeri Borissovia, hän kysyi: ”Tiedättekö kenen kannatatte? Koska kannatat ihmisiä, jotka joutuvat vakaviin korruptio-, rahanpesu- ja petosväitteisiin Euroopan rahoilla? Olen nähnyt poliisin ulosvetämiä naisia ​​ja kuvia lapsista, joihin on suihkutettu kyynelkaasua, onko tämä suoja? Oletko varma, että tämä on se, jonka kannattaa? "

Continue Reading

Bulgaria

#Bulgaria - "Tarvitsemme uuden hallituksen, joka pystyy torjumaan kaikki järjestelmälliset ongelmat"

Julkaistu

on

Maanantai-iltana (5. lokakuuta) parlamentin jäsenet keskustelivat Bulgariassa käynnissä olevista mielenosoituksista neuvoston ja komission edustajien kanssa. Torstaina äänestetään päätöslauselmasta, jonka laati Euroopan parlamentin jäsen Juan Fernando Lopez Aguilar (S&D, Espanja). Euroopan parlamentin jäsen Petar Vitanov (sosialistien ja demokraattien ryhmä, Bulgaria) sanoi, että Euroopassa on tärkeää nähdä, mitä Bulgarian nykyisen hallituksen korruptio merkitsee kansalaisille, ja myös eurooppalaisten veronmaksajien on tärkeää nähdä, kuinka heidän rahoituksensa tuhlataan. Kysyttäessä, voisivatko poliittiset vastustajat käyttää hänen kantaansa häntä vastaan, hän sanoi: "Tietysti se tulee, kuulemme tämän hallitukselta, mutta se ei ole meidän syytä. Heidän pitäisi syyttää itseään. Ei ole minun vikani, että he käyttävät rahaa korruptoituneisiin järjestelmiin. "
Tsevetelina Penkova (sosialistien ja demokraattien ryhmä, Bulgaria) sanoi: "Bulgariassa on kolme pylvästä, meillä on yhteiskunta, joka sanoo, että maassa on todellinen ongelma, meillä on Euroopan komission asiantuntijaraportti ja nyt saada poliittinen arviointi Euroopan parlamentilta. Joten uskon, että nämä kolme pilaria ovat riittävät todistamaan, että Bulgariassa on ongelma ja että tarvitsemme demokraattiset vaalit uuden hallituksen valitsemiseksi, joka pystyy torjumaan kaikkia järjestelmällisiä ongelmia, joita meillä on tällä hetkellä. " Tsevetelina sanoi, että vaikka oikeudellinen ja institutionaalinen kehys oli olemassa, järjestelmä ei toiminut käytännössä.
Korruptiota on tutkittu, mutta harvoin oikeudenkäyntejä tai tuomioita. Elena Yoncheva (sosialistien ja demokraattien ryhmä, Bulgaria), joka puhui parlamentin jäsenille, sanoi, että Borissov oli ollut vallassa kymmenen vuotta, ja on sallinut Bulgarian EU-jäsenyyden käyttämisen kansaansa vastaan, kun hallitus on syyllistynyt yhä enemmän vallan väärinkäyttöön. Yoncheva pyysi Saksan puheenjohtajakautta olemaan hiljaa ja antamaan asioiden jatkua nykyisellään. Hän lopetti sanomalla: "Bulgarian kipu on koko EU: n tuskaa."

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa