Liity verkostomme!

Valko-Venäjä

Valko-Venäjä odottaa vastausta EU:lta 2,000 XNUMX siirtolaisen ottamisesta, Lukashenko sanoo

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Maahanmuuttajanainen kantaa lasta poistuessaan telttaan kuljetus- ja logistiikkakeskuksen ulkopuolella Valko-Venäjän ja Puolan rajan lähellä Grodnon alueella Valko-Venäjällä 21. REUTERS/Kacper Pempel

Valko-Venäjä odottaa vastausta Euroopan unionilta siihen, hyväksyykö blokki 2,000 XNUMX jumissa olevaa siirtolaista Valko-Venäjän rajalta, presidentti Aleksandr Lukašenka sanoi maanantaina virallisessa uutistoimistossa Belta. kirjoittavat Maria Kiselyova ja Matthias Williams, Reuters.

Lukashenko sanoi, että Valko-Venäjä vaatisi Saksaa ottamaan vastaan ​​siirtolaisia ​​ja sanoi, että EU ei ota yhteyttä Minskiin asiassa.

Hän varoitti myös, että Puolan tulisi harkita seurauksia, joita aiheutuu toimimisesta uhkauksen yhteydessä sulkea rajanylityspaikka, ja sanoi, että rautatieliikenne voitaisiin ohjata kulkemaan Itä-Ukrainan konfliktialueen läpi tällaisessa tilanteessa.

Mainos

Euroopan unioni syyttää Valko-Venäjää siitä, että se on lennättänyt tuhansia ihmisiä Lähi-idästä ja pakottanut heidät ylittämään EU:n EU:n pakotteiden vuoksi. Minsk kiistää johtaneensa kriisiin. Lue lisää.

Jaa tämä artikkeli:

Valko-Venäjä

Valko-Venäjä raivaa siirtolaisleirit EU:n rajalla, mutta kriisi ei ole vielä ohi

Julkaistu

on

By

Valko-Venäjän viranomaiset raivasivat torstaina (18. marraskuuta) tärkeimmät leirit, joissa siirtolaiset olivat juuttuneet Puolan rajalle, mikä saattaa alentaa lämpötilaa kriisissä, joka on viime viikkoina edennyt suureksi idän ja lännen yhteenotoksi. kirjoittaa Kacper Pempel että Joanna Plucinska.

Euroopan komissio ja Saksa kaatoivat kylmää vettä Valko-Venäjän ehdotuksesta, jonka mukaan Euroopan unionin maat ottaisivat vastaan ​​2,000 XNUMX tällä hetkellä alueellaan olevista siirtolaisista, ja Yhdysvallat syytti Minskin tekemisestä "sotilaiksi yrityksissään olla häiritseviä". jännitteet lännen kanssa eivät olleet läheskään ohi.

Euroopan maat ovat kuukausien ajan syyttäneet Valko-Venäjää kriisin tahallisesta luomisesta lentämällä maahan siirtolaisia ​​Lähi-idästä ja ajamalla heitä yrittämään laittomasti ylittää sen rajat Puolaan ja Liettuaan.

Moskovan tukema Minsk hylkäsi syytökset vastakkainasettelussa, joka oli jättänyt tuhansia siirtolaisia ​​loukkuun jäätyviin metsiin rajalla.

Mainos

Puolan rajavartijoiden tiedottaja sanoi, että rajan leirit Länsi-Valko-Venäjällä olivat täysin tyhjiä torstaina, minkä valkovenäläinen tiedottaja vahvisti. Valko-Venäjän valtionuutistoimisto Belta kertoi, että siirtolaiset oli tuotu Valko-Venäjällä sijaitsevaan varastoon rajan ulkopuolella.

"Nämä leirit ovat nyt tyhjiä, siirtolaiset on todennäköisesti viety kuljetus-logistiikkakeskukseen, joka ei ole kaukana Bruzgin rajanylityspaikasta", Puolan tiedottaja sanoi.

"Ei ollut muita tällaisia ​​leirejä... mutta ryhmiä ilmestyi muualle, joka yritti ylittää rajan. Katsotaan mitä tapahtuu seuraavien tuntien aikana."

Mainos

Viime viikkoina siirtolaiset ovat yrittäneet ylittää rajan enimmäkseen öisin, toisinaan joutuessaan yhteen puolalaisten joukkojen kanssa.

Julmana esimerkkinä leiriytyneiden ankarista olosuhteista pariskunta, molemmat loukkaantuneet, kertoi varhain torstaina Puolan kansainvälisen avun keskukselle, kansalaisjärjestölle, että heidän vuoden ikäinen lapsensa oli kuollut metsässä. Ainakin kahdeksan ihmisen uskotaan kuolleen rajalla viime kuukausina.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoi, että Yhdysvallat keskittyy edelleen voimakkaasti siirtolaiskriisiin.

"On syvästi kohtuutonta, että Lukashenko ja Valko-Venäjä ovat yrittäneet aseistaa siirtolaisuutta", Blinken sanoi toimittajille vieraillessaan Nigeriassa ja lisäsi, että Yhdysvalloilla on valtuudet tarvittaessa lisätä pakotteita. Lue lisää.

Siirto leirien tyhjentämiseen syntyi viikon tehostetun diplomatian aikana. Saksan liittokansleri Angela Merkel puhui puhelimitse kahdesti kolmen päivän aikana Valko-Venäjän presidentin Aleksanteri Lukašenkon kanssa, jota Euroopan johtajat yleensä karttavat.

Saksan sisäministeri Horst Seehofer ja hänen Puolan kollegansa Mariusz Kaminski osallistuvat tiedotustilaisuuteen Varsovassa, Puolassa 18. marraskuuta 2021. Slawomir Kaminski/Agencja Wyborcza.pl REUTERSin kautta
Valko-Venäjän lainvalvontaviranomaiset kävelevät leirillä lähellä Bruzgi-Kuznican tarkastuspistettä Valko-Venäjän ja Puolan rajalla Grodnon alueella, Valko-Venäjällä, 18. marraskuuta 2021. REUTERS/Kacper Pempel

Ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kehotti torstaina Lukašenkaa aloittamaan vuoropuhelun vastustajiensa kanssa - jotka hylkäsivät ajatuksen nopeasti, ellei Lukašenka ensin vapauta poliittisia vankeja. Lue lisää.

Valko-Venäjä kertoi aiemmin torstaina, että Lukašenka oli ehdottanut Merkelille suunnitelmaa kriisin ratkaisemiseksi, jonka mukaan EU ottaisi vastaan ​​2,000 5,000 ihmistä ja Minsk lähettäisi vielä XNUMX XNUMX takaisin kotiin.

Mutta Saksan sisäministeri Horst Seehofer hylkäsi ehdotuksen ja puhui väärästä tiedosta.

"Jos ottaisimme vastaan ​​pakolaisia, jos taipuisimme painostukseen ja sanoisimme "otamme pakolaisia ​​Euroopan maihin", tämä tarkoittaisi tämän petollisen strategian perustan toteuttamista", Seehofer sanoi tiedotustilaisuudessa Varsovassa.

Saksan hallituksen lähde lisäsi, että Saksa ei ollut suostunut mihinkään sopimukseen, ja korosti, että kyseessä oli eurooppalainen ongelma, jossa Saksa ei toimi yksin.

Vähän ennen suunnitelman julkistamista Euroopan komissio oli sanonut, että Valko-Venäjän kanssa ei voida neuvotella siirtolaisten ahdingosta.

Se kieltäytyi kommentoimasta ehdotusta, kun tiedottaja sanoi: "Teimme kantamme hyvin selväksi - tämä on keinotekoisesti luotu, valtion järjestämä kriisi, ja Lukašenkon hallinnon vastuulla on pysäyttää se ja ratkaista se."

Aiemmin torstaina, mikä oli mahdollisesti toinen merkki kriisin helpottamisesta, sadat irakilaiset kirjautuivat Minskin lentokentälle takaisin Irakiin, ensimmäinen paluulento elokuun jälkeen. Lue lisää.

"En menisi takaisin ilman vaimoani", 30-vuotias irakilainen kurdi, joka kieltäytyi kertomasta nimeään, kertoi Reutersille evakuointilennon aattona. "Hän ei halua palata kanssani rajalle, koska hän näki siellä liian monia kauhuja." Pariskunta yritti ylittää ainakin kahdeksan kertaa Valko-Venäjältä Liettuaan ja Puolaan.

Samaan aikaan Valko-Venäjän valtion lentoyhtiö Belavia on lopettanut Afganistanin, Irakin, Libanonin, Libyan, Syyrian ja Jemenin kansalaisten pääsyn Uzbekistanin pääkaupungista Taškentista Minskiin, Belta raportoi.

EU on käynnistänyt diplomaattiset toimet kriisin lievittämiseksi painostamalla alueellisia maita, jotta ne eivät salli siirtolaisten pääsyä Valko-Venäjän lennolle.

Ennen kuin rajaleiri raivattiin, siirtolaiset kertoivat Reutersille, kuinka ankarat olosuhteet siellä olivat.

"Täällä on todella huono paikka elämälle, meillä on todella kylmä ja olemme kaikki sairaita, varsinkin lapset. Se on pahin paikka elämälle", irakilainen Nermin sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Valko-Venäjä

Valko-Venäjä: EU myöntää 700,000 XNUMX euroa humanitaariseen apuun rajalla jumissa oleville haavoittuville ihmisille

Julkaistu

on

Vastatessaan välittömästi vetoomukseen Euroopan komissio on myöntänyt 200,000 500,000 euroa humanitaarista rahoitusta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainväliselle liitolle (IFRC). Rahoitus on osa EU:n kokonaisosuutta IFRC:n hallinnoimaan katastrofiapurahastoon. Tällä välittömällä EU:n rahoituksella tuetaan IFRC:tä ja sen kansallista yhteiskuntaa, Valko-Venäjän Punaista Ristiä, toimittamaan kipeästi kaivattua apua, mukaan lukien ruokaa, hygieniapakkauksia, peittoja ja ensiapupakkauksia. EU on mobilisoinut XNUMX XNUMX euroa lisää humanitaarista rahoitusta ja on tällä hetkellä yhteydessä humanitaarisiin kumppaniorganisaatioihinsa varojen täytäntöönpanoa varten.

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič sanoi: "EU tukee humanitaarisia kumppaneitaan auttaakseen lievittämään rajalla ja muualla Valko-Venäjällä jumissa olevien ihmisten kärsimyksiä. Vaadin humanitaaristen järjestöjen jatkuvaa pääsyä molemmilta puolilta, jotta he tavoittaisivat tämän suuren pakolaisten ja siirtolaisten ryhmän antamaan heille kiireellistä apua.

Euroopan komissio on valmis myöntämään humanitaarista lisärahoitusta vastauksena selkeästi määriteltyihin humanitaarisiin tarpeisiin, mikäli humanitaaristen kumppanijärjestöjen pääsy Valko-Venäjälle paranee entisestään. Kaikki EU:n humanitaarinen apu perustuu kansainvälisiin humanitaarisiin periaatteisiin. EU tarjoaa tarpeisiin perustuvaa humanitaarista apua ihmisperäisten ja luonnonkatastrofien koettelemille ihmisille kiinnittäen erityistä huomiota haavoittuvimpiin uhreihin. Apu kanavoidaan puolueettomasti kärsineille väestöryhmille heidän rodustaan, etnisestä ryhmästään, uskonnosta, sukupuolesta, iästä, kansallisuudesta tai poliittisesta suuntautumisesta riippumatta.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Valko-Venäjä

Puola käänsi vesitykillä kiviä heitteleviä siirtolaisia ​​Valko-Venäjän rajalla

Julkaistu

on

By

Puolan turvallisuusjoukot käänsivät vesitykeillä siirtolaisia ​​vastaan, jotka heittivät kiviä Valko-Venäjän rajan yli, jonne tuhannet ovat kokoontuneet kaoottiseen yritykseen päästä Euroopan unioniin, viranomaisten jakamat videomateriaalit osoittivat tiistaina (16. kirjoittaa Pawel Florkiewicz, Joanna Plucinska, Andrius Sytas Vilnassa ja Charlotte Bruneau Bagdadissa.

Kriisi on saanut EU:n valmistelemaan lisäpakotteita Valko-Venäjää vastaan, jota se syyttää yrityksestä horjuttaa blokkia työntämällä siirtolaisia ​​laittomasti rajan yli.

Puolan hallituksen tiedottajan ja puolustusministeriön jakamat kuvamateriaalit osoittivat kriisin pahenemisen edelleen rajalla, jonne Valko-Venäjän puolelle on viime viikon aikana kerääntynyt yhä enemmän siirtolaisia.

"Huomio, huomio, jos et noudata käskyjä, sinua vastaan ​​käytetään voimaa", sanoi kaiutinviesti, joka oli suunnattu esineitä heitteleville siirtolaisille yleisradioyhtiön TVP:n kuvien mukaan.

Mainos

Siirtolaiset heittivät puolalaisia ​​sotilaita pulloilla ja puutukilla ja yrittivät murtautua aidan läpi kepeillä, video osoitti.

Sisäministeriön mukaan poliisi loukkaantui vakavasti rajan yli heittäneestä esineestä ja oli sairaalassa epäiltynä kallonmurtuman takia.

Puolan puolustusministeriö kertoi twiitissä, että Valko-Venäjän viranomaiset olivat antaneet siirtolaisille äänikranaatteja heitettäviksi puolalaisia ​​sotilaita ja rajavartijoita kohti.

Mainos

EU sanoo, että Valko-Venäjä rohkaisee siirtolaisia ​​ylittämään rajan kostoksi aikaisemmista pakotteista, jotka johtuvat viime vuonna presidentti Aleksanteri Lukašenkon kiistanalaista uudelleenvalintaa vastaan ​​suunnattujen mielenosoitusten tukahduttamisesta.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi olevansa syvästi huolissaan siitä, kuinka Valko-Venäjä vaaransi haavoittuvien siirtolaisten hengen.

Venäjän läheinen liittolainen Valko-Venäjä sanoi, että väitteet sen ruokkineen rajakriisiä olivat "absurdit". Lukašenka soitti tiistaina Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa keskustellakseen kriisistä, kertoi Valko-Venäjän uutistoimisto BELTA.

Puolan viranomaiset sanoivat heille kerrottiin maanantaina Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Lukašenkon välisestä puhelusta, kun he keskustelivat siirtolaisten avustamisesta Puolan ja Valko-Venäjän rajalla.

Pysäytyskuva, joka on otettu Puolan puolustusministeriön julkaisemasta monistevideosta, näyttää puolalaisten sotilaiden seisovan vartioimassa aidan edessä, kun siirtolaiset yrittävät ylittää Valko-Venäjän ja Puolan rajan Kuznica - Bruzgi -tarkastuspisteessä Puolassa 16. MA/Handout REUTERSin kautta
Pysäytyskuva, joka on otettu Puolan puolustusministeriön julkaisemasta monistevideosta, näyttää puolalaisia ​​lainvalvontaviranomaisia, jotka seisovat vartiossa ja käyttävät vesitykkiä siirtolaisia ​​vastaan ​​Kuznica - Bruzgi -tarkastuspisteessä Puolan ja Valko-Venäjän rajalla Puolassa 16. MA/Handout REUTERSin kautta .
Puolan lainvalvontaviranomaiset käyttävät vesitykkiä maahanmuuttajiin, jotka yrittävät ylittää Valko-Venäjän ja Puolan rajan Bruzgi - Kuznican tarkastuspisteessä Grodnon alueella, Valko-Venäjällä 16. marraskuuta 2021. Leonid Scheglov/BelTA/Handout kautta REUTERS

1 / 5

Pysäytyskuva, joka on otettu Puolan puolustusministeriön julkaisemasta monistevideosta, näyttää puolalaisia ​​lainvalvontaviranomaisia, jotka seisovat vartiossa ja käyttävät vesitykkiä siirtolaisia ​​vastaan ​​Kuznica - Bruzgi -tarkastuspisteessä Puolan ja Valko-Venäjän rajalla Puolassa 16. . MON / moniste kautta REUTERS .https: //platform.twitter.com/embed/Tweet.html? creatorScreenName = Reuters & dnt = false & embedId = twitter-widget-2021 ja ominaisuudet = eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY0va29llX2V2cGlyYXRpb4iOnsiYnVja24V2IjoxMjA0NjAwLCJ5ZXJzaW2uIjpudWxsfSwidGZ9X3hvcml2b6fdHdlZXRfZW25iZWRfOTU1NSI1eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ6ZXJzaW2uIjpudWxsfSwidGZ9X3NwYWNlX3NhcmQiOnsiYnVja2V2Ijoib0ZmIiwidmVyc2lvbiI2bnVsbH6 ja runko = false & hideCard = false & hideThread = false & id = 19 & lang = fi & alkuperä = https% 1460332720652009481A % 3F% 2Fwww.reuters.com% 2Fworld% 2Feurope% 2Fpoland-käännökset-vesi-tykki-rock-heitto muuttajat ylittävän-2% 2021F & sessionId = 11ddc16f2f1af7b38cf17162ded55c44d359de6 & siteScreenName = Reuters ja teema = light & widgetsVersion = f059% 29A8 & width = 001879px

PESSIMISTISET TULOKSET

Puolan hallituksen tiedottaja sanoi, että hallitus keskustelee kriisistä virallisten neuvottelujen aloittamisesta Naton liittolaisten kanssa.

"Valmistaudumme pessimistiseen lopputulokseen - että tämä konflikti voi kestää kuukausia", tiedottaja Piotr Muller sanoi tiedotustilaisuudessa.

Puolan viranomaisten mukaan yli 20,000 XNUMX poliisin, rajavartiolaitoksen ja armeijan jäsentä vahvistaa rajaa, jonne siirtolaiset ovat kokoontuneet Puolan Kuznican kaupungin lähelle.

Arviolta 4,000 XNUMX siirtolaista on rajalla, ja monet sanovat, että Valko-Venäjän viranomaiset eivät salli heidän palata Minskiin.

Puolan hallituspuolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski sanoi, että hänen maansa on hybridisodan edessä.

"Meillä on hybridisota, mutta todellinen sota aseineen ei ole horisontissamme. Olemme edessämme arvaamattoman vihollisen kanssa", Kaczynski sanoi Puolan yleisradiolle.

Irak puolestaan ​​suunnitteli evakuointilennon Minskistä torstaina. Toistaiseksi noin 150-200 Minskissä jo olevaa irakilaista on rekisteröitynyt lentämään kotiin.

Muilla rajalla olevilla irakilaisilla on ollut vaikeuksia rekisteröityä. "Työskentelemme asiaa Valko-Venäjän viranomaisten kanssa", sanoi Irakin Venäjän ja Valko-Venäjän konsuli Majid al-Kinani.

"Luku vaihtelee, koska ihmiset ovat jumissa Valko-Venäjän rajalla Puolan tai Liettuan kanssa, eivätkä Valko-Venäjän viranomaiset ole toistaiseksi saaneet valtuuksia palata Minskiin", konsuli sanoi.

Liettuassa viranomaiset ilmoittivat pidättäneensä 47 ihmistä, jotka olivat yrittäneet lähestyä rajaa.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa