Liity verkostomme!

Valko-Venäjä

Presidentti von der Leyen Puolan ja Valko-Venäjän välisen rajan tilanteesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen lausui Puolan ja Valko-Venäjän välisen rajan tilanteesta seuraavasti: "Valko-Venäjän on lopetettava ihmisten hengen vaarantaminen. Ei voida hyväksyä sitä, että Valko-Venäjä käyttää siirtolaisia ​​poliittisiin tarkoituksiin. Valko-Venäjän viranomaisten on ymmärrettävä, että Euroopan unionin painostaminen tällä tavalla siirtolaisten kyynisellä instrumentalisoinnilla ei auta heitä menestymään tavoitteissaan. Olen puhunut Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin, Liettuan pääministerin Ingrida Šimonytyn ja Latvian pääministerin Arturs Krišjānis Kariņšin kanssa ilmaistakseni EU:n solidaarisuutta ja keskustellakseni heidän kanssaan toimista, joita EU voi toteuttaa tukeakseen heitä heidän pyrkimyksissään selviytyä tästä kriisistä. Kehotan jäsenvaltioita vihdoinkin hyväksymään laajennetun pakotejärjestelmän tästä hybridihyökkäyksestä vastuussa olevia Valko-Venäjän viranomaisia ​​vastaan. Varapuheenjohtaja Schinas matkustaa yhteistyössä korkean edustajan/varapuheenjohtaja Borrellin kanssa lähipäivinä tärkeimpiin lähtö- ja kauttakulkumaihin varmistaakseen, että ne toimivat estääkseen omia kansalaisiaan joutumasta Valko-Venäjän asettamiin ansaan. viranomaiset. EU aikoo erityisesti tutkia, miten ihmiskauppaa harjoittaville kolmansien maiden lentoyhtiöille voidaan määrätä seuraamuksia, myös asettamalla ne mustalle listalle. Lopuksi komissio tutkii YK:n ja sen erityisjärjestöjen kanssa, kuinka humanitaarisen kriisin puhkeaminen voidaan estää ja varmistaa, että siirtolaiset voidaan palauttaa turvallisesti kotimaahansa kansallisten viranomaistensa tuella. Täysi selvitys on saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa