Liity verkostomme!

Valko-Venäjä

Lukašenko käski sulkea Valkovenäjän rajan Ukrainan kanssa - BelTA

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Valkovenäjän johtaja Alexander Lukašenko (Kuvassa) perjantaina (2. heinäkuuta) määräsi sulkemaan Ukrainan rajan ja pyrkii estämään hänen kutsumansa asevirran turvaamistoimien havaitsemiin vallankaappauksiin, BelTA-valtion uutistoimisto kertoi, kirjoittavat Andrey Ostroukh Moskovassa ja Natalia Zinets Kiovassa, Reuters.

Liiketoiminta näyttää syventävän valkovenäjää Valko-Venäjän ja ulkopuolisten voimien välillä, mikä on suuttunut hänen hallituksensa pakottaessa Ryanairin lennon toukokuussa ja pidättämällä lentokoneessa olleen hallituksen kriitikon.

Länsimaat asettivat Valkovenäjälle seuraamuksia rankaisemiseksi Valko-Venäjältä toiminnasta, ja Euroopan unioni ja Ukraina ovat myös kieltäneet Valko-Venäjällä rekisteröidyt lennot pääsemästä ilmatilaansa.

Mainos

Lukashenko, joka on toistuvasti syyttänyt länsimaisia ​​epätoivoisia yrittämällä karkottaa hänet vallasta, sanoi, että hän oli määrännyt puhdistuksen kaikkialle maahan, ja Valko-Venäjällä on paljastettu kapinallisryhmiä, jotka aikovat toteuttaa vallankaappauksen.

"He ovat ylittäneet rajan. Emme voi antaa heille anteeksi", hän sanoi.

Maan itsenäisyyspäivää juhlivassa kokouksessa veteraanijohtaja sanoi, että Saksa, Liettua, Puola, Ukraina ja Yhdysvallat ovat väitetyn kapinallisten toiminnan takana, BelTA kertoi.

Mainos

"Valtava määrä aseita tulee Ukrainasta Valkovenäjälle. Siksi käskin rajaturvallisuusjoukkoja sulkemaan Ukrainan rajan täysin", Lukašenko sanoi.

Ukrainan ulkoministeriön tiedottaja Oleh Nikolaenko sanoi, että Ukraina ei ollut puuttunut Valkovenäjän sisäisiin asioihin eikä se aikoo tehdä sitä tulevaisuudessa.

"Ukrainan puoli ei ole saanut Valkovenäjältä virallista ilmoitusta rajasulkemisesta. Tällaisesta askeleesta kärsivät ensisijaisesti Valkovenäjän kansalaiset", Nikolaenko sanoi.

Valkovenäjällä on etelässä raja Ukrainan kanssa. Se rajoittuu Puolaan ja Liettuaan lännessä, Latviaan pohjoisessa ja Venäjään idässä.

Rajat Ukrainan kanssa suljetaan muutama päivä sen jälkeen, kun Valko-Venäjä kutsui pysyvän edustajansa Euroopan unioniin neuvotteluihin Brysselin asettamien taloudellisten pakotteiden jälkeen.

Mutta Lukašenkon, jolle länsi antoi myös seuraamukset laajamittaisen poliittisen ryöstön vuoksi, rangaistukset näkevät suurelta osin vahingoittumattomina ja pystyvänsä jatkamaan talouden ja turvallisuusjoukkojensa rahoittamista, luokituslaitokset ja analyytikot ovat sanoneet. Lue lisää.

Valko-Venäjä

Kansainväliset pakotteet: Helppo soveltaa väärin ja vaikea peruuttaa

Julkaistu

on

Tämän vuoden kesäkuussa, kun Lukašenkon hallitus pakotti Ryanairin lennon Minskissä, EU ilmoitti että 78 henkilöä ja seitsemän yksikköä lisätään heidän Valko -Venäjää vastaan ​​kohdistamiinsa pakotteisiin. Tämän maanantaina (13. syyskuuta) Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus noudatti esimerkkiä määrätty lukuisia kaupan, rahoituksen ja ilmailun rajoituksia vastauksena Lukashenkon hallinnon väärinkäytöksiin. Yksi kiistanalainen osallistuminen molempiin pakotteisiin oli Mihail Gutseriev, venäläinen yrittäjä ja hyväntekijä, jolla on liike -elämän intressejä Valko -Venäjän energia- ja ravintola -alalla. Monet ovat olleet hämmentyneitä siitä, miksi Gutseriev on liikemies, jolla on investointeja kaikkialla maailmassa, kohteeksi hänen suhteellisen rajallisen osallistumisensa vuoksi Valko -Venäjälle. Hänen tapauksensa on herättänyt myös laajemmat kysymykset ja käynnistänyt keskustelun seuraamusten tehokkuudesta, jotka aiheuttavat syyllisyyttä yhdistyksen sijasta rangaistuksen sijaan., kirjoittaa Colin Stevens.

EU: n "rajoittavat toimenpiteet"

EU: n lähestymistavasta alkaen lohkolla on vakiintunut prosessi "rajoittavien toimenpiteiden" toteuttamiseksi, mikä on sen yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan (YUTP) ensisijainen väline. Euroopan pakotteilla on neljä päätavoitetta: EU: n etujen ja turvallisuuden turvaaminen, rauhan säilyttäminen, demokratian ja ihmisoikeuksien tukeminen ja kansainvälisen turvallisuuden vahvistaminen. Jos seuraamuksia määrätään, ne voivat kohdistua hallituksiin, yrityksiin, ryhmiin tai järjestöihin ja yksilöihin. Mitä tulee ratifiointi, EU: n ulkoasioiden ja turvallisuuden edustaja ja Euroopan komissio tekevät yhteisen pakotusehdotuksen, josta Eurooppa -neuvosto äänestää. Jos äänestys hyväksytään, EU: n tuomioistuin päättää, suojaako toimenpide "ihmisoikeuksia ja perusvapauksia, erityisesti asianmukaista menettelyä ja oikeutta tehokkaaseen oikeussuojakeinoon". Huomaa, että Euroopan parlamentille, EU: n demokraattisesti valitulle kamarille, tiedotetaan prosessista, mutta se ei voi hylätä tai ratifioida pakotteita.

Mainos

Sovelluksen vaikeus

Kun henkilö tai yhteisö lisätään pakotteiden luetteloonsa, EU selittää, miksi he pitävät toimenpidettä tarkoituksenmukaisena. Palaten kiistanalaiseen Mihail Gutserievin tapaukseen, lohko on syytetty Gutseriev "hyötyä Lukašenkon hallinnosta ja tukea sitä". He kuvaavat häntä presidentin "pitkäaikaiseksi ystäväksi", ja oletettu tupakointipistooli oli kaksi kertaa, kun molemmat miehet vahvistettiin olevan samassa läheisyydessä. Ensimmäinen oli uuden ortodoksisen kirkon avajaisissa, jota Gutseriev oli sponsoroinut, ja toinen oli Lukašenkon vannomassa presidentiksi, mitä EU kuvailee salaiseksi tapahtumaksi, vaikka se lähetetään televisiossa ja se on avoin julkinen. EU myös raportit Luukashenko kiitti kerran Gutserievia Valko -Venäjän hyväntekeväisyysjärjestöille antamistaan ​​rahoista ja miljardeista dollareista, jotka hän oli sijoittanut maahan.

Ottaen askeleen taaksepäin on selvää, että EU toimii syyllisyyden perusteella - Gutseriev on ollut Lukašenkon kiertoradalla, joten hän on hallituksensa kannattaja. EU: n lähestymistavan ongelmana on kuitenkin se, että kahden miehen välisestä aidosta läheisyydestä ei ole juurikaan näyttöä. Mitä voidaan sanoa siitä, että Gutseriev ei ylläpitänyt pelkästään työsuhteita presidentin kanssa, jotta hän voisi jatkaa investointeja ja hoitaa liiketoimintojaan Valko -Venäjällä? Euroopan komissio ilmoitti sisäisessä prosessissaan tiedonannossaan toteaa että rajoittavat toimenpiteet otetaan käyttöön "muuttaakseen politiikan toimintaa - - yksiköt tai yksilöt". Haitallisen politiikan muuttaminen on tietysti toivottavaa, mutta EU: n on oltava varovainen, ettei se kannusta pientä sijoittajaryhmää, joka ottaa riskin toimia ja tehdä hyväntekeväisyyslahjoituksia pienituloisissa maissa, joissa johtajuus on epävakaa.

Mainos

Britannian kanta

Ottaen huomioon tämän lähestymistavan mahdollisen haitan EU on epäilemättä ollut tyytyväinen siihen, että myös Ison -Britannian hallitus on kohdistanut Lukašenkon ja hänen läheisiään. Dominic Raab, ulkoministeri, syytetty Valko-Venäjän presidentti murskasi demokratian ja totesi, että ryhdytään toimiin maan valtion teollisuutta ja ilmailu- ja avaruusalan yrityksiä vastaan. Yleisesti ottaen Yhdistyneen kuningaskunnan seuraamusprosessilla on samanlaiset tavoitteet kuin EU: lla, ja molemmat suosivat kaupallisia ja taloudellisia toimenpiteitä, kuten aseidenvientikieltoja ja varojen jäädyttämistä. Britannian hallitus toivoo kumppaniensa tavoin Euroopassa, että he voivat muuttaa Lukašenkon politiikkaa ja lähestymistapaa aiheuttamatta tarpeetonta taloudellista haittaa tavallisille valkovenäläisille. Silti historia osoittaa, että tämän tasapainon löytäminen ei ole kaukana helposta. Palaten 2000 -luvun alkuun, Britannian hallitukseen ja EU: hun määrätty pakotteita Valko -Venäjää ja Zimbabwea sekä niiden varakasta eliittiä vastaan. Molempien maiden, Valko -Venäjän Lukašenkon alaisuudessa ja Zimbabwen edelleen taloudellisten vaikeuksien ja sisäisten konfliktien vaivaamien kantojen perusteella olisi vaikea sanoa, että tällainen lähestymistapa olisi ollut menestys.

Asioiden korjaaminen

Oikeudenmukaisesti EU: lle ja Yhdistyneelle kuningaskunnalle he ovat selventäneet, että haluavat välttää haitalliset seuraukset niille, jotka eivät ole vastuussa kyseisestä politiikasta ja toiminnasta. Kumpikin osapuoli on kuitenkin vaarassa tehdä seuraamuksia määräämällä seuraamuksia syyllisyyden perusteella. Saddam Husseinin hallinnosta paennut kuuluisa kurdielokuvaohjaaja Hassan Blasim sanoi, että länsimaiden taloudelliset pakotteet merkitsivät sitä, että elämä oli lähes kuollut Irakissa 1990 -luvulla. Lisäksi se oli erittäin kiistanalainen hyökkäys, ei pakotejärjestelmä, joka lopulta johti Husseinin kaatumiseen. Länsimaiset diplomaatit saattavat yrittää parhaansa välttää vastaavanlaisten vahinkojen tekemistä tänään, mutta heidän tulee olla varovaisia, etteivät ne heikennä investointeja ja yrityksiä, minkä tahansa talouden elinehtoa, jotka Valko -Venäjän on rakennettava uudelleen tulevaisuudessa.

Continue Reading

Valko-Venäjä

Valko -Venäjä: Marya Kaliesnikavan ja Maksim Znakin tuomio

Julkaistu

on

Tänään (6. syyskuuta) Minskissä poliittiset vangit Marya Kaliesnikava ja Maksim Znak tuomittiin 11 ja 10 vuoden vankeuteen. Elokuussa 2020 Marya Kaliesnikavasta tuli yhdessä Tsikhanouskayan ja Tsepkalon kanssa demokraattisen Valko -Venäjän liikkeen symboli. Oikeudenkäynnissä suljettujen ovien takana, yhdessä merkittävän asianajajan Znakin kanssa, häntä syytettiin perusteettomista syytöksistä "salaliitosta vallankaappaamiseksi valtiosääntöjen vastaisella tavalla", "jossa vaadittiin toimia, joilla pyritään vahingoittamaan Valko -Venäjän kansallista turvallisuutta mediasta ja Internetistä "ja" perustaminen ja johtaminen ja ääriryhmä ".

EU: n ulkosuhdehallinto totesi lausunnossaan: "EU pahoittelee Minskin hallinnon jatkuvaa räikeää kunnioittamatta jättämistä Valko -Venäjän kansan ihmisoikeuksia ja perusvapauksia kohtaan. EU toistaa myös vaatimuksensa kaikkien poliittisten toimien välittömästä ja ehdottomasta vapauttamisesta. vankeja Valko -Venäjällä (nykyään yli 650), mukaan lukien Kaliesnikava ja Znak, toimittajat ja kaikki ihmiset, jotka ovat vankien takana käyttäessään oikeuksiaan. Valko -Venäjän on noudatettava kansainvälisiä sitoumuksiaan ja velvoitteitaan YK: ssa ja Etyjissä. EU jatkaa sen pyrkimyksiä edistää vastuuvelvollisuutta Valko -Venäjän viranomaisten raa'asta tukahduttamisesta. "

Mainos

Continue Reading

Valko-Venäjä

Puola julisti hätätilan Valko -Venäjän rajalle maahanmuuttajien lisääntymisen vuoksi

Julkaistu

on

By

Puolan rajavartiolaitoksen vartijat seisovat vartijana siirtolaisryhmän vieressä Valko -Venäjän ja Puolan välisellä rajalla Usnarz Gornyn kylän lähellä Puolassa 1. syyskuuta 2021. REUTERS/Kacper Pempel

Puola julisti viime viikolla hätätilan kahdelle Valko -Venäjää rajaavalle alueelle, koska Varsova on syyttänyt naapuriaan laittomasta muuttoliikkeestä, kirjoittaa Alan Charlish, Pawel Florkiewicz, Joanna Plucinska, Alicja Ptak, Anna Koper ja Matthias Williams, Reuters.

Puola ja Euroopan unioni ovat syyttäneet Valko -Venäjän presidenttiä Aleksanteri Lukašenkoa siitä, että se on kannustanut satoja siirtolaisia ​​siirtymään Puolan alueelle painostamaan blokkia Minskin pakotteiden vuoksi.

Mainos

Hätämääräys - ensimmäinen laatuaan Puolassa kommunistisen ajan jälkeen - kielsi joukkokokoontumiset ja rajoitti ihmisten liikkumista kolmen kilometrin syvällä maakaistalla rajalla 3 päivän ajan, hallitus sanoi.

Maahanmuuttajien kanssa työskentelevien avustusryhmien mukaan puolalaisten poliisien ja panssaroitujen ajoneuvojen määrä alueella on jo lisääntynyt viime päivinä, ja he ovat huolissaan siitä, että määräys rajoittaa heidän työtään ja jättää pakolaiset jumiin.

"Ilmapiiri on yleensä väkivaltainen, kaikkialla on univormuisia, aseistettuja sotilaita ... se muistuttaa minua sodasta", kertoi Puolan rajakaupungin Krynkin asukas Marta Anna Kurzyniec Reutersille.

Mainos

Puola alkoi rakentaa piikkilanka -aitaa viime viikolla hillitäkseen siirtolaisvirtoja Irakista ja Afganistanista.

EU määräsi taloudellisia pakotteita Valko -Venäjälle elokuussa 2020 pidettyjen kiistanalaisten vaalien ja oppositiota koskevien tukahduttamisten jälkeen, ja sanoo, että Lukašenko on tarkoituksellisesti kannustanut maahanmuuttajia siirtymään Puolaan, Latviaan ja Liettuaan kostona.

Valko -Venäjän ulkoministeri Vladimir Makei syytti torstaina "länsimaisia ​​poliitikkoja" rajojen tilanteesta, Valko -Venäjän valtion uutistoimisto Belta raportoi.

"Valko -Venäjä on aina kunnioittanut kaikkia sopimuksemme määräyksiä", Makei sanoi tiedotustilaisuudessa.

Puolan presidentin tiedottaja Blazej Spychalski sanoi, että tilanne rajalla on "vaikea ja vaarallinen".

"Tänään meidän Puolana, joka on vastuussa omista rajoistamme, mutta myös Euroopan unionin rajoista, on ryhdyttävä toimenpiteisiin Puolan ja (EU) turvallisuuden takaamiseksi", hän sanoi.

Oikeusaktivistit ovat syyttäneet Puolan viranomaisia ​​siitä, että he ovat kieltäneet riittävän sairaanhoidon jääneille siirtolaisille. Varsovan mukaan he ovat Valko -Venäjän vastuulla.

Marlebia Zlonkiewicz avustusryhmästä Chlebem i Solą (leivän ja suolan kanssa) sanoi, että poliisi oli pyytänyt heitä lopettamaan toimintansa rajalla ennen hätätilan julistamista.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa