Liity verkostomme!

Valko-Venäjä

Yhdysvallat löi Valkovenäjälle pakotteita ihmisoikeusrikkomusten, demokratian heikentymisen vuoksi

Julkaistu

on

Valkovenäjän presidentti Alexander Lukašenko osallistuu pyöreän pöydän huippukokouksen vyö- ja tiefoorumin ensimmäiseen istuntoon kansainvälisessä konferenssikeskuksessa Yanqi-järvellä 15. toukokuuta 2017 Pekingissä, Kiinassa. REUTERS / Lintao Zhang / Uima-allas

Yhdysvallat asetti maanantaina (21. kesäkuuta) pakotteet yli tusinalle valkovenäläiselle henkilölle ja yhteisölle, Yhdysvaltain valtiovarainministeriö ilmoitti liittyneensä Iso-Britanniaan, Kanadaan ja Euroopan unioniin painostamalla ihmisoikeusloukkauksia ja demokratian hajoamista. kirjoittaa Daphne Psaledakis, Reuters.

Valko-Venäjä syöksyi kriisiin viime vuonna, kun mielenosoittajien mielestä väärennetyt presidentinvaalit puhkesivat mielenosoituksia.

Veteraanijohtaja Alexander Lukašenko on toistaiseksi ratkaissut myrskyn törmäyksellä. Hänen viime kuussa tekemästään kaupallisesta liikennelentokoneesta ja toisinajattelevan bloggaajan pidättämisestä aluksella aiheutti länsimaista suuttumusta.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö ilmoitti lausunnossaan, että se sisälsi mustalle listalle 16 henkilöä ja viisi yhteisöä vastauksena Lukašenkon hallituksen "lisääntyvään väkivaltaan ja sortoihin, mukaan lukien Ryanairin kaupallisen lennon huolimaton pakko-ohjaus ja toimittaja Raman Pratasevichin pidätys".

"Yhdysvallat ja sen kumppanit eivät siedä jatkuvia hyökkäyksiä demokratiaan ja itsenäisten äänien jatkuvaa tukahduttamista Valko-Venäjällä", valtiovarainministeriön ulkomaisen omaisuuden valvonnan toimiston johtaja Andrea Gacki sanoi lausunnossaan.

Maanantaina toiminta kohdistui Lukašenkon läheisiin kumppaneihin, valtiovarainministeriö sanoi, mukaan lukien hänen lehdistösihteerinsä ja Valko-Venäjän parlamentin ylähuoneen kansalliskokouksen tasavallan neuvoston puheenjohtaja.

Mustalle listalle otettiin myös yksityishenkilöt ja yhteisöt, joita valtiovarainministeriö syytti roolista rauhanomaisia ​​mielenosoittajia vastaan ​​elokuun presidentinvaalien jälkeen.

Seuraamuksia ovat: Valkovenäjän tasavallan valtion turvallisuuskomitea, Valkovenäjän tasavallan sisäasiainministeriön sisäiset joukot ja Valkovenäjän tasavallan MVD: n järjestäytyneen rikollisuuden ja korruption torjunnan pääosasto.

Mikalai Karpiankou, Valkovenäjän varapääministeri, sisäasiainministeri ja nykyinen joukkojen komentaja, kärsi myös sanktioista, samoin kuin yleinen syyttäjä Andrei Ivanavich Shved.

Valko-Venäjä

Washingtonin vierailulla Valkovenäjän oppositiojohtaja pyytää meiltä lisää apua

Julkaistu

on

By

Valkovenäjän oppositiojohtaja Sviatlana Tsikhanouskaya jatkaa osallistumistaan ​​paneelikeskusteluun Valkovenäjän elokuvajohtajan Aliaksei Paluyanin kanssa Berliinissä, Saksassa 11. kesäkuuta. REUTERS / Axel Schmidt / Tiedostokuva

Valkovenäjän oppositiojohtaja Sviatlana Tsikhanouskaya (Kuvassa) pyysi maanantaina (19. heinäkuuta) lisää apua Yhdysvalloista, kun hän aloitti vierailun Washingtoniin tapaamaan Bidenin ylimmän virkamiehen tällä viikolla, kirjoittavat Steve Holland ja Doina Chiacu.

Valkovenäjän presidentti Alexander Lukašenko on pitänyt tiukkaa kiinni Valko-Venäjällä vuodesta 1994 lähtien ja on torjunut viime mielenosoituksia, jotka alkoivat presidentinvaaleissa viime elokuussa ja jotka hänen vastustajiensa mukaan väärennettiin voidakseen säilyttää vallan.

Tsikhanouskaya, 38, oli ehdokkaana vaaleissa aviomiehensä, Sergei Tsikhanouskiyn, videobloggaajan, sijasta, joka on ollut vankilassa toukokuusta 2020 lähtien syytteinä kuten yleisen järjestyksen rikkomisesta, minkä hän kieltää. Tsikhanouskaya pakeni naapurimaihin Liettuaan Lukashenkon ryöstämisen jälkeen.

Hän tapasi ulkoministeri Antony Blinkenin, poliittisten asioiden valtiosihteeri Victoria Nulandin ja ulkoministeriön neuvonantajan Derek Cholletin, ulkoministeriö sanoi lausunnossaan.

Se sanoi, että he keskustelivat Lukašenkon hallituksen "tukahduttamisen lopettamisen tarpeesta sekä kaikkien Valkovenäjän poliittisten vankien ehdottomasta vapauttamisesta sekä osallistavasta poliittisesta vuoropuhelusta ja uusista presidentinvaaleista kansainvälisen tarkkailun alla".

Tsikhanouskajalla oli tällä viikolla suunnitelmissa myös kokouksia Valkoisen talon vanhempien virkamiesten kanssa, korkean hallinnon virkamies sanoi.

Hän kertoi CNN: lle, että Yhdysvalloista ja Euroopan unionista tarvitaan lisää apua.

"USA: lla on moraalinen velvollisuus olla kanssamme. Pyydän Yhdysvaltoja auttamaan kansalaisyhteiskuntaa selviytymään", hän sanoi. "Seiso Valkovenäjän kanssa."

Ylin hallintovirkailija sanoi, että Yhdysvallat "on" Tsikhanouskajan ja Valkovenäjän kansan kanssa "ja" tukee jatkossakin heidän demokraattisia pyrkimyksiään ".

Continue Reading

Valko-Venäjä

Yhdysvallat "huolissaan" maahanmuuttajien virtauksesta Valko-Venäjältä Liettuaan

Julkaistu

on

By

Liettuan armeijan sotilaat asentavat partahöylän Valkovenäjän rajalle Druskininkai, Liettua 9. heinäkuuta 2021. REUTERS / Janis Laizans

Liettuan armeijan sotilaat asentavat partahöylän Valkovenäjän rajalle Druskininkai, Liettua 9. heinäkuuta 2021. REUTERS / Janis Laizans

Yhdysvallat on huolissaan Lähi-idän ja Afrikan maahanmuuttajien virtauksesta Valko-Venäjältä Liettuaan, yhdysvaltalainen diplomaatti on sanonut, kirjoittaa Andrius Sytas Vilnassa, Reuters.

Liettua aloitti perjantaina Valkovenäjän rajalleen 550 km: n (320 mailin) ​​parranajojohdon rakentamisen, kun se syytti Valkovenäjän viranomaisia ​​ulkomaalaisista maahanmuuttajista, jotka lähettivät laitonta laitetta Euroopan unioniin. Lue lisää.

"Tarkkailemme asiaa hyvin tarkasti ja huolestuneesti", sanoi Yhdysvaltain apulaisasiainsihteeri George Kent sunnuntaina (15. heinäkuuta) julkaistussa haastattelussa Liettuan uutissivustolle 11min.lt.

Hänen mukaansa "painetaktiikka" on verrattavissa maahanmuuttajavirtoihin Venäjältä Suomeen ja Norjaan vuonna 2015.

"Kehotamme Valkovenäjän viranomaisia ​​lopettamaan tämän - tarkoituksellisesti työntämällä muista maista tulevia maahanmuuttajia Liettuan rajalle", Kent sanoi.

Continue Reading

Valko-Venäjä

Valkovenäjällä, joka käyttää pakolaisia ​​aseena, on kohdeltava enemmän EU: n pakotteita, Liettua sanoo

Julkaistu

on

By

Euroopan unionin tulisi harkita viidennen Valko-Venäjälle määrättävien pakotteiden kierrosta, koska maan hallitus lentää maahanmuuttajia ulkomailta lähettämään heitä laittomasti blokkiin, Liettuan ulkoministeri sanoi maanantaina 12. heinäkuuta. kirjoittavat Robin Emmott ja Sabine Siebold, Reuters.

"Kun pakolaisia ​​käytetään poliittisena aseena ... puhun kollegoilleni, jotta Euroopan unionilla olisi yhteinen strategia", Liettuan ulkoministeri Gabrielius Landsbergis (kuvassa) sanoi saapuessaan tapaamiselle EU: n kollegoidensa kanssa ja vaati lisäseuraamuksia.

Liettua aloitti perjantaina Valkovenäjän rajalleen 550 km: n (320 mailin) ​​partaveijäsulun rakentamisen syytettyään Valkovenäjän viranomaisia ​​satojen pääasiassa irakilaisten maahanmuuttajien lähettämisestä Liettuaan. [NL2N2OL0HM]

Euroopan unionin rajavartiolaitos Frontex ilmoitti maanantaina lähettävänsä lisää upseereja, partioautoja ja asiantuntijoita maahanmuuttajien haastatteluihin keräämään tietoja Liettuaan osallistuvista rikollisverkostoista.

"Tilanne Liettuan Valkovenäjän rajalla on edelleen huolestuttava. Olen päättänyt lähettää nopean rajaintervention Liettuaan EU: n ulkorajan vahvistamiseksi", Frontexin pääjohtaja Fabrice Leggeri sanoi lausunnossaan.

Liettuan viranomaiset rekisteröivät Frontexin mukaan heinäkuun ensimmäisellä viikolla yli 800 laitonta rajanylitystä Valkovenäjän rajalla.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla suurin osa maahanmuuttajista tuli Irakista, Iranista ja Syyriasta, viraston mukaan suurin osa heinäkuussa saapuneista oli Kongon, Gambian, Guinean, Malin ja Senegalin kansalaisia.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa