Liity verkostomme!

Ilmailu / lentoyhtiöt

EU kieltää Valkovenäjän lentoliikenteen harjoittajat ilmatilastaan ​​ja lentokentiltä

Julkaistu

on

Neuvosto päätti tänään (4. kesäkuuta) vahvistaa Valko-Venäjää koskevia voimassa olevia rajoittavia toimenpiteitä kieltämällä EU: n ilmatilan ylilennot ja kaikenlaisten valkovenäläisten lentoliikenteen harjoittajien pääsyn EU: n lentokentille.

EU: n jäsenvaltiot kieltävät Valkovenäjän lentoliikenteen harjoittajilta (ja markkinointitoiminnan harjoittajilta, joilla on yhteinen jako valkovenäläisen lentoyhtiön kanssa) luvan laskeutua alueelleen, lentoonlähtöä alueelta tai ylittää niiden alue.

Tämänpäiväinen päätös on jatkoa 24. ja 25. toukokuuta 2021 kokoontuneen Eurooppa-neuvoston päätelmille, joissa EU: n valtion- ja hallitusten päämiehet tuomitsivat voimakkaasti Ryanairin lennon laittoman pakkolaskun Minskissä 23. toukokuuta 2021, joka vaarantaa lentoturvallisuuden.

Ryanairin lennon kaatuminen Minskissä toteutettiin nimenomaisella aikomuksella pidättää Lukashenkon hallintoa kritisoiva toimittaja Raman Pratasevich ja hänen tyttöystävänsä Sofia Sapega.

Neuvosto arvioi myös henkilöiden ja yhteisöjen mahdollisia lisäluetteloita asiaankuuluvien pakotekehysten ja kohdennettujen taloudellisten seuraamusten perusteella.

Ilmailu strategia Euroopalle

Ilmailu: EU ja ASEAN tekevät maailman ensimmäisen bloc-to-bloc-lentoliikennesopimuksen

Julkaistu

on

Euroopan unioni ja Kaakkois-Aasian maiden liitto (ASEAN) ovat saattaneet päätökseen neuvottelut ASEANin ja EU: n kattavasta lentoliikennesopimuksesta (AE CATA). Tämä on maailman ensimmäinen bloc-to-bloc-lentoliikennesopimus, joka tukee yhteyksiä ja taloudellista kehitystä ASEANin 37 jäsenvaltion ja EU: n välillä. Sopimuksen mukaan EU: n lentoyhtiöt voivat lentää jopa 14 viikoittaista matkustajaliikennettä ja minkä tahansa määrän rahtiliikennettä minkä tahansa ASEAN-maan kautta ja sen ulkopuolella, ja päinvastoin. 

Liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi: "Tämän kaikkien aikojen ensimmäisen" bloc-to-bloc "-liikennesopimuksen tekeminen on tärkeä virstanpylväs EU: n ulkoisessa ilmailupolitiikassa. Se tarjoaa olennaiset takeet reilusta kilpailusta eurooppalaisille lentoyhtiöillemme ja teollisuudellemme ja vahvistaa samalla vastavuoroisia kaupan ja investointienäkymiä joillakin maailman dynaamisimmilla markkinoilla. Tärkeää on, että tämä uusi sopimus tarjoaa meille myös vankan alustan jatkaa turvallisuuden, turvallisuuden, ilmaliikenteen hallinnan, ympäristön ja sosiaalisten asioiden korkeiden standardien edistämistä. Olen kiitollinen kaikkien mukana olevien osapuolten rakentavasta lähestymistavasta, joka mahdollisti tämän historiallisen sopimuksen. " 

Sopimus auttaa jälleenrakentamaan ASEAN-maiden ja Euroopan välisen lentoyhteyden, joka on vähentynyt voimakkaasti COVID-19-pandemian vuoksi, ja avaa uusia kasvumahdollisuuksia ilmailuteollisuudelle molemmilla alueilla. Molemmat osapuolet ilmoittivat aikovansa ylläpitää säännöllisiä keskusteluja ja tiivistä koordinointia pandemian aiheuttamien lentoliikenteen häiriöiden minimoimiseksi. ASEAN ja EU toimittavat nyt AE CATA: n lailliseen pesuun valmistautuakseen allekirjoittamiseen myöhemmin. Yhteinen julkilausuma ASEANin ja EU: n kattavan lentoliikennesopimuksen (AE CATA) tekemisestä on julkaistu tätä

Continue Reading

Ilmailu / lentoyhtiöt

EU nostaa Valkovenäjän lentoyhtiön mustalle listalle ennen taloudellisia pakotteita, sanovat diplomaatit

Julkaistu

on

By

Euroopan unionin liput heiluttavat EU: n komission päämajan ulkopuolella Brysselissä, Belgiassa 5. toukokuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Euroopan unioni valmistelee pakotteita Valkovenäjän kansalliselle lentoyhtiölle ja noin tusinalle Valkovenäjän korkeimmalle ilmailuviranomaiselle, kolme diplomaattia totesi, että pysäytysväli ennen taloudellisia pakotteita matkustajakoneen pakotetun laskeutumisen jälkeen, kirjoittaa Robin Emmott.

Ehdotettu omaisuuden jäädyttäminen ja matkustuskiellot ovat osa pakettia uusia pakotteita Valko-Venäjälle EU-valtioista, jotka ovat raivoissaan siitä, että Ryanairin lento painettiin laskeutumaan Minskiin 23. toukokuuta pidättämään toisinajatteleva toimittaja ja hänen tyttöystävänsä.

EU: n hallitukset, jotka kuvasivat tapahtumaa valtion piratismiksi, sanovat pyrkivänsä kohdistamaan sektoreille, joilla on keskeinen merkitys Valko-Venäjän taloudessa, tuomitsemaan presidentti Alexander Lukashenkolle todelliset rangaistukset. Ne voisivat sisältää joukkovelkakirjojen myynnin, öljysektorin ja potaskan, suuren Valkovenäjän viennin.

Ennen tällaisten taloudellisten pakotteiden asettamista blokin odotetaan sopivan 21. kesäkuuta mennessä - kun EU: n ulkoministerit kokoontuvat - pienemmästä henkilöiden ja kahden yksikön pakotteista nopeasti ja välittäjänä, diplomaatit sanoivat.

"Kaikki EU-maat ovat samaa mieltä tästä lähestymistavasta", yksi diplomaatti sanoi. Toinen diplomaatti sanoi, että "Lukashenkolle annetaan selkeä signaali siitä, että hänen tekonsa olivat vaarallisia ja mahdottomia hyväksyä".

Vaikka pakotteista keskustellaan edelleen, EU: n suurlähettiläät voivat jo perjantaina hyväksyä Valkovenäjän lentoyhtiöiden ylilentojen ja laskujen kieltämisen EU: n alueella, jolloin EU: n ministerit voivat virallisesti allekirjoittaa ne myöhemmin kuussa.

Iso-Britannia, joka ei enää kuulu EU: hun, on keskeyttänyt Valkovenäjän kansallisen lentoliikenteen harjoittajan Belavia-lentoluvan. EU: n odotetaan tekevän saman, diplomaatit sanoivat.

Nimien odotetaan sisältävän Valkovenäjän ylimmät puolustus- ja liikenneministeriön virkamiehet, ilmavoimien armeijat, Minskin lentokentän ylin virkamies ja siviili-ilmailun ylempi virkamies, diplomaatit sanoivat.

Toinen ilmailualan valtion omistama yritys on myös mustalla listalla ja liiketoimintakielto EU: n kanssa.

Lisätietoja ei ollut heti saatavilla. EU ei kommentoi julkisesti meneillään olevia pakotteiden valmisteluja.

Lukašenko kertoi viime viikolla koneesta vetäytyneen toimittajan olevan suunnitellut kapinaa, ja hän syytti länsiä hybridisodan aloittamisesta häntä vastaan. Lue lisää

Viime vuonna demokraattisten mielenosoitusten tukahduttamisen jälkeen hän on kestänyt kolme aiempaa EU: n pakotetta ja vastaavia Yhdysvaltojen toimenpiteitä - lähinnä mustia listoja, jotka estävät virkamiehiä matkustamasta tai harjoittamasta liiketoimintaa Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

EU: n ulkoministerit sanoivat viime viikolla, että uudet pakotteet sisältäisivät viimeisen elokuussa pidettyjen Valko-Venäjän presidentinvaaleihin liittyvän matkan kieltämisen ja varojen jäädyttämisen neljännen kierroksen. Noin kymmenkunta nimeä on erillinen ja liittyy suoraan Ryanairin tapaukseen.

Continue Reading

Ilmailu / lentoyhtiöt

Airbus ja Air France käskivät joutua oikeudenkäyntiin vuoden 2009 onnettomuuden vuoksi

Julkaistu

on

By

Air France (AIRF.PA) ja Airbus (AIR.PA) pitäisi joutua syytteeseen tahattomasta taposta, joka johtui heidän roolistaan ​​vuonna 2009 Atlantilla tapahtuneessa onnettomuudessa, jossa kuoli 228 ihmistä, Pariisin hovioikeus päätti keskiviikkona. (12. toukokuuta)

Tuomiossa kumotaan vuoden 2019 päätös olla nostamatta kumpaa tahansa yritystä syytteeseen onnettomuudesta, jossa lentäjät menettivät Airbus A330-suihkukoneen hallinnan sen jälkeen, kun jää tukkii sen nopeusanturit.

Uhrien perheet suhtautuivat myönteisesti päätökseen, mutta Airbus ja Air France sanoivat pyrkivänsä kumoamaan sen Ranskan korkeimmassa muutoksenhakutuomioistuimessa Cour de Cassationissa.

"Äskettäin ilmoitettu tuomioistuimen päätös ei millään tavoin heijasta tutkimuksen johtopäätöksiä", Airbus sanoi sähköpostitse lähetetyssä lausunnossa.

Air Francen logo on kuvattu Air Francen lähtöselvityksessä Bordeaux-Merignacin lentokentällä, kun Air Francen lentäjät, matkustamomiehistön ja maahenkilökunnan ammattiliitot vaativat lakkoa palkoista Merignacissa lähellä Bordeaux'ta, Ranska 7. huhtikuuta 2018. REUTERS / Regis Duvignau
Airbus-logo on kuvattu yrityksen pääkonttorissa Blagnacissa lähellä Toulousea, Ranskassa, 20. maaliskuuta 2019. REUTERS / Regis Duvignau

Air France "väittää, ettei se ole syyllistynyt rikosvirheeseen tämän traagisen onnettomuuden taustalla", sanoi Air France-KLM: ään kuuluvan lentoyhtiön tiedottaja.

Air Francen lento AF447 Rio de Janeirosta Pariisiin kaatui 1. kesäkuuta 2009 ja tappoi kaikki aluksella olleet.

Ranskalaiset tutkijat havaitsivat, että miehistö oli käsitellyt väärin tilannetta, joka johtui jäädestettyjen anturien nopeustietojen menetyksestä ja aiheutti aerodynaamisen pysähtymisen pitämällä lentokoneen nenää liian korkealla.

Aikaisempi päätös olla käymättä oikeudenkäyntiin aiheutti oikeudellisia haasteita perheiltä, ​​pilottiyhdistyksiltä ja syyttäjiltä, ​​jotka olivat syyttäneet yksin Air Francea.

Keskiviikkopäätös vahvisti uudet vaatimukset oikeudenkäynnistä molemmissa yrityksissä vanhemmilta syyttäjiltä, ​​jotka ovat syyttäneet Air Francea lentäjien koulutuksen epäonnistumisista, ja Airbusista aliarvioimalla nopeusantureiden tunnettujen ongelmien aiheuttamia vaaroja.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa