Liity verkostomme!

Valko-Venäjä

#FreeRomanProtasevich: EU vaatii Valkovenäjän toimittajan vapauttamista

Julkaistu

on

Liity Valkovenäjän viranomaisten vangitsemien Roman Protasevichin ja Sofia Sapegan vapauttamista koskevaan pyyntöön. Ota selvää, miten voit auttaa. Valkovenäjän toimittaja Protasevich ja hänen tyttöystävänsä Sapega olivat lennolla Ateenasta Vilnaan 23. toukokuuta, kun Valkovenäjän hallitus pakotti koneen ohjaamaan Minskiin, missä heidät pidätettiin. yhteiskunta

Liike sai heti laajan tuomion kaikkialta maailmasta, ja se johti vaatimuksiin sanktioita maata vastaan.

Parlamentin presidentti David Sassoli sanoi: "Valkovenäjän tapahtumat, joihin sisältyy siviilikoneen kaappaaminen hallituksen vastustajien pidättämiseksi, edellyttävät vastauksessamme harppausta sekä voimalla että nopeudella."

Parlamentti ja muut EU: n toimielimet vaativat Protasevichin välitöntä vapauttamista ja kehottaa kaikkia puhumaan tästä räikeästä perusoikeuksien loukkauksesta.

Mitä voisit tehdä Roman Protasevichin vapauttamiseksi

Ihmisoikeuksien väärinkäyttö voi menestyä vain hiljaisuudessa. Auta luomaan melua puhumalla Protasevicille ja Sapegalle, joita parhaillaan hiljennetään ja pidätetään.

Mitä voisit tehdä verkossa:

  • Käytä hashtagia #FreeRomanProtasevich ja #FreeSofiaSapega Twitterissä ja muilla alustoilla
  • Auta meitä levittämään viesti jakamalla tämä artikkeli ja viestimme sosiaalisessa mediassa, kuten meidän piipittää

Voisit keksiä omat tapasi protestoida. Esimerkiksi presidentti Sassoli ehdotti lentokenttien käyttämistä syyn korostamiseksi: "Mielestäni olisi erittäin myönteinen ele, jos valokuva Roman Protasevichista näytettäisiin Euroopan unionin jäsenvaltioiden tärkeimmillä lentokentillä solidaarisuuden merkkinä ja osoittavat, ettemme petä häntä. "

Mitä EU tekee vastauksena Valko-Venäjän toimiin

EU: n johtajat tapasivat päivän Ryanairin lennon pakotetun uudelleenohjauksen jälkeen päättääkseen yhteisestä vastauksesta. Presidentti Sassoli avasi huippukokouksen toimintakehotuksella: ”Vastauksemme on oltava vahva, välitön ja yhtenäinen. Euroopan unionin on toimittava epäröimättä ja rangaistava vastuuhenkilöitä. Tänä iltana sinulla on suuri vastuu osoittaa, että unioni ei ole paperitiikeri. "

EU: n johtajat olivat samaa mieltä kieltää Valkovenäjän lentokoneet lentämästä EU: n ilmatiloissa tai käyttämästä EU: n lentokenttiä. He vaativat myös Protasevichin ja Sapegan vapauttamista sekä Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön tutkintaa. He sopivat myös kohdennetuista taloudellisista pakotteista ja lisäyksestä pakotteiden kohteena olevien henkilöiden luetteloon.

Mitä Euroopan parlamentti on vaatinut Valkovenäjältä

Parlamentin ulkoasiainvaliokunta keskusteli Valkovenäjän tapahtumista 26. toukokuuta oppositiojohtaja Sviatlana Tsikhanouskayan kanssa. Hän kertoi parlamentin jäsenille: "Kehotan Euroopan parlamenttia varmistamaan, että kansainvälisen yhteisön reaktio ei rajoitu Ryanairin lentotapahtumaan. Vastauksen on käsiteltävä Valkovenäjän tilannetta kokonaisuudessaan."

Parlamentti on säännöllisesti vaatinut Valko-Venäjällä oikeudenmukaisia ​​vaaleja sekä ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion kunnioittamista.

Pelkästään viime vuonna parlamentin jäsenet vaativat:

Vuonna 2020 parlamentin jäsenet myönsi Saharov-ajattelupalkinnon Valkovenäjän demokraattiselle oppositiolle.

Lue lisää EU: n yhteyksistä muihin maihin

Lue lisää 

Valko-Venäjä

Valkovenäjän oppositiojohtaja haluaa kansainvälisen tuomioistuimen tutkivan Lukashenkon

Julkaistu

on

By

Valkovenäjän oppositiojohtaja Sviatlana Tsikhanouskaya puhuu Tšekin tasavallan senaatissa Prahassa, Tšekissä 9. kesäkuuta 2021. Roman Vondrous / Pool REUTERSin kautta
Valkovenäjän oppositiojohtaja Sviatlana Tsikhanouskaya puhuu Tšekin tasavallan senaatissa Prahassa Tšekissä 9. kesäkuuta 2021. Roman Vondrous / Pool Reutersin kautta

Valkovenäjän oppositiojohtaja Sviatlana Tsikhanouskaya (Kuvassa) pyysi keskiviikkona (9. kesäkuuta) perustamaan kansainvälisen tuomioistuimen tutkimaan presidentti Aleksanteri Lukašenkon "diktatuurin" rikoksia, Reuters.

Lukashenko on pitänyt tiukasti kiinni Valko-Venäjällä sen jälkeen, kun hän nousi valtaan vuonna 1994, ja on ryhtynyt tukahduttamaan viime vuonna alkaneita katumielenosoituksia presidentinvaaleissa, jotka hänen vastustajiensa mukaan olivat väärennettyjä, jotta hän voisi säilyttää vallan.

Lukašenko, joka kieltää vaalipetokset ja hylkää ihmisoikeustilanteen kritiikin, jatkoi tiukkaa sortoa allekirjoittamalla tiukempia rangaistuksia, mukaan lukien vankeusrangaistuksia, koskevan lain ihmisille, jotka osallistuvat mielenosoituksiin tai loukkaavat valtion virkamiehiä. Lue lisää

"Pyydän perustamaan kansainvälisen tuomioistuimen, joka tutkisi Lukashenkon diktatuurin rikokset menneisyydessä ja vuoden 2020 vaalien aikana", kertoi Tsekhanouskaya, joka nykyisin toimii Liettuassa, Tšekin senaatille.

Tsikhanouskaya, joka tapasi Tšekin tasavallan vierailunsa aikana Tšekin presidentin Milos Zemanin ja pääministeri Andrej Babisin, ei antanut muita yksityiskohtia ehdotuksestaan.

Hän sanoi, että ainoa ratkaisu Valkovenäjän tilanteeseen on järjestää vapaat vaalit kansainvälisten tarkkailijoiden kanssa.

Tsikhanouskaya vieraili Prahassa ennen Britannian seitsemän kehittyneiden talouksien ryhmän huippukokousta tällä viikolla, jossa odotetaan Valko-Venäjän keskustelua.

Entinen Neuvostoliiton tasavalta raivosi viime kuussa länsimaita käskemällä Ryanairin lentoa laskeutumaan pääkaupunkiin Minskiin ja pidättämällä aluksella ollut toisinajatteleva toimittaja.

Lukashenko on hylännyt länsimaisen kritiikin tapahtumasta ja syyttänyt länsimaita "hybridisodan" aloittamisesta häntä vastaan. Yhdysvallat ja Euroopan unioni valmistautuvat tiukentamaan Valkovenäjälle pakotteita lentotapahtuman vuoksi. Lue lisää

Continue Reading

Valko-Venäjä

Valkovenäjän Tsikhanouskaya kehottaa EU: ta, Ison-Britannian ja Yhdysvaltoja painostamaan yhdessä Lukashenkoa

Julkaistu

on

By

Yhdysvaltojen, Ison-Britannian ja Euroopan unionin tulisi toimia yhdessä painostaakseen Valkovenäjän presidenttiä Aleksanteri Lukašenkoa ja hänen hallitustaan, oppositiojohtajaa Sviatlana Tsikhanouskajaa (Kuvassa) kertoi Reutersille perjantaina (4. kesäkuuta), kirjoittaa Joanna Plucinska.

Tsikhanouskaya esitti kommentit vierailullaan Puolassa Varsovassa ennen ensi viikolla pidettävää G7-maiden rikkaiden maiden huippukokousta Isossa-Britanniassa, jossa hän toivoo, että Valkovenäjän opposition esille ottamat kysymykset käsitellään. Valko-Venäjä on ottanut esiin kansainvälisen asialistan, koska se pakotti Ryanairin lennon ilmatilaansa ja pidätti opposition toimittajan viime kuussa.

"Paine on voimakkaampi, kun nämä maat toimivat yhdessä ja me kutsumme Yhdistynyttä kuningaskuntaa, Yhdysvaltoja, Euroopan unionia ja Ukrainaa. Niiden on toimittava yhdessä, jotta heidän äänensä tulee voimakkaammaksi", Tsikhanouskaya sanoi.

Ranska on ilmoittanut haluavansa kutsua EU: n Valkovenäjän vastustus G7-huippukokoukseen, jos isäntämaa Britannia suostuu. Britannia on sanonut, ettei ole tarkoitus kutsua uusia valtuuskuntia, mutta Valko-Venäjältä keskustellaan.

Tsikhanouskaja sanoi, ettei häntä ole kutsuttu huippukokoukseen, mutta odottaa Valko-Venäjän keskustelevan siellä.

Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Euroopan unioni asettivat kieltoja ja varojen jäädyttämisen joillekin Valkovenäjän virkamiehille viime vuoden vaalien jälkeen, joiden mukaan oppositio oli väärennetty.

Ryanairin tapahtuman jälkeen länsimaat ovat estäneet lentoyhtiöitä lentämästä Valko-Venäjän yli ja ilmoittaneet ryhtyvänsä muihin toimiin, kuten estämällä Valkovenäjän lentoyhtiöitä ja lisäämällä nimiä mustalle listalleen.

Jotkut opposition edustajat ovat vaatineet voimakkaampia toimenpiteitä, joilla olisi vaikutusta Valkovenäjän koko talouteen, kuten rajoituksia mineraalien tai öljyn tuonnille Valko-Venäjältä.

Continue Reading

Ilmailu / lentoyhtiöt

EU kieltää Valkovenäjän lentoliikenteen harjoittajat ilmatilastaan ​​ja lentokentiltä

Julkaistu

on

Neuvosto päätti tänään (4. kesäkuuta) vahvistaa Valko-Venäjää koskevia voimassa olevia rajoittavia toimenpiteitä kieltämällä EU: n ilmatilan ylilennot ja kaikenlaisten valkovenäläisten lentoliikenteen harjoittajien pääsyn EU: n lentokentille.

EU: n jäsenvaltiot kieltävät Valkovenäjän lentoliikenteen harjoittajilta (ja markkinointitoiminnan harjoittajilta, joilla on yhteinen jako valkovenäläisen lentoyhtiön kanssa) luvan laskeutua alueelleen, lentoonlähtöä alueelta tai ylittää niiden alue.

Tämänpäiväinen päätös on jatkoa 24. ja 25. toukokuuta 2021 kokoontuneen Eurooppa-neuvoston päätelmille, joissa EU: n valtion- ja hallitusten päämiehet tuomitsivat voimakkaasti Ryanairin lennon laittoman pakkolaskun Minskissä 23. toukokuuta 2021, joka vaarantaa lentoturvallisuuden.

Ryanairin lennon kaatuminen Minskissä toteutettiin nimenomaisella aikomuksella pidättää Lukashenkon hallintoa kritisoiva toimittaja Raman Pratasevich ja hänen tyttöystävänsä Sofia Sapega.

Neuvosto arvioi myös henkilöiden ja yhteisöjen mahdollisia lisäluetteloita asiaankuuluvien pakotekehysten ja kohdennettujen taloudellisten seuraamusten perusteella.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa