Liity verkostomme!

Valko-Venäjä

Venäjä lupaa puolustaa Valkovenäjää, jos EU pakottaa Minskin - RIA: n

Julkaistu

on

Valko-Venäjä

Yhdysvallat "huolissaan" maahanmuuttajien virtauksesta Valko-Venäjältä Liettuaan

Julkaistu

on

By

Liettuan armeijan sotilaat asentavat partahöylän Valkovenäjän rajalle Druskininkai, Liettua 9. heinäkuuta 2021. REUTERS / Janis Laizans

Liettuan armeijan sotilaat asentavat partahöylän Valkovenäjän rajalle Druskininkai, Liettua 9. heinäkuuta 2021. REUTERS / Janis Laizans

Yhdysvallat on huolissaan Lähi-idän ja Afrikan maahanmuuttajien virtauksesta Valko-Venäjältä Liettuaan, yhdysvaltalainen diplomaatti on sanonut, kirjoittaa Andrius Sytas Vilnassa, Reuters.

Liettua aloitti perjantaina Valkovenäjän rajalleen 550 km: n (320 mailin) ​​parranajojohdon rakentamisen, kun se syytti Valkovenäjän viranomaisia ​​ulkomaalaisista maahanmuuttajista, jotka lähettivät laitonta laitetta Euroopan unioniin. Lue lisää.

"Tarkkailemme asiaa hyvin tarkasti ja huolestuneesti", sanoi Yhdysvaltain apulaisasiainsihteeri George Kent sunnuntaina (15. heinäkuuta) julkaistussa haastattelussa Liettuan uutissivustolle 11min.lt.

Hänen mukaansa "painetaktiikka" on verrattavissa maahanmuuttajavirtoihin Venäjältä Suomeen ja Norjaan vuonna 2015.

"Kehotamme Valkovenäjän viranomaisia ​​lopettamaan tämän - tarkoituksellisesti työntämällä muista maista tulevia maahanmuuttajia Liettuan rajalle", Kent sanoi.

Continue Reading

Valko-Venäjä

Valkovenäjällä, joka käyttää pakolaisia ​​aseena, on kohdeltava enemmän EU: n pakotteita, Liettua sanoo

Julkaistu

on

By

Euroopan unionin tulisi harkita viidennen Valko-Venäjälle määrättävien pakotteiden kierrosta, koska maan hallitus lentää maahanmuuttajia ulkomailta lähettämään heitä laittomasti blokkiin, Liettuan ulkoministeri sanoi maanantaina 12. heinäkuuta. kirjoittavat Robin Emmott ja Sabine Siebold, Reuters.

"Kun pakolaisia ​​käytetään poliittisena aseena ... puhun kollegoilleni, jotta Euroopan unionilla olisi yhteinen strategia", Liettuan ulkoministeri Gabrielius Landsbergis (kuvassa) sanoi saapuessaan tapaamiselle EU: n kollegoidensa kanssa ja vaati lisäseuraamuksia.

Liettua aloitti perjantaina Valkovenäjän rajalleen 550 km: n (320 mailin) ​​partaveijäsulun rakentamisen syytettyään Valkovenäjän viranomaisia ​​satojen pääasiassa irakilaisten maahanmuuttajien lähettämisestä Liettuaan. [NL2N2OL0HM]

Euroopan unionin rajavartiolaitos Frontex ilmoitti maanantaina lähettävänsä lisää upseereja, partioautoja ja asiantuntijoita maahanmuuttajien haastatteluihin keräämään tietoja Liettuaan osallistuvista rikollisverkostoista.

"Tilanne Liettuan Valkovenäjän rajalla on edelleen huolestuttava. Olen päättänyt lähettää nopean rajaintervention Liettuaan EU: n ulkorajan vahvistamiseksi", Frontexin pääjohtaja Fabrice Leggeri sanoi lausunnossaan.

Liettuan viranomaiset rekisteröivät Frontexin mukaan heinäkuun ensimmäisellä viikolla yli 800 laitonta rajanylitystä Valkovenäjän rajalla.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla suurin osa maahanmuuttajista tuli Irakista, Iranista ja Syyriasta, viraston mukaan suurin osa heinäkuussa saapuneista oli Kongon, Gambian, Guinean, Malin ja Senegalin kansalaisia.

Continue Reading

Valko-Venäjä

Yhdysvallat viimeistelee Valkovenäjän lentomatkustusrajoitukset lentokoneiden ohjaamisen jälkeen

Julkaistu

on

By

Ryanairin lentokone, joka kuljetti Valkovenäjän oppositiobloggaajia ja aktivisteja Roman Protasevichia ja ohjasi Valkovenäjälle, jossa viranomaiset pidättivät hänet, laskeutuu Vilnan Vilnan lentokentällä Liettuassa 23. toukokuuta 2021. REUTERS / Andrius Sytas

Yhdysvaltain liikenneministeriö viimeisteli tiistaina (6. heinäkuuta) lipunmyynnin kieltämisen Yhdysvaltain ja Valko-Venäjän välisessä lentoliikenteessä. Minsk pakotti Ryanairin lennon laskeutumaan ja pidätti aluksella olleen toisinajattoman toimittajan. kirjoittaa David Shepardson.

Osasto oli 29. kesäkuuta antanut määräysehdotuksen, joka ehdotti rajoituksia sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ulkoministeriö totesi, että Yhdysvaltojen ja Valkovenäjän välisen matkan rajoittaminen oli Washingtonin ulkopoliittisen edun mukaista Ryanairin ohjaamisen vuoksi. (RYA.I) lento.

Tilaus, joka tulee voimaan välittömästi, koskee myös "interline" -matkaa, jossa liput ostetaan yhden lentoyhtiön kautta, joka sisältää useiden lentoyhtiöiden lentoja.

Yhdysvaltain hallitus on usean viikon ajan harkinnut tilausta enimmäkseen symbolista, koska suhteellisen vähän lippuja ostetaan Valkovenäjälle Yhdysvaltain matkapalveluista.

Lentoliikenteen lentäjien järjestö (ALPA) ilmoitti kirjallisissa kommenteissa tukevansa voimakkaasti toimintaa ja lisäsi, että "matkustajakoneen aggressiivinen ja perusteeton sieppaus Valko-Venäjän yli rikkoo räikeästi Valkovenäjän velvoitteita ... ja ylistää hyväksyttyjä kansainvälisen käyttäytymisen normeja".

ALPA kehotti osastoa "varmistamaan, että kaikki valtion käytössä olevat seuraamustoimenpiteet pannaan täytäntöön Valko-Venäjän lopullisen ja anteeksipyynnön antamiseksi. On lähetettävä viesti, että siviililentokoneisiin kohdistuvat aggressiiviset toimet toteutetaan nopeasti ja asianmukaisesti vastaavien vastaisten estämiseksi. muiden mahdollisten valtion toimijoiden käyttäytyminen. "

Kun 23. toukokuuta pakotettiin laskeutuminen Ateenasta Vilnaan matkalla olevalle Ryanair-lennolle, Yhdysvaltain hallitus neuvoi lentoyhtiöitä käyttämään "varovaisuutta" lentäessään Valko-Venäjän yli. Tuolloin Yhdysvallat kuitenkin lakkasi asettamasta rajoituksia.

Määräys antaa Yhdysvaltojen hallitukselle mahdollisuuden "tehdä tapauskohtaisia ​​poikkeuksia kaikista kuljetuksista, joiden katsotaan olevan Yhdysvaltojen kansallisen edun mukaisia, myös humanitaarisista tai kansallisista turvallisuussyistä".

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa