Liity verkostomme!

Valko-Venäjä

"Valkovenäjältä on tulossa Pohjois-Euroopan Korea: läpinäkymätön, arvaamaton ja vaarallinen"

Julkaistu

on

Valkovenäjän vaaleilla valittu johtaja Sviatlana Tsikhanouskaya, joka asuu nyt maanpaossa, kutsuttiin tiistaina 26. toukokuuta keskusteluun Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan jäsenten kanssa. 

Kokous pidettiin viimeaikaisten Valko-Venäjän tapahtumien jälkeen, mukaan lukien Ryanairin lennon ennennäkemätön pakkolasku Minskissä Valko-Venäjällä ja Valkovenäjän viranomaisten pidättämät toimittajat Raman Pratasevich ja Sofia Sapega.

Tsikhanouskaya sanoi: "Hallinto on menettänyt täysin elokuussa 2020 pidettyjen vaalien jälkeen hyväksyttävän käyttäytymisen rajat. Olkaamme rehellisiä, EU: n aiempi odotus ja näkeminen Valkovenäjän hallintoa kohtaan ei toimi. 

"EU: n lähestymistapa, jossa Lukašenkon hallintoa painostetaan vähitellen, ei ole onnistunut muuttamaan hänen käyttäytymistään, ja se on johtanut vain kasvavaan rankaisemattomuuden tunteeseen ja sotkuisiin sortoihin. 

"Kehotan Euroopan parlamenttia varmistamaan, että kansainvälisen yhteisön reaktio ei rajoitu Ryanairin lentotapahtumaan. Vastauksen on käsiteltävä Valkovenäjän tilannetta kokonaisuudessaan, tai me kaikki kohtaamme tulevaisuudessa tällaisia ​​tilanteita. Lukašenko muuttaa maastani Euroopan Pohjois-Korean: läpinäkymätön, arvaamaton ja vaarallinen. "

Tsikhanouskaya toi esiin kolme muuta viimeaikaista kehitystä: Tutby-median poistaminen; poliittisen aktivistin Vitold Ashurakin kuolema vankilassa; ja päätös lykätä seuraavaa kansallista äänestystä vuoden 2023 loppuun.

Valko-Venäjä

Valkovenäjän oppositiojohtaja haluaa kansainvälisen tuomioistuimen tutkivan Lukashenkon

Julkaistu

on

By

Valkovenäjän oppositiojohtaja Sviatlana Tsikhanouskaya puhuu Tšekin tasavallan senaatissa Prahassa, Tšekissä 9. kesäkuuta 2021. Roman Vondrous / Pool REUTERSin kautta
Valkovenäjän oppositiojohtaja Sviatlana Tsikhanouskaya puhuu Tšekin tasavallan senaatissa Prahassa Tšekissä 9. kesäkuuta 2021. Roman Vondrous / Pool Reutersin kautta

Valkovenäjän oppositiojohtaja Sviatlana Tsikhanouskaya (Kuvassa) pyysi keskiviikkona (9. kesäkuuta) perustamaan kansainvälisen tuomioistuimen tutkimaan presidentti Aleksanteri Lukašenkon "diktatuurin" rikoksia, Reuters.

Lukashenko on pitänyt tiukasti kiinni Valko-Venäjällä sen jälkeen, kun hän nousi valtaan vuonna 1994, ja on ryhtynyt tukahduttamaan viime vuonna alkaneita katumielenosoituksia presidentinvaaleissa, jotka hänen vastustajiensa mukaan olivat väärennettyjä, jotta hän voisi säilyttää vallan.

Lukašenko, joka kieltää vaalipetokset ja hylkää ihmisoikeustilanteen kritiikin, jatkoi tiukkaa sortoa allekirjoittamalla tiukempia rangaistuksia, mukaan lukien vankeusrangaistuksia, koskevan lain ihmisille, jotka osallistuvat mielenosoituksiin tai loukkaavat valtion virkamiehiä. Lue lisää

"Pyydän perustamaan kansainvälisen tuomioistuimen, joka tutkisi Lukashenkon diktatuurin rikokset menneisyydessä ja vuoden 2020 vaalien aikana", kertoi Tsekhanouskaya, joka nykyisin toimii Liettuassa, Tšekin senaatille.

Tsikhanouskaya, joka tapasi Tšekin tasavallan vierailunsa aikana Tšekin presidentin Milos Zemanin ja pääministeri Andrej Babisin, ei antanut muita yksityiskohtia ehdotuksestaan.

Hän sanoi, että ainoa ratkaisu Valkovenäjän tilanteeseen on järjestää vapaat vaalit kansainvälisten tarkkailijoiden kanssa.

Tsikhanouskaya vieraili Prahassa ennen Britannian seitsemän kehittyneiden talouksien ryhmän huippukokousta tällä viikolla, jossa odotetaan Valko-Venäjän keskustelua.

Entinen Neuvostoliiton tasavalta raivosi viime kuussa länsimaita käskemällä Ryanairin lentoa laskeutumaan pääkaupunkiin Minskiin ja pidättämällä aluksella ollut toisinajatteleva toimittaja.

Lukashenko on hylännyt länsimaisen kritiikin tapahtumasta ja syyttänyt länsimaita "hybridisodan" aloittamisesta häntä vastaan. Yhdysvallat ja Euroopan unioni valmistautuvat tiukentamaan Valkovenäjälle pakotteita lentotapahtuman vuoksi. Lue lisää

Continue Reading

Valko-Venäjä

Valkovenäjän Tsikhanouskaya kehottaa EU: ta, Ison-Britannian ja Yhdysvaltoja painostamaan yhdessä Lukashenkoa

Julkaistu

on

By

Yhdysvaltojen, Ison-Britannian ja Euroopan unionin tulisi toimia yhdessä painostaakseen Valkovenäjän presidenttiä Aleksanteri Lukašenkoa ja hänen hallitustaan, oppositiojohtajaa Sviatlana Tsikhanouskajaa (Kuvassa) kertoi Reutersille perjantaina (4. kesäkuuta), kirjoittaa Joanna Plucinska.

Tsikhanouskaya esitti kommentit vierailullaan Puolassa Varsovassa ennen ensi viikolla pidettävää G7-maiden rikkaiden maiden huippukokousta Isossa-Britanniassa, jossa hän toivoo, että Valkovenäjän opposition esille ottamat kysymykset käsitellään. Valko-Venäjä on ottanut esiin kansainvälisen asialistan, koska se pakotti Ryanairin lennon ilmatilaansa ja pidätti opposition toimittajan viime kuussa.

"Paine on voimakkaampi, kun nämä maat toimivat yhdessä ja me kutsumme Yhdistynyttä kuningaskuntaa, Yhdysvaltoja, Euroopan unionia ja Ukrainaa. Niiden on toimittava yhdessä, jotta heidän äänensä tulee voimakkaammaksi", Tsikhanouskaya sanoi.

Ranska on ilmoittanut haluavansa kutsua EU: n Valkovenäjän vastustus G7-huippukokoukseen, jos isäntämaa Britannia suostuu. Britannia on sanonut, ettei ole tarkoitus kutsua uusia valtuuskuntia, mutta Valko-Venäjältä keskustellaan.

Tsikhanouskaja sanoi, ettei häntä ole kutsuttu huippukokoukseen, mutta odottaa Valko-Venäjän keskustelevan siellä.

Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Euroopan unioni asettivat kieltoja ja varojen jäädyttämisen joillekin Valkovenäjän virkamiehille viime vuoden vaalien jälkeen, joiden mukaan oppositio oli väärennetty.

Ryanairin tapahtuman jälkeen länsimaat ovat estäneet lentoyhtiöitä lentämästä Valko-Venäjän yli ja ilmoittaneet ryhtyvänsä muihin toimiin, kuten estämällä Valkovenäjän lentoyhtiöitä ja lisäämällä nimiä mustalle listalleen.

Jotkut opposition edustajat ovat vaatineet voimakkaampia toimenpiteitä, joilla olisi vaikutusta Valkovenäjän koko talouteen, kuten rajoituksia mineraalien tai öljyn tuonnille Valko-Venäjältä.

Continue Reading

Ilmailu / lentoyhtiöt

EU kieltää Valkovenäjän lentoliikenteen harjoittajat ilmatilastaan ​​ja lentokentiltä

Julkaistu

on

Neuvosto päätti tänään (4. kesäkuuta) vahvistaa Valko-Venäjää koskevia voimassa olevia rajoittavia toimenpiteitä kieltämällä EU: n ilmatilan ylilennot ja kaikenlaisten valkovenäläisten lentoliikenteen harjoittajien pääsyn EU: n lentokentille.

EU: n jäsenvaltiot kieltävät Valkovenäjän lentoliikenteen harjoittajilta (ja markkinointitoiminnan harjoittajilta, joilla on yhteinen jako valkovenäläisen lentoyhtiön kanssa) luvan laskeutua alueelleen, lentoonlähtöä alueelta tai ylittää niiden alue.

Tämänpäiväinen päätös on jatkoa 24. ja 25. toukokuuta 2021 kokoontuneen Eurooppa-neuvoston päätelmille, joissa EU: n valtion- ja hallitusten päämiehet tuomitsivat voimakkaasti Ryanairin lennon laittoman pakkolaskun Minskissä 23. toukokuuta 2021, joka vaarantaa lentoturvallisuuden.

Ryanairin lennon kaatuminen Minskissä toteutettiin nimenomaisella aikomuksella pidättää Lukashenkon hallintoa kritisoiva toimittaja Raman Pratasevich ja hänen tyttöystävänsä Sofia Sapega.

Neuvosto arvioi myös henkilöiden ja yhteisöjen mahdollisia lisäluetteloita asiaankuuluvien pakotekehysten ja kohdennettujen taloudellisten seuraamusten perusteella.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa