Liity verkostomme!

Valko-Venäjä

# Valkovenäjä - EU nostaa pakotteita, kun taas Tsikhanouskaya esittää ultimaatumin Lukashenkalle

Julkaistu

on

EU: n ulkoministerit kokoontuivat keskustelemaan Valko-Venäjän tilanteen jatkuvasta heikkenemisestä (12. lokakuuta). EU: n ulkoasioiden korkea edustaja Josep Borrell totesi, että EU lähetti sunnuntaina rauhanomaisiin mielenosoittajiin kohdistuneiden hyökkäysten jälkeen selkeän viestin, jonka mukaan "normaalit asiat" eivät enää ole mahdollisia EU: n ja Valkovenäjän suhteissa. EU: n korkea edustaja kertoi ministereille keskustelusta, jonka hän kävi Valko-Venäjän ulkoministerin Vladimir Makein kanssa ja jossa hän korosti EU: n tukea demokraattisille vapaudille ja Valkovenäjän kansalaisten oikeuksille mielenosoituksiin rauhanomaisesti. Hän korosti myös puhelun aikana, että EU halusi nähdä osallistavan kansallisen vuoropuhelun sekä Etyjin hyväksynnän sovittelijana. Ministerit antoivat poliittisen vihreän valon aloittaakseen seuraavan pakettipaketin valmistelun, johon osallistuvat Valkovenäjän presidentti Aleksandr Lukašenko ja hänen perheenjäsenensä. Yksi oppositiojohtajista, Sviatlana Tsikhanouskaya, esitti tänään ultimaatumin Lukashenkalle: "Vapauta poliittiset vangit, lopeta väkivalta, erota 25. lokakuuta mennessä, tai koko kansa iskee rauhanomaisesti 26. lokakuuta - estettyjä teitä, ei tehtaan työtä, boikotointi valtion kauppoja. " Hän lisäsi: "Jos odotat tilaustani, tämä on se." Eilen Sviatlana Tsikhanouskajan kansainvälisten suhteiden neuvonantaja Franak Viacorka, Twitterin välityksellä toimitettu raportti, jonka mukaan Valkovenäjän sisäasiainministeriö sanoi: "Turvallisuusjoukot eivät jätä katuja ja käyttävät tarvittaessa tappavia aseita. Pääosin Minskiin siirtyneet mielenosoitukset muuttuivat järjestäytyneiksi ja erittäin radikaaleiksi. "EU-toimittaja kysyi EU: n ulkosuhdehallinnon edustajalta Peter Stanolta tästä uudesta uhasta. Hän sanoi, että pahemman käytöksen myötä EU jatkaa sanktioiden lisäämistä. luettelo ja rajoittavat toimenpiteet, mutta pyrkii myös vaatimaan osallistavaa kansallista vuoropuhelua.

Continue Reading

Valko-Venäjä

Valkovenäjän oppositiojohtajan mukaan kansallinen lakko alkaa

Julkaistu

on

By

Valkovenäjän opposition ehdokas Sviatlana Tsikhanouskaya (Kuvassa) sanoi sunnuntaina (25. lokakuuta), että kansallinen lakko alkaa maanantaina (26. lokakuuta) sen jälkeen, kun presidentti Aleksanteri Lukašenkon hallitus reagoi voimakkaasti häntä vastaan ​​aikaisemmin samana päivänä esitettyihin mielenosoituksiin, kirjoittaa Polina Ivanova.

Tsikhanouskaya oli aiemmin asettanut "kansan ultimaatumin" Lukashenkolle eroamaan sunnuntai-iltaan mennessä ja lupasi järjestää kansallisen lakon, jos hän ei.

"Hallinto osoitti jälleen kerran valkovenäläisille, että voima on ainoa asia, johon se pystyy", Tsikhanouskaya kirjoitti lausunnossaan. "Siksi kansallinen lakko alkaa 26. lokakuuta."

Continue Reading

Valko-Venäjä

2020 Saharov-palkinto myönnetään Valkovenäjän demokraattiselle oppositiolle

Julkaistu

on

Valkovenäjän demokraattiset joukot ovat protestoineet julmaa hallintoa elokuussa lähtien

Valkovenäjän demokraattinen oppositio on saanut vuoden 2020 Saharov-palkinnon ajatuksenvapaudesta. Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli ilmoitti palkinnonsaajat Brysselin täysistuntosalissa tänään keskipäivällä (22. lokakuuta) puheenjohtajakokouksen (presidentti ja poliittisten ryhmien johtajat) aikaisemman päätöksen jälkeen.

"Haluan onnitella Valkovenäjän opposition edustajia heidän rohkeudestaan, joustavuudestaan ​​ja päättäväisyydestään. He ovat seisoneet ja pysyvät edelleen vahvina paljon vahvemman vastustajan edessä. Mutta heidän puolellaan on jotain, jota raakaa voimaa ei voida koskaan voittaa - ja tämä on totuus. Joten viestini sinulle, hyvät palkinnonsaajat, on pysyä vahvana ja olla luopumatta taistelustasi. Tiedä, että olemme sinun vieressäsi ”, presidentti Sassoli sanoi päätöksen jälkeen.

"Haluaisin myös lisätä sanan yhden tämän vuoden finalistin, Guapinolin ympäristöryhmään kuuluvan Arnold Joaquín Morazán Erazon äskettäisestä taposta. Ryhmä vastustaa rautaoksidikaivosta Hondurasissa. On ehdottoman välttämätöntä, että asiasta käynnistetään uskottava, riippumaton ja välitön tutkimus ja vastuuhenkilöt on saatettava vastuuseen ", hän lisäsi.

Protestoidaan julmaa hallintoa vastaan

Valkovenäjän demokraattista oppositiota edustaa koordinointineuvosto, rohkeiden naisten sekä merkittävien poliittisten ja kansalaisyhteiskunnan henkilöiden aloite. Lue lisää palkinnonsaajista sekä muista finalisteista tätä.

Valko-Venäjä on ollut keskellä poliittista kriisiä kiistanalaisten 9. elokuuta pidettyjen presidentinvaalien jälkeen, mikä johti kapinaan autoritaarista presidentti Aliaksandr Lukashenkaa vastaan ​​ja sen jälkeen hallinnon julmiin tukahdutuksiin mielenosoittajien kanssa.

Saharov-palkintojenjakotilaisuus pidetään 16. joulukuuta.

Keskiviikkona (21. lokakuuta) parlamentti hyväksyi myös uudet suositukset, joissa vaaditaan EU: n ja Valko-Venäjän suhteiden kattavaa tarkastelua. Lue lisää tätä.

Tausta

- Saharov-palkinto sananvapauden palkitaan vuosittain Euroopan parlamentilla. Se perustettiin vuonna 1988 kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja perusvapauksia puolustavia henkilöitä ja järjestöjä. Se on nimetty Neuvostoliiton fyysikon ja poliittisen toisinajattelijan Andrei Saharovin kunniaksi ja palkintoraha on 50,000 XNUMX euroa.

Viime vuonna palkinto jaettiin Ilham Tohti, Uiguurin ekonomisti, joka taistelee Kiinan uiguurivähemmistön oikeuksien puolesta.

Continue Reading

Valko-Venäjä

Valkovenäjän poliisi pidätti 317 ihmistä mielenosoituksissa sunnuntaina - ministeriö

Julkaistu

on

By

Valkovenäjän poliisi pidätti 317 ihmistä sunnuntaina mielenosoitusten aikana Minskissä ja koko maassa, sisäministeriö ilmoitti maanantaina (5. lokakuuta), kirjoittavat Maxim Rodionov ja Tom Balmforth.

Kymmenet tuhannet ihmiset marssivat Minskin keskustan läpi vaatiakseen viranomaisia ​​vapauttamaan poliittiset vangit, mikä sai poliisin kääntämään vesikanu heitä vastaan.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa