Liity verkostomme!

Bangladesh

ERD:n sihteeri tapaa EIP:n varapääjohtajan Luxemburgissa

SHARE:

Julkaistu

on

Bangladeshin hallituksen taloussuhteiden osaston (ERD) sihteeri Shahriar Kader Siddiky tapasi eilen (15. toukokuuta 2024) Euroopan investointipankin (EIP) varapääjohtajan Nicola Beerin EIP:n päämajassa Luxemburgissa. Kokous pidettiin erittäin sydämellisessä ilmapiirissä, ja molemmat osapuolet keskustelivat EIP:n meneillään olevista ja mahdollisista tulevista investoinneista Bangladeshiin. 

EIP:n varapääjohtaja Nicola Beer toivotti tervetulleeksi ERD:n sihteerin Shahriar Kader Siddikyn

Varapuheenjohtaja Beer toivotti sihteeri Siddikin ja hänen valtuuskuntansa tervetulleeksi EIP:n päämajaan ja kiitti Bangladeshin vaikuttavaa sosiologia-taloudellista kehitystä pääministeri Sheikh Hasinan visionäärisen ja dynaamisen johdon alaisuudessa.

Hän muisteli tapaamistaan ​​Bangladeshin pääministerin kanssa EU:n ensimmäisessä Global Gateway -foorumissa Brysselissä lokakuussa 2023 ollessaan Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja. Varapuheenjohtaja Beer sanoi, että Bangladesh on yksi suurimmista EIP:n laina- ja avustusohjelman kumppaneista Euroopan komission rinnalla myös Global Gateway Initiativen kautta.

Mainos

Kokouksen aikana sihteeri Siddiki kiitti EIP:tä sen jatkuvasti kasvavasta tuesta Bangladeshille sen kehitysmatkalla. Hän ilmaisi Bangladeshin hallituksen halukkuuden laajentaa edelleen kumppanuuttaan EIP:n kanssa ja pyysi sen tukea erityisesti ilmastonmuutoksen, uusiutuvan energian, terveyden, mukaan lukien rokotteiden tutkimuksen ja kehityksen, maatalouden, kestävien infrastruktuurien, kuten rautateiden, nahkateollisuuden ja muiden aloilla. . Varapuheenjohtaja Beer vastasi myönteisesti ja sanoi, että EIP on myös innokas olemaan Bangladeshin vahvempi kumppani sen kehitysaloitteissa, mukaan lukien maan LDC-tutkinnon sujuva siirtyminen vuonna 2026.

Keskustelussa käsiteltiin myös mahdollisia puitesopimuksia, teknisen avun antamista Bangladeshin hallitukselle ja määräaikaisten institutionaalisten neuvottelujen käynnistämistä osapuolten välillä. 

Sihteeri Siddiky kutsui varapresidentti Beerin käymään Bangladeshissa mahdollisimman pian. Varapresidentti Beer sanoi odottavansa innolla vierailuaan Bangladeshiin hyvin pian. 

Sihteeri Siddikyn mukana olivat ERD:n lisäsihteeri Uttam Kumar Karmaker, Bangladeshin Belgian, Luxemburgin ja Euroopan unionin suurlähettiläs Mahbub Hassan Saleh, neuvonantaja Rejaul Islam ja ensimmäinen sihteeri Alamgir Hossain, Bangladeshin Brysselin-suurlähetystö .

Suurlähettiläs Mahbub Hassan Saleh kiitti EIP:n varapääjohtajaa Nicola Beeria erittäin tuloksellisesta tapaamisesta

Varapresidentti Nicola Beerin mukana olivat varapresidentin kansliapäällikkö Nicole Birtsch, sijoitusjohtaja Katrin Bock ja Euroopan investointipankin lainapäällikkö Arundhati Pal.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa