Liity verkostomme!

Bangladesh

"Riksatyttö": Bengalin kansan hengen juhla tuo Bangladeshin kansainväliselle yleisölle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Elokuva, joka esittää teini-ikäisen tytön kamppailua selviytyäkseen ja elättääkseen perheensä, on menestynyt nuorten katsojien keskuudessa. Riksa tyttö ei peittele kuinka vaikeaa elämä voi olla, mutta myös juhlii sen keskeisen hahmon päättäväisyyttä ja lahjakkuutta, kirjoittaa Nick Powell.

Riksa tyttö on elokuva, jonka pitäisi innostaa kaikenikäisiä yleisöjä, mutta siitä on tullut erityisen suosittu valinta nuorten elokuvafestivaaleilla. Se kertoo tarinan Naimasta, kylätytöstä, joka on lahjakas taidemaalari. Kun hänen isänsä sairastuu eikä pysty enää elättämään perhettä, rohkea ja päättäväinen teini suuntaa Dhakaan etsimään työtä polkemalla riksaa.

Kun elokuva esitettiin Brysselissä osana International Film Festival for Young Audiences (Filem'On), sen tähti Novera Orishi ilmestyi videolinkin kautta näytöksen jälkeen. Hän sanoi, että "elokuva oli kovaa työtä, mutta helppoa, koska se oli hauskaa". Fyysisesti vaativa rooli vaati ensin kolme kuukautta kuntosalilla, jotta hän pystyi todella polkemaan riksaa paikalla Dhakassa.

Novera Orishi

Hän koki roolinsa osoittaneen, kuinka "bengalitytöt ovat vahvoja ja itsepäisiä, suloisia ja määrätietoisia". Hän lisäsi, että hänen hahmolleen riksaautotallin kova maailma oli ennen kaikkea mahdollisuus.

Ohjaaja Amitabh Reza Chowdhury oli Brysselissä näytöksessä. Hän kertoi minulle jälkeenpäin, että hän ei halunnut juhlia itse riksaa, jota hän kuvaili "ei ollenkaan inhimilliseksi ajoneuvoksi". Pikemminkin hän halusi ilmaista niiden ihmisten elämää, jotka turvautuvat lihasvoimaan kuljettaakseen matkustajia, jotka ovat usein kaksi kertaa raskaampia kuin he ovat.

Hän halusi juhlia riksataidetta, maalauksia ajoneuvojen koriin, jotka ovat upeita ja kauniita mielikuvituksen tuotteita. Sisään Riksa tyttö, Naima nousee esiin tämän kuolevan taidemuodon hienona harjoittajana. Elokuva on todella ja kirjaimellisesti erittäin värikäs.

Nick Powell puhuu ohjaaja Amitabh Reza Chowdhuryn kanssa

"Älä koskaan lopeta maalaamista, älä koskaan lopeta sitä, mitä haluat tehdä", oli Amitabh Reza Chowdhuryn viesti. ”Ja se on minun elämäni, samalla tavalla halusin tehdä minusta elokuvantekijän, eikä mikään estänyt minua. Huomasin, että jos keskityt siihen, mitä haluat tehdä, jatkat sen tekemistä, jos olet todella intohimoinen”.

Mainos

"Jos minulta kysytään, pitäisikö minun lähteä Bangladeshista ja mennä jonnekin tekemään elokuvia, en ole. En ole kiinnostunut. Haluan olla siellä ja tehdä elokuvia ihmisten kanssa. Se on intohimoni." Hän puhui suurella kiintymyksellä Dhakan joenvarsialueesta, jossa hän ampui Riksa tyttö ja missä hän on aiemmin kuvannut.

”Tähän paikkaan tulee jokaisesta kylästä ja pikkukaupungista ihmisiä. Ne tulevat aamulla, kun on vireyttä, josta nautin aina. Rakastan ihmisiä, joissa jokainen tulee töihin ja unelmoimaan – ja se on aina minun tarinani.

Tämä ei tarkoita sitä, että yhdeltä Bangladeshin tuotteliaimmista ohjaajista puuttuisi valikoima. Hänen seuraava elokuvansa on draama salaliittooikeudenkäynnistä vuonna 1969, joka oli keskeinen tapahtuma maan vapaustaistelussa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa