Liity verkostomme!

Bangladesh

Tuomittu poliitikko hakee erityiskohtelua

SHARE:

Julkaistu

on

Bangladeshin kansallispuolueen (BNP) johtamia mielenosoituksia järjestettiin tällä viikolla Euroopan parlamentin ulkopuolella Brysselissä. Brysselin lehdistöklubilla pidetyssä lehdistötilaisuudessa he vaativat Bangladeshin entisen pääministerin Khaleda Zian vapauttamista.

Khaleda Zia istuu tällä hetkellä vankeusrangaistusta, koska hänet tuomittiin korruptiosta vuonna 2018. Hän joutui sairaalaan marraskuussa 2021 vakavien maksa- ja munuaissairauksien vuoksi.

Häntä hoitavat lääkärit ovat kertoneet, että hän tarvitsee asiantuntevaa hoitoa ulkomailla erikoissairaalassa Saksassa, Isossa-Britanniassa tai Yhdysvalloissa.

BNP väittää, että Khaleda Zian oikeudenkäynti ja tuomio vuonna 2018 olivat poliittisesti motivoituneita ja että hän on ihmisoikeusloukkausten uhri. Hallitseva hallitus kiistää syytökset, jotka ovat kieltäytyneet antamasta hänelle lupaa lähteä Bangladeshista hänen suorittaessaan edelleen tuomioistuimen määräämää rangaistusta.

BNP:n yhteyksissä Jamaat e Islam Bangladeshin poliittiseen puolueeseen leijuu myös kysymysmerkkejä, joiden poliittiset johtajat olivat pahamaineisia sotarikollisia, joista osa toimi hallituksen ministereinä Khaleda Zian pääministerinä.

Khaleda Ziasta on nyt tullut pelinappula BNP:n poliittisessa valtapelissä syyttääkseen hänen ihmisoikeuksiaan ja kerätäkseen pisteitä poliittisille vastustajilleen. Tosiasia on, että tuomioistuin totesi hänet syylliseksi Bangladeshin kansalta peräisin olevien varojen lunastamisesta. BNP:n ja Bangladeshin hallitsevan hallituksen välisen poliittisen kiistan nopeaa ratkaisemista ei auta se, että tarkastellaan uudelleen syytteitä ja oikeusprosesseja, jotka johtivat hänen tuomioon neljä vuotta sitten.

Puoluepolitiikka ja ihmisoikeusargumentit on jätettävä sivuun.

Mainos

Madame Zian kiireellisempi ja kiireellisempi kysymys on humanitaarinen myötätunto, ominaisuus, josta on valitettavan pulaa politiikan maailmassa, kun kyse on riitelevien poliittisten puolueiden välisistä kiistoista.

Nyt 77-vuotiaana ja hämärävuosinaan rouva Zia kärsii vakavasta parantumattomasta sairaudesta ja ansaitsee armon. Hän oli parhaimmillaan johtava julkisuuden henkilö, joka palveli maataan hyvin ja teki paljon edistääkseen naisten oikeuksia Aasiassa. Mutta kukaan ei voi voittaa kiistanalaista väittelyä ihmisoikeuksista, kun hänen lääketieteellisten ongelmiensa kiireellisen ratkaisun kannalta on tärkeää inhimillinen myötätunto.

BNP:n tulisi pyytää Bangladeshin presidenttiä osoittamaan armoa ja antamaan anteeksi Madame Zialle humanitaarisista syistä, jotta hän voisi toteuttaa toiveensa saada asiantuntevaa lääketieteellistä hoitoa ulkomailla ja vähentää kipuaan ja kärsimystään vapaudessa.

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa