Liity verkostomme!

Azerbaidžan

Kehityspankki tukee mikro-, pieniä ja keskisuuria yrityksiä Azerbaidžanissa

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki (EBRD) tarjoaa rahoituspakettia AccessBank tukea mikro-, pienten ja keskisuurten yritysten (MSME) kehitystä Azerbaidžan.

Pankki myöntää enintään 10 miljoonan Yhdysvaltain dollarin (9.24 miljoonan euron) syndikoidun lainan EBRD:n ollessa ennätyksellisenä lainanantajana. Euroopan Kaakkois-Euroopan rahasto (EFSE) B-lainanantajana. Osapuolet tarjoavat enintään 5 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria (4.6 miljoonaa euroa) vastaavan summan paikallisessa valuutassa.

Tuotot käytetään edelleen lainaamiseen paikallisille pk-yrityksille niiden kasvun ja kilpailukyvyn edistämiseksi. AccessBankin tavoitteena on tarjota uusia rahoitusmahdollisuuksia kaikkialla Azerbaidžanissa, houkutella uusia yrityksiä ja tukea maan kestävää kasvua.

Pankin uusi yhteistyö AccessBankin kanssa tasoittaa tietä laajemmalle yhteistyölle EBRD:n strategisten prioriteettien mukaisesti Azerbaidžanissa. Näitä ovat muun muassa maan talouden monipuolistaminen, paikallisten yritysten rahoituksen saatavuuden parantaminen ja vihreän talouden lisätuki.

George Orlov, EBRD:n Keski-Aasian, Kaukasuksen ja Türkiye-alueen rahoituslaitosjohtaja, sanoi: Missiomme Azerbaidžanissa on aina ollut tukea suurten hankkeiden lisäksi myös pk-yritysten, minkä tahansa elinvoimaisen talouden selkärangan, valtuutus. Tämän päivän allekirjoituksella tuemme AccessBankia rahoituksen laajentamisessa kaikkialle Azerbaidžaniin ja varmistamme, että Azerbaidžanin pk-yritysten kasvu ja mahdollisuudet ovat laajaa ja osallistavaa.

Oxana Binzaru, Finance in Motionin aluejohtaja, EFSE:n neuvonantaja, sanoi: "Tarjoamalla ratkaisevan tärkeää paikallisvaluuttarahoitusta alipalveltuille pk-yrityksille EFSE vahvistaa sitoumuksensa edistää Azerbaidžanin talouskasvua ja vakautta. Tämä kumppanuus AccessBankin kanssa on merkittävä askel voiman lisäämisessä. paikallisia yrityksiä ja parantaa niiden kilpailukykyä."

Mainos

AccessBankin hallituksen puheenjohtaja Davit Tsiklauri sanoi: Haluan ilmaista kiitokseni Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankille (EBRD) ja Euroopan Kaakkois-Euroopan rahastolle (EFSE) AccessBankin valinnasta paikalliseksi kumppanikseen mikro-, pienten, ja keskisuuret yritykset (MSME) Azerbaidžanissa. Tämä kumppanuus korostaa uskottavuuttamme ja uskomme, että sen avulla voimme jatkaa strategisten tavoitteidemme edistämistä ja alueen taloudellisen kehityksen edistämistä.

AccessBank on liikepankki, joka on erikoistunut tukemaan Azerbaidžanin pk-yrityksiä ja tarjoamaan niille edullisia rahoituspalveluita vuodesta 2002 lähtien.
EFSE on Kaakkois-Euroopassa ja itäisellä naapuruusalueella toimiva yrittäjyysrahasto, joka tarjoaa rahoitusta pk-yrityksille ja kotitalouksille.

EBRD on Azerbaidžanin suurin institutionaalinen sijoittaja. Pankki on investoinut yli 3.7 miljardia euroa 189 hankkeeseen tukeakseen maan talouden monipuolistamista.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa