Liity verkostomme!

Azerbaidžan

Lachin, olet vapaa!

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

10. marraskuuta yhdeksän pisteen julistuksen allekirjoittaminen Venäjän osallistuessa toisaalta pakotti Armenian antautumaan, ja toisaalta se osoitti voittaneen Azerbaidžanin armeijan voiman korkeimman komentajan, komentajan johdolla. pääjohtaja Ilham Aliyev koko maailmalle, kirjoittaa Mazahir Afandiyev, Azerbaidžanin tasavallan Milli Majlis -järjestön jäsen.

Yksi julkilausuman tärkeimmistä näkökohdista on ihmisuhrien ja verenvuodatuksen estäminen, ihmisten oikeuden asuminen Azerbaidžanin miehityksestä vapautetuilla alueilla, kansainvälisten kulttuurisuhteiden sekä taloudellisen, sosiaalisen ja ekologisen turvallisuuden varmistaminen.

Azerbaidžanin tasavallan päätavoitteena on säilyttää rauha Etelä-Kaukasiassa, palauttaa Azerbaidžanin täysivaltaisuus, panna täytäntöön kansainvälisten järjestöjen hyväksymät yleismaailmalliset ja maailmanlaajuiset asiakirjat sekä tehdä rauhasta pitkän aikavälin prosessi. Maamme ohella tämä prosessi vaikuttaa suoraan alueen sosioekonomiseen hyvinvointiin, rauhaan ja turvallisuuteen.

Allekirjoitetun julkilausuman kohdassa 6 todetaan, että uuden liikennereitin rakentamista Lachinin käytävää pitkin koskevan sopimuksen hyväksyminen oli tärkeä askel luotaessa edellytykset näiltä alueilta siirtymään joutuneiden maanmiestemme turvalliselle ja ihmisarvoiselle paluun ja konfliktin jälkeiselle ajalle. normalisointi yleensä.

Samalla tämä käytävä myötävaikuttaa ihmisten sosiaalisten ja kulttuuristen suhteiden syventämiseen sekä luo edellytykset ihmisten tulevaisuudelle luotettavammalle ja vauraalle elämälle.

Näemme kuitenkin, että vaikka Azerbaidžan on ryhtynyt johdonmukaisiin ja nopeisiin toimiin uuden tien rakentamisessa, joka edistää ihmisten turvallista ja rauhanomaista rinnakkaiseloa, Armenian puoli pidentää alueensa läpi kulkevan osuuden rakentamista ilman syytä. .

Tämä on selkeä esimerkki Armenian vastuuttomasta lähestymistavasta sitoumustensa täytäntöönpanoon sekä kansainvälisellä tasolla että 10. marraskuuta antamassaan lausunnossa.

Mainos

Kaikesta tästä huolimatta Azerbaidžan toimi vastuullisesti ottamalla huomioon paikallisen armenialaisen väestön turvallisuuden ja kotimaan ongelmat, ottaen huomioon velvoitteensa, mukaan lukien humanismi, korkea kulttuuri, rakentavuus ja suostui käyttämään 4.7 km väliaikaista tietä osuuteen saakka. Armenian kautta kulkevasta tiestä valmistuu. On sanomattakin selvää, että paikallinen armenialainen väestö, joka todistaa tapahtuvia prosesseja, näkee etujensa elää rauhassa azerbaidžanilaisten kanssa Azerbaidžanin esittämissä olosuhteissa.

26. elokuuta 2022 presidentti Ilham Alijevin viesti Twitter-tilillään paluusta Lachinin kaupunkiin sekä raportti ylipäällikkö, suurkomentaja Ilham Alijeville Azerbaidžanin asevoimien saapumisesta Lachin, samoin kuin Zabukhin ja Susin kylien hallinta, oli ensimmäinen, kansainvälisen oikeuden ja oikeuden palauttaminen luo edellytykset kymmenille tuhansille kotiseudultaan siirtymään joutuneille palata pian alkuperäisiin, esi-isiensä maihin. Viimeaikaiset tapahtumat alueella osoittavat jälleen selvästi, että Azerbaidžan on voittaja ja että alueella on uusia realiteetteja.

Armenian pitäisi nyt hyväksyä paikan päällä uudet realiteetit, jotka kuvastavat Azerbaidžanin laillisia ja oikeutettuja vaatimuksia. Näin ollen ainoa tapa säilyttää rauha ja turvallisuus on alueellisten valtioiden keskinäisen yhteistyön edelleen vahvistaminen.

Toteuttamalla vuonna 2020 yksinään neljä YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa Azerbaidžan paljasti toisaalta tarpeen uusille haasteille ja realiteeteille oikeuden palauttamiseksi maailmaan ja toisaalta kansainvälisten kulttuurisuhteiden laajentamisen valtioiden ja valtioiden välillä. kansakuntia.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa