Liity verkostomme!

Azerbaidžan

Azerbaidžanin ihmiset haluavat pitkäkestoista rauhaa ja vaurautta

Julkaistu

on

Armenian ja Azerbaidžanin välisen vihamielisyyden muodollisesta lopettamisesta huolimatta monia ongelmia on edelleen olemassa, mukaan lukien azerbaidžanilaisten ahdinko, jotka karkotettiin kodeistaan ​​molempien osapuolten pitkäaikaisen katkera konflikti kirjoittaa Martin Pankit.

Toinen merkittävä ratkaisematon ongelma ovat lukuisat kaivokset, jotka edelleen pilkkaavat koko maisemaa ja aiheuttavat tappavan ja jatkuvan uhan paikalliselle väestölle.

Nämä ja muut juuri tällä viikolla esiin nousseet asiat korostavat Venäjän välittämän tulitauon herkkyyttä, joka keskeytti Armenian ja Azerien joukkojen kuuden viikon taistelut viime vuoden loppupuolella.

Äskettäinen armeijan ja Azerbaidžanin sotilaallinen yhteenotto, joka raivosi rauhoittamattomana kuusi viikkoa, on aiheuttanut uhreja, vahinkoja ja paikallisen väestön siirtymistä paikasta toiseen.

Taistelut työntivät tuhansia pakenemaan kodeistaan ​​turvallisuuden vuoksi, joista osa on edelleen siirtymään joutuneita eivätkä pysty palaamaan kotiinsa pitkällä aikavälillä. Vihollisuudet ovat aiheuttaneet vahinkoa toimeentulolle, taloille ja julkiselle infrastruktuurille. Lisäksi monille alueille on jätetty miinoja ja muita räjähtämättömiä ammuksia, mikä aiheuttaa merkittäviä riskejä siviiliväestölle.

Huolimatta Armenian ja Azerbaidžanin välisestä tulitaukosopimuksesta 9. marraskuuta 2020, humanitaarinen tilanne, jota COVID-19-pandemia pahentaa entisestään, on edelleen huolestuttava.

Konflikti eteni ensimmäisen kerran sodaksi vuonna 1991, ja arviolta 30,000 XNUMX ihmistä kuoli ja monet muut joutuivat siirtymään kotiseudultaan.

Kovat taistelut puhkesivat jälleen viime vuoden 27. syyskuuta tuhansien uskottiin kuolleen. Azerbaidžanin armeija otti takaisin alueet, jotka olivat miehitettyjä 1990-luvun alusta lähtien.

Mutta monilla Azerbaidžanin sisäisillä pakolaisilla (maan sisällä siirtymään joutuneet), jotka vannoivat palata kotiinsa, ei ollut juurikaan aavistustakaan mihin he palaavat.

Monet vuosikymmeniä sitten - ja viime aikoina - jättämistään kodeista ovat nyt suolistettuja raunioita, ja karkotusten ja siirtymien arvet ovat syvällä. Koska tämä voi koskea yhtä monta miljoonaa azerbaidžanilaista, joista jokaisella on traaginen ja syvästi henkilökohtainen tarina, heidän palauttamisensa tehtävä on huomattava.

Silti viime vuonna Karabahin ja sitä ympäröivien Azerbaidžanin alueiden vapauttaminen Armenian miehityksestä vaatii kiireellistä ja välitöntä ratkaisua maailman kaikkien aikojen suurimpiin pakolaisiin.

Pakotettu siirtymä Azerbaidžaniin oli seurausta Armenian sotilaallisesta hyökkäyksestä Azerbaidžanin alueilla 1990-luvun alussa.

Yli miljoona azerbaidžanilaista siirtyi voimakkaasti kotimaahansa, heidän joukossaan satoja tuhansia Azerbaidžanin pakolaisia, jotka pakenivat Armeniasta.

Kaikki Azerbaidžanin väkivaltaisesti siirtymään joutuneet ihmiset sijoitettiin väliaikaisesti yli 1,600 12 tiheästi asuttuun asutusalueeseen XNUMX telttaleirissä.

Viime vuoden levottomuuksien seurauksena 84,000 85 henkilöä pakotettiin väliaikaisesti poistumaan kodistaan. Näihin kuuluu XNUMX siirtymään joutunutta perhettä Azerbaidžanin tartarialueella.

Azerbaidžanin tilanne on merkittävä useista syistä. Ensimmäinen on se, että maassa, jossa asuu vähän yli 10 miljoonaa kansalaista (7 miljoonaa kotiseudultaan siirtymisen aikana), Azerbaidžanissa on yksi maailman suurimmista siirtymään joutuneista väestöstä asukasta kohti.

 Toinen ainutlaatuinen piirre on, että maan sisäisillä pakolaisilla on samat oikeudet kuin muilla kansalaisilla, eikä heillä ole syrjintää. Azerbaidžan on myös ottanut täyden vastuun LDP: n elinolojen parantamisesta.

 Itse asiassa hallitus on 1990-luvun lopusta lähtien edistynyt merkittävästi väkivaltaisesti siirtymään joutuneen väestön elinolojen parantamisessa, tarjoten 315,000 XNUMX vaikeissa olosuhteissa eläville ihmisille tilapäisesti kodeja vasta perustetuilla alueilla.

Toinen ratkaiseva kysymys on Armenian kieltäytyminen toimittamasta äskettäin vapautettujen alueiden kaivosalueita (muodollisuuksia) Azerbaidžanin puolelle.

Tämän aiheuttama välitön vaara nähtiin lyhyellä jaksolla kolmenvälisen julkilausuman allekirjoittamisen jälkeen viime marraskuussa, jolloin yli 100 Azerbaidžanin kansalaisesta tuli miinaräjähdysten uhri, muun muassa lDP: t.

Kolmen vuosikymmenen konfliktin jälkeen kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että on välttämätöntä puhdistaa nämä alueet miinoista ja muista räjähtämättömistä ammuksista.

Tiedot heidän sijainnistaan ​​nähdään ehdottoman välttämättömänä ihmishenkien pelastamiseksi ja konfliktien jälkeisten kuntoutus- ja jälleenrakennusprosessien nopeuttamiseksi.

On myös tarpeen palauttaa konfliktin aikana täysin tuhoutuneet kaupungit ja muut asutukset ja luoda tarvittavat olosuhteet lDP: n vapaaehtoiselle, turvalliselle ja arvokkaalle paluulle kotimaahansa.

Azerbaidžan on yli 25 vuoden ajan etsinyt diplomaattisia neuvotteluja Armenian konfliktin rauhanomaisesta ratkaisemisesta.

Azerbaidžanilaisen siirtymään joutuneen väestön ehdoton ja turvallinen paluu on vahvistettu myös kymmenissä YK: n yleiskokouksen, turvallisuusneuvoston, OIC: n, PACE: n, Etyjin ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöslauselmissa ja päätöksissä.

Jo vuonna 2014 YK: n erityisraportoija YK: n ihmisoikeuksista kiitti Azerbaidžanin hallitusta omistautumisestaan ​​asiaan.

Maahantuojien kärsimistä vaikeuksista huolimatta on vielä hyviä uutisia.

Otetaan esimerkiksi yhden Azerbaidžanin haaksirikkoutuneen kylän Jojug Marjanlyn onnistunut palaaminen normaaliin tapaan, jossa 150 perhettä on palannut koteihinsa 23 pitkän, tuskallisen vuoden jälkeen.

Tuhannet muut azerbaidžanilaiset toivovat tämän tekevän tulevina kuukausina ja vuosina.

Azerbaidžan pyrkii nyt ymmärrettävästi kansainvälisen yhteisön, EU mukaan lukien, painostamaan Armeniaa yhteistyöhön toimien humanitaaristen seurausten poistamiseksi aiemmin miehitetyillä Azerbaidžanin alueilla.

Euroopan komissio on puolestaan ​​sitoutunut antamaan 10 miljoonaa euroa humanitaarista apua viime konfliktista kärsineiden siviilien auttamiseksi. Tämä nostaa EU: n apua tarvitseville ihmisille vihollisuuksien alkamisen jälkeen syyskuussa 2020 noin 17 miljoonaan euroon.

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič kertoi tälle sivustolle, että alueen humanitaariseen tilanteeseen on edelleen kiinnitettävä huomiota, ja COVID-19-pandemia pahentaa konfliktin vaikutuksia entisestään.

"EU lisää huomattavasti tukeaan konfliktista kärsivien ihmisten auttamiseksi heidän perustarpeidensa täyttämisessä ja elämänsä rakentamisessa."

Naapuruus- ja laajentumisasioista vastaava komissaari Olivér Várhelyi lisäsi, että EU pyrkii kohti kattavampaa konfliktimuutosta sekä pitkän aikavälin sosioekonomista elpymistä ja alueen sietokykyä.

EU-rahoitus auttaa tarjoamaan hätäapua, mukaan lukien ruoka, hygienia- ja taloustavarat, monikäyttöinen käteinen raha ja terveydenhuolto. Se kattaa myös suoja-avun, mukaan lukien psykososiaalinen tuki, hätätilanteissa annettavan koulutuksen ja varhaisen palautumisavun varmistamisen toimeentulotuen avulla.

Avun tarkoituksena on hyödyttää kaikkein heikoimmassa asemassa olevia konfliktialueita, mukaan lukien siirtymään joutuneet henkilöt, paluumuuttajat ja vastaanottavat yhteisöt.

Komission edustaja kertoi tälle sivustolle: "Rahoitus varmistaa myös humanitaarisen miinanraivauksen asutuilla alueilla ja tarjoaa miinariskejä koskevan koulutuksen kärsiville ihmisille."

Azerbaidžanin hallituksen lähde sanoi: "Kolmen vuosikymmenen sota Azerbaidžanin alueella on ohi. Azerbaidžanin kansa haluaa pitkäaikaista rauhaa ja vaurautta alueella. Olisi toteutettava kaikki tarvittavat humanitaariset toimenpiteet 30 vuoden konfliktien aiheuttamien ihmisten kärsimysten lievittämiseksi. "

Azerbaidžan

Voisiko Azerbaidžanin vapaa talousalue katalysoida Kaukasuksen vaurautta?

Julkaistu

on

Viime vuosikymmenien aikana kansainvälinen kauppa on nähnyt kukoistavan useita tärkeitä globaaleja liiketoimintakeskuksia. Kaikkien näiden kaupunkien yhteinen nimittäjä Hongkongista Singaporeen ja Dubaihin oli johtajien sitoutuminen avaamaan taloutensa järjestelmät maailmalle - ja tekemään niistä mahdollisimman kutsuvia muulle maapallolle., kirjoittaa Luis Schmidt.

Nyt kun yritykset ja sijoittajat ovat nähneet tällaisten kauppakeskusten menestyvän Aasiassa ja Lähi-idässä, näyttää siltä, ​​että Kaukasuksella on vuoro loistaa.

Azerbaidžanin hallitus palasi toukokuussa 2020 julkistetut suunnitelmat uuden vapaakauppa - alueen, jota kutsutaan Alatin vapaa talousalue (FEZ). 8,500,000 neliömetrin projekti ilmoitettiin osana Kaspianmeren rannikolla sijaitsevan Alat-ratkaisun uutta kauppaa ja logistiikkaa.

Alatin suunnitelmat olivat olleet töissä jo vuosia. Maan parlamentti vahvisti FEZ: ään liittyvän lain, jossa määriteltiin sen erityisasema ja sääntelypolitiikka jo vuonna 2018. Vyöhykkeen rakentaminen aloitettiin pian sen jälkeen.

Azerbaidžanin johtoasema on nyt, kun FEZ on avattu ulkomaisille yrityksille kutsumalla maailmaa tulla Alatiin.

Kaspianmeren upouuden keskittimen takana on muutama avaintekijä. Ensimmäinen tekijä on Azerbaidžanin hallituksen hyväksymä pitkän aikavälin strategia maan talouden ulottamiseksi tietoteollisuuteen ja monipuolistamiseksi energia-alalta, joka on perinteisesti Azerbaidžanin eniten rahaa tuottava ala. "Ajatus Alatin vapaa talousvyöhykkeen perustamisesta perustuu politiikkaamme. Erityisesti muun kuin öljysektorin kehittämiseksi viime vuosina tehty työ on antanut sysäyksen tämän alueen perustamiselle ”, presidentti Ilham Aliyev sanoi haastattelussa Azerbaidžanin televisiolle Alatin vapaiden talousvyöhykkeiden uraauurtavan seremonian jälkeen. "Näimme, että investoinnit muuhun kuin öljyalaan tekivät enemmän valtio kuin paikalliset yritykset. Ulkomaiset yritykset sijoittivat enemmän öljy- ja kaasusektoriin ”, Aliyev kertoi. Presidentti totesi olevansa vakuuttunut siitä, että Alat-hankkeella on tärkeä merkitys muiden kuin energiasektorien laajentamisessa.

Toinen tärkeä tekijä FEZ: n perustamisessa on kannustimien luominen Azerbaidžanin talouteen suuntautuville suorille ulkomaisille sijoituksille. Alatin hallintoa koskeva laki tarjoaa erittäin houkuttelevat olosuhteet sijoittajille. Tähän sisältyy erityinen vero- ja tullijärjestelmä, jota sovelletaan vapaalla talousalueella toimiviin yrityksiin. Alueelle tuotavista tavaroista, teoksista ja palveluista ei peritä arvonlisäveroa, ja ne vapautetaan myös kokonaan tullimaksuista. ”Tämä on hyvin edistyksellinen laki, joka täyttää täysin sekä valtion että sijoittajien edut. Tämä on hyvin tärkeää. Koska jos lainsäädännössä olisi epävarmuustekijöitä sijoittajien kannalta, ei tietenkään olisi mahdollista houkutella heitä tänne ”, presidentti Aliyev kertoi Toimittajat heinäkuun 1. haastattelussa ja totesivat, että COVID-pandemia on myös lisännyt kysyntää saumattomille, esteettömille reiteille yritysten ja kansainvälisen liiketoiminnan kasvattamiseksi.

FEZ: n kehys on suunnattu erityisesti aloittelevien yritysten ja yksittäisten yrittäjien tarpeisiin. Ryhmän presidentti Mammad Musayev kertoi Azerbaidžanin pienyritysten valaliitossa, ANCE: ssa, kuulijoille, kuinka tärkeä Alat olisi maan liiketoimintaympäristön kehittämiselle. "Alat FEZ: n toiminnan käynnistäminen on jo aloitettu, tapaamisia sijoittajien kanssa pidetään. Olemme valmiita käyttämään aikaa jokaiselle yrittäjälle, joka haluaa työskennellä kanssamme", sanoi Musajev.

Alat FEZ sijaitsee ainutlaatuisella paikalla sekä maantieteellisesti että infrastruktuurisesti tarjotakseen maailmanluokan yritysalustan. Bakun kansainvälinen merikauppasatama, joka tunnetaan myös nimellä Bakun satama, on tällä hetkellä Alat-projektin kehittynein rakenne. Sataman lastikapasiteetti on jo kymmeniä miljoonia tonneja ja se laajenee edelleen. Tällä hetkellä liikennekeskus yhdistää Turkin länteen, etelään Intian sekä Venäjän ja muiden Pohjois-Euroopan maiden kanssa. Vyöhykkeen rinnalle sijoitettava lentokenttä on jo suunnitteluvaiheessa. "Se, että pohjois-etelä- ja itä-länsi-liikennekäytävät kulkevat Azerbaidžanin alueen läpi, sekä sen läheisyys suurille markkinoille lisää FEZ: n taloudellista tehokkuutta ja antaa sille mahdollisuuden palvella Keski-Aasian markkinoita , Iran, Venäjä, Turkki ja Lähi-itä " sanoi ANCE-presidentti Musajev. Hallinnollisesti työkalu Yrityspalvelukeskus toimittaa lisenssejä, viisumeja ja muita kriittisiä palveluja talousvyöhykkeellä toimiville yrityksille ja yksityishenkilöille.

Azerbaidžanin Alat-hankkeessa saavuttama edistys on osoittanut lujan sitoutumisen maan siirtymiseen kohti itsensä rakentamista tietoon perustuvaksi taloudeksi ja talousjärjestelmän nykyaikaistamiseksi edelleen.

Jos Alatin talousvyöhyke pystyy vastaamaan odotuksiinsa, talouskasvu ei ole pelkästään Azerbaidžanin vaan koko Kaukasian alueen kannalta.

Continue Reading

Azerbaidžan

Azerbaidžan pyrkii vahvasti saavuttamaan Etelä-Kaukasuksen Agenda 2030 -strategian haasteista huolimatta

Julkaistu

on

Azerbaidžan on yksi harvinaisimmista maista, ja se saavutti myönteisiä tuloksia YK: n "vuosituhannen kehitystavoitteiden" onnistuneessa toteuttamisessa suuren johtajan Heydar Aliyevin alaisuudessa vuodesta 2000 sekä suvaitsevaisuuden, monikulttuurisuuden, sukupuolten tasa-arvon edistämisen ja varmistamisen, vähenemisen edistämisestä. köyhyys lyhyellä aikavälillä, ihmisten terveyden säilyttäminen, väestön koulutustason kohottaminen, ympäristön parantaminen, kirjoittaa Mazahir Afandiyev (kuvassa), Azerbaidžanin tasavallan Milli Majlisin jäsen.

Mazahir Afandiyev

Azerbaidžan tapasi monia vuosituhattavoitteita, mukaan lukien äärimmäisen köyhyyden ja nälän puolittaminen (saavutettu vuonna 2008), yleisen perusasteen koulutuksen saavuttaminen (saavutettu vuonna 2008), sukupuolierojen poistaminen ala- ja keskiasteen koulutuksessa sekä tiettyjen kuolleiden leviämisen vähentäminen. Tämä on tärkein syy Azerbaidžanin tasavallan presidentille Ilham Aliyeville ja maallemme kiitokseksi etelä-etelä-palkinnosta vuonna 2015 johtuen politiikasta, jolla pyritään saavuttamaan vuosituhattavoitteet onnistuneesti.

Tätä palkintoa pidetään yhtenä tärkeimmistä palkinnoista, jotka myönnetään maille, jotka ovat edistyneet merkittävästi vuosituhattavoitteiden toteuttamisessa.

Azerbaidžanin presidentti allekirjoitti lokakuussa 2016 asetuksen varapääministerin johdolla toimivan kansallisen kestävän kehityksen koordinointineuvoston (NCCSD) perustamisesta, jotta siitä tulisi myös aktiivinen osallistuja Agenda 2030 -ohjelmaan. Tämä on merkittävä askel kohti kestävän kehityksen tavoitteiden sisällyttämistä Azerbaidžanin kansalliseen kehitysohjelmaan. NCCSD: ssä on kehitetty poliittisia asiakirjoja ja etenemissuunnitelmia, jotka ovat jo tukeneet Azerbaidžanin kehityspolua tukemaan sen tavoitteita kohti kestävän kehityksen tavoitteita.

Erilaisten hallituksessa ja sen ulkopuolella toimivien sidosryhmien kanssa käytyjen intensiivisten neuvottelujen tuloksena 17 kestävän kehityksen tavoitetta, 88 tavoitetta ja 119 indikaattoria pidettiin Azerbaidžanin prioriteettina. Asianmukaista huomiota kiinnitetään Agenda 2030 -lupaukseen, jonka mukaan "kukaan ei saa jättää jälkeensä", ja hallitus parantaa koko maan, mukaan lukien kaikki maassamme asuvat, taloudellista ja sosiaalista hyvinvointia vahvistetun globaalin solidaarisuuden hengessä. keskittymällä erityisesti heikossa asemassa olevien yhteiskuntaryhmien tarpeisiin. Azerbaidžan on jo toimittanut kaksi vapaaehtoista kansallista katsausta (VNR) maan kestävän kehityksen tavoitteista YK: n päämajassa New Yorkissa, USA: ssa.

Azerbaidžan on ensimmäinen alueen ja IVY-alueen maa, joka on toimittanut kolmannen vapaaehtoisen kansallisen katsauksen (VNR). Oikeudenmukaisen, oikeudenmukaisen ja osallistavan kestävän kehityksen mallin luominen kaikille on yksi Azerbaidžanin tasavallan ensisijaisista tavoitteista, joka mainitaanrd VNR. Kansallinen kestävän kehityksen koordinointineuvosto ja talousministeriö johtavat VNR-prosessia UNDP: n maatoimiston tuella kuulemalla eri sidosryhmiä, kuten parlamenttia, ministeriöitä, julkisia laitoksia, kansalaisjärjestöjä, yksityissektoria ja akateemisia instituutioita.   

Azerbaidžan on siirtymässä strategiseen vaiheeseen tällä uudella pandemian ja konfliktien jälkeisellä aikakaudella, joka ulottuu vuosina 2021–2030. Tunnustettuaan maailmanlaajuiset suuntaukset ja haasteet Azerbaidžanin hallitus asettaa maan pitkän aikavälin kehitysvektorin ja polut sosioekonomiseen ja ympäristöön kehittämällä viittä vastaavaa kansallista prioriteettia (jotka on hyväksytty presidentin asetuksella) seuraavalle vuosikymmenelle. Nämä painopisteet ovat yhdenmukaisia ​​Agenda 2030: n Azerbaidzanin sitoumusten kanssa.

Huolimatta haasteista seurata ja mitata maailmanlaajuisten tavoitteiden onnistumista, maiden esittämät raportit antavat mahdollisuuden seurata toteutusprosessia kansainvälisellä tasolla. Kestävän kehityksen raportti 2021, yksi tärkeimmistä täytäntöönpanoprosessien seurantaraporteista, on seitsemäs painos itsenäisestä määrällisestä raportista YK: n jäsenvaltioiden edistymisestä kohti kestävän kehityksen tavoitteita (SDG). Vuoden 2021 raportissa keskitytään erityisesti toipumiseen COVID-19-pandemiasta ja kestävän kehityksen tavoitteiden vuosikymmenelle.

Azerbaidžan saavutti parhaat tulokset Kaspianmeren ja Etelä-Kaukasuksen maista, jotka arvioitiin kestävän kehityksen raportissa 2021, ja sijoittui 55. sijalle 165 maassa, joiden kokonaisindeksipistemäärä oli 72.4, YK: n hyväksymiin kestävän kehityksen tavoitteisiin (SDG). 10 miljoonan asukkaan maa osoitti vahvan sitoutumisen kaikkiin seitsemäntoista tavoitteeseen, ottaen huomioon asiakirjassa esitetyt yleiset indikaattorit. Haluan myös mainita, että tämä indeksi on noin 70.9 Itä-Euroopan ja Keski-Aasian maiden keskuudessa.

Kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamisessa maailmassa saavutettujen suurten onnistumisten lisäksi COVID-19-pandemian aiheuttamat maailmanlaajuiset kriisit voivat vuoden 2020 alusta lähtien vaarantaa maailman sitoutumisen kestävän kehityksen Agenda 2030 -ohjelmaan. Kestävän kehityksen raportti 2021 osoittaa selvästi ainutlaatuisen mallin SDG: iden välisestä yhteydestä, joka voi liittyä COVID-19-seurauksiin. SDG4 (Quality Education) on päätavoite, jonka menestys on heikentynyt myös maailmassa ja Azerbaidžanissa.

Nevertheelss, presidentti Ilham Aliyevin strategisen näkemyksen seurauksena koronaviruksen torjunnasta, Azerbaidžan seuraa ja ylläpitää saavutuksia SDG1: ssä (ei köyhyyttä) ja SDG6: ssa (puhdas vesi ja puhtaanapito). SDB3 (kohtuuhintainen ja puhdas energia), SDG 7 (ilmastotoimet) ja SDG 13 (kestävät kaupungit).

Lisäksi haluaisin huomauttaa, että Azerbaidžan on Etelä-Kaukasuksen herkin maa ilmastonmuutoksen kielteisille seurauksille sen ilmastovyöhykkeiden monimuotoisuuden ja maantieteellisen sijainnin kannalta. Tässä suhteessa SDG13: n (ilmastotoimet) saavuttaminen, joka liittyy läheisesti kaikkiin muihin asialistan tavoitteisiin, on maallemme tärkeä tavoite, ja epäonnistuminen tässä voi estää SDG6: n (puhdas vesi ja sanitaatio) ja SDG15: n saavuttamisen. (Elämä maalla).

Valitettavasti Armenian kolmen vuosikymmenen miehitys vahingoitti laajasti ekosysteemiä, villieläimiä ja luonnonvaroja Azerbaidžanin miehitetyillä alueilla ja niiden ympäristössä. Armenialaiset turvautuivat myös laajamittaisiin ekologisiin terroritekoihin alueilla, jotka heidän oli lähdettävä marraskuun kolmenvälisen rauhansopimuksen nojalla, joka edellytti Azerbaidžanin miehitettyjen alueiden palauttamista. Lisäksi Armenia saastuttaa vuosittain jatkuvasti valtioiden rajat ylittäviä vesivaroja kemikaaleilla ja biologisilla aineilla. Tämä puolestaan ​​heikentää SDG6: n menestystä. 

Vuonna 2006 YK: n yleiskokouksen päätöslauselma A / RES / 60/285 "Azerbaidžanin miehitettyjen alueiden tilanteesta" oli myös vaatinut alueen lyhyen ja pitkän aikavälin huonontumisen arviointia ja torjuntaa. Lisäksi vuonna 2016 Euroopan neuvoston parlamentaarinen edustajakokous hyväksyi päätöslauselman nro 2085 otsikolla "Azerbaidžanin raja-alueiden asukkailta puuttuu tietoisesti vettä" ja vaaditaan Armenian asevoimien välitöntä vetäytymistä kyseiseltä alueelta ja sallitaan riippumattomien maiden pääsy alueelle insinöörit ja hydrologit suorittamaan yksityiskohtaisen tutkimuksen paikan päällä. Kaikki nämä tosiasiat osoittavat Azerbaidžanin yleisen vahingon ympäristölle vuosien ajan tapahtuneen laittoman miehityksen seurauksena.

Siitä huolimatta 30 vuoden ekologinen terrorismi on päättynyt Azerbaidžanin Sugovushanin kylän vapauttamiseen, ja ekologisen tasapainon varmistamiseksi ja kestävän, puhtaan ympäristön luomiseksi Tartar, Goranboy ja Yevlakhin alueille tehdään työtä.

Azerbaidžanin voittavan armeijan voiton seurauksena 30 vuoden laiton miehitys päättyi, joten maamme on edistynyt ensimmäistä kertaa vuosien aikana kohti SDG16-tavoitetta (rauha, oikeus ja vahvat instituutiot). 

Olen vakuuttunut siitä, että maamme Etelä-Kaukasuksella luoman rauhan ja vakauden seurauksena pysyvä yhteistyö (SDG17) luodaan ja että alueen yhteiset tavoitteet toteutetaan onnistuneesti.

Continue Reading

Armenia

Etelä-Kaukasia: Komissaari Várhelyi vierailee Georgiassa, Azerbaidžanissa ja Armeniassa

Julkaistu

on

Naapuruus- ja laajentumisasioista vastaava komission jäsen Olivér Várhelyi (Kuvassa) matkustaa Etelä-Kaukasiaan tänään (6. heinäkuuta) - 9. heinäkuuta vierailemalla Georgiassa, Azerbaidžanissa ja Armeniassa. Tämä on komission jäsenen ensimmäinen vierailu alueen maihin. Se seuraa talous- ja investointisuunnitelman hyväksyminen, joka tukee itäisen kumppanuuden maiden uudistettua elvytys-, sietokyky- ja uudistussuunnitelmaa. Tapaamisissaan poliittisten viranomaisten, liike-elämän ja kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa komissaari Várhelyi esittelee alueen talous- ja investointisuunnitelman ja sen maakohtaiset lippulaivahankkeet. Hän keskustelee myös kahdenvälisten suhteiden keskeisistä kysymyksistä kummankin maan kanssa. Komissaari vahvistaa EU: n solidaarisuuden kumppanimaiden kanssa COVID-19-pandemian torjunnassa.

Georgiassa komissaari Várhelyi tapaa pääministeri Irakli Garibashvilin, ulkoministeri David Zakalianin, eduskunnan puheenjohtajan Kakhaber Kuchavan ja poliittisten puolueiden edustajat sekä patriarkka Ilia II: n. Azerbaidžanissa hän tapaa ulkoministeri Jeyhun Bayramovin, presidentin hallinnon päällikön Samir Nuriyevin, talousministerin Mikayil Jabbarovin ja energiaministerin Parviz Shahbazovin. Armeniassa komissaari Várhelyi tapaa presidentti Armen Sarkissianin, vt. Pääministerin Nikol Pashinyanin, varapääministeri Grigoryanin ja patriarkka Karekin II: n. Audiovisuaalinen kuvaus vierailusta on saatavilla osoitteessa EbS.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa