Liity verkostomme!

Itävalta

Itävallan COVID-rokotelaki astuu voimaan vastustuksen keskellä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Uusi laki tulee voimaano Itävallassa tällä viikolla voimassa oleva voima, joka tekee Covid-19-rokotuksesta pakollisen kaikille yli 18-vuotiaille. Useat maat ovat ottaneet käyttöön vanhuksille tai lääkintähenkilöstölle mandaatteja, mutta tämä on ensimmäinen valtio Euroopassa, joka on ottanut käyttöön tällaisia ​​laaja-alaisia ​​toimenpiteitä., kirjoittaa Bethany Bell, Koronaviruspandemia.

Lou Moser (kuvassa alla), Wienin eteläpuolella asuva keramiikkataiteilija, ei ole rokotettu COVID-19:ää vastaan, eikä myöskään hänen miehensä Gus. He ovat jyrkästi eri mieltä Itävallan uudesta rokotemandaatista.

Rokotuksen pitäisi hänen mukaansa olla henkilökohtainen valinta. "Minulla on ollut Covid-19. En siis itse asiassa näe järkeä saada pistoja, kun minulla on riittävästi vasta-aineita", LOu kertoo. "Ja siksi päätin olla rokottamatta. Eikä minkään viranomaisen asia ole määrätä minulle, mitä laitan kehooni."

"Se on osoittanut, että rokotteet eivät ole vielä todella pysäyttäneet pandemiaa", LOu sanoo.LOu MoserLou Moser, itävaltalainen keramiikkataiteilija

Itävallan hallitus sanoo, että rokotukset ovat tehokkaita vakavien sairauksien torjunnassa ja että lakia tarvitaan tulevien sulkemisten estämiseksi. EU- ja perustuslakiministeri Karoline Edtstadler sanoo, että hallitus on "hyvin tietoinen siitä, että se on todella vahva askel ja todella kova toimenpide".

Mutta hän sanoo, että se on välttämätöntä. Caroline EdtstadlerKaroline Edtstadler, EU- ja perustuslakiministeri

Hän kuitenkin sanoo, että pakollinen rokotus on "ihmisoikeuksiin puuttumista". "Mutta tässä tapauksessa tämä häiriö voi olla perusteltua", hän lisää. "Meillä on tarve päästä pois pandemiasta ja tiedämme, että rokotukset ovat ainoa tapa päästä eroon siitä ja palata normaaliin elämään."

Mainos
Ihmiset kantavat Itävallan lippuja osoittaessaan mieltään Itävallan hallituksen Covid-toimenpiteitä vastaan ​​8. tammikuuta
Viime viikkoina on järjestetty useita mielenosoituksia hallituksen COVID-toimenpiteitä vastaan

Hän sanoo, että rokotemandaatti päättyy tammikuussa 2024, ja se voidaan lopettaa aikaisemmin, jos pandemia sen sallii. Laki tulee voimaan 3. helmikuuta, mutta viranomaiset aloittavat ihmisten rokotustilanteen tarkistamisen vasta maaliskuun puolivälissä.

Niille, jotka kieltäytyvät ampumasta, määrätään sakkoja, jotka vaihtelevat 600 eurosta (500 puntaa; 670 dollaria) 3,600 XNUMX euroon. Poikkeukset koskevat niitä, jotka eivät voi saada rokotusta lääketieteellisistä syistä tai jotka ovat raskaana.

Noin 72 prosenttia itävaltalaisista on täysin rokotettuja. Carlos saa tehosterokotusrokotuskeskuksessa Wienin Pyhän Tapanin katedraalissa. Se oli helppo päätös, hän sanoo.

"Halusin saada rokotuksen, koska haluan suojella perhettäni ja tuntemiani ihmisiä", hän kertoo. "Haluan matkustaa ja se on minulle helpompaa, kun olen saanut kolmannen kerran rokotuksen."

Tohtori Klaus Markstaller, Wienin lääketieteellisen yliopiston ja kaupungin suurimman sairaalan anestesian ja tehohoidon osaston johtaja, sanoo, että rokote pelastaa ihmishenkiä.

"On selvästi osoitettu, että rokotus estää taudin vakavia kuluja, ja siksi se vähentää tehohoitoon pääsyä merkittävästi", hän sanoo. "Joten jos haluat pienentää henkilökohtaista riskiäsi merkittävästi ja riskiä läheisillesi, ota rokotus."

Mies ylittää Michaelerplatzin Hofburgin palatsin edustalla ensimmäisenä päivänä valtakunnallisen tilapäisen sulkutilanteessa uuden koronaviruspandemian neljännen aallon aikana 22. marraskuuta
Itävallan hallitus otti käyttöön useita toimenpiteitä viruksen hillitsemiseksi pandemian aikana, mukaan lukien lukitukset

Jotkut itävaltalaiset ihmettelevät, kuinka tiukasti lakia pannaan täytäntöön. Poliittinen analyytikko Thomas Hofer sanoo, että kaikki riippuu siitä, kuinka COVID-19 leviää tulevaisuudessa.

"Uskon, että monet ihmiset toivovat, että tämä ei ole niin tiukkaa kuin hallitus alun perin ehdotti. Luulen, että on olemassa jonkinlainen itävaltalainen ratkaisu, mikä tarkoittaa, että et koskaan vie sitä koko matkan läpi", hän sanoi. sanoo.

"Hallituskin saattaa ajatella, että okei, ehkä maaliskuussa tai huhtikuussa, se ei ole enää tarpeellista. Mutta riippuu siitä, miten pandemia kehittyy, palaako se syksyllä ja talvella."

Mutta vahva vastustuskyky rokotevaltuutusta kohtaan säilyy. Äärioikeistolainen, rokotteita vastustava Freedom Party sanoo taistelevansa toimenpidettä vastaan ​​oikeudessa. Sen johtaja Herbert Kickl on sanonut, että laki "tasoittaa tietä totalitarismille Itävallassa".

Monet lain vastustajat ovat menossa kaduille. Mielenosoittajat eri puolilta yhteiskuntaa ovat protestoineet viikko toisensa jälkeen pakollisia rokotteita ja Covidiin liittyviä rajoituksia vastaan.

Lauantaina Wienissä järjestetyssä mielenosoituksessa eräs nainen kertoi minulle olevansa tyytyväinen rokottamiseen, mutta vastusti pakollisia pistostöjä. Hänen takanaan olevalla palkintokorokkeella anti-vaxxer kertoi kannustavalle yleisölle, että Covid-19-rokote oli "historian suurin kansanmurha".

Itävalta on mennyt pidemmälle kuin yksikään naapuristaan ​​tämän rokotemandaatin kanssa. Muut Euroopan maat seuraavat tarkasti.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa