Liity verkostomme!

Itävalta

Komissio hyväksyy Itävallan 134 miljoonan euron ohjelman uutismedian digitaalisen muuttamisen tukemiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti Itävallan ohjelman uutismedian digitaalisen muutoksen tukemiseksi. Tuki myönnetään suorina avustuksina painetuille uutismedialle sekä radio- ja televisiolähetystoiminnan harjoittajille. Tarkemmin sanottuna järjestelmän tarkoituksena on auttaa uutismediaorganisaatioita laajentamaan digitalisaatiotaan modernisoimalla jakelukanavia, luomalla ja uudistamalla digitaalinen infrastruktuuri ja digitaalisen sisällön tarjoaminen. Ohjelma, jonka arvioitu budjetti on 134 miljoonaa euroa, on voimassa 31. lokakuuta 2027 asti.

Komissio arvioi järjestelmän mukaisesti 107 artiklan 3 kohdan c alakohta Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) mukaisesti, jonka mukaan valtiontuki helpottaa tietyn taloudellisen toiminnan tai alan kehitystä. Komissio katsoi, että järjestelmä helpottaa uutismedia-alan kehitystä ja edistää tiedotusvälineiden moniarvoisuutta, joka on demokraattisen yhteiskunnan toiminnan kannalta olennaista.

Komissio päätteli, että toimenpiteen myönteiset vaikutukset ovat suuremmat kuin mahdolliset kilpailun vääristymiseen liittyvät kielteiset vaikutukset. Tällä perusteella komissio hyväksyi ohjelman EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio on saatavilla asianumerolla SA.62555 osoitteessa valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa