Liity verkostomme!

Antarktis

MEPC 77: IMO:n on leikattava nopeasti merenkulun mustan hiilen päästöjä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) meriympäristön suojelukomitean (MEPC 77) kokouksen avautuessa Lontoossa 22. marraskuuta Clean Arctic Alliance kehotti IMO:ta, sen jäsenvaltioita ja kansainvälistä merenkulkua suojelemaan arktista aluetta toteuttamalla nopean vähennyksen. merenkulun mustahiilen päästöissä arktisella alueella tai sen lähellä sekä vähentää kiireellisesti maailmanlaajuisen merenkulkualan kasvihuonekaasupäästöjä ja mustahiilen päästöjä. 
 
Musta hiili on lyhytikäinen ilmastotekijä, joka vastaa 20 %:sta laivaliikenteen ilmastovaikutuksista (20 vuoden pohjalta). Kun musta hiili laskeutuu lumelle ja jäälle, sulaminen kiihtyy ja heijastavuuden menetys luo takaisinkytkentäsilmukan, joka pahentaa globaalia kuumenemista. Arktisen merenkulun mustahiilipäästöt lisääntyivät 85 % vuosina 2015–2019.
"Tällä viikolla IMO:n on puututtava mustan hiilen päästöjen vaikutuksiin arktisilla alueilla ottamalla pikaisesti käyttöön voimakkaita toimenpiteitä, joilla pyritään saamaan aikaan nopeita, syvällisiä leikkauksia arktisella alueella tai sen läheisyydessä liikennöivän merenkulun mustahiilen päästöihin sekä vähentämään pikaisesti hiilidioksidipäästöjä ja hiilidioksidipäästöjä. Merenkulun mustahiilipäästöt maailmanlaajuisesti", sanoi Clean Arctic Alliancen johtava neuvonantaja Sian Prior. 
 
”Clean Arctic Alliance tukee Päätösehdotus toimitettu MEPC 77:lle yksitoista IMO:n jäsenmaata, joka kehottaa arktisella alueella ja sen lähellä liikennöiviä aluksia siirtymään raskaammista, saastuttavammista polttoöljyistä kevyempiin tisleisiin polttoaineisiin, joilla on alhainen aromaattinen tai muita puhtaampia vaihtoehtoisia polttoaineita tai käyttömenetelmiä", hän lisäsi [1]. "Jos kaikki tällä hetkellä raskaita polttoöljyjä käyttävät merenkulku arktisella alueella siirtyisivät käyttämään tislepolttoainetta, näiden alusten mustahiilipäästöt vähenisivät välittömästi noin 44 prosenttia. Jos näihin aluksiin asennettaisiin hiukkassuodattimet, mustahiilen päästöjä voitaisiin vähentää yli 90 %.

"IPCC:n tuoreet havainnot osoittavat, että IMO:ssa tällä hetkellä käsiteltävät ilmastotavoitteet ja aikataulut ovat täysin riittämättömiä", jatkoi Prior [2]. "On välttämätöntä vahvistaa toimenpiteitä, jotka on määrä hyväksyä IMO:n meriympäristön suojelukomiteassa (MEPC 77), jotta varmistetaan, että ne vähentävät nopeasti ja syvästi sekä hiilidioksidi- että mustahiilen päästöjä aluksista, erityisesti niiden, jotka vierailevat tai toimivat lähellä arktista aluetta."

Kansalaisjärjestön lausunto:
18. marraskuuta Kansalaisjärjestöt pyysivät IMO:ta puolittaa merenkulun kasvihuonekaasupäästöt vuoteen 2030 mennessä ja IMO:n jäsenmaiden on kiireesti mukautettava viraston työ merenkulun ilmastovaikutusten vähentämiseksi COP26:n kehitykseen MEPC 77:n aikana [3]. 
 
Lausunnossa kehotettiin IMO:n jäsenvaltioita: Kohdista toimitus 1.5 asteen tavoitteen kanssa: sitoutua vähentämään alusten ilmastovaikutuksia aikataulussa, joka on yhdenmukainen lämpenemisen pitämisen kanssa alle 1.5:n°mukaan lukien nollan saavuttaminen viimeistään vuoteen 2050 mennessä ja päästöjen puolittaminen vuoteen 2030 mennessä;  Lyhyen aikavälin toimenpiteiden vahvistaminen: käynnistää uudelleen keskustelut IMO:n lyhyen aikavälin toimenpiteen tavoitetasosta, jotta voidaan sopia uusista tavoitteista, jotka ovat johdonmukaisia ​​päästöjen puolittamisen kanssa vuoteen 2030 mennessä; Ota vastaan ​​musta hiili: ryhtymään päättäväisiin toimiin puuttuakseen mustahiilen päästöjen vaikutuksiin arktiseen alueeseen, lyhytikäiseen ilmastontekijään, joka vastaa 20 prosentista merenkulun ilmastovaikutuksista; ja Aseta kasvihuonekaasumaksu: sopia kasvihuonekaasupäästöjen vähimmäismaksusta 100 dollaria tonnilta ilmastorahoituksen lisäämiseksi ja oikeudenmukaisen siirtymisen tukemiseksi nollaan koko sektorilla. kutsuttiin COP26:ssaLisätietoja täältä.
 
IMO:n on puolitettava meriliikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä
[1] MEPC 77-9 - Kommentteja PPR 8:n tuloksesta 
[2] IPCC:n ilmastokriisiraportti: Clean Arctic Alliance vaatii laivaliikenteen mustan hiilen leikkaamista
[3] NGO Lausunto: IMO:n on puututtava mustahiilen päästöjen vaikutuksiin arktisella alueella

Arktisesta ja mustasta hiilestä
Suuret ilmastomuutokset tapahtuvat voimakkaammin ja etenevät nopeammin korkeilla leveysasteilla, ja dramaattisimmat muutokset ovat nähtävissä Jäämeren merijääpeitteessä. Kesäinen merijääpeite on huomattavasti pienentynyt muutaman vuosikymmenen takaiseen verrattuna ja jäljellä oleva jää on noin puolet paksumpi. Monivuotinen jää on vähentynyt noin 90 %. Päivät ilman kesäjäätä voivat tulla jo 2030-luvun alussa, jos maailma ei täytä Pariisin ilmastosopimuksen sitoumusta rajoittaa maapallon lämpeneminen alle 1.5 asteeseen, millä voi olla ennennäkemättömät seuraukset maailmanlaajuiselle ilmastolle ja meriympäristölle. 

Arktinen laivaliikenne lisääntyy, kun merijään vähentyminen avaa resursseja ja kiinnostus lyhyempiä transarktisia laivareittejä kohtaan kasvaa. Maailmanlaajuisista ponnisteluista huolimatta laivojen mustahiilen päästöt kasvavat – arktisen merenkulun mustahiilen päästöt lisääntyivät 85 % vuosina 2015–2019. Kun musta hiili laskeutuu lumelle ja jäälle, sulaminen kiihtyy ja heijastavuuden menetys luo takaisinkytkentäsilmukan, joka pahentaa tilannetta. globaali lämmitys. Black Carbonilla on myös terveysvaikutuksia arktisille yhteisöille. Arktisella alueella tai sen läheisyydessä tapahtuvan merenkulun mustahiilen päästöjen vähennykset voidaan ottaa käyttöön nopeasti siirtymällä puhtaampiin polttoaineisiin ja niillä on välitön vaikutus lumen ja jään sulamisen vähentämiseen, koska musta hiili on lyhytikäistä ja pysyy ilmakehässä vain päiviä tai viikkoa. 
 
Miten laivaliikenteen mustahiilipäästöt vaikuttavat arktiseen alueeseen
Tarvitaan kiireellisiä ja välittömiä toimia laivojen mustahiilen päästöjen vähentämiseksi
Video

Tietoja Clean Arctic Alliancesta

Clean Arctic Alliance, joka koostuu 21 voittoa tavoittelemattomasta organisaatiosta, kampanjoi taivutellakseen hallituksia ryhtymään toimiin arktisen alueen, sen villieläinten ja ihmisten suojelemiseksi. 

Jäseniä ovat: 90 North Unit, Altai Project, Alaska Wilderness League, Bellona, ​​Clean Air Task Force, Green Transition Denmark, Ecology and Development Foundation ECODES, Environmental Investigation Agency, Friends of the Earth USA, Global Choices, Greenpeace, Islannin luonnonsuojelu Association, International Cryosphere Climate Initiative, Nature and Biodiversity Conservation Union, Ocean Conservancy, Tyynenmeren ympäristö, Seas At Risk, Surfrider Foundation Europe, Stand.Earth, Transport & Environment ja WWF.

Lisätietoja saat napsauttamalla tästä.
Twitter

Jaa tämä artikkeli:

Antarktis

Etelämantereen tapaamismahdollisuus sulattaa eteläisen valtameren suojelun vastustus

Julkaistu

on

Etelämantereen meren elollisten resurssien säilyttämisen komission (CCAMLR) 40. vuosikokous ja sen 26 jäsentä kokoontuvat 18. lokakuuta alkaen keskustelemaan muun muassa kolmesta laajamittaisesta merensuojeluehdotuksesta Itä-Etelämantereella, Weddellinmerellä ja Etelämantereen niemimaa.

Näiden alueiden suojeleminen suojaa lähes 4 miljoonaa neliökilometriä valtamerta ihmisen toiminnalta ja tarjoaa kriittisen turvapaikan hämmästyttäville villieläimille, kuten valaille, hylkeille, pingviinille ja krillille vielä 1 prosentissa maailman valtamerestä.

Koko tämän vuoden #CallonCCAMLR -julkinen kampanja, jota Antarktis 2020 ja sen kansalaisjärjestöt -kumppanit tukevat, on rakentanut vauhtia maailman johtajien tarpeeseen suojella Etelämantereen eteläistä merta. Lähes 1.5 miljoonan ihmisen tuella maailmanlaajuisesti, jotka allekirjoittivat vetoomuksen tämän tärkeän valtamerialueen suojelemiseksi, korkean tason sitoutuminen on kasvanut, ja Ranskan, EU: n, Saksan ja Espanjan poliittiset johtajat ovat saaneet tämän kiireellisen julkisen kehotuksen.

"Ihmiset nousevat jälleen pelastaakseen planeettamme jäiset perustukset, ja tärkeät päättäjät kuulevat äänemme." sanoi Philippe Cousteau, valtameren aktivisti ja legendaarisen valtameritutkijan Jacques Cousteaun pojanpoika.

Mainos

Äskettäisessä korkean tason Etelämantereen tapahtumassa Madridissa Yhdysvaltain presidentin ilmaston erityislähettiläs John Kerry korosti myös, että tällä hetkellä on diplomaattinen "kypsyys" edistyä.

”Ilmasto- ja biologisen monimuotoisuuden kriisien vakavuuden vuoksi tämä CCAMLR -kokous on tärkeä testi maiden sitoutumisesta monenvälisyyteen. Tiede on yksiselitteinen.

Maiden on hylättävä poliittiset erimielisyydet ja tehtävä tiivistä yhteistyötä sopiakseen tämän viimeisen erämaan nopeasta suojelemisesta. " Said Geneviève Pons, pääjohtaja ja Euroopan varapresidentti Jacques Delors ja Etelämanner 2020 -puheenjohtaja.

Mainos

Alueella on dramaattisia muutoksia lämpenemisen ja jään sulamisen vuoksi, mikä työntää sen lähemmäksi useita käännekohtia ja mahdollisesti katastrofaalisia maailmanlaajuisia vaikutuksia ihmiskuntaan ja biologiseen monimuotoisuuteen. 

"Etelämanner on naapurimme. Missä tahansa maailmassa oletkin vaikuttanut siihen, mitä siellä tapahtuu, minkä vuoksi on tärkeää, että valaisemme sen suojelun tärkeyttä planeetallemme ja valtamerelle. ” sanoi Lewis Pugh, kestävyysuimari, YK: n valtamerien suojelija ja Etelämantereen 2020 -mestari.

Tällä hetkellä lähes kaikki CCAMLR: n jäsenet tukevat lisäsuojausta. Ainoastaan ​​Venäjä ja Kiina tarvitsevat tukea saadakseen vaaditun yksimielisyyden näiden suojeltujen merialueiden nimeämisestä.

"Tämä on erittäin selvä signaali johtajille jatkaa diplomaattisen ja taloudellisen vaikutusvallan käyttöä ja tehostaa pyrkimyksiään turvata historian suurin merisuojelu", sanoi Pascal Lamy, Pariisin rauhanfoorumin puheenjohtaja ja Etelämanner 2020 -puheenjohtaja.

Huomautuksia toimittajalle

Etelämanner 2020 on ryhmä vaikuttajia urheilun, politiikan, liike -elämän, median ja tieteen maailmasta, jotka pyrkivät varmistamaan Etelämantereen eteläisen valtameren täyden ja tehokkaan suojelun alueen tehokkaiden suojelualueiden verkoston kautta. Niitä tukevat Ocean Unite, The Pew Charitable Trusts ja Etelämantereen ja Eteläisen valtameren liitto.

#CallonCCAMLR -kampanja on kansalaisjärjestöjen yhteinen aloite, mukaan lukien Etelämantereen ja Eteläisen valtameren liitto, Etelämanner 2020, Ocean Unite, Only One, The Pew Charitable Trusts ja SeaLegacy. He ovat keränneet lähes 1.5 miljoonan ihmisen tuen maailmanlaajuisesti vetoomukseen, jossa maailman johtajia kehotetaan toimimaan nyt.

-- Vetoomus Etelämantereen suojelun vaatiminen on aloitteiden yhteistyö:

-        #CallonCCAMLR

-        Avaaz: Pelasta Etelämantereen erämaakampanja               

-        WeMove-kampanja pelastaa erämaa-elinympäristöt pingviineille, valaille ja muille arvokkaille lajeille

-Etelämantereen elollisten resurssien säilyttämiskomissio (CCAMLR) perustettiin Etelämantereen sopimusjärjestelmän mukaisesti Eteläisen valtameren biologisen monimuotoisuuden säilyttämiseksi. CCAMLR on konsensukseen perustuva järjestö, joka koostuu 26 jäsenestä, mukaan lukien EU ja kahdeksan sen jäsenvaltiota. CCAMLR: n toimeksiantoon kuuluu ekosysteemiin perustuva kalastuksenhoito, Etelämantereen luonnon suojelu ja valtavien suojeltujen merialueiden luominen, joiden avulla valtameri voi parantaa ilmastonmuutoksen sietokykyä.

- Eteläisellä valtamerellä on kolme ehdotusta uusien suojeltujen merialueiden luomiseksi.

 Itä -Etelämanner: 0.95 miljoonaa km2;

o Weddellinmeri: 2.18 miljoonaa km2;

o Etelämantereen niemimaa: 0.65 miljoonaa km2.

- CCAMLR: n 40. kokous pidetään 29. lokakuuta 2021 asti.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Antarktis

Tutkijat ja asiantuntijat juhlivat Etelämanteren sopimuksen Madridin pöytäkirjan 30. vuosipäivää

Julkaistu

on

Tänään (4. lokakuuta) ministerit, johtavat tutkijat ja asiantuntijat ympäri maailmaa kokoontuvat Madridin arkeologiseen museoon muistoksi Etelämantereen sopimuksen Madridin pöytäkirjan allekirjoittamisen 30. vuosipäivää. Vuonna 1991 tämä pöytäkirja, jota pidettiin merkittävänä saavutuksena ympäristön hallintotavassa, julisti koko Etelämantereen mantereen täydellisen suojan hyväksikäytöltä. 

Korkean tason vuoropuheluissa keskustellaan erilaisista haasteista, joita Etelämanner kohtaa tänään. Tämän jälkeen järjestetään ministerikokous, jossa toivottavasti maat sitoutuvat uusiin uraauurtaviin toimiin näiden haasteiden käsittelemiseksi seuraavien 30 vuoden aikana.

[Lähes 1.5 miljoonan ihmisen maailmanlaajuisesti allekirjoittama vetoomus, jossa kehotetaan maailman johtajia lisäämään merkittävästi Etelämantereen vesien suojelua, myös kansalaisjärjestöt luovuttavat Espanjan hallituksen presidentille. Etelämantereen ja Eteläisen valtameren koalitio (ASOC), Avaaz, Blue Nature Alliance, Ocean Unite, OnlyOne, SeaLegacy, The Pew Charitable Trusts että Siirrämme Eurooppaa.]

"Tämä tapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus juhlia tätä sopimusta monenvälisyyden ja hyvän hallintotavan vahvana symbolina ja osoittaa maailmalle, että tätä monenvälistä toimintaa tarvitaan pikaisesti uudelleen nyt, kun ilmastonmuutos kiihtyy ja uhkaa tätä hauraaa erämaata"sanoi Claire Christian, Etelämantereen ja Eteläisen valtameren liittouman pääjohtaja.

Mainos

Etelämantereella tapahtuu suuria muutoksia ilmastonmuutoksen vuoksi- jään sulaminen ja lämpötilan nousu nopeammin kuin missään muualla maapallolla. Vaikka mannerta on suojeltu hyväksikäytöltä, sitä ympäröivät vedet ovat edelleen avoimia kaupalliselle kalastukselle, joka on laajentunut viime vuosikymmeninä ja uhkaa suuria haavoittuvia ekosysteemejä ja tärkeitä villieläinten elinympäristöjä. 

Kansainvälinen elin, joka kuuluu Etelämantereen sopimuksen piiriin, kutsutaan CCAMLR (Etelämantereen meren elollisten resurssien suojelukomissio) säätelee kalastusta ja on vastuussa Etelämantereen merielämän säilyttämisestä. Se harkitsee parhaillaan kolmen uuden laajamittaisen suojelualueen nimeämistä Weddellinmeri, Itä -Etelämanner ja Etelämantereen niemimaa, joka auttaisi näitä alueita sopeutumaan ja kehittämään kestävyyttä ennennäkemättömiin muutoksiin, joita ilmakriisi aiheuttaa meren ekosysteemeille.

Tämä lisäsuoja turvaa melkein lisäksi 4 miljoonaa km2 valtamerta ihmisen toiminnasta, joka tarjoaa turvapaikan hämmästyttäville villieläimille, kuten valaille, hylkeille ja pingviineille 1% maailman valtamerestä. 

Mainos

Kaikki CCAMLR: n jäsenet, mukaan lukien Euroopan maat (Belgia, Ranska, Saksa, Italia, Alankomaat, Puola, Espanja ja Ruotsi) ja Euroopan unioni, tukevat näitä uusia alueita Venäjää ja Kiinaa lukuun ottamatta. 

"Johtajien, jotka kokoontuvat täällä Madridissa, mukaan lukien Espanja, on sitouduttava käyttämään kaikki diplomaattinen painonsa tuodakseen Venäjän ja Kiinan mukaan tähän historialliseen biologiseen monimuotoisuuteen ja ilmastotoimiin tänä vuonna”. julistettu Pascal Lamy, Pariisin rauhanfoorumin puheenjohtaja, Etelämantereen 2020 -mestariryhmän toinen johtaja.

"Meidän on toimittava nyt Etelämanteren valtameren suojelemiseksi. Alueella ei ole varaa jälleen menetettyyn toimettomuuteen”Päätti Geneviève Pons, Euroopan Jacques Delorsin pääjohtaja, Etelämantereen 2020 -mestariryhmän toinen johtaja.

Ilmoittautuaksesi tapahtumaan lähetä nimesi ja henkilötunnuksesi seuraavaan osoitteeseen: [sähköposti suojattu]

END

Muistiinpanoja toimittajille

Antarktis 2020 on aloite, joka kokoaa yhteen politiikan, tieteen, urheilun ja median maailman johtajia ja vaikutusvaltaisia ​​ääniä. Se kannustaa maailman johtajien korkeatasoista tukea näiden alueiden suojelemiseksi. Tämä aloite yhdessä kansalaisjärjestöjen kanssa Etelämantereen ja Eteläisen valtameren koalitio (ASOC), Avaaz, Blue Nature Alliance, Ocean Unite, OnlyOne, SeaLegacy, The Pew Charitable Trusts että Siirrämme Eurooppaa toimittaa Espanjan hallituksen presidentille #CallonCCAMLR -vetoomuksen, jonka on allekirjoittanut lähes 1.5 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti ja joka vaatii tänä vuonna Etelämantereen vesien suojelua. 

Etelämanteren sopimuksesta sovittiin vuonna 1959 ja se tuli voimaan vuonna 1961, ja siinä on 54 osapuolta https://en.wikipedia.org/wiki/Antarctic_Treaty_System.

Etelämantereella on ratkaiseva rooli globaalin ilmaston säätelyssä ja sen erittäin rikkaan biologisen monimuotoisuuden ja voimakkaan ympyränmuotoisen virtauksen ansiosta se toimittaa ravinteita muulle maailman valtamerelle. Eteläinen valtameri peittää 30 % valtameren pinnasta, ja se on merkittävä puskuri ilmastonmuutosta vastaan, sillä se imee peräti 75 % ylimääräisestä lämmöstä ja 40 % maailmanlaajuisesta hiilidioksidipäästöstä (CO2).

Tämä juhlallinen kokous pidetään muutama päivä ennen CCAMLR: n 40 -vuotista kokousta ja biologista monimuotoisuutta koskevan yleissopimuksen COP15 -kokousta, jotka molemmat alkavat 11. päivänä. Kokouksen odotetaan hyväksyvän Madridin julistuksen, joka on yhteisen sitoudumme suojelemaan planeettamme ainutlaatuisen alueen biologista monimuotoisuutta.

CCAMLR: Etelämantereen elollisten resurssien säilyttämiskomissio (CCAMLR) perustettiin Etelämantereen sopimusjärjestelmän mukaisesti Eteläisen valtameren biologisen monimuotoisuuden säilyttämiseksi. CCAMLR on konsensukseen perustuva järjestö, joka koostuu 26 jäsenestä, mukaan lukien EU ja kahdeksan sen jäsenvaltiota. CCAMLR: n toimeksiantoon kuuluu ekosysteemiin perustuva kalastuksenhoito, Etelämantereen luonnon suojelu ja valtavien suojeltujen merialueiden luominen, joiden avulla valtameri voi parantaa ilmastonmuutoksen sietokykyä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Antarktis

EU -ministeriö keskittyy Etelämanteren suojeluun

Julkaistu

on


Kuva: Kelvin Trautman

Etelämantereen merisuojelua edelleen tukevista maista tulevat ministerit tapasivat 29. syyskuuta keskustellakseen siitä, miten voittaa Venäjän ja Kiinan tuen toiminnan lisäämiselle. Euroopan komissaari Virginijus Sinkevičius isännöi ministereitä ennen Etelämantereen elävien merenvarojen säilyttämistä käsittelevän komission (CCAMLR) vuotuista kokousta, joka päättää kolmesta laajamittaisesta suojeluehdotuksesta eteläisellä valtamerellä. Kaksi näistä ehdotuksista- Itä-Etelämantereella ja Weddellinmerellä- on esittänyt EU.

Tämä kokous on keskeinen tilaisuus ministereille sopia viimeisestä korkean tason pyrkimyksestä varmistaa, että nämä ehdotukset hyväksytään tänä vuonna. ”Näiden alueiden suojeleminen lisää eteläisen valtameren kestävyyttä nopeasti muuttuvan ilmaston kasvavia vaikutuksia vastaan ​​ja poistaa muita stressitekijöitä, kuten teollisen kalastuksen, mikä hyödyttää sekä kalastusta että villieläimiä. Ne ovat keskeinen vastaus ilmasto- ja biologisen monimuotoisuuden kriiseihin ", sanoi Claire Christianson ASOC: sta.

Venäjä ja Kiina ovat tällä hetkellä ainoat maat, jotka estävät vaaditun yksimielisyyden ehdotettujen Etelämantereen suojelualueiden nimeämisestä CCAMLR: n puitteissa.

Mainos

”Euroopan johtajat sitoutuivat diplomaattiseen ja taloudelliseen vaikutusvaltaan voittaakseen Venäjän ja Kiinan. Vieläkään ei ole merkkejä siitä, että tämä tuki olisi turvattu, mutta koordinoidulla ja koordinoidulla toiminnalla valtiot voisivat sopia tämän vuoden suurimmasta valtameren suojelusta ”, sanoi Pascal Lamy, Pariisin rauhanfoorumin puheenjohtaja ja Etelämantereen 2020 -mestari.

CCAMLR-kokous pidetään vain muutama päivä sen jälkeen, kun Kiina isännöi suurta YK: n biologista monimuotoisuutta käsittelevää konferenssia (biologisen monimuotoisuuden yleissopimuksen osapuolten 15. konferenssi, 11. – 15. Lokakuuta), jossa sovitaan 10 vuoden suunnitelmasta luonnon pelastamiseksi. 

"Ministerien on tehtävä Kiinalle selväksi, että planeetan terveydelle ja meren elämälle kriittisen meren suojelun estäminen on täysin ristiriidassa heidän roolinsa kanssa tämän erittäin tärkeän biologista monimuotoisuutta käsittelevän kokouksen isäntänä", sanoi Geneviève Pons, pääjohtaja ja Euroopan varapresidentti Jacques Delors ja Etelämantereen mestari 2020.

Mainos

Äskettäin johtavat tutkijat lähettivät CCAMLR: n jäsenvaltioille kirjeen, jossa ne kehottivat nimeämään Etelämantereen suojeltuja merialueita.

”Ilman välittömiä ja merkittäviä päästövähennyksiä, kuten Pariisin sopimuksen tavoitteissa on todettu, maa saavuttaa pian käännekohdat, joilla on tuhoisia seurauksia paitsi Etelämantereelle ja sen merelle, myös muulle ihmiskunnalle. Toimintaa tarvitsevat myös muut asiaankuuluvat elimet, mukaan lukien ne, jotka valvovat Etelämantereen eteläisen valtameren kansainvälistä hallintoa, joka muodostaa 10 prosenttia maailman valtamerestä ”, sanoi tutkijakirjeen ja IPCC: n tutkija Hans Pörtner.

Etelämanner 2020on ryhmä vaikuttajia urheilun, politiikan, liike -elämän, median ja tieteen maailmasta, jotka pyrkivät varmistamaan Etelämantereen eteläisen valtameren täyden ja tehokkaan suojelun alueen tehokkaiden suojelualueiden verkoston kautta. Niitä tukevat Ocean Unite, The Pew Charitable Trusts ja Etelämantereen ja Eteläisen valtameren liitto.

Linkki Tiedemiesten kirje CCAMLR: n jäsenvaltioille:

- #CallonCCAMLR -kampanja, on kansalaisjärjestöjen kumppanien yhteinen aloite, mukaan lukien Etelämantereen ja Eteläisen valtameren liitto, Etelämanner 2020, Ocean Unite, Only One, The Pew Charitable Trusts ja SeaLegacy. He ovat keränneet lähes 1.5 miljoonan ihmisen tuen maailmanlaajuisesti vetoomukseen, jossa maailman johtajia kehotetaan toimimaan nyt.

CCAMLR: Etelämantereen elollisten resurssien säilyttämiskomissio (CCAMLR) perustettiin Etelämantereen sopimusjärjestelmän mukaisesti Eteläisen valtameren biologisen monimuotoisuuden säilyttämiseksi. CCAMLR on konsensukseen perustuva järjestö, joka koostuu 26 jäsenestä, mukaan lukien EU ja kahdeksan sen jäsenvaltiota. CCAMLR: n toimeksiantoon kuuluu ekosysteemiin perustuva kalastuksenhoito, Etelämantereen luonnon suojelu ja valtavien suojeltujen merialueiden luominen, joiden avulla valtameri voi parantaa ilmastonmuutoksen sietokykyä.

Vuonna 2009 CCAMLR: n jäsenmaat alkoivat ottaa vastuunsa perustaakseen MPA -verkoston koko eteläiselle valtamerelle ja perustivat ensimmäisen avomeren MPA: n Etelä -Orkneyn saarten eteläiselle hyllylle. Vuonna 2016 maailman suurin MPA solmittiin Ross -merellä (Yhdysvaltojen ja Uuden -Seelannin ehdottama; 2.02 miljoonaa km2).

On kolme ehdotusta uusien MPA -alueiden luomiseksi eteläiselle valtamerelle.

  • Itäinen Etelämanner: EU / Ranska, Australia, Norja, Uruguay, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat - 0.95 miljoonaa km2;
  • Weddellin meri: EU / Saksa, Norja, Australia, Uruguay, Iso -Britannia ja Yhdysvallat - 2.18 miljoonaa km2;
  • Etelämantereen niemimaa: Argentiinasta ja Chilestä- 0.65 miljoonaa km2.

Näiden kolmen suuren alueen suojelu turvaa lähes 4 miljoonaa km2 Etelämantereen valtameren. Se on suunnilleen EU: n koko ja edustaa 1% maailman valtamerestä. Yhdessä tämä varmistaisi historian suurimman merisuojelun.

CCAMLR: n 40. kokous pidetään 18.-29. Lokakuuta 2021.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa