Liity verkostomme!

Antarktis

G20 sitoutuu suojelemaan Etelämantereen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20 ympäristöryhmän (G20) ryhmä on sitoutunut suojelemaan Etelämantereen eteläistä valtamerta ihmisten paineilta biologisen monimuotoisuuden vähenemisen lieventämiseksi ja ihmiskunnan puolustuskyvyn vahvistamiseksi ilmastokriisiä vastaan.

Vuonna virallinen tiedonanto torstaina (22. heinäkuuta) Napolissa pidetyn G20-kokouksen jälkeen maailman taloudelliset suurvallat totesivat ensimmäistä kertaa, että Etelämantereen suojelu olisi tieteen ja koko ihmiskunnan etujen mukaista. Siirto seuraa johtavien tutkijoiden varoituksia että ilmastonmuutos työntää aluetta kohti lukuisia käännekohtia maailmanlaajuisesti.

"Tämä on maailman talousjohtajien ennennäkemätön sitoutuminen suojelun laajentamiseen eteläisellä valtamerellä, jolla on vakavia uhkia ilmastonmuutoksesta ja muista tekijöistä", sanoi The Pew Charitable Trustsin Antarktiksen ja Eteläisen valtameren suojelun johtaja Andrea Kavanagh. "Hyvin hoidetun suojeltujen merialueiden verkoston luominen tälle hauraalle napa-alueelle olisi yksi historian suurimmista merien suojelutoimenpiteistä ja osoittaisi, että suuret MPA-verkot ovat mahdollisia kansainvälisillä vesillä. Tämä toimi suojaisi myös alueita, jotka ovat elintärkeitä ilmastonmuutosta koskevalle tieteelliselle tutkimukselle, ja tarjoavat parhaan mahdollisuuden keystone-lajeille, kuten krilleille, sopeutua lämpeneviin ja happamoittaviin vesiin ", sanoi The Pew Charitablein johtaja Andrea Kavanagh, Etelämantereen ja eteläisen valtameren suojelu. Luottaa.

Mainos

Tällä hetkellä Etelämantereen meren elollisten luonnonvarojen suojelukomissio (CCAMLR) keskustelee kolmesta suuresta Etelämantereen suojellusta merialueesta Itä-Etelämantereella, Weddellinmerellä ja Etelämantereen niemimaalla. Ne suojelevat melkein neljää miljoonaa neliökilometriä - melkein 1% - merestä ja auttavat saavuttamaan maailmanlaajuisen tavoitteen, jonka mukaan vähintään 30% merestä on suojeltava vuoteen 2030 mennessä. Näihin MPA-alueisiin ei ole vielä päästy yksimielisyyteen.

”Meillä on uskomaton mahdollisuus tarjota pitkäaikaista suojaa yhdelle maailman viimeisimmistä erämaa-alueista. Näiden MPA-alueiden hyväksyminen antaisi ikonisille lajeille, kuten pingviinit ja hylkeet, turvapaikat muuttuvassa maailmassa. Se olisi myös tehokas tapa vahvistaa biologista monimuotoisuutta ja auttaa pitämään planeettamme asuttavana ”, sanoi Etelämantereen ja eteläisen valtameren koalition (ASOC) pääjohtaja Claire Christian.

Mainos
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa