Liity verkostomme!

Albania

Iranin agentit, oppositiota vastaan ​​suunnatun väärän tiedon lähde, kuulusteltu, karkotettu Albaniasta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yhdysvaltain hallitus ja sen Albanian-suurlähetystö antoivat 22. heinäkuuta 2022 lausunnon, jossa varoitettiin uskottavasta terroriuhkasta Iranin kansallisen vastarintaneuvoston (NCRI) järjestämää Free Iranin huippukokousta vastaan ​​23.-24. heinäkuuta. NCRI puolestaan ​​lykkäsi vuosittaista huippukokousta Albanian hallituksen suosituksesta.  

Viikkoa aiemmin, heinäkuun 16. päivänä, albanialaiset uutiskanavat kertoivat, että SPAK (korruption ja järjestäytyneen rikollisuuden vastainen rakenne, SPAK), joka toimii erityissyyttäjänviraston pyynnöstä, oli pidättänyt ja kuulustellut 20 iranilaista vakoilusta iranilaisen käskystä. Albanian poliisi teki ratsian kahdeksaan asuntoon, neljään toimistoon ja useisiin rakennuksiin, joissa nämä henkilöt asuivat ja harjoittivat kiellettyä toimintaa.  

Tekeminen tapahtui neljä vuotta kestäneen pidätettyjen toiminnan tarkkailun ja tutkinnan jälkeen, mukaan lukien vakoilu Albanian alueella Islamic Revolutionary Guards Corpsin (IRGC) puolesta. Yhdysvallat on nimennyt ulkomaan terroristijärjestöön. (FTO) ja tiedustelu- ja turvallisuusministeriö (MOIS), EuroNews Albanian mukaan.

Albanian tiedotusvälineet tunnistivat kuulusteluista 11:tä Hassan Heyraniksi, Mehdi Soleimaniksi, Gholamreza Shekariksi, Mostafa Beheshtiksi, Abdolrahman Mohammadianiksi, Hassan Shahbaziksi, Sarfaraz Rahimiksi, Mahmoud Dehghan Gourabiksi, Mohammad Reza Seddighiksi, Reza Islamiksi ja Ali Hajariksi. Asunto- ja toimistoetsintöjen lisäksi takavarikoitiin kaikki heidän elektroniikkalaitteet, mukaan lukien matkapuhelimet, tietokoneet, nauhurit ja asiakirjat.

Näitä henkilöitä syytettiin myös "rahojen vastaanottamisesta Iranin salaisilta palveluilta, Qods Forcelta ja IRGC:ltä saadakseen tietoja MEK:stä Albaniassa".

Tätä kehitystä koskevassa raportissa NCRI julkaisi raportin 1. elokuuta, jossa viitattiin 17. helmikuuta 2021 kirjain Iranin kansalainen ja entinen MEK-jäsen Hadi Sani Khani YK:n pääsihteerille Antonio Guterresille paljastaen, että hän oli neljän vuoden ajan tehnyt yhteistyötä samojen henkilöiden kanssa, erityisesti Hassan Heyranin kanssa, joka oli toiminut johtajana. ja yhteydenpito näiden henkilöiden ja Iranin Tiranan-suurlähetystön välillä. ”Tänä aikana aloin tehdä yhteistyötä MOIS:n virallisten edustajien kanssa Albanian suurlähetystössä…. ja MOIS-agentit, mukaan lukien Ebrahim ja Massoud Khodabandeh, Gholamreza Shekari ja Ehsan Bidi sekä myöhemmin Hassan Heyrani. He käyttivät minua demonisoinnissa, vakoilussa, tiedustelutietojen keräämisessä ja tiedustelusuunnitelmissa terroritoimien toteuttamiseksi MEK:iä vastaan”, Sani Khani kirjoitti.

NCRI korosti, että "vaikka albanialaiset tiedotusvälineet raportoivat nyt tämän Iranin salaisen palvelun palveluksessa olevan entisen MEK:n renkaan suunnittelemasta vakoilusta ja järjestäytyneestä terroristitoiminnasta Albanian sisällä, tämän renkaan tavoittaminen länsimaisiin uutistoimistoihin valtamediassa on toinen monimutkaisempi näkökohta. se vaatii tarkastelua ja tutkimista."

Mainos

Se lisäsi, että Teheranista loppunut MEK:n vastainen rengas, joka asuu Albaniassa, "pystyi huijaamaan tai manipuloimaan tusinaa toimittajaa sellaisista uutismediasta kuin The Guardian, Foreign Policy, The Independent, Der Spiegel, MSNBC ja jopa BBC. ja New York Times sekä muut julkaisemaan halventavia ja outoja syytöksiä MEK:ää vastaan, joka on Teheranin hallinnon kukistamiseen pyrkivä suurin oppositioliike, jonka Iranin hallinto pyrkii häpäisemään ja demonisoimaan kansainvälisesti hämärtääkseen valokeilassa. MEK on käyttänyt ihmisoikeusloukkauksiaan, salaisia ​​ydinaseohjelmiaan, terroristeja tukevia toimiaan ja sekaantumista Lähi-idän alueelle lietsoakseen sotaa ja konflikteja.

"Nämä toimihenkilöt kertoivat innokkaille ja halukkaille "ystävällisille toimittajille" valheita ja vääriä tarinoita MEK:stä ja sen johdosta ja tavoitteista kylvääkseen epäluottamusta ja hämmennystä länsimaisen yleisön mieliin ja vaikeuttaen länsimaisten päättäjien ja julkisuuden henkilöiden tukea. liike Iranin hallintoa vastaan", NCRI kirjoitti.

Tämän kehityksen jälkeen neljä iranilaista tiedusteluagenttia, Shahin Qajar Mohammadi Fard, Seyed Ahmad Azim Setara, Betool Soltani ja Afshin Kalantari, jotka asuivat Isossa-Britanniassa ja Saksassa, matkustivat Albaniaan 29. heinäkuuta jatkamaan terroristioperaatiota. Albanian poliisi ja lentoasemaviranomaiset olivat tietoisia siteistään kuulusteltuihin agentteihin, mutta he kielsivät neljältä pääsyn ja karkottivat heidät lähtömaihinsa.

MEK:n Pariisissa toimiva median edustaja Shahin Gobadi kommentoi tätä kehitystä EU Reporterille: "Nyt, kun viimeaikaiset paljastukset Albanian lainvalvontaviranomaisista ovat tutkineet näitä agentteja, pitäisi olla kristallinkirkasta, että he ruokkivat valtamediaa valheilla ja propagandaa halventaakseen ja luodakseen alustan terroristisuunnitelmille Iranin oppositiota vastaan, jota hallinto pitää eksistentiaalisena uhkana." 

Gobadi lisäsi: "Kaikille arvostetuille tiedotusvälineille ja uutistoimittajille pitäisi olla huolissaan siitä, kuinka Iranin hallinto käyttää yli kahden vuosikymmenen aikana kehitettyä propagandaa MEK:ää vastaan ​​saadakseen kattavuutta sen vastustajia vastaan ​​suunnatulle disinformaatiokampanjalle."

Gobadi korosti, että Iranin hallinnon palkkasoturien passit, turvapaikka ja kansalaisuus on peruutettava Euroopassa. Iso-Britannia.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa