Liity verkostomme!

Afrikka

Afrikka saa humanitaarisen lähetyksen venäläisiä lannoitteita

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Venäläinen Uralchem, yksi maailman suurimmista typen, kaliumin ja monimutkaisten lannoitteiden tuottajista ja viejistä, toimittaa tuotteitaan (urea- tai yhdistelmälannoitteet) Afrikkaan veloituksetta.

Tämä Uralchemin hanke toteutetaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteen nro 2 "Nälän poistaminen, elintarviketurvan varmistaminen ja ravitsemuksen parantaminen sekä kestävän maatalouden edistäminen" mukaisesti. Tässä vaiheessa hanke kattaa ensimmäisen 25 tuhannen tonnin erän humanitaarisen toimituksen Togon tasavaltaan (Lomén satama).

Kuten Uralchemin toimitusjohtaja Dmitry Konyaev kommentoi: "Tässä monimutkaisessa geopoliittisessa tilanteessa, joka on vaikuttanut merkittävästi lannoitteiden tuotannon ja kulutuksen globaaleihin markkinaolosuhteisiin, Uralchem ​​on valmis tukemaan maataloustuottajia Afrikassa toimittamalla ilmaisen kuljetuksen Perus- ja edistykselliset tuotteemme. Alan keskeisenä toimijana ymmärrämme, kuinka tärkeää on tukea maataloutta sekä kotimarkkinoillamme että Afrikassa, jolla on erittäin vaikea selviytyä tästä talouskriisistä."

Voidaan todeta, että Uralchemin aloite on laatuaan ensimmäinen ja ainutlaatuinen maailmassa yksityisten yritysten joukossa.

Uralchemin humanitaarisen rahdin lähetys Afrikkaan tulee pian sen jälkeen, kun Istanbulissa 22. heinäkuuta allekirjoitettiin YK:n sihteeristön ja Venäjän välinen yhteisymmärryspöytäkirja venäläisten elintarvikkeiden ja lannoitteiden edistämiseksi maailmanmarkkinoilla. YK:n puolelta asiakirjan allekirjoitti YK:n pääsihteeri António Guterres.

Tämän asiakirjan päätehtävänä on varmistaa läpinäkyvä ja esteetön elintarvikkeiden ja lannoitteiden, mukaan lukien niiden tuotantoraaka-aineiden, toimitus maailmanmarkkinoille. Puhumme erityisesti esteiden poistamisesta rahoituksen, vakuutusten ja logistiikan aloilta, jotta näille tuotteille voitaisiin saada erityisiä poikkeuksia Venäjää koskevista rajoittavista toimenpiteistä. Muistiinpanon voimassaoloaika on 3 vuotta.

Yhdysvallat oli jo aiemmin myöntänyt yleisen lisenssin, joka salli lannoitteisiin, elintarvikkeisiin, siemeniin sekä lääkinnällisiin laitteisiin ja lääkkeisiin liittyvät kaupat Venäjän kanssa. Euroopan unioni totesi myös hyväksyessään seitsemännen Venäjän vastaisen pakotepaketin, että se on sitoutunut välttämään kaikkia toimenpiteitä, jotka voisivat johtaa elintarviketurvan heikkenemiseen kaikkialla maailmassa.

Mainos

Uralchemin edunsaaja oli entinen venäläinen liikemies Dmitri Mazepin, joka joutui EU:n pakotteiden alle ja myi enemmistön yhtiöstä. Uralchemin omaisuus EU:ssa, mukaan lukien sen Latviassa sijaitsevat lannoitteiden ja ammoniakin uudelleenlastausterminaalit, olivat myös Uralchemin hallinnan ulkopuolella, mutta toistaiseksi Latvian viranomaiset ovat rajoittaneet niitä sanktioiden vuoksi. Valtion viranomaiset eivät ole vielä päättäneet antaa lupaa lannoitteiden kuljetukseen terminaalien kautta tai edes venäläisten lannoitteiden tuontiin latvialaisille maanviljelijöille.

Tässä suhteessa EU:n ulkopolitiikan johtajan Josep Borrellin viimeaikaiset lausunnot ovat huomionarvoisia. Hän sanoi, että EU ei sulje pois mahdollisuutta muuttaa Venäjän vastaisia ​​pakotteita, jos niillä on välillisiä vaikutuksia elintarvike- ja lannoitemarkkinoihin. Tästä kertoi espanjalainen uutistoimisto EFE 26. heinäkuuta. Borrellin mukaan on taloudellisia toimijoita, jotka "ylireagoivat" sanktioiden edessä. "Jos on mahdollisuus tehdä sitä, mikä ei ole kiellettyä, he eivät tee sitä", Borrel uskoo. Hän väittää, että yhteisön ehdottamat pakotteet Venäjää vastaan ​​"sulkevat selvästi ruoan ja lannoitteiden pois".

Martin Griffith, YK:n humanitaaristen asioiden alipääsihteeri ja hätäapukoordinaattori, sanoi 28. heinäkuuta pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että venäläistä ruokaa ja lannoitteita tarvitaan globaaleilla markkinoilla. "Maailma tarvitsee venäläisten elintarvikkeiden ja lannoitteiden vientiä. Neuvotteluissa ei ollut kyse sanktioiden lieventämisestä, vaan viennin esteiden poistamisesta. Nämä ovat kaikki saman paketin osia", hän viittasi viljanvientisopimukseen ja muistioon. Venäjän ja YK:n välillä.

Ehkä elintarvikekriisin ongelman ratkaisemiseksi maailman yhteisön ja kestävän kehityksen päättäjien tulisi tunnustaa lannoitteet humanitaariseksi hyödykkeeksi yhtä hyvin kuin elintarvikkeiden, lääkkeiden ja muiden elintärkeiden hyödykkeiden kanssa ja siten yksinkertaistaa kaikkia niihin liittyviä menettelyjä. lannoitteiden toimittaminen maailmanmarkkinoille.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa