Liity verkostomme!

Afrikka

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden suojatun maantieteellisen merkinnän Etelä-Afrikasta

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 'Rooibos' / 'Punainen pensas' Etelä-Afrikasta suojattujen alkuperänimitysten (SAN) rekisteriin. Rooibos / Red Bush viittaa kuivattuihin lehtiin ja varsiin, joita viljellään Länsi-Kapin maakunnassa ja Pohjois-Kapin maakunnassa, alueella, joka tunnetaan kuumista kuivista kesistä ja kylmistä märistä talvista. 'Rooibos' / 'Red Bush' on kehittänyt joitain ainutlaatuisia ominaisuuksia sopeutumiseen tässä ankarassa ilmastossa ja tarjoaa hedelmäisiä, puisia ja mausteisia makuja. Se korjataan vuosittain kuumina kesinä ja aurinkokuivataan heti sadonkorjuun jälkeen. Teekenttäprosessia kuvataan usein taidemuodoksi, ja se on yksi kriittisimmistä osista Rooibos / Red Bush -prosessia, jossa tarvitaan erityistä taitotietoa ja asiantuntemusta. 'Rooibos' / 'Red Bush' -kuivattujen lehtien ja varsien käyttö teenä dokumentoitiin ensimmäisen kerran melkein 250 vuotta sitten. Siitä lähtien sen hedelmäinen, makea maku on johtanut siihen, että se on Etelä-Afrikan kulttuurikuvake. Tällä hetkellä EU: n ulkopuolisista maista on rekisteröity 262 maantieteellistä merkintää. Lisätietoja eAmbrosia tietokannassa ja laatujärjestelmät sivut.

Afrikka

EU: n pakotteet: Komissio julkaisee Syyriaa, Libyaa, Keski-Afrikan tasavaltaa ja Ukrainaa koskevia erityissäännöksiä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on antanut kolme lausuntoa koskien EU: n rajoittavia toimenpiteitä (seuraamuksia) koskevien neuvoston asetusten erityissäännösten soveltamista Libya ja Syyria, The Keski-Afrikan tasavalta ja alueellisen koskemattomuuden heikentävät toimet Ukraina. Ne koskevat 1) muutoksia jäädytettyjen varojen kahteen erityispiirteeseen: niiden luonteeseen (Libyaa koskevat pakotteet) ja niiden sijainti (Syyriaa koskevat pakotteet); 2) jäädytettyjen varojen vapauttaminen rahoitusvakuuden täytäntöönpanon avulla (Keski-Afrikan tasavaltaa koskevat pakotteet) ja; 3) kielto asettaa varoja tai taloudellisia resursseja listalle otettujen henkilöiden saataville (Ukrainan alueellista koskemattomuutta koskevat pakotteet). Vaikka komission lausunnot eivät sido toimivaltaisia ​​viranomaisia ​​tai EU: n talouden toimijoita, niiden on tarkoitus tarjota arvokasta ohjausta niille, joiden on sovellettava ja noudatettava EU: n pakotteita. Ne tukevat pakotteiden yhdenmukaista täytäntöönpanoa koko EU: ssa YK: n tiedonannon mukaisesti Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: avoimuuden, vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen.

Rahoituspalvelujen, rahoitusvakauden ja pääomamarkkinaunionin komissaari Mairead McGuinness sanoi: "EU: n pakotteet on pantava täytäntöön täysimääräisesti ja yhdenmukaisesti koko unionissa. Komissio on valmis auttamaan kansallisia toimivaltaisia ​​viranomaisia ​​ja EU: n toimijoita näiden seuraamusten soveltamiseen liittyvissä haasteissa. "

EU: n pakotteet ovat ulkopolitiikan väline, joka muun muassa auttaa saavuttamaan EU: n keskeiset tavoitteet, kuten rauhan säilyttäminen, kansainvälisen turvallisuuden vahvistaminen sekä demokratian, kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien lujittaminen ja tukeminen. Pakotteet kohdistetaan niihin, joiden toiminta vaarantaa nämä arvot, ja niillä pyritään vähentämään mahdollisimman paljon siviiliväestölle aiheutuvia haittoja.

EU: lla on tällä hetkellä käytössä 40 erilaista pakotusjärjestelmää. Osana komission roolia perussopimusten valvojana, komissio vastaa EU: n taloudellisten ja taloudellisten pakotteiden täytäntöönpanon valvonnasta kaikkialla unionissa sekä varmistaa, että seuraamuksia sovelletaan tavalla, joka ottaa huomioon humanitaaristen toimijoiden tarpeet. Komissio tekee myös tiivistä yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa varmistaakseen, että pakotteet pannaan täytäntöön yhdenmukaisesti koko EU: ssa. Lisätietoja EU: n pakotteista tätä.

Continue Reading

Afrikka

Epätäydellisen tiedon maailmassa instituutioiden tulisi heijastaa Afrikan todellisuutta

Julkaistu

on

COVID-19 on upottanut Afrikan mantereen täysin taantumaan. Mukaan Maailmanpankki, pandemia on ajanut jopa 40 miljoonaa ihmistä äärimmäiseen köyhyyteen koko mantereella. Joka kuukauden rokotteen käyttöönottoviiveen viivästymisen arvioidaan maksavan noin 13.8 miljardia dollaria menetettyä BKT: tä, kustannukset lasketaan sekä ihmishenkinä että dollareina, kirjoittaa Lord St John, ristipenkki-ikäisensä ja Afrikan kaikkien puolueiden parlamentaarisen ryhmän jäsen.

Myös suorat ulkomaiset sijoitukset Afrikkaan ovat laskeneet seurauksena, ja heikot talousennusteet heikentävät sijoittajien luottamusta. ESG-investointien nousun, jossa investoinnit arvioidaan useiden eettisten, kestävien ja hallintotapojen perusteella, pitäisi teoriassa kanavoida varoja kelvollisiin projekteihin koko mantereella tämän kuilun poistamiseksi.

Käytännössä sovelletut eettiset sijoitusperiaatteet voivat kuitenkin itse asiassa luoda lisäesteitä, kun ESG-vaatimusten täyttämiseen tarvittavaa näyttöä ei ole saatavilla. Toiminta kehittyvillä ja rajamarkkinoilla tarkoittaa usein epätäydellisen tiedon kanssa työskentelemistä ja tietyn riskin hyväksymistä. Tämä tiedon puute on johtanut siihen, että Afrikan maat ovat saaneet yhden heikoimmista ESG-pisteistä kansainvälisissä rankingissa. Globaali kestävän kehityksen kilpailukykyindeksi Vuonna 2020 27 Afrikan valtiota sisältyi kestävän kilpailukyvyn 40 viimeisen sijan joukkoon.

Minulla, joka on nähnyt omakohtaisesti afrikkalaisten valtioiden yrittäjyyshankkeiden sosiaaliset ja taloudelliset hyödyt, ei ole minulle mitään järkeä, että oletettavasti 'eettisempi' lähestymistapa sijoittamiseen estäisi investointeja sinne, missä siitä olisi suurin sosiaalinen hyöty. Rahoitusyhteisöllä on edelleen tehtävää kehittää mittareita, joissa otetaan huomioon epävarmat ympäristöt ja epätäydelliset tiedot.

Niissä maissa, jotka tarvitsevat eniten ulkomaisia ​​investointeja, on usein laittomia, jopa moraalisia riskejä sijoittajille. On varmasti ilahduttavaa, että kansainväliset oikeusjärjestelmät pitävät yrityksiä yhä useammin vastuullisena yrityksen käyttäytymisessä Afrikassa.

- Yhdistyneen kuningaskunnan korkein oikeus "s Päätös siitä, että öljyn saastuttamat nigerialaiset yhteisöt voivat haastaa Shellin oikeuteen Englannin tuomioistuimissa, luo varmasti ennakkotapauksen jatkotapauksille. Tässä kuussa, LSE: n listalla oleva Petra Diamonds saavutti 4.3 miljoonan puntaa ryhmällä kantajia, jotka syyttivät sitä ihmisoikeusloukkauksista sen Williamson-operaatiossa Tansaniassa. RAID (Rights and Accountability in Development) -raportissa väitettiin tapauksia, joissa turvallisuushenkilöstö kuoli vähintään seitsemän ja 41 hyökkäystä Williamsonin kaivoksessa sen jälkeen kun Petra Diamonds osti sen.

Rahoitus ja kauppa eivät saa olla sokeita eettisille huolenaiheille, ja kaikki osallistuminen näissä tapauksissa väitettyihin väärinkäytöksiin on tuomittava jyrkästi. Jos on konflikteja ja ihmisoikeusloukkauksia, länsimaisen pääoman on pysyttävä kaukana. Kun konflikti antaa tien rauhalle, länsimaista pääomaa voidaan kuitenkin käyttää yhteiskunnan rakentamiseen. Tätä varten sijoittajien on luotettava siihen, että he voivat toimia konfliktin jälkeisillä alueilla altistamatta väärille oikeudellisille vaateille.

Johtava kansainvälinen asianajaja Steven Kay QC julkaisi äskettäin laaja puolustus asiakkaansa, Lundin Energyn, joka on kärsinyt laajemmasta koettelemuksesta yleisen mielipiteen tuomioistuimessa, toiminnasta Etelä-Sudanissa vuosina 1997–2003. Lundinia vastaan ​​nostettu tapaus perustuu kansalaisjärjestöjen noin 2001 vuotta sitten esittämiin väitteisiin. Samat väitteet muodostivat perustan kanadalaiselle Talisman Energy -yritykselle vuonna XNUMX nostetulle Yhdysvaltain oikeusjutulle, joka epäonnistui todisteiden puutteen vuoksi.

Kay kuihtelee raportin todisteiden laatua, erityisesti sen "riippumattomuutta ja luotettavuutta", sanomalla, että sitä ei "voida hyväksyä kansainvälisessä rikostutkinnassa tai syytteeseenpanossa". Tärkeintä tässä on kansainvälinen yksimielisyys siitä, että tällaiset väitteet käsittelevät asianmukaiset instituutiot, tässä tapauksessa Kansainvälinen rikostuomioistuin. Tässä tapauksessa yhtiö on joutunut kansalaisjärjestöjen ja tiedotusvälineiden oikeudenkäyntiin, kun taas aktivistien väitetään olevan 'ostoksilla' lainkäyttöalueella, joka hyväksyy tapauksen. Ruotsin syyttäjäviranomainen, joka on tarkastellut tapausta ylimääräisen yksitoista vuoden ajan, päättää pian, jatketaanko syytettä oikeudenkäynnistä kokonaan epätodennäköistä tapausta, jonka mukaan Lundinin puheenjohtaja ja entinen toimitusjohtaja osallistuivat väitettyihin sotarikoksiin vuosina 1997-2003. suljetaan.

En ole missään nimessä kansainvälisen tai todellakin Ruotsin oikeuden asiantuntija, mutta Kayn kuvauksessa tämä on tapaus, jossa julkinen kerronta on kaukana siitä rajallisesta ja epätäydellisestä tiedosta, joka meillä on tosiseikoista. Konfliktien jälkeisillä alueilla toimiville länsimaisille yrityksille asetetaan perustellusti korkeat vaatimukset, ja niiden odotetaan olevan kumppaneita maiden talouskehityksessä. Näin ei yksinkertaisesti tapahdu, jos osa liiketoiminnan kustannuksista näissä maissa on tarkoitus kattaa vuosikymmenien ajan väärillä oikeudellisilla vaatimuksilla.

Afrikalla on synkkä historia kauheista rikoksista, jotka on tehty länsimaisen kapitalismin nimissä, siitä ei voi olla epäilystäkään. Länsimaiden yritysten tulisi muodostaa sosiaaliset ja taloudelliset kumppanuudet isäntämaidensa ja -yhteisöjensä kanssa missä tahansa, pitäen huolta väestöstä ja ympäröivästä ympäristöstä. Emme kuitenkaan voi olettaa, että näiden yritysten olosuhteet ovat samat kuin vakiintuneilla markkinoilla. Kansainvälisten instituutioiden, vakiintuneiden järjestäjien ja kansalaisyhteiskunnan tulisi olla tietoisia Afrikan todellisuudesta, kun he täyttävät oikean ja asianmukaisen tehtävänsä pitää holdingyhtiöitä vastuullisena toiminnassa Afrikassa.

Continue Reading

EU

Voiko EU keksiä yhteisen Libyan politiikan?

Julkaistu

on

Kun Euroopan unionin suurlähettiläs Libyassa José Sabadell ilmoitti Blokin lähetystyön uudelleen aloittaminen Libyassa 20. toukokuuta, kaksi vuotta sen sulkemisen jälkeen, uutiset saivat selvästi vaimennetun fanfaarin. Uusien geopoliittisten kriisien kohdalla joka viikko otsikoihin ei ole yllättävää, että Euroopan poliittinen kommentaatio on hiljentynyt Välimeren naapuriinsa. Mutta Pohjois-Afrikan maan viimeaikaisen kehityksen radiovaikutus heijastaa huolestuttavaa puutetta EU: n tasolla EU: n tasolla tulevissa vaaleissa joka päättää kansakunnan kurssin joulukuussa vuosikymmenen verisyötön jälkeen, kirjoittaa Colin Stevens.

Mutta huolimatta kymmenestä vuodesta, joka on kulunut Nicolas Sarkozyn kohtalokkaasta päätöksestä heittää Ranskan paino Gaddafin vastaisten voimien taakse, jäsenvaltioiden toimet Libyassa ovat edelleen epäjohdonmukaisia ​​ja ristiriitaisia ​​- ongelma, joka on vain lisännyt maan poliittista erimielisyyttä. Juuri siksi, että Libyan tulevaisuus riippuu joulukuun äänestyksestä, EU: n tulisi pyrkiä siltaamaan suurempien jäsentensä väliset erot ja yhdistämään Euroopan johtajat yhteisen ulkopolitiikan taakse.

Arabikevään ahdistava perintö

Tuleviin vaaleihin liittyvät kysymysmerkit heijastavat viime vuosikymmenen vallanhakua Libyassa. Kahdeksan kuukauden sisällissodan jälkeen vuonna 2011, jonka aikana ainakin 25,000 siviilit menettivät henkensä, mielenosoittajat onnistuivat kaatamaan eversti Gaddafin 42 vuotta kestäneen hallinnon. Mutta hyvät tuulet hajotettiin nopeasti erimielisyyksien ja epäluottamuksen vallitessa voittaneiden miliisien välillä. Jälkimainingeissa kolme eri hallitukset astuivat vallan tyhjiöön ja laukaisivat siten a toinen sisällissota ja tuhansia lisää kuolemia.

Joten kun Tripolin siirtymäkauden yhtenäisyyden hallitus (GNU) oli vakiintunut maaliskuussa, kotimainen ja kansainvälinen optimismi tämän tuhoisan umpikujan lopettamiseksi oli laajalle levinnyt. Mutta maan polarisoituneina poliittisina ryhmittyminä jatkaa Ristiriidassa ennen äänestystä Libyan vakaan johtajuuden saavuttaminen on osoittautunut hauraaksi - EU: n puuttuminen yhteisestä strategisesta visiosta vaikeuttaa asioita entisestään. EU: lla on kypsä aika ottaa yhteinen kanta tämän strategisesti kriittisen maan poliittiseen tulevaisuuteen.

Kahden hevosen kilpailu

Se, että Libyan vakaa tulevaisuus riippuu näistä vaaleista, ei ole osunut kotiin Brysselissä. Tosin, vaikka unioni onkin nopea mobilisoida Libyan siirtolaispolitiikasta ja vetäytyminen Maasta ei-länsimaisten ulkomaisten joukkojen joukossa ei ole koko ryhmän yksimielisyyttä parhaasta johtajaehdokkaasta. Eurooppalaiset voimalaitokset, erityisesti Ranska ja Italia, ovat olleet ristiriidassa siitä, kumpaakaan väkijoukko on perääntynyt vuoden 2011 kapinasta lähtien, jolloin yksi diplomaatti letkautti että EU: n unelma yhteisestä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta (YUTP) "kuoli Libyassa - meidän on vain valittava hiekkadyyni, jonka alle voimme haudata sen". Jäsenmaiden laiminlyönti on vaikeuttanut yhtenäistä EU: n vastausta.

Toisaalta Italialla on laulu heidän tukensa YK: n toteuttamalle kansallisen sopimuksen hallitukselle (GNA), joka myös nauttii Qatarin ja Turkin keinuttaa Tripolissa vuodesta 2014. Mutta YK: n tuesta huolimatta kriitikot ovat katsoneet yhä enemmän viltu juhlissa kyseenalainen taloudelliset sopimukset Turkin kanssa ja sen läheiset yhteydet islamistisiin ääriliikkeisiin, mukaan lukien Libyan sivuliike muslimi-veljeskunnassa. Aikana, jolloin Libyan kasvava määrä aseellinen Salafi- ja Jihadi-ryhmät uhkaavat sekä sisäistä, alueellista että Euroopan turvallisuutta, Italian tuki islamistiselle GNA: lle nostaa kulmakarvoja.


Toinen maan voima on marsalkka Khalifa Haftar, jota Ranska tukee ja pyrkii kääntämään huolestuttavan ääriliikkeiden lisääntymisen Libyassa. Libanonin kansallisen armeijan (LNA) päällikkönä ja tosiasiallisena johtajana kolmen neljäsosan maan pinta-alasta (mukaan lukien sen suurimmat öljykentät) Haftarilla on kokemusta terrorismin torjunnasta tukahduttaa islamilaiset ääriliikkeet maan itäisellä Benghazin alueella vuonna 2019. Tämä Libyan ja Yhdysvaltojen kaksoisjäsenyys kansalainen katsotaan olevan hyvät mahdollisuudet vakauttaa maa naapurimaiden Egyptin sekä Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Venäjän tuella. Joidenkin vihasta huolimatta Haftar on suosittu taistelun uupuneessa maassa, yli 60% väestöstä, joka ilmoitti LNA: n luottamuksen vuonna 2017, kun vastaava luku oli vain 15% GNA: sta.

Valtuutetut vaalit?

Mitä kauemmin EU ei pysty puhumaan yhdellä äänellä ja ohjaamaan maata kaksosista sisällissodista, sitä enemmän se vetää aluksi puuttumiseksi asiaan. Brysselillä on runsaasti kokemusta konfliktien ratkaiseminen ja on saavuttanut merkittäviä onnistumisia konflikteissa, joissa se on puuttunut jäsenvaltioidensa täydellä voimalla sen takana. Mutta sen sijaan, että EU hyödyntäisi asiantuntemustaan ​​Libyassa, näyttää siltä, ​​että EU on omaksunut melko vapaan lähestymistavan, jotta se ei helistäisi sisäisesti.

Mykistetty vastaus EU: n uudelleen aloittamaan operaationsa Libyassa heijastaa Brysselin huolestuttavaa irtautumista maan poliittisesta tähdistöstä. Vaalien lähestyessä Berlaymontin on oltava varma siitä, että tämä puheen puute ei johda ajatusten puutteeseen tulevina kuukausina. Ilman johdonmukaista EU: n Libyan politiikkaa vallanjako maassa kahden suurvallan välillä vain syvenee, mikä pahentaa islamistista uhkaa Euroopassa. Sen varmistamiseksi, että maan varovaista optimismia ei enää petä, EU: n tulisi järjestää diplomaattiset keskustelut ennemmin kuin myöhemmin jäsentensä välillä.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa