Liity verkostomme!

Afganistan

Afganistan: EU tukee afganistanilaisten koulutusta, terveyttä ja toimeentuloa 268.3 miljoonalla eurolla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Afganistanin suuressa humanitaarisessa kriisissä EU on käynnistänyt 268.3 miljoonan euron arvoisia hankkeita, joilla on lisätty Afganistanin väestölle annettavaa elintärkeää tukea. EU:n tuki keskittyy koulutuksen ylläpitämiseen, toimeentulon ylläpitämiseen ja kansanterveyden suojeluun, myös pakolaisten, siirtolaisten ja maan sisällä siirtymään joutuneiden henkilöiden osalta. Se kanavoidaan Afganistanissa työskentelevien Yhdistyneiden Kansakuntien virastojen kautta, ja se hyödyttää suoraan afgaaniväestöä. Kaksi hanketta tukee ihmisoikeuksien puolustajia ja kansalaisyhteiskunnan järjestöjä.

Kansainvälisistä kumppanuuksista komissaari Jutta Urpilainen sanoi: ”Kenenkään jättäminen taakse on EU:n maailmantoimien keskeinen periaate. Tänään osoitamme sen, mitä olemme sanoneet monta kertaa: emme hylkää Afganistanin kansaa. Olen iloinen, että käsittelemme ihmisten perustarpeita ja tuemme toimeentuloa ulkoasiainneuvoston asettamien selkeiden parametrien mukaisesti. Hankkeet keskittyvät erityisesti naisten ja tyttöjen terveyteen, ravitsemukseen, puhtaaseen veteen, sanitaatioon ja koulutukseen. Tuemme myös tuloja tuottavaa toimintaa, elintarviketurvaa ja paikallisia markkinoita. Olemme reagoineet nopeasti helpottaaksemme väestön kärsimyksiä ja turvataksemme Afganistanin kansan, erityisesti naisten ja nuorten, tulevaisuuden.

Aloitetut hankkeet ovat keskeinen virstanpylväs osana presidentti Ursulan julkistaman miljardin euron kokonaistukipakettia von der Leyen lokakuussa 2021. EU vastaa perustarpeisiin ja tarjoaa perustoimeentuloapua käymättä läpi tosiasiallisia viranomaisia. Lisätietoja on saatavilla osoitteessa lehdistötiedote ja tietosivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa